perafitilj
Buduća legenda
- Poruka
- 32.131
To je protiv zakonito a time što kršiš zakon mogu auto i da ti oduzmu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tihi, posto vidim da si iskusan u registovanju vozila preko invalida, da li mozes da me uputis malo vise o registraciji automobila na invalida.
Vidi ja imam Nissan Terrano II 3.0 dizel, registracija vozila mi je oko 1000e, ali po novom cak mozda i 1500e. Ne mogu vise toliko da placam, pa bih to resio preko nekog invalida.
Moj trenutni zadatak je da nadjem invalida koji je voljan, ali mi treba vise upustva kako i sta ako taj covek sa invaliditetom pristane... Prvenstveno me zanima kako izgleda ovlascenje koje pravim sa njim? Gde overavam to ovlascenje? Ako moze i da mi prosledis izgled tvog ovlascenja slucajno? Da li tim ovlascenjem auto siguran, odnosno da ce u slucaju nekog nesporazuma ili smrti osobe sa invaliditetom, auto preci u moje vlasnistvo bez problema? I da li policija moze na neki nacin da me goni ili osobu sa invaliditetom?
Pozdrav!
ako vozis auto koji je registorvan na nekog drugog(bilo koje fizicko lice) to samo po sebi nije prekrsaj ,cak ni saobracajni.problem nastupa ako kazes da si ga kupio ,no ni tada to nije saobracajni prekrsaj ! vec prekrsaj da si kupio a nisi prepisao.. u smislu placanja poreskih obaveza.. i samo to.znaci nije zabranjeno voziti tudji auto.nikad nije ni bilo.
pa svi koji voze firmine automobile ili auta uzeta na lizing prakticno voze tudje automobile. Na ovlascenje.
Jer u saobracajnim pise ime firme ili lizing kompanije.
Nije mi jasan pera fitilj koji pise da je to protivzakonito, na osnovu cega to misli
Vidi malo zakonski ko sme da vozi taj auto koji je registrovan na invalida.Nemože svako.
Po zakonu ta nalepnica mora biti zalepljena da bi sve bilo zakonski.To što te niko nedira i u našoj državi nema zakon to neznači da si ti u pravu.
Kada bi se poterao mak na konac pitao bih ja tebe gde bi taj tvoj auto završio.
Ti si Tihi u pravu i zna se šta dobije ko je u pravu razmisli malo da je zakon kao što nije pa bih te pitao dali bi ti to uradio a nema svako para da kad mu oduzmu vozilo kupi drugo i sve mu je jedno.Ja kada bi mi neko tražio toliko para za registraciju ili bih imao da platim i vozim ili bih se vozi na magare i priča završena .
Па својевремено ни цена није била лимитирана па смо имали ситуацију да одједном инвалиди на свом имену имају ферарије и сл. аута вредности и по стотину хиљада евра. Нисам сад сигуран али мислим да је цифра лимитирана на 10.000 евра мада то може вероватно лако да се провери, а вероватно неко од вас и зна да ли је тако. У сваком случају мислим да је неко помињао ту вожњу аута који је твој а ниси га превео...не видим да шта пише тихи пошто сам га блокирао јер сам уморан од његових глупости...али... јесте прекршај. Мој добар друг је својевремено добио да плати прекршај (не сећам се висине износа) зато што је продао аутомобил и купац га није превео на себе. Наравно власника возила је зауставила полиција и на питање чији је ауто он је рекао мој, од кад твој...од прошле године. И пљас казна власнику из саобраћајне. Имао си рок од ваљда осам дана да се ауто преведе.![]()
Pitanje za Dona.
Koliko iznosi carina za njega?
Hvala unapred.
http://www.polovniautomobili.com/oglas5028340/saab_9-3_19_tid/
Al zato je lepo kad ti ljude plasis,takodje ovde,sa diznama i turnbinama na dizelasima iako ti clanovi ovog foruma govore da voze godinama dizele i da nisu imali takvih problema?
Ako je po zakonu kola registrovana na invalida imaju pravo da voze iskljucivo clanovi porodice a da to nije tako ti bi prvi zalepio nalepnicu za invalida ,posto kazes da je sve regularno,i imao najlepse parking mesto svuda.
Medjutim posto siris politiku kako je sve u redu i da si ti procitao da moze onda je ne smes zalepiti i to govori sve o tome koliko je to tacno sto kazes.
A onu informaciju da su zabranili invalidima da registruju kola preko 2000 kubika takodje dobro proveri jer tu ce sigurno da se nadje neka informacija jer to je info od skoro.I ja to potpuno podrzavam jer realno sta ce invalidu auto od 4000 kubika?
Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni par stvari (Don ili neko drugi)
Kad gledam vozila na Mobile.de vidim gross i net cenu, da li je net povracaj carine, odnosno, ono koliko bi me auto realno izasao?
Evo konkretno koliko bi me izasle dazbine da ovakav automobil uvezem u Srbiju (znaci carina i sve ostalo)
http://suchen.mobile.de/auto-insera...=DE&export=ALSO_EXPORT&doorCount=FOUR_OR_FIVE
Moj post je bio odgovor na pitanje da li invalidima treba dozvoliti da voze jača auta.megafavor из простог разлога, да би спречио злоупотребу уредбе. На западу се то може спречити на друге начине али код нас не. Напољу се контролише порекло имовине па није могуће да живиш од 150 евра инвалидске пензије, а купујеш тај ауто из твог примера од 250 хиљада евра. Одакле прика?