Jasno mi je o cemu se radi, posto ti nemas firmu, moras da koristis posrednika, jer je uvoz za fizicka lica ogranicen na odredjeni broj vozila. Fizicko lice, recimo ja, ako kupujem auto za sebe i ne bavim se preprodajom, nemam taj trosak. E sad za ove papire od 90 evra, cini mi se da fizicko lice nema takav trosak. Pretpostavljam da se tu radi o izvoznoj deklaraciji i eur1 obrascu. eur1 moze da prodje kao izjava na fakturi, a izvozna se uzima odakle se uzima. Znaci ako neko ide da uzme auto za sebe, opet ima nesto manji trosak. Gorivo i putarina te kostaju oko 200 evra, kad pricamo o Nemackoj, i put u jednom pravcu oko 100, i tablice 100 il ivise, tako da te izadje skoro isto kao sto ti placas prevoz. Smestaj, ako iams nekog rodjaka dzabe, mada moras nesto da mu odneses/kupis, ili od 10 evra pa na gore, zavisi kako se snadjes. U tom slucaju ti treba novac za voz/autobus. U svakom slucaju, neko ko ide samostalno da kupi auto, ne ocekuje da prodje jeftinije, ali ocekuje da kupi bolji auto.