Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima,
proces uvoza automobila je za mene potpuno nepoznat pa mi je potrebna pomoc. Tenutno boravim u Svajcarskoj i odlucio sam se za kupovinu prvog automobila. Zanima me da li je moguce uvesti vozilo (u Srbiju) koje je udareno? I ako je moguce, koja je procedura, posto sam nasao par primamljivih ponuda. Svakako cu kontaktirati Dona kada pronadjem nesto sto mi odgovara, ali da bih suzio pretragu molim za odgovor. Hvala!

Hvala vam na odgovorima. Ovo pise na sajtu carine:

Možete uvesti oštećeno vozilo, ali samo pod uslovom da se ne radi o automobilu koji je do te mere oštećen da nije u voznom stanju i da kao takav ne ispunjava uslove za registraciju bez veće intervencije, odnosno opravke oštećenih delova.

Međutim, oštećenim vozilima se ne smatraju ona vozila koja nisu u voznom stanju zbog motora, odnosno trenutne neispravnosti nekog dela (npr. ako je neispravan akumulator, ili je blokirao menjač), jer to znači da je minimalnom popravkom moguće osposobiti vozilo za kretanje na sopstveni pogon. U takvim slučajevima, uvoz će biti moguć.

Automobil koji mi se svidja je ovaj:
https://www.autoscout24.ch/6916507

Da li ovo spada pod gore pomenutu vecu intervenciju ili manju?

Bilo je dosta kuknjave na te DSG menjače, mada ovaj nije najstarija izvedba pa su valjda nešto oko toga i rešili. Međutim to ako se pokvari popravka nije jeftina.
Dsg je manuelni menjač sa duplom lamelom jedna hvata parne druga neparne .. Samo što im je prenos automatozvan preko lanca.. To ti nije automatski klasični kao kod Mercedesa i BMWa... Ove novije generacije (DSG6 i DSG7 bilo mokri ili suvi) gaze dosta dugo ako se održavaju, jedino što im rikne je elektronika ne tako skupa zajebancija.. Tako da nije loš što se toga tice idu 300k bez problema.. Kasnije moze da bude skupo ali skup je svaki automat ako rikne ..

Poslednja izmena:
Tražio sam malo po forumu i nisam mogao pronaći pa zapocinjem temu

Planiram se baviti uvozom auta iz austrije/njem.. nista veliko 1do2 auta mjesecno od par tisuca eura. Auta bi vozio u hrvatsku i kupovao bih ih od ljudi, preko oglasa.. no imam jedan upit. Kako kupujem ta auta, svako uzimam na svoje ime ili? Cuo sam da rade dupli ugovor sa vlasnikom (austrijancem/svabom) jedan na svoje ime jedan prazan pa ga kasnije prodaju kupcu sa praznim ugovorom pa ispada da ga je kupio direkt iz njemacke.. No to mi je malo sumnjivo pogotovo za budućeg kupca i moze usporit proces. Ili mozda otvaranje firme, traziti nekoga tko ima autoservis pa kupovati ih na autoservis, sto se tice probnih tabla. Zahvaljujem na odgovoru

Back