Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima, imam pitanje za Dona.
Koliko bi bili troskovi da se iz Svajcarske uveze sledeci automobil

Volkswagen Touareg 3.0 TDI, 165/224 (kW/KS), 240000 km, 2007 god, sa neispravnim motorom ako to nesto znaci.

Unapred hvala.

2,880 € bez AMSS. AMSS +120 €.

- - - - - - - - - -

Drugari, želim vam svima srećnu i uspešnu Novu 2016. godinu.

Pozdrav od Dona!

Pozdrav,

Pitanje za Don-a, koliki su troskovi za ovu Alfu iz CH, s'tim da je moj prevoz :)

http://www.autoscout24.ch/de/d/alfa...%26vehtyp%3d10%26yearfrom%3d2007%26r%3d5&r=61

2.550 € bez AMSS

- - - - - - - - - -

Dobro vece svima i srecne praznike zelim.

U skorije vreme bih uvezao automobil iz Nemacke, pa me zanima da li mogu da dobijem preporuku ili kontakt osobe ili firme koja se bavi time. Nadam se da ne narusavam pravila foruma. Hvala.

Pa, ako ti treba da ti ga uveze neko ko se bavi time, onda možeš slobodno da kupiš i na autoplacu u Srbiji, jer oni se svi bave time. A, ako ti treba prevoznik, onda ti mogu dati kontakt proverenog i pouzdanog prevoznika. Naravno, ako ti ja vršim carinjenje. :)

Pozdrav postovane kolege,nov sam na forumu,pre svega cestitam svima clanovima novu godinu i bozicne praznike.Zovem se Aleksandar iz Odzaka sam i imam jedno pitanje pa bih vas molio da mi pomognete.Hteo bi da uvezem iz Nemacke audi a4 2009 ili 2010god. 2.0tdi 143 hp,ili 170hp,gledao sam razne oglase na autoscout i na mobile.de.Nasao sam razne audie od 7000 do 10000e,interesuje me koliko bi me izasla carina i sve potrebne dazbine da uvezem auto,Pocetnik sam i nisam nikada jos uvozio auto,nemam iskustva dakle u tome,pa me interesuje koliko bi me izasao automobil,znaci sve,da znam jer planiram u skorije vreme da idem za Nemacku,a u Italiji mi zivi mama pa bih mogao i iz Italije da uvezem,ali ja sam mislio u Nemackoj,hvala vam puno unapred

Pozdrav svima, pitanje za Dona i ostale koji su stručni:
Interesuje me uvoz oldtajmera, pročitao sam deo pravilnika vezan za uslove i zanima me stanje u kom je potrebno da bude vozilo.
Konkretno da li auto mora da bude kompletan ili može biti bez motora /menjača i sl? Ako je kompletan, da li mora da bude potpuno ispravan, ili je moguće izvršiti uvoz vozila kojem je motor npr. zaribao?

Uvezao bih auto iz Amerike i ovde ga sredio.

Takođe da li je dozvoljeno da u takvo vozilo bude ugrađen kompletan motor novije generacije?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Pozdrav postovane kolege,nov sam na forumu,pre svega cestitam svima clanovima novu godinu i bozicne praznike.Zovem se Aleksandar iz Odzaka sam i imam jedno pitanje pa bih vas molio da mi pomognete.Hteo bi da uvezem iz Nemacke audi a4 2009 ili 2010god. 2.0tdi 143 hp,ili 170hp,gledao sam razne oglase na autoscout i na mobile.de.Nasao sam razne audie od 7000 do 10000e,interesuje me koliko bi me izasla carina i sve potrebne dazbine da uvezem auto,Pocetnik sam i nisam nikada jos uvozio auto,nemam iskustva dakle u tome,pa me interesuje koliko bi me izasao automobil,znaci sve,da znam jer planiram u skorije vreme da idem za Nemacku,a u Italiji mi zivi mama pa bih mogao i iz Italije da uvezem,ali ja sam mislio u Nemackoj,hvala vam puno unapred

Hajde ti nađi neki konkretan, pa postavi link od oglasa ili mi pošalji u PP. Ima tu dosta faktora koji utiču na cenu, i ne može to ovako iz stomaka.

Pozdrav,

Pitanje za Dona, koliko bi me kostali troskovi (bez prevoza naravno) za uvoz ova 2 automobila:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...keModelVariant1.modelGroupId=21&pageNumber=9#

I ovog benzinca

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...akeModelVariant1.modelGroupId=21&pageNumber=5

Unapred zahvalan

Dizel sa tvojim papirima, ako ti piše cenu 4,200 €, troškovi 980 €. Sa mojim papirima su 1,030 €.

Benzinac sa tvojim papirima, ako ti piše cenu 3,550 €, troškovi 840 €. Sa mojim papirima su 890 €.

AMSS nije uračunat, i iznosi 120 € kod mene.

Pozdrav svima, pitanje za Dona i ostale koji su stručni:
Interesuje me uvoz oldtajmera, pročitao sam deo pravilnika vezan za uslove i zanima me stanje u kom je potrebno da bude vozilo.
Konkretno da li auto mora da bude kompletan ili može biti bez motora /menjača i sl? Ako je kompletan, da li mora da bude potpuno ispravan, ili je moguće izvršiti uvoz vozila kojem je motor npr. zaribao?

Uvezao bih auto iz Amerike i ovde ga sredio.

Takođe da li je dozvoljeno da u takvo vozilo bude ugrađen kompletan motor novije generacije?

Hvala unapred.

Baš sam pre nekoliko dana carinio jednog Mercedesa oldtimera iz Litvanije.

Dakle ovako... Kao i za redovna auta, mora biti kompletan. E, sad, ako mu fali menjač, to se baš i ne primećuje, ali da mu fali motor, e to već ne može. Može motor biti neispravan. To nikoga ne zanima.

Međutim, ima tu jedan drugi problem, a to je što Srbi vole biti veći katolici od pape, pa se upetljaju u vlastite propise koje donose diletanti sa megatrend diplomama.
Oldtimeri, kao i sva druga vozila iz uvoza, moraju da prođu ispitivanje u AMSS i da dobiju uverenje o usaglašenosti sa euro normama, iako u vreme njihove proizvodnje nisu postojale nikalve euro norme. I tu je uvek povuci potegni, i na kraju, posle predugačkog čekanja od mesec - dva, ABS izda uverenje. Ali, to su slučajevi kada su oldtimeri evropski. Vrlo je verovatno da kod američkih oldtimera neće hteti da izdaju uverenje jer "nije u skladu sa euro normama". :udriglavu:
Zato ti savetujem da prvo proveriš u ABS-u da li će ti hteti izdati uverenje, pa tek onda da ga kupuješ, da ne prođeš tako da ga ocariniš, platiš carinu i porez, a onda ti ABS kaže da možeš u njemu samo kokoške da gajiš.

Hvala ti na odgovoru, ta ABS je stvarno skup neviđenih diletanata!

Mog prijatelja su 5 meseci drndali jer mu je neko prilikom pregleda na carini upisao pogrešan broj motora - čitali sa nekog bezveze dela. Odneo im je čak i papir overen od uvoznika u kome je bio naveden pravi broj motora i opet ništa.

Na kraju je naleteo na nekog lika u policiji koji se smilovao i poslao ga kpd kolega koji udaraju PUS brojeve, koji su svojim pečatom potvrdili ispravan broj.

Inače auto je Mazda 3, nikakav egzotičan model pa da je problem očitati broj motora

Kod1,6 dizel motora bude problem kod ocitavanja jer to je pezoov motor pa ima na sebi dva broja.
Tako Ford cesto ima problem jer i on nosi taj motor a oni ocitaju pezoov umesto fordov.

Tačno tako. XY puta mi se desilo da momci sa tehničkog očitaju jedan broj, a debili iz AMSS drugi.

- - - - - - - - - -

Volkswagen Golf 1.9 TDI Comfortline

FR 08/2003

230,000 km
96 kW (131 PS)
Manual gearbox
3 vrata

iz nemacke

500 € sa tvojim eur1, 550 € sa mojim. AMSS nije uračunat.

Back