Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav ljudi, nov sam ovde, a i hteo bih da carinim Kia Sorento 2007god tada i prva reg. 190k km, 2.5crdi 170ks automatik.. auto mi je u srb odjavljen, znaci treba mi i ulaz. Koliko sve kosta sa amss.. ? ( Dzip ima ostecenje od grada i ocesano krilo... Da li to umanjuje cenu carine? ) Hvala u napred

Nema boljitka ni po jednom osnovu sve dok narod ovde ne radi ili radi za socijalu ili za posao na koji ide da kuluci u nehumanim uslovima cesto uopste ne dobija platu i sad ces toj u pojam ubijenoj ocajnoj gologuziji da nameces neke evropske standarde sa mizernom balkanjeroskom platom.
Dakle ako drzava zaista zeli bolji vozni park i vecu bezbednost neka prvo omoguci ljudima da rade i zarade normalne plate.Zatim ide i sve ostalo a u prvom redu gde su drzavne obaveze sta je sa putevima oni nikako da se podignu na bilo koji euro nivo oni ostadose na starom a sve sto se tice naroda to mora da se uredi i podesi spram evrope.

Pozdrav svima. Unapred se izvinjavam ako je ovo negde odgovoreno.
Posle visemesecnog trazenja auta i nailaska na razne sumnjive prodavce, preprodavce, prevarante planirao sam da auto uvezem iz Nemacke gde imam rodjaka. Sta su tacne price oko uvoza i cemu da verujem nisam pametan. Verovatno ko i u svemu treba najvise srece i malo pameti.
Elem, ujak je dojavio da je spreman da mi dotera auto koji ja nadjem ili u krajnjem slucaju moze i on da nadje. Zivi u Stuttgartu vise od 30 godina i ranije je dovozio auta, ali sad ne znamo citavu proceduru, pa mi je potreban pomoc oko sledeceg:

- Kako je najbolje da nadjem auto: mobile.de, neki drugi site, auto-plac?
- Da li da iskljucivo uzimam od privatnog lica ili da rodjak trazi nekog dilera koji je pouzdan (ako je tako nesto uposte moguce)?
- Kad se auto nadje da li je najbolje da rodjak to kupi na svoje ime i dotera mi u Srbiju i koja je ovde procedura: sta je sa papirologijom, spediterima i sl?
- Da li postoji neka bolja varijanta da se preko rodjaka najbezbolnije uveze auto?

Pozdrav.

Pozdrav svima. Unapred se izvinjavam ako je ovo negde odgovoreno.
Posle visemesecnog trazenja auta i nailaska na razne sumnjive prodavce, preprodavce, prevarante planirao sam da auto uvezem iz Nemacke gde imam rodjaka. Sta su tacne price oko uvoza i cemu da verujem nisam pametan. Verovatno ko i u svemu treba najvise srece i malo pameti.
Elem, ujak je dojavio da je spreman da mi dotera auto koji ja nadjem ili u krajnjem slucaju moze i on da nadje. Zivi u Stuttgartu vise od 30 godina i ranije je dovozio auta, ali sad ne znamo citavu proceduru, pa mi je potreban pomoc oko sledeceg:

- Kako je najbolje da nadjem auto: mobile.de, neki drugi site, auto-plac?
- Da li da iskljucivo uzimam od privatnog lica ili da rodjak trazi nekog dilera koji je pouzdan (ako je tako nesto uposte moguce)?
- Kad se auto nadje da li je najbolje da rodjak to kupi na svoje ime i dotera mi u Srbiju i koja je ovde procedura: sta je sa papirologijom, spediterima i sl?
- Da li postoji neka bolja varijanta da se preko rodjaka najbezbolnije uveze auto?

Pozdrav.

uzmes lepo okrenes naseg dona i sta covek kaze toje to , ovoje don postavio broj javno 069/3436160

Zdravo svima,

Nosim se mislju da uvezem auto iz Njemacke. Posto ovaj forum prati dosta speditera, a koliko vidim i ljudi koji se bave uvozom i preprodajom, zamolio bih vas da mi odgovrite na nekoliko mojih dilema:

1. Koji automobil (marka i model) prema vasem iskustvu najbolje odgovara ovoj nasoj napacenoj Srbiji (putevi, odrzavanje, pad vrednosti), a da je okvirno do 7000 evra (cena tamo + svi troskovi do (osim) registracije). Ako moze lista od tri modela u Golf klasi, a pretpostavljam da ce Golf biti na njoj...
2. Neki brzi taksativni pregled komponenti troska do registracije - znam da vjerovatno postoji negdje na ovom forumu, ali vec ima mnogo stranica pa ga nisam nasao.
3. Uvesti automobil vs kupiti na domacem trzistu - za i protiv? (cini mi se da za ovakvog padobranca u ovu tematiku kao sto sam ja, cijena i nije nesto niza kada se sve sabere...)
4. Koliko traje cijelokupna birokratska procedura?

To su neka pitanja koja mi za sada padaju na pamet. Izvinjavam se unaprijed ako nisu u duhu ovoga foruma.

Pozdrav

Pozdrav ljudi, nov sam ovde, a i hteo bih da carinim Kia Sorento 2007god tada i prva reg. 190k km, 2.5crdi 170ks automatik.. auto mi je u srb odjavljen, znaci treba mi i ulaz. Koliko sve kosta sa amss.. ? ( Dzip ima ostecenje od grada i ocesano krilo... Da li to umanjuje cenu carine? ) Hvala u napred

2.410 € za osnovni model sa manuelnim menjačem, sa ulazom, bez AMSS.

Pozdrav svima, imam nekoliko pitanja vezano za automobile iz inostranstva. U startu bih da napomenem da su pitanja informativne prirode, i ni na koji nacin ne podsticu cinjenje prekrsajnih i krivicnih dela, vec sluze samo kao informativni "kako da" i "sta kad bi". Pitanja nisu ni na koji nacin povezana jedna sa drugim, pitam cisto da bih se informisao.

1. vozim Euro4 auto sa Zoll tablama, iz Nemacke, Minhena konkretno. Sve uredno, auto kupljen, i na njega stavljene Zoll. Dolazim do srpske granice. Nije mi u interesu da registrujem auto, vozim ga da bih ga iskoristio da prebacujem delove sa njega na svoj auto iste marke i modela. Sta se desava kada dodjem do granice, i koja je procedura da auto prevezem do svojeg dvorista, gde ce da se raskupusa .. ? Dakle, ako auto ima Zoll table, ja ga vozim, da li sa tim autom mogu da prodjem granicu, i da ne obavljam proceduru carinjenja, placanja PDV-a, i svega ostalog .. ? zapravo, koji je najmanji "racun" koji treba da se napravi ? Ukoliko postoji neka druga bolja procedura koja je jeftinija odnosno jednostavniji nacin, molio bih nekog da mi objasni.

2. primera radi, imam stranca. Ukoliko bi "prepakovao" broj sasije, to je krivicno delo. A ukoliko na takvog stranca "na kvarno" stavim tablice i nalepnicu auta koji je uredno registrovan u srbiji, cinim konkretno sta .. ? zakonski, kako se pokriva stavljanje tablica na auto koji ne odgovara podatcima u saobracajnoj (broj motora i broj sasije), a pritom nije domaceg porekla .. ? Konkretno ovo pitam zato sto sam iz prve ruke (mrtav pijan vlasnik otpada) saznao da vecina auto otpada u srbiji bukvalno tako doteruje aute iz inostranstva, i frapirao sam se da neko ode autobusom, ponese tablice "pod misku", i onda rizikuje da dotera recimo Stilo sa full opremom, koji ce da rasturi za 4-5 hiljada evra, a da je to cena potencijalnog zatvora .. ? pa mi se sve cini da ima neka zackoljica, tipa da je takva stvar zapravo carinski prekrsaj, radije nego krivicno delo ? sta da ga recimo navataju Nemacki panduri na Auto-bahn-u .. ?

3. Koja je trenutno procedura ispravne registracije stranca ako ne ides preko speditera ? primer: Golf 4, 2003 godiste, bencinac 1.6 iz Nemacke. Mogao bih licno da ga uzmem u Mihenu bez da dam jednog eura, jer je bratov koji zivi tamo a njega trenutno taj golf opterecuje jer ima jos 5 auta. Napravim kupoprodajni, uzmem Zoll, doteram ga, i kako ide dalje .. ?

mogu li da ga prijavim da se carini u beogradu, a ne na granici ?
koliko placam PDV ?
koliko placam carinu ?
dodatni troskovi posle PDV-a i carine, pre registracije .. ?

hvala svima u napred na odgovorima

1. Ne možeš da predješ granicu sa colkama a da ga ne prijaviš za carinjenj. Tj., ne možeš legalno.
2. Stavljanje tablica na drugi auto je falsifikat i tretira se kao krivično delo.
3. Ne postoji način registrovanja stranca, a da se prvo ne ocarini. Ne može se ocariniti bez špeditera. Procedure se razlikuju od mesta do mesta, kao i dažbine koje moraš da platiš.

- Na granici se ne carine automobili, tako da moraš da prijaviš gde hoćeš da ga cariniš. Beograd je jedno od mesta gde možeš.
- PDV se plaća u iznosu od 20% od vrednosti auta, tj. od vrednosti na koju ga carina proceni. Zato se cene i razlikuju od mesta do mesta. Već imaš na ovom forumu temu gde možeš da pitaš špeditera u Subotici koliko bi te tamo koštalo. Ja mogu da ti obračunam koliko bi izašlo u Velikom Gradištu, a ti se snadji za ostala mesta.
- 12,5%, tj. 0% ako imaš EUR1. Važi sve što sam napisao i za PDV.
- AMSS pregled. košta oko 100EUR.

Osnovno pravilo: Prvo pitaš špeditera šta da radiš, pa onda radiš kako ti kaže. Ništa na svoju ruku.

Evo taze članak o uvozu automobila, šta, gde, kako... http://www.polovniautomobili.com/au...uvezete-polovan-automobili-korak-po-korak.php
Nadam se da će onima koji prvi put nameravaju da se upuste samostalno u uvoz vozila dati neke korisne smernice.

P.S. Malo sam pomogao novinaru, a on me potpisao kao koautora članka. Lafčina... :)

don, pitanja

Honda HRV iz nemacke, one 77 kw verzije, da li sva godista ulaze u Euro3 normu .. ? Auto bih eventualno dovezao sam do subotice, i onda da mi kazes koliko para trebam da izdvojim da bi mi sredio da bude pred registraciju ?

Isto pitanje za Golf 1.6 benzinac 2002 godiste

Aute bi dovozio sam jer mi brat zivi u Minhenu i drzi auto-centar (papiri, pranja, servis, mehanika, vulkanizer, sve zivo) i onda mu dolaze ljudi sa smesnim ponudama, daju mu aute i po 2 puta nizoj ceni nego sto se mogu naci na oglasima, a konkretne razloge ne znam. Pricao mi je brat da ima dosta auta koji su po nemackom standardu za reciklazu, a kod nas bi se sasvim lepo prodali na oglasima, kao i cinjenica da mnogo narkomana dolazi da proda kola, ili bogatije porodice kojima nista ne znaci da se otarase 6tog auta iz dvorista koji smeta. I cinjenica da je kod njih izraz "ostecenje" sa mnogo drugacijim znacenjem nego kod nas.

elem, honda je 2000 godiste, pa sam zato pitao, HR-V se pravio od 99 do 2006 i ne znam koji je euro3

don, pitanja

Honda HRV iz nemacke, one 77 kw verzije, da li sva godista ulaze u Euro3 normu .. ? Auto bih eventualno dovezao sam do subotice, i onda da mi kazes koliko para trebam da izdvojim da bi mi sredio da bude pred registraciju ?

Isto pitanje za Golf 1.6 benzinac 2002 godiste

Aute bi dovozio sam jer mi brat zivi u Minhenu i drzi auto-centar (papiri, pranja, servis, mehanika, vulkanizer, sve zivo) i onda mu dolaze ljudi sa smesnim ponudama, daju mu aute i po 2 puta nizoj ceni nego sto se mogu naci na oglasima, a konkretne razloge ne znam. Pricao mi je brat da ima dosta auta koji su po nemackom standardu za reciklazu, a kod nas bi se sasvim lepo prodali na oglasima, kao i cinjenica da mnogo narkomana dolazi da proda kola, ili bogatije porodice kojima nista ne znaci da se otarase 6tog auta iz dvorista koji smeta. I cinjenica da je kod njih izraz "ostecenje" sa mnogo drugacijim znacenjem nego kod nas.

elem, honda je 2000 godiste, pa sam zato pitao, HR-V se pravio od 99 do 2006 i ne znam koji je euro3

Uglavnom su sve euro3. Pogotovo one koje su pravljene u Britaniji.

- - - - - - - - - -

Pozzdrav....moze li mala pomoc...kolika je carina za Renault lagunu 2 2002 god. 1.8 16v...116ks....139000 km presla...polukoza...alufelne..automatik...auto klima....ima plin..??hvala

Zemlja???

Једно питање за Дон-а, или неког ко се разуме, интересује ме колико би ме изашло да увезем Сеат Ибицу , 1.4 ТДИ, 2004.то годиште, 75 КС, Немачка је у питању. цена им је око 2000 еура.

Dobio sam mail sa racunicom I hvala na tome! E sad, ono sto mene interesuje, na cenu vozila kad dodam cenu carinjenja, koliko jos troskova imam. Koliko uzimaju spediteri da dovezu automobil iz nemacke. Ako hocu da uzmem auto do npm 2000 eura I 500 me izadje carinjenje, koliko da ocekujem jos troskova na konto dovoza automobila u Srbiju? I da li osoba koja dovozi automobil pregleda vozilo ili ih samo preuzme. Da li se to placa unapred ili se kaparishe vozilo. Hvala na odgovoru.

Back