Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozz, pitanje za DON
interesuje me koliko bi bili troskovi carine i prevoda za ovaj auto?
https://www.autoscout24.com/offers/ford-focus-1-6-tdci-ambiente-diesel-blue-9618e149-13a9-3c3c-e053-e250040a223a?cldtidx=7
Ford Focus 1.6 TDCi Ambiente
Type
Used
Body Color
Blue
Body
Sedans
Nr. of Doors
3
Nr. of Seats
5
Gearing Type
Manual
Gears
5
Displacement
1560 cc
Cylinders
4
Weight
1334 kg
Fuel
Diesel
Consumption*
4.5 l/100 km (combined)
5.6 l/100 km (city)
3.8 l/100 km (country)
CO2 Emission*
118 g CO2/km (combined)
Emission Class
Euro 4

Takodje me interesuje procedura uvoza radnih masina.

Hvala unapred

810 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

Zdravo Don.
.Interesovali bi me troskovi za ovaj auto.
.Audi A6 ,2004 ,2.4 170kw Automatik.
.Auto je iz Svedske 350.000km..
na mom imenu..hvala pozdrav...(ja sam ga platio 8000 sek- oko 820e,ali verujem da je katalog amss verovatno veci..)..pozdrav.:)..

Da nije to benzinac 2393ccm i 170 konja, a ne Kw? Limuzina ili karavan?

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima , imam jedno pitane u vezi uvoza .
Planiram da uvezem minibus 17- 20 mesta , pa me zanima koje uslove vozilo treba da ispunjava da bi moglo da se uveze , tipa godina proizvodnje , tip motora , da li mora da ima neke sertifikate , ateste ili sta drugo. Koja je procedura oko uvoza do špeditera i koliko se krece carina i porez , da li mora da se uveze na fizicko ili pravno lice , sta je bolje i koje su vase preporuke oko uvoza .

Uslovi su isti kao i za automobile. Euro3 norma.
Može da uveze bilo ko.

Volkswagen Golf 5 1.9 TDI Comfortline 3 vrata.
2004. god iz Nemacke
77 kW
manuelni menjac 5 brzina
193,000 km

650 € sa AMSS

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima. Imam jedno mozda komplikovano pitanje. Ovako..planiram uskoro povesti neki auto iz Spanije sestri u Srbiju ali radi se o tome da ja dolazim samo do Slovenije a onda bi ga ona poterala dalje u Srbiju. Kako je to moguce izvesti i sta bi trebalo od papirologije ? Znam da je verovatno komplikovano i za odgovor ali hvala puno unapred ako neko moze pomoci nekim savetom.

Nije uopšte komplikovano. Ja joj spremim sve potrebne papire da je čekaju na granici, i ona opušteno doveze kod mene na carinjenje. Jedino što bi morala ići preko Mađarske, a ne kroz Hrvatsku.

- - - - - - - - - -

Ne znam kako Spanjija funkcionise sa col tablicama kao sto je u Nemackoj jer tad bi ona mogla bez problema da doveze taj auto u Srbiju.
Morala bi da ima ugovor na svoje ime i da prijavi auto na ulasku u Srbiju da ide na carinjenje.
Ali to morate da se cujete sa spediterom pre ulaska u Srbiju da bi vam on rekao sta da radite jer on moze da vam obezbedei papirologiju koja vam je potrebna.

Nemaju Španci colke. Tera se na redovne, i ne vraćaju se.

Veliki pozdrav.
Posto vidim da je Din neprikosnoven ovde imao bih jedno pitanje za njega. Interesuju me troskovi za auto koji mi je zapao za oko:

Volvo V50 1.6 D
Prva registracija 01.2007
Boja Crna
Kilometer 198'000 km
Manuelni menjac
Diesel
Vrata 5
Mesta 5
Zapremina 1'560 cm3
Zylinder 4
PS 109
Leergewicht 1'416 kg
Verbrauch in l/100 km 6.3/4.3/5.0 (St/Land/Tot)
CO2-Emission 132 g/km
Energieeffizienz E
Euro Norm Euro 4
Anhängelast geb. 1'300 kg
Typenschein 1VA406
Preis
CHF 1'500.-

Unapred se veoma zahvaljujem.

Evo cisto jedna informacija za speditere a i one koji uvoze ovaj automobil, mozda je neko imao takvih problema ali nije lose da se zna. Naime, radi se o tome da su moja dva drugara uvezli 2 BMW-a 320xdrive(nekako su ih kupili na licitaciji u inostranstvu, oba identicna kao da su blizanci :)). Neki spediter im je radio papire i sve je proslo ok do trenutka kada je trebalo da registruju auto. E tu do izrazaja dolazi nasa administracija i salteruse. Ova dvojica zive u razlicitim gradovima i ovaj jedan proso sve glatko medjutim drugi je popio kutiju bensedina dok je zavrsio sve. Sta je problem bio, na svim papirima od speditera je pisalo 320 xdrive, cak je i na ino saobracajnoj pisalo isto to, e a samo je nasa agencija za bezbednost(citaj agencija za uzimanje para) napisala na onom papiru koji se dobija od nje da je tip vozila nesto 390x/xx/xx a za komercijalni tip vozila napisala samo "Seria 3" i nigde ne pise klasicna oznaka 320xd. I kada je dosao na salter mup-a salterusa se uhvatila kako to da spediter i carina napisali 320xd a agencija za bezbednost 390x... pa kao kako ona zna da je to isti auto(iako se broj sasije i broj motora svuda slaze!!!) pa ga nekoliko puta vracala da ispravi!!! podatke(kako da ispravi, da hvata za gusu speditera ili onog iz agencije za bezbednost ili da placa ponovo carinjenje iz pocetka???).
Na kraju je on nabavio neku potvrdu i sa tim otisao na salter ali ovoga puta je radio neki drugi lik koji mu je samo rekao: ma sta ce ti ta potvrda, bitno je da se slaze broj sasije otkud onaj na carini i spediter mogu da znaju ovu cudnu oznaku(390x/xx/xx) koju je napisala agencija??? I kako posle covek da ostane citav u ovoj hebenoj zemlji?

Veliki pozdrav.
Posto vidim da je Din neprikosnoven ovde imao bih jedno pitanje za njega. Interesuju me troskovi za auto koji mi je zapao za oko:

Volvo V50 1.6 D
Prva registracija 01.2007
Boja Crna
Kilometer 198'000 km
Manuelni menjac
Diesel
Vrata 5
Mesta 5
Zapremina 1'560 cm3
Zylinder 4
PS 109
Leergewicht 1'416 kg
Verbrauch in l/100 km 6.3/4.3/5.0 (St/Land/Tot)
CO2-Emission 132 g/km
Energieeffizienz E
Euro Norm Euro 4
Anhängelast geb. 1'300 kg
Typenschein 1VA406
Preis
CHF 1'500.-

Unapred se veoma zahvaljujem.

1,340 € sa AMSS pregledom

- - - - - - - - - -

Jesi siguran da autobus može da ide na fizičko lice? Kod mene važi da mora na firmu, a mislim i da postoji neka uredba gde tako piše.

Uredba je iz vremena Sobodana Miloševića :D Može opušteno na fizičko lice i da se carini i da se registruje.

Potreban mi je savet. Otac dobrog prijatelja bi mi prodao svoj A3 1.9 TDI 2002 godište.
Motor je 74kw i prešao je negde oko 250.000km, limuzina je u pitanju sa 5-oro vrata.
Auto je kupljen nov u Švajcarskoj i vodi se na njega, on je trenutno u Srbiji sa tim autom i ne bi ga vraćao nazad.
Kakav je postupak oko carinjenja i registracije i koliko bi me to izašlo trenutno. Vidim da negde piše da je carina sa EUR1 iskazom 0%.
Da li taj iskaz mora da potražuje tamo gde je auto registrovan ili se do toga može doći i kod nas?

Potreban mi je savet. Otac dobrog prijatelja bi mi prodao svoj A3 1.9 TDI 2002 godište.
Motor je 74kw i prešao je negde oko 250.000km, limuzina je u pitanju sa 5-oro vrata.
Auto je kupljen nov u Švajcarskoj i vodi se na njega, on je trenutno u Srbiji sa tim autom i ne bi ga vraćao nazad.
Kakav je postupak oko carinjenja i registracije i koliko bi me to izašlo trenutno. Vidim da negde piše da je carina sa EUR1 iskazom 0%.
Da li taj iskaz mora da potražuje tamo gde je auto registrovan ili se do toga može doći i kod nas?

Za ovako star auto se ne isplati u CH ganjati eur1. Plus što bi auto morao da se vrati tamo, pa ponovo doiveze u Srbiju. Tek onda nema računice.

Ja mogu da ti rešim da se ocarini bez carine preko moje firme u EU. Kompletni troškovi sa AMSS pregledom iznose 690 €.

Može li se dobiti Eur-1 obrazac za Audi u Njemačkoj, konkretno za A4,A5 do 5 godina star? Koliko se plaća carina bez eur-1?

Može samo ako se kupuje od ovlaštenih dilera koji imaju autorizaciju od fabrike. Postoji i drugi način, a to je da ga mi nabavimo iz druge zemlje, preko tamošnje špedicije sa kojom sarađujemo.

Carina i PDV bez eur1 iznose 36% na katalošku, odnosno na fakturnu vrednost ako je veća od kataloške. To nije dobra matematika :D

- - - - - - - - - -

Koliki bi bili svi troškovi do registracije?

Audi A4 Lim.2.0 TDI *Climatronic*PDC*Alu*Ahk* - Final price: € 10 900,-
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=306085391

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

1,740 € sa AMSS

Zanima me cena carine za BMW 525Body type
Station wagon
Transmission
Automatic
Doors
5
CO2 emission
187 g/km