Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav drugari,
Želeo bih da uvezem automobil iz Švedske, pa me interesuje sama procedura, radi se o sledećem modelu:

Model: Mercedes E200
Datum proizvodnje: 30.04.2003 godine
Kubikaza: 1796cc
Snaga motora: 163 ( da li su kw ili konji, ali pre će biti da je snaga izražena u konjima)
Predjena km : 240.000km
Da li je potrebno da se izvadi EUR1 , i da li se to vadi kod njih na carini? I šta je jos sve potrebno kako bih izbegao ispijanje bensedina?
Hvala unapred :)

Planiram da kupim polovni auto i malo sam razgledao po sajtovima
Autoscout24 i mobile.de

zakljucak
- da je mobile.de skuplji za oko 20-30%

zasto je to tako? da li zna neko?

i imam 2. pitanje.
- vecina ovlascenih servisa je umrezena u Evropi, pa se preko sasije motora moze proveriti na koliko KM je radjen posledni servis u ovl. servisu (ne obracam paznju na servisne knjizice, jer se veoma lako falsifikuju)
naravno uz uslov da vam serviser u ovl. servisu hoce da kaze nakoliko je KM radjen poslednji servis.

npr.:
kad odete u ovl.servis u Beogradu i uradite mali/veliki servisi ili nesto trece, serviser te podatke upisuje u bazu podataka, a server baze podataka se nalazi najcesce u 1 zemlji u EU. Nakon unosa podatka, vi mozete da odete u Porugal ili Finsku i da pitate servisera na koliko KM je radjen poslednji servis ili vam cak moze izdati kompletnu servisnu istoriju vozila od prvog KM do poslednjeg

da li se taj deo moze falsifikovati?
malo mi izgleda nerealno da se taj deo moze falsifikovati...

Planiram da kupim polovni auto i malo sam razgledao po sajtovima
Autoscout24 i mobile.de

zakljucak
- da je mobile.de skuplji za oko 20-30%

zasto je to tako? da li zna neko?

i imam 2. pitanje.
- vecina ovlascenih servisa je umrezena u Evropi, pa se preko sasije motora moze proveriti na koliko KM je radjen posledni servis u ovl. servisu (ne obracam paznju na servisne knjizice, jer se veoma lako falsifikuju)
naravno uz uslov da vam serviser u ovl. servisu hoce da kaze nakoliko je KM radjen poslednji servis.

npr.:
kad odete u ovl.servis u Beogradu i uradite mali/veliki servisi ili nesto trece, serviser te podatke upisuje u bazu podataka, a server baze podataka se nalazi najcesce u 1 zemlji u EU. Nakon unosa podatka, vi mozete da odete u Porugal ili Finsku i da pitate servisera na koliko KM je radjen poslednji servis ili vam cak moze izdati kompletnu servisnu istoriju vozila od prvog KM do poslednjeg

da li se taj deo moze falsifikovati?
malo mi izgleda nerealno da se taj deo moze falsifikovati...

Mislim da to ne moze da se falsifikuje...
JA sam uzo Fiestu,10 god staru i na satu je pisalo 170000, a u servisu koji je sada dilesr Forda su nasli da je presla 200 000, (ja sam mislio da je minimum 250 ali je to druga tema).
Videlo se da su skoro svi servisi radjeni na jednom mestu cak.

Pozdrav, čekam homologaciju, evo opis događaja:
25.05.2018: Korisnik je podneo zahtev za kontrolisanje vozila iz uvoza.
25.05.2018: Predmet je u bazu podataka unela ovlašćena organizacija.
11.06.2018: Ovlašćena organizacija je odštampala izveštaj i predmet prosledila Agenciji za bezbednost saobraćaja.
11.06.2018: ABS je odobrila predmet za štampanje Uverenja u ovlašćenoj organizaciji.
12.06.2018: Ovlašćena organizacija je odštampala Uverenje.
Koliko treba još da se čeka da mi pošalju?

Hvala!

Pitanje za Dona, koliko bi me izasla carina sa prevozom ovog modela

mercedes c200
02.2015, 100 kw, 1 598cc
panorama, 4 vrata
45 260 km
unapred hvala

Fali tu još dosta podataka. Pošalji mi link od oglasa!

- - - - - - - - - -

Pozdrav, čekam homologaciju, evo opis događaja:
25.05.2018: Korisnik je podneo zahtev za kontrolisanje vozila iz uvoza.
25.05.2018: Predmet je u bazu podataka unela ovlašćena organizacija.
11.06.2018: Ovlašćena organizacija je odštampala izveštaj i predmet prosledila Agenciji za bezbednost saobraćaja.
11.06.2018: ABS je odobrila predmet za štampanje Uverenja u ovlašćenoj organizaciji.
12.06.2018: Ovlašćena organizacija je odštampala Uverenje.
Koliko treba još da se čeka da mi pošalju?

Hvala!

Dan-dva dok ne stigne, ali s obzirom na datum, verovatno da si ga već dobio.

tako sam ubo jednom 80e wizair do memingena,mislim da je bus do minhena oko 15 bio

- - - - - - - - - -

Ono računam sve troškove da uvezem auto
Put do tamo, kupoprodaja, col table, gorivo nazad, plus svi ostali troškovi....
Da vidim kada stavim na papir gde sam u celoj priči...
Mislim da sve znam osim cenu col tabli
Idem iz Minhena...

ali je mnogo dobra prica i iskustvo i vise da te izadje nego ovde

Pozdrav ljudi, nov sam na forumu.

Zanima me da li je isplativo u Srbiji raditi biznis sa kolima, u smislu naci nekog ko usluzno dovozi auta iz EU u Srbiju (za pocetak) i resava dokumentaciju, a ja da preprodajem i zaradim na razlici cena. Koje drzave su najbolje za dovesti auta i mozete li da mi preporucite nekog speditera.

Pozdrav svima i srecna kupovina!

Pozdrav ljudi, nov sam na forumu.

Zanima me da li je isplativo u Srbiji raditi biznis sa kolima, u smislu naci nekog ko usluzno dovozi auta iz EU u Srbiju (za pocetak) i resava dokumentaciju, a ja da preprodajem i zaradim na razlici cena. Koje drzave su najbolje za dovesti auta i mozete li da mi preporucite nekog speditera.

Pozdrav svima i srecna kupovina!
iz nemacku

Back