Uvoz automobila

e ovako
pored srpskog imam i pasoš jedne od vodećih zemalja Evropske Unije.
želim da uvezem i preregistrujem auto. u fazonu sam da odem u Nemačku na nedelju dana, nadjem kola i lično ih dovezem.

kontam da je taj pasoš velika olakšica i da ne moram da plaćam toliko koliko bih plaćao sa srpskim, ali ako neko iskusniji može da me uputi i pojasni celu proceduru, zahvalan sam do groba

HITNO je.
HVALA

Da sam na tvom mestu vozio bih "na strane table" ...

@ArnoldLayne
To sto ti imas jos jedan pasos ti ne daje nikakve olaksice ako hoces da uvezes neki auto. Sto bi ti bio bolji od ostatka Srba koji nemaju takav pasos? Carinu i PDV ces da platis kao i svi, a ti ako ti se isplati, samo napred. Zasto inace uvozis kola kad mozes da ih vozis i sa stranim tablicama?

e ovako
želim da uvezem i preregistrujem auto. u fazonu sam da odem u Nemačku na nedelju dana, nadjem kola i lično ih dovezem.

kontam da je taj pasoš velika olakšica i da ne moram da plaćam toliko koliko bih plaćao sa srpskim, ali ako neko iskusniji može da me uputi i pojasni celu proceduru, zahvalan sam do groba

HITNO je.
HVALA

Da ja imam pasoš neke evropske zemlje, kupio bih tamo auto i dovezo bi ga u Srbiju, te vozio sa tim stranim tablicama...
Drugim rečima, vozio bi "stranca"

Interesuju me pojedinosti oko uvoza vozila iz Italije! Gdje da uzmem izvozne tablice (koja ustanova je nadlezna za to), nakon sto sklopim ugovor sa prodavcem i dali je moguce uzeti povrat poreza na polovno vozilo prilikom izlaska iz zemlje. Ako ima neko da zna molim za pomoc:)

E ovako, zelim da uvezem auto iz nemacke i interesuje me koliko me kosta carina i pdv. i kako se gleda koliko ce me to izaci??
Zelim da uzmem Audi A4 koji bi tamo platio 3000e.
Interesuje me koliko bi me to sve ukupno izaslo??
Auto je Euro 3.

E ovako, zelim da uvezem auto iz nemacke i interesuje me koliko me kosta carina i pdv. i kako se gleda koliko ce me to izaci??
Zelim da uzmem Audi A4 koji bi tamo platio 3000e.
Interesuje me koliko bi me to sve ukupno izaslo??
Auto je Euro 3.

Odgovor je dao forumaš na drugoj temi:

Kад платиш царину која износи 20% од каталошке вредности возила и ПДВ 18% (на каталошку вредност + царина) узимаш наше пробне или га региструјеш у свом СУПу и доносиш наше табле, качиш и возиш ;) Наравно, на све ово иде и регистрација ;)

e ovako

HITNO je.
HVALA

samo ako si lud ces da "uvezes" neki auto u srbiju ako imas vec strani pasos.

jer u srbiji za uvoz automobila te ova drzava pljacka. 43% na ulaznu cenu vozila moras da das preko drzavi . zato u srbiji imas gomilu vozila na strane table jer niko nije lud ako vec ne mora da placa pljackaske namete ove drzave.

Covek je mislio da ga vozi u Srbiji na strane tablice.....e pa ovako, auto mora da bude iz zemlje od koje imas pasos i da je tamo osiguran taj auto ....sa pravosnaznim osiguranjem i zelenim kartonom mozes da vozis po srbiji na strane tablice....SAMO AUTO REGISTROVAN U ZEMLJI IZ KOJE TI JE PASOS

Interesuje me nesto vise o ovoj temi.
Koja kategorija invalida moze racunati na ovu olaksicu( uvoz bez carine i poreza )
Da li je uvoz ogranicen na minimum euro 3 ?
I kako funkcionise ceo proces?
Ako neko vec ima iskustava sa ovim,bilo bi lepo da nesto napise o samoj proceduri.
Hvala

Back