Uvoz automobila

Ljudi hocu da uvezem auto iz Engleske ali ne za prodaju ili prepravku vec da se vozim za svoju dusu.
Znate li nekoga ko to radi?
Ja sam vec nasao autic sad me interesuju troskovi ili da jurim vec uvezeno po Srbiji ali sa desnim volanom

Hvala

Invalidi trebaju obavezno pre uvoza automobila za isti da provere dali je putnicki i koju klsifikaciju po ECE imaju upisanu u saobracajnoj jer zbog ovoga mogu da imaju problem na carini da im nedozvole uvoz na invalidsku dozvolu. Ovo iznosim iz licnog iskustva , uvezao sam Xsaru Pikaso 2.0 HDI 2002 godiste sa petoro sedista i vrata ali u saobracajnoj stoji klasifikacija M1 i carinik kaze da je to transportno vozilo za prevoz lica i robe i da nemoze na invalidsku dozvolu tako da sada imam problem .Invalidi nemaju pravo na uvoz kombija, dzipova ,karavana , kabrioleta, visenamenskih auta i sva ostala vozila za koja carinik smatra da nije putnicko vozilo-auto.

Dobro vece,
moze li mi neko ( spediter iz SO, SU? ) reci koji su uslovi uvoza auta iz Nemacke, recimo kao poklon auto.
Hvala, Koviljka

mislim da nema veze akoje auto poklon ,, pdv moras da platis a carina zavisi akoje evropski auto nesto vrlo malo akoje japanac malo vise ,, imas dona onje tu kod tebe popuni ovaj kalkulator i posaljimu tutije i kontak telefon ,, http://www.don-sped.rs/kalkulator-troskova-uvoza/

Back