Internet pretragom dosao sam do ovog foruma i deluje mi kao naj pouzdaniji izvor u pronalazenju tacnih informacija u vezi uvoza polovnjaka.
Koliko sam shvatio forum prate i spedicije koje se bave carinjenjem i uvozom vozila, pa mi na osnovu toga treba pomoc to jest informacija oko uvoza ovog polovnjaka:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...900&makeModelVariant1.modelId=31&pageNumber=5
Mozete mi dati obe opcije to jest opciju kompletne usluge sa dovozom automobila u Srbiju i kao drugu opciju finansijsku kalkulaciju u koliko ja dovezem auto.
Unapred zahvalan,
Milan
2.700 € bez AMSS
Kontakt za prevoz šaljem u inbox.
- - - - - - - - - -
prvi put se javljam.interesuje me uvoz automobila iz svajcarske na invalida potrebna dokumentacija,ikoliko koji papir kosta.pasat tdi2006,225.000km,110kw-150ks,3500eura
Sve zavisi da li je 100% invalid ili manje. Na 100% plaća porez koji se vraća, a na manje se ne vraća. Na 3.500 je PDV 700.
- - - - - - - - - -
Ljudi ne znam da li je neko imao slican problem. Uvezao sam auto pre neki dan.Spedicija je napravila papire i sve je bilo ok. Medjutim u mestu gde registrujem auto rekli su mi da mi faktura nije overena od strane prodavaca. Prodavac je bio vlasnik gradjevinske firme iz Holandije.Odstampao mi je fakturu sa cenom, bankovnim racunom,brojem u privrednoj komori,poreznim brojem i rekao da nema pecat , jer nije u obavezi da ga ima.. E sad, na fakturi postoji pecat nase carine(znaci proslo je bez problema), ali na potpisu te elektronske fakture nema pecata.Sad mi nije jasno.Ako su prihvatili tu fakturu za carinjenje,zasto je ne prihvataju u jebenom mupu za registraciju?
Zato što živimo u yebenom komunizmu još uvek. Kaži ti tom načelniku tog seljačkog SUP-a da ćeš otići u ambasadu Holandije i u kancelariju EU u BG, te da ćeš tamo podneti žalbe zbog neprihvatanja validnih evropskih faktura, i da ćeš njega navesti kao odgovornu osobu koja u ime srpskog MUP-a vrši diskriminaciju EU izvoznika, i da vidiš kako će džukela nadobudna da se usere i odobri ti registraciju.
Ukoliko je pak stvarno bez mozga, onda zemljače uradi to što sam ti napisao. Odmah će da padnje jedno dobro kawanje funkcionera, jer Vučko i njegovi se mnogo iznerviraju kada ih zovu iz EU ambasada da se bune, i onda nižim funkcionerima odgovornim za to pršenje hebu milosnu majčicu.
- - - - - - - - - -
pa nista novo u srbiji , te dve ustanove ne razgovaraju svako za sebe , mada spediter preko koga uvozis treba date uputi , neznam sta dati kazem druze ludilo na sve strane
Nema šta da ga špediter upućuje. Holandez nema pečat i ne mora da ga ima. Mom uvozniku je tako džukela komunistička masna u SUP-u u Ubu tražila okrugli pečat. Kvadratni mu nije bio po volji. Mamicu im hohštaplersku. Pa da vidiš kada sam ja poludeo i na telefon mu rekao sve što mislim, a i šta ću da uradim, kako je moj uvoznik u roku od odmah dobio tablice.
- - - - - - - - - -
Ljudi jel moze neko malo da pomogne oko cena uvoza to jest carine i ostalih propratnih troskova...
Nigde ne mogu na netu da nadjem podatke...
Uvezao bih auto 2010-2011, na primer A4 ili A5 (cene preko su od 11000 - 13000) pa ako neko moze okvirno da napise koji su troskovi carine za ove automobile i koji su propratni troskovi, bio bi mu jako zahvalan.
Jos jedno pitanje, recimo na mobile gde stoji VAT 19%, da li to znaci da na granici vracaju taj iznos od ukupne vrednosti vozila?
Mozda sam malo konfuzan sa pitanjima ali do sad nisam imo potrebe da uvozim kola pa stoga nemam blage veze sa ovom tematikom.
Hvala unapred, pozdrav!
Na 13.000 € sa izvađenim eur1 bi te kod mene koštalo 2.780 € bez AMSS.
Porez ti ne vraćaju na granici, nego kada na granici razdužiš ex papir, uplate ti na tvoj devizni račun ili ideš po njega lično kod prodavca.
- - - - - - - - - -
Pozdrav ljudi, pitao bih gospodina Dona kolike bi me dadzbine ocekivale za uvoz hyundai santa fe 2.0 crdi 2003 godiste, dodatni problem auto je vec dovezen u Srbiju, ali za sad neznam sta sve poseduje od dokumentacije, ali prvo sto me interesuje je iznos dadzbina za uvoz takvog automobila. Unapred hvala
Poslao sam ti troškove na mail kao odgovor na upit koji si postavio preko mog kalkulatora na sajtu.
- - - - - - - - - -
Na zalost nista. Nece da mi registruju auto.Na fakturi je pecat nase carine ali oni insistiraju na pecatu te Holandske firme (koja nema pecat) i broju sasije na fakturi, a carina je vec pregledala auto i upisala i broj sasije i broj motora.Takodje na papirima za osiguranje stoji broj sasije.Na saobracajbnoj(koju sam preveo), takodje stoji broj sasije.I sta sad?
Moram da petljam, falsifikujem...Neverovatno kako jedna opstinica moze da te gurne u kriminal.
Sa druge strane zvao sam od ministarstva finansija,drzavne uprave,inspekcija i na kraju su me uputili na ministarstvo (pajz sad), za ljudska i manjinska prava! Za ne verovati.Kad ne znaju sta ce salju te u ministarstvo za manjinska prava.
Izgleda da cu morati da prijavimmesto boravka u drugoj opstini.Jos mi samo to ostaje, ili da pakujem kofere za Holandiju. Ali sta i tamo, kad covek nema pecat.Ja sam licno taj auto uvezao za sopstvene potrebe
Uradi onako kako sam ti rekao. Imaš prolaz garantovano. Čim stoka oseti tvrdo popušta. Samo drito na načelnika. Nikakve glupe šalteruše.
- - - - - - - - - -
Napravi pečat na njegovo ime i pečatiraj taj obrazac to ti je naj jevtinija solucija.
Može i to. Inače, Holanđani imaju da kupe pečate na slaganje. Kao oni dečiji za igru. To koriste za naše koji insistiraju na pečatu.
- - - - - - - - - -
To i nije losa ideja..

.
Apsurd je da takve gluposti moraju ljudi da rade
Evo i ovde pise-
Ukoliko je podneta originalna faktura kao dokaz o kupovini, carinarnica neće zahtevati njenu dodatnu overu od strane nadležnog organa..
Da carinarnica nece da trazi (zato sam i dobio pecat od njih) ali MUP hoce. Paradoks je sto i carinarnica pripada MUP-u. Dakle carina ne trazi ali Mup pri registraciji trazi
http://www.upravacarina.rs/lat/Informacije/FAQ/Stranice/polovnavozila.aspx
Carina ne pripada MUP-u, nego Min. finansija.