Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pitanje za Dona.

Koliko iznosi carina za njega?

Hvala unapred.

http://www.polovniautomobili.com/oglas5028340/saab_9-3_19_tid/

Evo ti slika mog Saab-a 1,9 TiD sa 183k km i pogledaj kako izgledaju sedista na toj kilometrazi. E sad pogledaj ona na oglasu sto si okacio i mislim da si dovoljno pametan da saberes 2+2. :)
1z3ndbr.jpg

Poslednja izmena:
Mogu Tihi sedista da se repariraju ali sta kazes za ostalao na autu?
Zar ti ona sedista ne govore da auto ima ko zna koliko kilometara i da prodavac cini prevaru sa kilometrazom?
O tome se radi a ne o sedistima.
I sto trabunjas dabig river ja podrzavamo extra porez kad to nije istina?
Poenta je da u zakonu stoji da vozilo registrovano na invalida mogu da voze samo clanovi uze porodice i sto se ti brecas na to?
Tako su se i englezi vozili pa su ljudi kupovali kola za smesne pare a onda su im ukinuli mogucnost registracije ako imaju desni volan a sad i mogucnost uvoza jer na pregledu AMSS po broju sasije ustanove da je englez i ne moze da se registruje.
Sta ti mislis da ce drzava da se oslobodi tih para za registraciju velikolitraznih automobila?
Samo je pitanje dana kad ce to pasti i onda ce takola biti jos jeftinija nego sto si ih platio kako je krenula situacija u Srbiji.
Cudi me samo da i Accord nisi bacio na invalida pa i tu ustedeo koji dinar i zaebo drzavu po kojoj non stop pljujes.Doduse opravdano ali pljujes.

daj taj clan zakona koji tako kaze. Ja sam iscitao ceo zakon i nigde nisam nasao to o cemu ti pricas.

U zakonu pise, kad sam ga ja citao, da invalidi imaju popust prilikom uvoza i registracije i nista osim toga.

Drugo samo je u Srbiji i nigde na svetu kubikaza merilo luksuza sto dokazuju i sledeci clanci

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=06&dd=01&nav_id=719006

http://www.telegraf.rs/vesti/318337...areo-registracija-skuplja-od-samog-automobila

Zato vreme u Nemackoj se auto registruje jednom u zivotu, nema takse na kubikazu, a u Italiji jednom u 5 godina.

Trece Alvirovic je u SAT-u pricao da se sprema uvodjenje registracije auta po vrednosti vozila prema katalogu AMSS-a a ukidanje prema registraciji tako da bas ne znam kom ce da padne cena a kom ce da poskupi :)

Poslednja izmena:
Mogu Tihi sedista da se repariraju ali sta kazes za ostalao na autu?
Zar ti ona sedista ne govore da auto ima ko zna koliko kilometara i da prodavac cini prevaru sa kilometrazom?
O tome se radi a ne o sedistima.
I sto trabunjas dabig river ja podrzavamo extra porez kad to nije istina?
Poenta je da u zakonu stoji da vozilo registrovano na invalida mogu da voze samo clanovi uze porodice i sto se ti brecas na to?
Tako su se i englezi vozili pa su ljudi kupovali kola za smesne pare a onda su im ukinuli mogucnost registracije ako imaju desni volan a sad i mogucnost uvoza jer na pregledu AMSS po broju sasije ustanove da je englez i ne moze da se registruje.
Sta ti mislis da ce drzava da se oslobodi tih para za registraciju velikolitraznih automobila?
Samo je pitanje dana kad ce to pasti i onda ce takola biti jos jeftinija nego sto si ih platio kako je krenula situacija u Srbiji.
Cudi me samo da i Accord nisi bacio na invalida pa i tu ustedeo koji dinar i zaebo drzavu po kojoj non stop pljujes.Doduse opravdano ali pljujes.

Ти још трошиш слова на тог демагога? :) Окани се ћорава посла, интернет ратник, интернет патриота, интернет великосрбин и тд. Србовао по сербиан кафеу, порез плаћао у Америци, вазда му све ваља само Србија не. Није му скупо кад се плаћао порез у Америци, а у Србији вазда све скупо. А иначе ни Америку не воли, зли агресори, окупатори и сл. али да се отвори фирма у Америци то је супер. Сероња најобичнији и кирјања. И рекох болиду већ икс пута да не коментарише моје постове и да са мном не полемише јер сам подесио да не видим шта пише, али не вреди. :)

Ja znam da sam preko registracije na invalida za 2 godine vec ustedeo 3000 evra , znaci auto mi ostao prakticno dzabe sad i kad bi ukinuli mogu da ga prodam nekom ili da ga konzerviram yebe mi se meni je auto ostao dzabe jer sam ga upravo ovoliko i platio 3100 eura , doduse ulolzio sam jos par stotina u njega al nije mi zao :)

Bitno je da sam izbegao da me lopovi opljackaju :)

Plus sam ucinio dobro delo, dao sam liku 400 evra za 2 godine kojem zaista taj novac treba. Ovako pare bi usle u budzet i procerdala bi ih budzetska stoka i bagra na svoje bahanalije, svalerke, putovanja, ruckove, reprezentacije, izdrkavanja ...

I bas sam srecan sto me big river mrzi zbog toga. Da me mrzi dobar covek pa da se sekiram :)

A sta mislis Tihi koliko je po auto moto savezu procenjen Grand Cherokee?
Mora da je malo dok si ga platio 3100 eura?:rotf:
Ima da ti oderu kozu s ledja jer tako su mnoga kola poskupela zbog carinjenja po njihovim nenormalnim katalozima.
Mene samo brine sta ce to da izmisle da ide opet po ko zna koji put u njihovu korist jer tako kroje zakone-prema njima.
Ocit dokaz je zakon o radu.

@dualcore
Vidim da si lepo sabrao 2+2=3 dok ti je vazniji ekran i krem enterijer a pritom ne vidis da ta sedista izgledaju kao da auto ima najmanje 400-500k km a takodje izgleda nisi pogledao posto je takav auto sa tom kilometrazom preko pa da ti bude jasno zasto je ovaj tako jeftin.
Matematika je velika stvar u zivotu i ko zna da racuna moze i da kupi dobar auto a ko ne posle pljuje po prodavcu kako ga je zeznuo a pored sopstvenih ociju nista ne vidi na autu jer ovaj ima ekran.
I da se razumemo ja ti nista ne nudim od kola nego pokusavam da ti otvorim oci.
Evo ti oglasi iz CH da vidis posto su takva kola.
http://www.autoscout24.ch/de/autos/...&nav=7&sort=price_asc&vehtyp=10&yearfrom=2005
A evo da se dopunim sa cenama u Nemackoj i obrati paznju da je skuplji auto sa vise od 400k km nego ovaj sto se ovde prodaje a koji je dovezen i neko jos i zaradjuje na njemu. Pritom obrati paznju na sedista kod tih primeraka sa vecom kilometrazom i ovakvog fucka neces maltene naci.
http://suchen.mobile.de/auto/saab-9...te=2005-01-01&negativeFeatures=EXPORT&lang=de

Poslednja izmena:
@dualcore
Vidim da si lepo sabrao 2+2=3 dok ti je vazniji ekran i krem enterijer a pritom ne vidis da ta sedista izgledaju kao da auto ima najmanje 400-500k km a takodje izgleda nisi pogledao posto je takav auto sa tom kilometrazom preko pa da ti bude jasno zasto je ovaj tako jeftin.
Matematika je velika stvar u zivotu i ko zna da racuna moze i da kupi dobar auto a ko ne posle pljuje po prodavcu kako ga je zeznuo a pored sopstvenih ociju nista ne vidi na autu jer ovaj ima ekran.
I da se razumemo ja ti nista ne nudim od kola nego pokusavam da ti otvorim oci.
Evo ti oglasi iz CH da vidis posto su takva kola.
http://www.autoscout24.ch/de/autos/...&nav=7&sort=price_asc&vehtyp=10&yearfrom=2005
A evo da se dopunim sa cenama u Nemackoj i obrati paznju da je skuplji auto sa vise od 400k km nego ovaj sto se ovde prodaje a koji je dovezen i neko jos i zaradjuje na njemu. Pritom obrati paznju na sedista kod tih primeraka sa vecom kilometrazom i ovakvog fucka neces maltene naci.
http://suchen.mobile.de/auto/saab-9...te=2005-01-01&negativeFeatures=EXPORT&lang=de

dobro,bre,šta se qu..cobesaš na mene :)

shvatio sam ja tebe ali ti ne razumes mene:hoću saab u odličnom stanju,bež i sa displejom ali u stanju kao što je tvoj-nisam nigde napisao da ću kupiti ovu suruntiju iz rume,informativno me interesovala cifra za carinu saaba 9-3 iz 2005 i to je sve a pitanje i nije bilo upućeno tebi,nego drugome,ne mora ni on da odgovori,niko nije nezamenljiv

tebi su 2+2=5:)

Naravno da je bitno cuti i prodavca jer onda saznas kroz pricu s kim imas posla.
Ja x automobila prodam zato sto ljudi me saslusaju preko telefona i cuju realnu pricu a koja je istinita i onda dodju i uvere se da je tako kako sam rekao i verovali ili ne vise od pola ih i ne provoza auto nego idemo da pravimo papire. Posle mi jave kad stignu u svoj grad da su zadovoljni i da je sve kako sam rekao.
@dualcore
Kod mene uglavnom bude 2+2=4 ali ima i nekih izleta ali u ovom slucaju sam dobio peticu iz matematike jer znam sta ti pricam.
Krem koza je interesantna ali uglavnom se u njenim porama gde je ispucala skuplja prljavstina i ta sedista su lepa samo dok su nova i cim ispuca lose izgleda dok se kod crne koze to ne primeti toliko. Moj savet ti je da o uvozu Saab-a dobro razmislis jer u Srbiji ne postoji njihovo predstavnistvo i nema ko da izda COC certifikat a takodje u AMSS ga nemaju tako da ti preostaje da ga nadjes preko ali i tamo ima problema sa Saab-ovim predstavnistvima tako da je savet lika koji radi na tim pregledima da se ne uzima Rover i Saab jer lako moze da se desi da ne mozes da ga registrujes iako je auto ocarinjen a zbog toga jer ne mozes da prodjes AMSS pregled.
Na srecu ja sam moj Saab uvezao pre ovih zavrzlama ali ponovo ga bas zbog ovoga necu uvoziti ili bar dok se ne resi taj problem.
Inace krenula je problematika u Italiji sa odjavama i posto su italijani slicni kao mi tj duzni ko zna kome postoji velika mogucnost da ce kola mnogo teze da se uvoze nego dosad jer ko zna koliki broj kola nece dobiti odjavu. Plus sto im sad dolazi i feragosta pa ce biti mrtvilo sto se tice narednih par meseci oko uvoza iz Italije.

tako sam i mislio naivan glup narod,ja imam iskrenu pricu koja im se ne dopada jer nije namazana,vecina ne dolazi da vidi auto,onaj koji ga vidi na ulici svidi mu se,i opet kad me pozove ne pije mu vodu prica,koja je istinita,nista nije izmisljeno niti upakovano,nafilovano,budzeno,poslednjem sam bas to rekao da znam zvake ali ih ne plasiram,bavim se drugim stvarima,kad valjam bajseve i delove uopste me ne zanima prica nekog ni priblizno iskusnog ali on je i dalje tera,jedva sam ga pogledao prilikom rukovanja,i kad nadjem mane on i dalje sere

Molba za Dona. Prvo, da li sam dobro razumeo da on radi i uvoz automobila? Interesuje me koliko bi koštala komplet usluga za uvoz Renaulta Laguna GT (ne karavan nego sportski paket), motor 2.0TCe (turbo benzinac) sa 205ks. Auto je prešao oko 60.000km, prva registracija januar 2009. godine i cena nakon vraćanja PDV-a u Holandiji je 7.900€.

Hvala unapred.

Za Dona, ako moze kontakt tel u pp. Interesuje me carinjenje Vanea 1.7cdi i motora za audi 1.8t

Jel isplativije dovesto auto na prikolici ili na tockovima iz Nemacke... iskustva?

Takodje pitanje za Dona, jel dovozi automobile ili samo radi spediciju?

Poslednja izmena od moderatora:
Naravno da je bitno cuti i prodavca jer onda saznas kroz pricu s kim imas posla.
Ja x automobila prodam zato sto ljudi me saslusaju preko telefona i cuju realnu pricu a koja je istinita i onda dodju i uvere se da je tako kako sam rekao i verovali ili ne vise od pola ih i ne provoza auto nego idemo da pravimo papire. Posle mi jave kad stignu u svoj grad da su zadovoljni i da je sve kako sam rekao.
@dualcore
Kod mene uglavnom bude 2+2=4 ali ima i nekih izleta ali u ovom slucaju sam dobio peticu iz matematike jer znam sta ti pricam.
Krem koza je interesantna ali uglavnom se u njenim porama gde je ispucala skuplja prljavstina i ta sedista su lepa samo dok su nova i cim ispuca lose izgleda dok se kod crne koze to ne primeti toliko. Moj savet ti je da o uvozu Saab-a dobro razmislis jer u Srbiji ne postoji njihovo predstavnistvo i nema ko da izda COC certifikat a takodje u AMSS ga nemaju tako da ti preostaje da ga nadjes preko ali i tamo ima problema sa Saab-ovim predstavnistvima tako da je savet lika koji radi na tim pregledima da se ne uzima Rover i Saab jer lako moze da se desi da ne mozes da ga registrujes iako je auto ocarinjen a zbog toga jer ne mozes da prodjes AMSS pregled.
Na srecu ja sam moj Saab uvezao pre ovih zavrzlama ali ponovo ga bas zbog ovoga necu uvoziti ili bar dok se ne resi taj problem.
Inace krenula je problematika u Italiji sa odjavama i posto su italijani slicni kao mi tj duzni ko zna kome postoji velika mogucnost da ce kola mnogo teze da se uvoze nego dosad jer ko zna koliki broj kola nece dobiti odjavu. Plus sto im sad dolazi i feragosta pa ce biti mrtvilo sto se tice narednih par meseci oko uvoza iz Italije.

dobro dule,hvala..nemoj zameriti..nema se para a oće žaba da se potkiva..hbg:)

Pitanje za dona

Zanima me cena za uvoz ovih automobila, zasebno za svaki auto:
Uvoz iz Nemacke

bmw x5 (06/2000, 200.000km, 4.398ccm, 210kW, 286ks, euro3, benzin, 5000e)

Audi a4 karavan (01/2002, 200.000km, 2.496ccm, 114kW, 155ks, euro3, dizel, 2000e)

Audi a6 (11/2000, 182.000km, 2.393ccm, 121kW, 165ks, euro4, benzin, 2000e)

Alfa romeo 147 (2001 ili 2002, 100.000km, 1.598ccm, 88kW, 120ks, euro3, benzin 1500e)

Hvala u svakom slucaju!

Poslednja izmena:
Ti se nalozio na Pasat i opremu ali ne znam dali si cuo za te motore iz te godine da su se prilicno lose pokazali i da imaju problem sa glavom i diznama. Losi su odlivci i pucaju im glave na vise mesta a dizne su im iz te godine uglavnom Siemens i ljudi maksimalno izbegavaju to godiste.
Moj savet ti je da nadjes isti takav ali sa 1,9 TDI motorom jer taj nije imao problem a i ljudi ga vole mnogo vise iako je slabiji. Kasnije je problem resen ali to vise kosta.
Don ti svakako nece ogovoriti jos dva dana jer je rekao do 6-tog da je na odmoru.

Back