Uvoz automobila, pomoć i saveti

Uvaženi članovi foruma, hteo sam stručne ljude da pitam pošto ovih dana idem u inostranstvo kod familije da kupim auto- da li nakon dovoza auta (pošto ga moram tamo kupiti na svoje ime) , mogu li nakon završenog carinskog postupka da ga registrujem na oca a ne na svoje ime? Hvala unapred, nadam se brzim odgovorima.. A hteo bih i špeditere da pitam koliko bi koštala carina za 1) Peugeot 207 1.4b 2007g
2) Opel astru H 1.4b 2005g

Malo bolje procitaj temu sledeci put :) Potrebno je dati detaljnije podatke, ne samo godiste vozila i kubikazu. Paket opreme takodje trebas navesti, kako bi Don mogao da ti kaze tacnu cifru :)

Pitao bih cenjene kolege i speditere sa foruma da li moguc uvoz automobila kojije ostecen ali je u voznom stanju. Nedostaje mu prednje krilo, far, zmigavac, deo prednjeg spojlera i blatobrana i izgreban sa jedne strane poprilicno. Auto je dociveoje preticanje sa "neznim" cesanjem.
Predpostavljam da je ta tema obradjivana na forumu ali prelistavanje 247 strana je dug dug posao..
Hvala unapred,
Pozdrav

Moguć je uvoz oštećenog vozila koje je u voznom stanju, ali koje mora imati sve delove.

- - - - - - - - - -

Neispravan link

- - - - - - - - - -

Uvaženi članovi foruma, hteo sam stručne ljude da pitam pošto ovih dana idem u inostranstvo kod familije da kupim auto- da li nakon dovoza auta (pošto ga moram tamo kupiti na svoje ime) , mogu li nakon završenog carinskog postupka da ga registrujem na oca a ne na svoje ime? Hvala unapred, nadam se brzim odgovorima.. A hteo bih i špeditere da pitam koliko bi koštala carina za 1) Peugeot 207 1.4b 2007g
2) Opel astru H 1.4b 2005g

Može da se carini na našu uvozničku firmu, koja posle carinjenja izdaje krajnju fakturu na koga želite, odnosno na koga će se registrovati vozilo.

Za procenu treba više podataka. Pogledaj u temi koji podaci se traže!

- - - - - - - - - -

Postovani nov sam na forumu.Mene zanima koje su prednosti i mane i koliko je isplativo uvoz polovnjaka na invalida iz inostranstva?Konkretno na babu koja je 100 % invalid.Uvezeo bih auto npr Golf iv 200-003 god Benzin,benzin-plin 1,6 sa 5 vrata i jacim paketom opreme.

Ne isplati se na to trošiti dozvolu ministarstva. Isplati se na skuplja vozila ili na vozila koja nisu proizvedena u EU ili nemaju EU saobraćajnu.

Postovanje

Moze li procena troskova za Reno Espace 2.0 benzinac.Ja ga dovozim iz Holandije . Uzecu EUR1. Ujedno jos jedno pitanje.Ako mi prodavac skine porez,(dakle ne platim ga) , moram li onda praviti taj EX i overavati na izlazu iz EU ?

Renault Grand Espace
1998 cc, 103kw/140PK
2001 godina
benzinac
iz Holandije
oko 250.000km
Hvala unapred

p.s. A koliko bi kostao dovoz iz Holandije ?

Poslednja izmena:
Postovanje

Moze li procena troskova za Reno Espace 2.0 benzinac.Ja ga dovozim iz Holandije . Uzecu EUR1. Ujedno jos jedno pitanje.Ako mi prodavac skine porez,(dakle ne platim ga) , moram li onda praviti taj EX i overavati na izlazu iz EU ?

Renault Grand Espace
1998 cc, 103kw/140PK
2001 godina
benzinac
iz Holandije
oko 250.000km
Hvala unapred

p.s. A koliko bi kostao dovoz iz Holandije ?

640 € sa homologacijom za 06/2001. Račun da ne prelazi 2.100 €!
Nemam dovoz iz NL.

- - - - - - - - - -

Koliko bi kostala carina za uvoz iz Nemacke? VW Passat B5.5 karavan 2003 godiste, 1.9 TDI, 74KW, 5 brzina, automatska klima, 300 000km

670 € sa tvojim eur1, 720 € sa mojim eur1.
Bez AMSS.

- - - - - - - - - -

Postovanje
zamolio bih vas da uporedite
1. Mazda 6
2. RAV4
3. 525d

Ne razumem. Šta da uporedimo?

640 € sa homologacijom za 06/2001. Račun da ne prelazi 2.100 €!
Nemam dovoz iz NL.

Don veliko hvala.Moze li procena i za skudo 2003 . novembar. Kubikaza mu je 1998 jtd(2000jtd). Na satu ima oko 150.000 predjenih kilometara i malkice je cuknut oko blatobrana.(nista znacajno)Inace skudo je produzena verzija(ako to ima veze). 80kw/109ks.

hvala unapred

770 bez AMSS. Račun do 3.200

Megan je hacbek, 110 ks aa prva registracija je ja mislim bila u Maju 2002

450 € bez AMSS

- - - - - - - - - -

Postovani,

Molim Vas za pomoc. Planiram da uvezem VW golf 5 tdi 1,9, iz Italije 2006-2007 godiste presao oko 200.000 pa me zanima koliki su otprilike sve ukupni troskovi carine i prenosa bez registrcije i putnih troskova.

Hvala unapred.

pozdrav

Kw, br. vrata, i da li je 2006 ili 2007??? Nije svejedno. ;)

Pozdrav Done,
Koliko bi kostao uvoz za auto sa linka:
http://goo.gl/h95BEX
Koliko bi kostalo sve ukupno sa vasim papirima ?
I koliko bi me izasao dovoz automobila.

Kompletni troškovi carinjenja iznose 3.300 €.
U troškove su uračunati: PDV, očitavanje brojeva, skladište i naša usluga.

Prevoz je oko 400 €. Ja ga ne radim, ali te mogu povezati sa prevoznikom.

Kompletni troškovi carinjenja iznose 3.300 €.
U troškove su uračunati: PDV, očitavanje brojeva, skladište i naša usluga.

Prevoz je oko 400 €. Ja ga ne radim, ali te mogu povezati sa prevoznikom.

U redu, mozes li da ostavis neki kontakt telefon?
Mozes li mi samo reci jos jednu stvar, ukoliko se uzima auto gde prodavac vraca porez, auto se carini na Neto ili Bruto vrednost i kako dolazi samog vracanja poreza kupcu autmobila ?
Imam jos dosta pitanja, pa bi bilo najbolje da se cujemo, ja ne mogu da saljem privatne poruke ..

Poslednja izmena:
U redu, mozes li da ostavis neki kontakt telefon?
Mozes li mi samo reci jos jednu stvar, ukoliko se uzima auto gde prodavac vraca porez, auto se carini na Neto ili Bruto vrednost i kako dolazi samog vracanja poreza kupcu autmobila ?
Imam jos dosta pitanja, pa bi bilo najbolje da se cujemo, ja ne mogu da saljem privatne poruke ..

Carini se na neto cenu, koja mora biti izražena na fakturi.
Porez se vraća kada se dostavi izvozna sa overenim istupom iz EU. Uplaćuju na račun ili se ide lično po pare. Stvar dogovora. U nekim slučajevima idu na poverenje, pa odmah naplate bez poreza.

069/ 343 61 60

Back