Uvoz automobila, pomoć i saveti

Done koliko bi me kostalo da ti odradis sve potrebno, a da meni ostane samo registracija ovog lepotana http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=1

2,810 da mi ga ti dovezeš do Subotice.

- - - - - - - - - -

Pozdrav novi sam na forumu zanima me ima li netko e mail od nekoga sto skuplja i trazi auta u njemackoj?
Mislili smo se nas desetak skupitii i uzeti auta gore i platiti slepu da ih doveze i je li ti izvodivo?
i i slucajno da je izvodivo koliko bi se mogla spustiti cijena za kupnju 10tak auta ili je ista cijena kao i pojedinacno?
hvala unaprijed i pozz

Svakako da cena nije ista za jedno i ako se na istom placu uzima 10 komada. Što se tiče onih koji kao nešto gore uslužno gledaju, to zaboravi. Sve su to mešetari i prevaranti. Nego vas par sedite u auto koji malo troši, pa put pod noge. Nosite tablet,pratite nove oglase i reagujte na prvu loptu. Dobri a jeftini se brzo rasprodaju.

A pogotovo sto u Nemackoj neces kupiti 10 komada na jednom mestu jer nemacka kola su skupa kola i tesko se moze naci primerak da se mozete uklopiti.
Zato je neredak slucaj da se sledeci auto nalazi i 300km dalje a cena goriva je u Nemackoj poprilicna tako da treba lepih para za gorivo,pa za hranu i pice,WC...
Sve se to skupi a da bi neko zaradio na autu ne moze da bude laf nego da se stisne i jede na parkingu i spava u kolima.
Da ne pricam o mogucim kradjama i ekipama koje peljese strance. Tamo su profi za takve stvari.

Pozdrav svima,
pitanje za Dona ako mi mozes pomoci. Kako se vrsi uvoz i preregistracija vozila iz Bosne? Covek se iz Bosne preselio u Srbiju da zivi i sad bi svoj licni auto, koji je u njegovom vlasnistvu 5god da prebaci na srpske table? Koja je procedura i koliki bi bili troskovi kod tebe u spediciji, u pitanju je Opel Astra 1.7cdti 59kw, karavan, 2003.god, metalik, od opreme klima,podizaci,alu felne...? Hvala unapred na odgovoru.

Treba da ode na granicu, i kod naših carinika prijavi da je auto za carinjenje. Onda ga parkira i ode u graničnu špediciju. Posto je auto na BiH saobraćajnoj na njegovom imenu, ne treba mu nikakav račun ili ugovor, nego daje pismenu izjavu o vrednosti. Posle toga ide do ispostave u kojoj je prijavio da će cariniti vozilo, i javlja se špediteru. Ako ne napomene odmah u graničnoj špediciji da će carinjenje vršiti npr. u Subotici, oni će ga uputiti na graničnoj prijavi u njegovo ili njegovom mestu najbližu carinarnicu.

Izjavu neka ne daje preko 1,850 € vrednosti.
Troškovi carinjenja kod mene su 780 €. AMSS nije uračunat.

zdravo Done imala bih jedno poduze pitanje u vezi polovnjaka .... Moj muz je vlasnik fiat brave od 2010 godine i vozimo taj automobil ovde u srbiji na slovacke papire posto imamo i tamo prijavljen privremeni boravak... Ove godine nam taj boravak istice i mi auto u koliko je moguce preveli na nase tablice a sad ono glavno DALI ZADOVOLJAVA EURO 3 STANDARD... Rec je o fiat brava 2000 godiste 1242 60kw ZFA18200005007388 e3*96|27|*0 . Unapred hvala Blazenka

zdravo Done imala bih jedno poduze pitanje u vezi polovnjaka .... Moj muz je vlasnik fiat brave od 2010 godine i vozimo taj automobil ovde u srbiji na slovacke papire posto imamo i tamo prijavljen privremeni boravak... Ove godine nam taj boravak istice i mi auto u koliko je moguce preveli na nase tablice a sad ono glavno DALI ZADOVOLJAVA EURO 3 STANDARD... Rec je o fiat brava 2000 godiste 1242 60kw ZFA18200005007388 e3*96|27|*0 . Unapred hvala Blazenka

Nisam siguran da mogu da vam dam tačan odgovor. Najsigurniji ćete biti ako odete u bilo koji zvaničan Fiatov servis da vam provere po broju šasije ili da nazovete Fiat Kragujevac

790 sve sa homologacijom.

- - - - - - - - - -

Pozdrav Don.

Da li ima promene neke za uvoz elektricnih automobila. Naime uzeo sam Tesla Model X novi (dao depozit 5000$) i oko Maja 2016 bi trebalo da mi isporuce (Kalifornija). http://www.teslamotors.com/modelx
Ima li nacina da ga uvezem u Srbiju i registrujem na domace tablice i kako?

Moraš pitati u Agenciji za bezbednost saobraćaja. http://www.abs.gov.rs

- - - - - - - - - -

U Srbiji trenutno ne mogu da se registruju vozila bez benzinskog motora tj elektricna. Idiotizam

Mogu. Ima jedan u Subotici.

A pogotovo sto u Nemackoj neces kupiti 10 komada na jednom mestu jer nemacka kola su skupa kola i tesko se moze naci primerak da se mozete uklopiti.
Zato je neredak slucaj da se sledeci auto nalazi i 300km dalje a cena goriva je u Nemackoj poprilicna tako da treba lepih para za gorivo,pa za hranu i pice,WC...
Sve se to skupi a da bi neko zaradio na autu ne moze da bude laf nego da se stisne i jede na parkingu i spava u kolima.
Da ne pricam o mogucim kradjama i ekipama koje peljese strance. Tamo su profi za takve stvari.

Znaci nista od placeva, samo privatno? Cujem ima dosta preprodavaca i da hoce muljati?

Uvezao sam auto iz Nemačke, ali mi je auto plac popunio EUR 1 sertifikat olovkom pisanim slovima. Carina mi je vratila nazad EUR 1 i dala rok od 15 dana da donesem novi EUR 1 ispravno popunjen štampanim slovima ili odštampan. Prodavac tj. auto plac ne želi da izda novi dokument i kaže da je za njega to završeno. Da li neko ima ideju šta dalje da radim? Auto stoji na carini a meni su vezane ruke.

Uvezao sam auto iz Nemačke, ali mi je auto plac popunio EUR 1 sertifikat olovkom pisanim slovima. Carina mi je vratila nazad EUR 1 i dala rok od 15 dana da donesem novi EUR 1 ispravno popunjen štampanim slovima ili odštampan. Prodavac tj. auto plac ne želi da izda novi dokument i kaže da je za njega to završeno. Da li neko ima ideju šta dalje da radim? Auto stoji na carini a meni su vezane ruke.

EUR1 izdaje carina, a ne auto plac. Najbolje se obrati direktno carini u Nemačkoj koja ti je izdala eur1. Šifra ispostave je negde ispod bar koda na izvoznoj deklaraciji i tako možeš najlakše da ih pronadješ.
Rok da predaš ispravan eur1 je 4 meseca. Ako su carini već predata dokumenta , može da ti se desi da ga ocarine po stopi od 35%. U tom slučaju ćeš morati da platiš taj iznos, pa da pišeš zahtev za povraćaj više plaćene carine.

kako moze done ?

Ja sam citao da je limitirajuci faktor sto ne moze da se napise u saobracajnoj kubikaza motora.

Nemam pojma. Ima jedan el. automobil u SU. Nekakva donacija Japanaca valjda. Na tablicama je i trči okolo. Samo što nije Tesla, nego nešto manjeg kapaciteta, pa može samo tu po gradu. Ne usuđuje se da mrdne van grada.

- - - - - - - - - -

Ako si me ti zvao pre par dana, i ako je to eur1 iz Nemačke, uradi onako kako sam ti rekao. Idi u Nemačku ambasadu da se žališ da srpska carina krši sporazum sa EU (SSP) i da neće da ti priznaju eur1 overen od nemačke carine. Pogotovo što je tu sada i baba Anđa, i sada bi i gowno nemačko pojeli svi u srpskoj vlčasti, samo da se koji Švaba ne uvredi. Hebi im kevu hohštaplersku, druže!

Problem rešen! Poslao relevantne papire mail-om u Nemačku ambasadu. Nisam dobio odgovor, ali me je zato prodavac sa placa zvao posle dva dana i rekao da će rado uraditi novi EUR 1 pošto se u međuvremenu raspitao kod svojih carinika i dobio potvrdan odgovor da to može. Da li je ambasada izvršila pritisak na njega ili je odjednom postao strašno ljubazan i spreman da reši sve probleme - zaključite sami.
Hvala Donu na instrukcijama.

Problem rešen! Poslao relevantne papire mail-om u Nemačku ambasadu. Nisam dobio odgovor, ali me je zato prodavac sa placa zvao posle dva dana i rekao da će rado uraditi novi EUR 1 pošto se u međuvremenu raspitao kod svojih carinika i dobio potvrdan odgovor da to može. Da li je ambasada izvršila pritisak na njega ili je odjednom postao strašno ljubazan i spreman da reši sve probleme - zaključite sami.
Hvala Donu na instrukcijama.

Molim! Drago mi je da sam pomogao.

Back