Uvoz automobila, pomoć i saveti

Koja budalastina godine starosti nisu merodavne za ispravnost automobila.Nasi preprodavci uvek uvezu krseve pa bili on i stari dve ili dvadeset i dve godine uvek ce se kupovati i prodavati krsevi jer nas narod nema love za dobar automobil.Dakle ako zaista zele da se poevca bezbednost neka daju ljudima normalne plate a ne da narod radi za socijalu.

Pametno rečeno.

Šverceri će za taj novac nalaziti 10 godina stare raspadnute kršine. Sve će bude isto, samo cene veće. Ljudi nemaju para, a šverceri će da propadaju.

Ja podrzavam iz jednog razloga, a to je prezasicenje trzista. Realno, previse ima automobila na trzistu i trebace neko vreme da se to rascisti. Mislim i da ce mnogi placevi da se zatvore/drasticno smanje broj automobila, ali tvrdim da ce da se uvoze jos veci krsevi kako bi se cena automobila priblizila plateznoj moci gradjana. Ko moze sad da kupi auto 2006. i mladje, moci ce i sledece godine, ko ne moze, citaj nema para, nece imati ni sledece godine, znaci moci ce da kupi auto tek za 2-3 godine. Ja predlazzem drugaciji model, prosecna starost vozila - 3-4 god. Prosecna starost je oko 15-16 god., znaci 99/00, dozvoliti da se uvozi 2003/4. Sledece godine granica ide na gore, i tako svake godine.

slazem se, ne treba srbija da bude deponija evropskog skarta

ali isto tako, nas premijer treba da napravi osnovu da svako moze da kupi nov auto, kao bilo koji drugi drzavljanin evrope
pod povoljnim kreditnim uslovima i jos bolje, ja se nadam da ce do tada da napravi uslov da ce svako za godinu dana moci od svoje zarade da ustedi i da sebi kesira novajliju :)
ja ne sumnjam u naseg premijera i verujem kad kaze - mene je sramota kako nama ide dobro!
jedva cekam da se svi osetimo tu sramotu ravnomerno!
nemojte da ste skeptici, podrzimo premijera u namerama da nam bude najnajbolje!

jes vala...
samo nije problem u automobilima...njih ne jedemo...
ko zna kakvo se sve smece uvozi koje jedemo...
to je mnogo problematicnije pitanje...

na to ne smem ni da pomislim

skoro sam poetessi prosledio na temi zene pitaju link greenpeace-a na kome su oni izlozili sve proizvodjace hrane koji koriste gmo...
iako sam realno mogao da ocekujem, za neke sam se prilicno iznenadio...
da ne kazem, momentalno prestao da konzumiram izvesne proizvode...
a o mesu 25. kategorije koje uvozimo iz evrope necu ni da pricam...

Carine nema, a PDV iznosi:

1) 1.070
2) 1.050
3) 1.040
4) 1.120
5) skinut

To ti je goli PDV bez ikakvih drugih troškova.

- - - - - - - - - -

Evo i ja ako nije problem, isoa bih preko tb @Don samo da znam okvirno koliko bi me izaslo sve, za ovu makinu.Ozbiljan sam kupac
http://m.mobile.de/fahrzeuge/insera...rect&utm_campaign=DesktopVIPAutomaticRedirect

Žao mi je. Već su ga udali.

- - - - - - - - - -

Zabrana uvoza za vozila starija od 10 godina

Kako sada stoje stvari, Vlada Srbije priprema uredbu po kojoj će od Nove godine biti moguće uvesti nove automobile samo ako ispunjavaju standard "Evro 6", odnosno "Evro 4 "za polovna vozila i to od septembra ove godine.

Ukoliko pogledamo kataloge, dolazimo do zaključka da će od jeseni biti moguće u Srbiju uvesti samo vozila mlađa od deset godina.

Sve ove odluke odnose se samo na uvoz automobila. Svi oni koji već u Srbiji voze starije automobile moći će to da čine i na dalje, uz redovan tehnički pregled ispravnosti vozila.

http://www.vrelegume.rs/vesti1/zabr...-10-godima-novo-ogranicenje-uvoza-polovnjaka/

Bogami Vucic modernizovao svoj vozni park, o nasem trosku, pa bi i nas da modernizuje opet o nasem trosku :roll:

Samo mala ispravka... Ima starijih od 10 godina sa euro4 motorom. Fordova najviše...

- - - - - - - - - -

Ovo i treba, ovo podržavam.

Koliko ima samo neispravnih auta na ulicama...

Pa, što se onda ne zalažeš da se prvo uklone stojadini, yugići i ostali prepotopski krš sa naših ulica, pa tek onda da se zabrani uvoz Golfa 4?

- - - - - - - - - -

I treba, sto bi mi bili otpad automobila.

Ma, nego ćemo da imamo isti vozni park kao Švabe. 'Oćemo, ali kada okupiramo Nemačku.

- - - - - - - - - -

Koliko god to nekima zvucalo neverovatno ali i ja podrzavam ovu odlukui da se pitam trebalo je doneti i ranije.
Kola sa zapada iz 2001-2003 imaju uveliko u proseku vec oko 300-400k km i tesko je naci da ima manje km a lakse da ima vise.
Postala je umetnost da se nadje dobar auto iz tih godina i ja jednostavno nemam takve robe jer necu da ikome uvalim krs.
Sa druge strane stoje mi lepa mlada kola zbog toga sto kupac moze da kupi auto sa euro3 motorom za znatno manje para sto mi takodje nije cilj pa tako ko moze da priusti auto od 3000 moze d doda jos malo i da kupi euro4.

Dule, i sam znaš da ima Focusa 2001. sa euro4 normom. Dalje, ko nema za mlađi, nema, i ti ga nećeš prodati čekajući tog proletera, jer je jedva skupio i za taj euro3.
Inače, podržavam ograničenje uvoza na 10 godina, ali bez fcn euro normi, i bez fcn homologacije. Ali, to kod nas ne može tako, nego uzimaj i šakom i kapom, i euro4 i hml, i sve gde god može da se građanin oguli.

- - - - - - - - - -

Dugo je sadasnji zakon na snazi i nikad ranije niste mogli legalno uvesti kola stara 15 godina, kao sto je slucaj sada.

Nikada ranije nisi bio bez izbora za nešto drugo. Ne zaboravi kada je bilo strožijih ograničenja da je još uvek radila Zastava, pa su se mogla nova auta (kakva takva) kupiti za male pare. danas toga više nema. Dakle, ako ovo urade, nema više nikakvih auta za male pare, a to znači novi pad standarda građana. Bravo Vučko, šampion si u uništavanju države.

- - - - - - - - - -

Без клиа 2, лагуне 2, пасата5, голфа4, Алфи 147 и 156.
Предвиђам драстичан пад продаје.

Baš tako. I ne samo pad prodaje, nego pad standarda građana.

Koja budalastina godine starosti nisu merodavne za ispravnost automobila.Nasi preprodavci uvek uvezu krseve pa bili on i stari dve ili dvadeset i dve godine uvek ce se kupovati i prodavati krsevi jer nas narod nema love za dobar automobil.Dakle ako zaista zele da se poevca bezbednost neka daju ljudima normalne plate a ne da narod radi za socijalu.

bravo. Imas auta stara 15 godina sa 100.000 km na satu dobro ocuvana , i stara 2-3 godine sa 300-400.000 km na satu koja se od nebrige vec raspadaju.

Lepo ode covek na mobile.de i uveri se u sve to sam.

Carine nema, a PDV iznosi:

1) 1.070
2) 1.050
3) 1.040
4) 1.120
5) skinut

To ti je goli PDV bez ikakvih drugih troškova.

- - - - - - - - - -

Žao mi je. Već su ga udali.

- - - - - - - - - -

Samo mala ispravka... Ima starijih od 10 godina sa euro4 motorom. Fordova najviše...

- - - - - - - - - -

Pa, što se onda ne zalažeš da se prvo uklone stojadini, yugići i ostali prepotopski krš sa naših ulica, pa tek onda da se zabrani uvoz Golfa 4?

- - - - - - - - - -

Ma, nego ćemo da imamo isti vozni park kao Švabe. 'Oćemo, ali kada okupiramo Nemačku.

- - - - - - - - - -

Dule, i sam znaš da ima Focusa 2001. sa euro4 normom. Dalje, ko nema za mlađi, nema, i ti ga nećeš prodati čekajući tog proletera, jer je jedva skupio i za taj euro3.
Inače, podržavam ograničenje uvoza na 10 godina, ali bez fcn euro normi, i bez fcn homologacije. Ali, to kod nas ne može tako, nego uzimaj i šakom i kapom, i euro4 i hml, i sve gde god može da se građanin oguli.

- - - - - - - - - -

Nikada ranije nisi bio bez izbora za nešto drugo. Ne zaboravi kada je bilo strožijih ograničenja da je još uvek radila Zastava, pa su se mogla nova auta (kakva takva) kupiti za male pare. danas toga više nema. Dakle, ako ovo urade, nema više nikakvih auta za male pare, a to znači novi pad standarda građana. Bravo Vučko, šampion si u uništavanju države.

- - - - - - - - - -

Baš tako. I ne samo pad prodaje, nego pad standarda građana.

Don samo mogu da kazem BRAVO BRAVO - opet si kao i uvek u pravu zato te toliko i gotivim jer si realan objektivan sa obe noge na zemlji.

Dule veruje da ljudi imaju neke skrivene pare , koje nece njemu da daju, pa podrzava ovu odluku, a ne kapira da ljudi jednostavno NEMAJU. A poslovica kaze golog trojica ne skidose....

Bila je tema na Politici o istrazivanju koje kaze da prosecna srpska porodica ima ustedjevinu od 1100 evra .

I kako onda da ocekujes za nekoga ko ima u slamarici 1000 evra za ne daj Boze, da kupuje auta vredna 5-15.000 evra? Pa on se jadan, jedva nategao da kupi i taj auto za 3-4000

Pa pricao sam ovde o drugu koji je kupio Golfa 4 karavana , koji ga je izasao 3900 evra, i bukvalno vec 2 meseca tj od kad je uzeo auto nema dinara u dzepu.

A i tih 3900 evra sto je dao , nisu njegove pare sve, on je jadan imao 2100 evra a ostatak mu pozajmili tetka i otac.

A Tihi sta mislis ti o tome ako se taj jedva nategao da ima auto dali ce imati para da ga odrzava i dali ce npr sa pucketavim homozglobom da vozi dok mu ne otpadne tocak a samim tim ugrozi mene,tebe i ostale ucesnike u saobracaju?
Dali ti razmisljas o cemu pises na ovom forumu ili to cinis po automatizmu da bi postigao sto veci broj poruka i zaradu?
Primer je moj drugar koji je pre dva meseca morao da kupi auto od 500€ ili da umre. trazili smo mesec dana i potrosio je 50€ za obilazenje raznoraznih krseva i na kraju sam mu ja pozajmio 100€ da kupi auto od 600€ i sad mu stoji neregistrovan jer nema pare da ga registruje.
Jos me jedno zvao da pita koliko moze da predje auto sa rezervom????
Bitno da je on kupio auto a sto nema para da ga vozi i odrzava to je nesto najbolje u ovoj prici.
Jel ne mislis da tako rade i ovi sto kupuju koia od 2000? Ne kazem da svi nece odrzavati ali dobra vecina nece ili ce ugradjivati najveci skart od delova koji nisu prosli nikakve kontrole i testove.
Zato je bolje ovo sto gde ce auto moci da kupi onaj ko zaista moze da kupi ali i da ga odrzava a ne da predstavlja potencijalnu opasnost na putu.

I medju tim ljudima koji ce kupiti euro 4, 2006.+ ima isto takvih koji ne odrzavaju auto. Prodao nesto, ili na neki drugi nacin dosao do para, a nema stalne prihode koji bi mu omogucili da vozi i odrzava takav auto. Za utvrdjivanje neispravnosti su zaduzeni tehnicki pregledi, a ne oni lobisti koji su za to da se uvoze mladji automobili. Takodje, delovi za mladja vozila su obicno skuplji. Kako vozilo stari, tako i cene delova padaju.

Po tvojoj logici, mogao bi da se zabrani uvoz polovnjaka i da se iskljucivo prodaju nova vozila. Tako ce auto voziti oni koji imaju para da kupe nov auto, a ako imaju para za nov auto, imace i da ga odrzavaju, a jos imaju i nekoliko godina garancije i takav auto sigurno nece predstavljati opasnost na putu.

Sustina je da treba da se uvoze tehnicki ispravna vozila, da tehnicki pregledi budu rigorozni, da ne moze da prodje auto koji je neispravan, a najmanje bitna stvar je koliko auto vredi i koje je godiste.

A Tihi sta mislis ti o tome ako se taj jedva nategao da ima auto dali ce imati para da ga odrzava i dali ce npr sa pucketavim homozglobom da vozi dok mu ne otpadne tocak a samim tim ugrozi mene,tebe i ostale ucesnike u saobracaju?
Dali ti razmisljas o cemu pises na ovom forumu ili to cinis po automatizmu da bi postigao sto veci broj poruka i zaradu?
Primer je moj drugar koji je pre dva meseca morao da kupi auto od 500€ ili da umre. trazili smo mesec dana i potrosio je 50€ za obilazenje raznoraznih krseva i na kraju sam mu ja pozajmio 100€ da kupi auto od 600€ i sad mu stoji neregistrovan jer nema pare da ga registruje.
Jos me jedno zvao da pita koliko moze da predje auto sa rezervom????
Bitno da je on kupio auto a sto nema para da ga vozi i odrzava to je nesto najbolje u ovoj prici.
Jel ne mislis da tako rade i ovi sto kupuju koia od 2000? Ne kazem da svi nece odrzavati ali dobra vecina nece ili ce ugradjivati najveci skart od delova koji nisu prosli nikakve kontrole i testove.
Zato je bolje ovo sto gde ce auto moci da kupi onaj ko zaista moze da kupi ali i da ga odrzava a ne da predstavlja potencijalnu opasnost na putu.

Pa ako bude morao da plati auto 5000 evra, svakako da nece imati para za homozglob, dok ako ga plati 3000 evra mozda i bude imao.

Ne vredi. Ne razumete.
Samo hocete da izvrnete ono sto ja govorim.
Ajd da se kladimo da sad kad bi dozvolili uvoz euro2 dfa bi se navukle hiljade i hiljade automobila u bilo kakvom stanju!
Znam kad je uveden euro3 da su svi kukali sto ne mogu da uvezu euro2 a tu prvenstveno ne mislim na uvoznike nego na narod jer oni bi ako mogu da se voze za 50€ tj da ih toliko izadje vozilo. Briga njih sto je to preslo zilion km sto to nije vise toliko bezbedno.
Bilo je i spominjano da ce za starija kola biti uveden tehnicki pregled dva puta godisnje.
Mogu misliti kako bi vi sami voleli da imate dva puta kontrolu svog auta i to rigoroznu kako je botr rekao.
Tako bi svi prodali svoje krseve jer nece da raz,isljaju o tome dali su ispravni ili ne.
Ista fora kao sa skuterima gde ih sad pretvaraju u motocikle jer idu brze od 45 km/h i sad se dosta ljudi resava skutera dok jos mogu da dobiju neke pare jer kad budu morali da ih registruju svake godine ili polazu za A kategoriju onda ce se deliti dzabe jer ce svaka budala pre onda da kupi 125 ili vise kubika.

To sto je mladji auto ne znaci da je on i bolji. Jeste da je veca verovatnoca da je stariji auto losiji, vreme cini svoje, grize limariju, crevca, itd., ali imas i mlade automobile, a krseve i bas takvi ce masovno da se uvoze, jer ce uvoznicima opasti promet zbog toga sto su mladji automobili skuplji. Meni nije problem da imam rigoroznu kontrolu i 5 puta godisnje, ja svoj auto odrzavam, a posebno vodim racuna o trapovima i kocnicama, ali npr, ima tu jedan lik. koji vozi mnogo mladji auto nego sto je moj, ali mnogo veci krs. Kad sam bio u servisu radi menjanja crevca, njegov auto je bio takodje, zbog toga sto su mu otkazale kocnice. Ono je katastrofa kakav auto lik vozi, inace radi se o Oktaviji tdi. Dimi na kilometar, neispravne kocnice, trapovi lupaju ko bubnjevi ....

E vidis, zbog toga sto ne razmisljaju da li im je auto ispravan ili ne, voze na gumama iz 2003, imas ono, iz neutvdjenih razloga presao na suprotnu stranu, udario od pozadi, itd.

U Nemackoj i svim normalnim zemljama je tehnicki na 2 godine, pa bi tako trebalo i kod nas, ali da pretresu auto, da kocnice budu dobre, da trap nema lufta, itd.

Poslednja izmena:
uuu nemci bas rigorozni stose tice tehnicki , patos ne gledaju ocima nego radi cekic , ako ti neradi kontrolna lampica za dugo svetlo ili vozacevo sediste nesto krivo

pocepano neudobno , samo kaze auto neispravan idi namesti sve to

tako i treba

los je auto koji nije tehnicki ispravan a ne onaj koji je stariji sam po sebi

Pazi ovo u Americi , drzavi gde se proda najvise novih automobila , je PROSECNO automobil star 11.4 godina tj skoro 12 godina

The average age of cars on U.S. roads is 11.4 years, IHS Automotive reports. The average age of vehicles on U.S. roads has hit a plateau of about 11.4 years, according to an annual study by IHS Automotive, an auto industry research firm.Jun 9, 2014

E sad uporedite kakav je standard u Americi a kakav kod nas, a Vucic i kompanija oce da budu veci katolici od pape i zabranjuju da voze ljudima auta za koje imaju pare , misle oni ljudi imaju neke skrivene pare.

Pa svako da moze bi vozio ganc nov auto nego ne moze.

Poslednja izmena:
Jeste Tihi 11-12 godina ali pogledaj prvo po kakvim putevima oni voze a po kakvim kod nas u Srbiji.

tacno nasi putevi su najlosiji mozda u Evropi, ali sta moze da strada od loseg puta ? Motor ne moze, moze samo trapovi i gume da iseces na nekoj rupi.

A evo ja za 10 godina poslednjih vozeci po verovatno medju najlosijim putevima Srbije , sam na trapovima na mojim autima zemenio samo gornju jabucicu na Accordu i to je sve. Amortizere ne racunam jer to je potrosna roba kao i disk plocice.

Poslednja izmena:
tacno nasi putevi su najlosiji mozda u Evropi, ali sta moze da strada od loseg puta ? Motor ne moze, moze samo trapovi i gume da iseces na nekoj rupi.

Uh koliko ti malo poznajes automobil.
Od losih puteva odlaze nosaci motora jer kad naidjes na rupu auto cimne pa samim tim nosac trpi,pucaju opruge amortizera,odlaze nosaci auspuha....
Znaci trap je samo jedan deo a recimo ako su otisli krajevi letve odlazi i letva avolana ako se u neko dogledno vreme ne promenu krajevi.
Ima tu sta da ode po losim putevima a da ne pricam da se pojave raznorazni cvrci u automobilu dok na ovim iz uvoza ih uglavnom nema jer se voze po odlicnim putevima.

Bas zato se i ne isplati da vozis nov auto u Srbiji. Sto se tice nosaca motora, ima uticaja sigurno, ali ne verujem nesto preterano. Ako se ne promene krajevi letve, koji imaju lufta, rizikujes mnogo vise od crkavanja letve. Motor ne mora da bude ispravan, ali trapovi, ja tu racunam i letvu, kocnice i gume uvek moraju da budu kako treba, da uvek mozes da se zaustavis i da upravljas autom.

Uh koliko ti malo poznajes automobil.
Od losih puteva odlaze nosaci motora jer kad naidjes na rupu auto cimne pa samim tim nosac trpi,pucaju opruge amortizera,odlaze nosaci auspuha....
Znaci trap je samo jedan deo a recimo ako su otisli krajevi letve odlazi i letva avolana ako se u neko dogledno vreme ne promenu krajevi.
Ima tu sta da ode po losim putevima a da ne pricam da se pojave raznorazni cvrci u automobilu dok na ovim iz uvoza ih uglavnom nema jer se voze po odlicnim putevima.

Nosaci motora propadaju uglavnom na dizelasima jer dizelski motori proizvode mnogo vece vibracije a i tezi je dizel motor od ekvivalentnog benzinskog. Amortizeri su potrosna roba ko disk plocice i citao sam da je zivotni vek amortizera oko 80.000 km. Sad normalno je da ce brze da stradaju ako vozis po losijim putevima tj ako rade vise , nego po novim al nista spektakularno iz mog iskustva ja to znam jer vozim auta po uglavnom najgorim putevima u Srbiji punim neravnina, udarnih rupa, propalim od kamiona pretovarenih, krpljenim lose itd.

Evo moj Accord gura skoro 170.000 km i nijednog cvrcanja nema u autu. Jedino kad imam cvrcanje je kad decije sediste vezem pozadi, pa ima cvrcuci zvuk od trenja eko koze od koje uradjeno decije sediste o kozu automobila , ovako auto je necujan.

- - - - - - - - - -

Bas zato se i ne isplati da vozis nov auto u Srbiji. Sto se tice nosaca motora, ima uticaja sigurno, ali ne verujem nesto preterano. Ako se ne promene krajevi letve, koji imaju lufta, rizikujes mnogo vise od crkavanja letve. Motor ne mora da bude ispravan, ali trapovi, ja tu racunam i letvu, kocnice i gume uvek moraju da budu kako treba, da uvek mozes da se zaustavis i da upravljas autom.

Kako kome. Mom drugaru koji ima gradjevinsku firmu se jako isplati da vozi nov auto , jer je uzeo auto na operativni lizing, pa mu rata za auto ide u trosak firme, zatim gorivo isto, oslobadja se PDV-a na gorivo i sve vezano za auto mu ide na trosak firme i samim tim smanjuje sebi profit firme i placa manji porez drzavi po osnovu dobiti.

Back