Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ne mogu da verujem da ga tretiraju 3100 eura kada je plaćen u auto kući recimo po toj ceni. Ako ja dobijem validnu fakturu NL auto kuće kako se to ne priznaje? Ništa mi nije jasno. Ja radim uvoz ali neke druge robe, nisam u auto poslu, ali ne razumem kako to može?

jednostavno prilikom uvoza auta , nasa carina ti ne priznaje ni fakturu, ni izvod iz banke da je nesto placeno odredjenu sumu - prakticno krse nasa prava i sopstvene carinske zakone.

Drzava kriminalaca sa mafijom i bandom na vlasti.

20% od 3100eur je 620eur. nema šta da te zbunjuje. 3100eur je stvarna vrednost tog auta po proceni vrhunskih stručnjaka iz carine i AMSS-a (čitaj: bande idiota kojima je pala nekakva vlast u šake)

Tako je kolega. Mamicu im lopovsku...:vudu:

- - - - - - - - - -

Ne mogu da verujem da ga tretiraju 3100 eura kada je plaćen u auto kući recimo po toj ceni. Ako ja dobijem validnu fakturu NL auto kuće kako se to ne priznaje? Ništa mi nije jasno. Ja radim uvoz ali neke druge robe, nisam u auto poslu, ali ne razumem kako to može?

E, pa, Srbija, brale...Srbija... U Vučkovoj Srbiji sve može, jer ovo nije pravna uređena država, nego prćija nekolicine bandita i hohštaplera.

Sad sam pogledao u papire i tacno 44k dinara porez a ovo je bilo sa spedicijom i firmom. Malo sam precerao jer mi je bilo receno 620 a to je sve komplet.
Svakako kad se stavi sve na papir izadje ovako:850 auto+300 dovoz+400 porez+100 spedicija+100 firma+90 papiri+140 homologacija +130 ekoloska taksa=2110 eura +- koja desetina eura.Cak i da odbijemo ekolosku taksu to je opet maltene 2000 a ja ga dajem za te pare jer sam ga nabavio po staroj tarifi a posto je uvoznik kasnio tri nedelje sa saobracajnom dozvolom mene nije interesovalo i on je platio pregled. Znaci da ga sami uvozite morate dodati jos i trosak vaseg odlaska i vinjete i klopu i col tablice a o gorivu da ne pricam pa vi sad sami saberite sta je danas isplativo a jos da ne kazem ako se zaletite sami da radite bez konsultacija speditera pa ode jos sve gore..
No svakako je cinjenica da ima skupih kola kao novih gde im je osnovica velika iako je taj auto kao polovnjak jeftin.

Da bi auto isao na ime kupca mora da ide na neku firmu a ona uzima te pare jer nece valjda dzabe da placa porez i ostalo i da na kraju tebi tj meni izlazi u susret da preko nje uvozim automobile?
Papiri su oni koji se prave na madjrske firme ili ih ima i u drugim zemljama iako je auto iz Italije.Pogledaj predmet bilo kog italijanskog predmeta i videces da je ino fakturu izdala madjarska firma.
Za ekolosku jos ne znam dali je krenula.

Jasno mi je o cemu se radi, posto ti nemas firmu, moras da koristis posrednika, jer je uvoz za fizicka lica ogranicen na odredjeni broj vozila. Fizicko lice, recimo ja, ako kupujem auto za sebe i ne bavim se preprodajom, nemam taj trosak. E sad za ove papire od 90 evra, cini mi se da fizicko lice nema takav trosak. Pretpostavljam da se tu radi o izvoznoj deklaraciji i eur1 obrascu. eur1 moze da prodje kao izjava na fakturi, a izvozna se uzima odakle se uzima. Znaci ako neko ide da uzme auto za sebe, opet ima nesto manji trosak. Gorivo i putarina te kostaju oko 200 evra, kad pricamo o Nemackoj, i put u jednom pravcu oko 100, i tablice 100 il ivise, tako da te izadje skoro isto kao sto ti placas prevoz. Smestaj, ako iams nekog rodjaka dzabe, mada moras nesto da mu odneses/kupis, ili od 10 evra pa na gore, zavisi kako se snadjes. U tom slucaju ti treba novac za voz/autobus. U svakom slucaju, neko ko ide samostalno da kupi auto, ne ocekuje da prodje jeftinije, ali ocekuje da kupi bolji auto.

Samo sto je problem jer se vecina ravna da kupi auto koji ce ih izaci kao ovde u Srbiji sto se prodaju pa se uglavnom vrate praznih saka ili kupe isti auto kao i ovde sto se prodaju i samo mali broj je onih koji kupe auto bas onakav kakav zaista traze i to se moze navesti u u 2% ljudi dok ostali rade isto sto i trgovci i sto je najgore izadje ih auto kao da su ga kupili u Srbiji i kog su mogli da provere dok ovaj niti proveravaju i samo se masiraju a na kraju im dodje isto ili i gore.
O zivcima da ne pricam. Voleo bih ja da vidim koji to put izadje tamo 100 eura jer treba i nesto pojesti a kombi vozi samo do odredjenog mesta a ne u mesto gde je auto. Onda verovatno doletis na vazdusnim strujama do tog i tog mesta?:)
Evo ti si botr pobornik benzinaca i pri brzini od 130 km/h koliko se vozi na autoputu to je potrosnja od najmanje 7L i sta ako je auto udaljen 1800 km a litra goriva je 1,7 eura? To ti je 215 eura a gde su stajanja na benzinskim pumpama pa WC koji svaki put platis 50 centi a tu ces srknuti i neko osvezavajuce pice a to ti je svaki put po par eura pa vinjete a crvene zoll tablice i do 200 eura. Prijava na granici 3500 dinara a toliko sam je ja placao jos 2010-te.
Nakarikaju se troskovi samo tako i to kroz najmanje sitnice.

Konkretno, Nikolic prevoz Srbija - Frankfurt oko 100 evra u jednom pravcu, ako nije i jeftinije, znam da je povratna 130. Do Beca voze za 60, povratna 80, do Svajcarske za 100 franaka u jednom pravcu, 150 povratna. Napisao sam uz dodatak voznih i autobuskih karti, ako te rodjak ne vozi. Za hranu ti treba manje nego ovde, posto je hrana jeftinija, jos kupis pa poneses. U svakom slucaju i kod kuce bi morao da kupis hranu, tako da ti se isto vata.

Benzin u Nemackoj je 1.6 u Austriji od 95 oktana 1.4, a od 98 1.5. Dalje, konkretno, od Frankfurta do Beograda ima 1300 km. Via Michelin kaze da ceo pu, ukljucujuci putarinu, kosta 200 evra. Berlin-Beograd, ista km, 170 evra.

Opet, pricamo o jeftinijim automobilima, u vrednosti od 2000-3000 evra. Za skuplje se i te kako isplati otici u inostranstvo i kupiti.

Definitivno ne mozes da ocekujes da ces proci jeftinije, ali je sasvim realna pretpostavka da ces kupiti bolji auto nego sto bi kupio ovde.

Racunaj da ces dobiti i drugi set felni i guma, koje nasi uvoznici obicno "kradu" tj. ne daju uz auto, vec i h prodaju posebno. To ti je bar 200 evra.

Врло мало људи је способно да самостално оде у иностранство и посао око куповине аутомобила заврши онако како су намерили и испланирали код куће док су размишљали шта да купе. Дуле је потпуно у праву, већина их или не купи ништа или прође скупље него овде, а добије исти или гори ауто.

Да би прошао онако како си замислио пре свега треба да будеш реалан и разуман човек који зна колико шта кошта у западној Европи што ће рећи треба да будеш и свестан и спреман да аутомобил платиш скупље и да за тај новац добијеш замишљени квалитет са малом километражом.

А велики број људи у старту одбаци ту идеју јер ем не знају страни језик, ем немају никога преко, ем нису ни путовали па да имају неког искуства, а поготово ако се не разумеју довољно да би самостално проверили стање аутомобила.

И на крају крајева и да купиш исти аутомобил као што овде имаш у понуди мала је вероватноћа да те неће изаћи скупље јер ти као купац једног аута немаш никакве попусте и бенефите.

Done, ne znam tačne podatke, auto je još uvek u Austriji, pa su javili da će doći tek septembra, ne za neki dan. Samo znam da je 1200ccm i koliko sam pogledao oglase, svi su sa 75ks. Detaljnije ne znam, poklon je za mog oca od njegovog brata, oni se čuju oko toga.
AMSS katalog, katalog idiota. Sad će da ispadne za tu Corsu 650-700 eura troškovi do registracije + 100 eura registracija+ plin 500 eura + 200 eura da se popravi sve to? Poklon od -1500 eura.

Da bi auto isao na ime kupca mora da ide na neku firmu a ona uzima te pare jer nece valjda dzabe da placa porez i ostalo i da na kraju tebi tj meni izlazi u susret da preko nje uvozim automobile?
Papiri su oni koji se prave na madjrske firme ili ih ima i u drugim zemljama iako je auto iz Italije.Pogledaj predmet bilo kog italijanskog predmeta i videces da je ino fakturu izdala madjarska firma.
Za ekolosku jos ne znam dali je krenula.

Dule, brate, deru te. Kod mene je sve komplet, i firmarina i papiri, 50€.

Jasno mi je o cemu se radi, posto ti nemas firmu, moras da koristis posrednika, jer je uvoz za fizicka lica ogranicen na odredjeni broj vozila. Fizicko lice, recimo ja, ako kupujem auto za sebe i ne bavim se preprodajom, nemam taj trosak. E sad za ove papire od 90 evra, cini mi se da fizicko lice nema takav trosak. Pretpostavljam da se tu radi o izvoznoj deklaraciji i eur1 obrascu. eur1 moze da prodje kao izjava na fakturi, a izvozna se uzima odakle se uzima. Znaci ako neko ide da uzme auto za sebe, opet ima nesto manji trosak. Gorivo i putarina te kostaju oko 200 evra, kad pricamo o Nemackoj, i put u jednom pravcu oko 100, i tablice 100 il ivise, tako da te izadje skoro isto kao sto ti placas prevoz. Smestaj, ako iams nekog rodjaka dzabe, mada moras nesto da mu odneses/kupis, ili od 10 evra pa na gore, zavisi kako se snadjes. U tom slucaju ti treba novac za voz/autobus. U svakom slucaju, neko ko ide samostalno da kupi auto, ne ocekuje da prodje jeftinije, ali ocekuje da kupi bolji auto.

Pa, mora da se plati eur1 i ex papir nemačkoj špediciji i carini. Tako da nije baš da FL nema taj trošak. Bez eur1 mora da plati carinu. Ako ga kupuje od FL, ima da se oteli i potroši gomilu para i vremena za vađenje eur1, jer mora prethodno da izvadi potvrdu proizvođača o EU preferencijalu, a to košta 100-150 € i čeka se 7-10 dana. Tako da je i u tom slučaju (kupovina od FL) isplativije raditi preko firme.

Što se tiče izjave na fakturi, nju može da da samo pravno lice, i kod nas se prihvata samo za vrednosti ispod 6.000€ po katalogu AMSS, a ne po ceni iz fakture. Sada bi Švaba trebao znati koliko će auto proceniti srpska carina pa da na osnovu toga daje ili ne daje izjavu, a ne po ceni po kojoj je stvarno prodao i upisao u fakturu. Gupost...Znam...al' Srbija je ovo, brale. Ovde je svaka glupost normalna.

Done, ne znam tačne podatke, auto je još uvek u Austriji, pa su javili da će doći tek septembra, ne za neki dan. Samo znam da je 1200ccm i koliko sam pogledao oglase, svi su sa 75ks. Detaljnije ne znam, poklon je za mog oca od njegovog brata, oni se čuju oko toga.
AMSS katalog, katalog idiota. Sad će da ispadne za tu Corsu 650-700 eura troškovi do registracije + 100 eura registracija+ plin 500 eura + 200 eura da se popravi sve to? Poklon od -1500 eura.

Znači nije problem saznati te podatke. Hajde, ako ti nije teško, pa mi javi. Ne volim, i to ne radim, da računam "od prilike". Isti auto, različiti modeli, jedan pored drugog u katalogu, a cene različite u 3 PM. E, zbog toga ja ne volim to otafrlje računanje.

Стварно срам га било, поклања ти аутомобил и то још без плина и нерегистрован. Треба да се стиди. И ниси ти то добро израчунао, кад дође зима мораћеш и зимске гуме да ставиш, а где је прање аута, гориво, течност за брисаче, а замисли ако му за годину две цркне и акумулатор. :lol:

Стварно срам га било, поклања ти аутомобил и то још без плина и нерегистрован. Треба да се стиди. И ниси ти то добро израчунао, кад дође зима мораћеш и зимске гуме да ставиш, а где је прање аута, гориво, течност за брисаче, а замисли ако му за годину две цркне и акумулатор. :lol:
Druže, ne teatrališi. Imamo ulaganje u kuću, u stan i u još neke stvari, pritom imamo auto koji nas odlično služi. Dodatni troškovi od 1500 eura i auto viška nam ne treba.

Pa, mora da se plati eur1 i ex papir nemačkoj špediciji i carini. Tako da nije baš da FL nema taj trošak. Bez eur1 mora da plati carinu. Ako ga kupuje od FL, ima da se oteli i potroši gomilu para i vremena za vađenje eur1, jer mora prethodno da izvadi potvrdu proizvođača o EU preferencijalu, a to košta 100-150 € i čeka se 7-10 dana. Tako da je i u tom slučaju (kupovina od FL) isplativije raditi preko firme.

Što se tiče izjave na fakturi, nju može da da samo pravno lice, i kod nas se prihvata samo za vrednosti ispod 6.000€ po katalogu AMSS, a ne po ceni iz fakture. Sada bi Švaba trebao znati koliko će auto proceniti srpska carina pa da na osnovu toga daje ili ne daje izjavu, a ne po ceni po kojoj je stvarno prodao i upisao u fakturu. Gupost...Znam...al' Srbija je ovo, brale. Ovde je svaka glupost normalna.

Done, treba li coc ili ne, tj. da li AMSS koristi TUV bazu?

Back