Uvoz automobila, pomoć i saveti

Па ко те лупа по ушима да узимаш ауто? Мени је само смешно шта ти све рачунаш у трошкове...што реално и јесте смехотресно. :)
Je l si ti dežuran na forumu da postavljaš pitanja?
Ne uzimam ja auto, napisao sam gore.
Drago mi je da ti je smešna cifra od 1500 eura, pretpostavljam da imaš 2-3 puta veća primanja mesečno, pa zbog toga ne moraš da radiš i visiš na forumu i sve komentarišeš.

Done, treba li coc ili ne, tj. da li AMSS koristi TUV bazu?

Baš kako ti je Aca napisao.

Koriste TUV bazu. Naravno, ukoliko imaš COC, onda je ne koriste i ne naplaćuju. Takođe, može da se desi da ti ga traže jer ponekog auta nema u bazi.

Hvala, kolega! :)

- - - - - - - - - -

Koliko sam skapirao, vadjenje COC-a je skuplja varijanta.

Naravno. Ako ga već ne dobiješ uz auto, nije baš isplativo naknadno ga vaditi. Onda je bolje platiti njima bazu podataka 2.800 RSD, i nadati se da nisi baksuz da ga nema u bazi. :sad2:

Je l si ti dežuran na forumu da postavljaš pitanja?
Ne uzimam ja auto, napisao sam gore.
Drago mi je da ti je smešna cifra od 1500 eura, pretpostavljam da imaš 2-3 puta veća primanja mesečno, pa zbog toga ne moraš da radiš i visiš na forumu i sve komentarišeš.

Јесам имам и сертификат за дежурство и коментарисање. Нису смешмне цифре смешни су такви као ти, незахвални који вечито кукају. Не ваља ауто на поклон јер нема плин на 1200 кубика, а треба и 100 евра за регистрацију. Шта треба да каже остатак од 99,99% људи који на те твоје трошкове треба да дода и цену аута? Ти би се вероватно обесио да си на нашем месту. :)

Јесам имам и сертификат за дежурство и коментарисање. Нису смешмне цифре смешни су такви као ти, незахвални који вечито кукају. Не ваља ауто на поклон јер нема плин на 1200 кубика, а треба и 100 евра за регистрацију. Шта треба да каже остатак од 99,99% људи који на те твоје трошкове треба да дода и цену аута? Ти би се вероватно обесио да си на нашем месту. :)
Na svakom forumu ima po debil-dva koji je dežuran da jede gоvna.

Done, kontaktiraću te kada stigne auto.
Pozdrav.

Inace italijani su uveli neku uredbu gde ce se za vozila koja idu van Italije dobijati odjave nakon 30 dana tako da ce odsad procedura uvoza trajati i do 2 meseca.
Realno bi trebalo da bude tih 30 dana pa plus pregled AMSS koji traje u praksi i do 3 nedelje a i nekoliko dana za carinjenje.
Ali posto je obvo drzava snova za ocekivati je da bude i koji dan vise.
Posto je 90% uvoza polovnih automobila iz Italije mislim da ce uvoznici morati da pronadju neko resenje.

Inace italijani su uveli neku uredbu gde ce se za vozila koja idu van Italije dobijati odjave nakon 30 dana tako da ce odsad procedura uvoza trajati i do 2 meseca.
Realno bi trebalo da bude tih 30 dana pa plus pregled AMSS koji traje u praksi i do 3 nedelje a i nekoliko dana za carinjenje.
Ali posto je obvo drzava snova za ocekivati je da bude i koji dan vise.
Posto je 90% uvoza polovnih automobila iz Italije mislim da ce uvoznici morati da pronadju neko resenje.

А шта им је објашњење зашто то раде?

Ostatak Evrope ne kupuje njihova polovna vozila.

Прика Италија има 60 милиона становника Србија има 8, све и да нам поклањају половна кола ми смо сувише мало тржиште да би прихватили све половњаке. И купују него шта него купују, Румуни и Бугари нпр. вероватно многоструко више од нас. Мо смо на тржишту половних аута Европе занемарњиво мали купац.

Примера ради на аутоскауту тренутно у понуди имаш 2.180.000 половних возила. На половниаутомобили.ком имаш 38.000. Шта мислиш када би се тржиште европе ослонило на Србију колико векова би им требало да се реше само тренутне понуде? :)

Poslednja izmena:
Увози и Европа само не те кантурине као ми и остатак источне Европе. Од случаја до случаја можеш и на горе поменутом сајту пронаћи у различитим државама еу возила из различитих држава еу. У питању су аута стара неколико година са лизинга. Трговац је трговац и гледа како да заради, савршено га не занима да ли је ауто из Италије или Белгије ако он ту нађе математику. Ортак је купио у Немачкој у некој ауто кући аутомобил који је у Немачку дошао из Белгије, купљен је од лизинг компаније и имао је уредну декра експертизу и све по реду.

Razlog zasto italijani uvode ovu uredbu je to sto teraju vlasnike da plate raznorazne kazne i poreze i ako ih ne plate ne daju odjavu a treba im mesec dana da bi to proverili a i dali rok vlasniku da plati. Ja sam dosad mogao x puta da kupim povoljno auto ali bez odjave a posto ne zelim da se igram sa svojim posteno zaradjenim novcima nikad jos nisam uzeo takav auto iako bi mozda i sve bilo u redu posle nekog vremena.
Medju velikim uvoznicima je frka i ne znaju kako da premoste ovaj problem jer ne mogu ni da uzimaju samo tako neka kola i da saznaju posle mesec dana da ne mogu da dobiju odjavu.

Ako moze jos jedno pitanje za dona u vezi uvoza golfa 5 iz svajcarske.
Auto je 7mesec 2005go prvi put reg u svajcarskoj. Motor je 2.0 fsi 4 motion.
Interesuju me troskovi uvoza i da li ikako mogu da ih smanjim posto je garaza gde kupujem auto vlasnistvo mog prijatelja pa hoce da mi pomogne, koji iznos da stavi u fakturi i da li moze jos nesto da ucini oko papira za povoljniji uvoz, npr da izbaci ovo 4motion jer vidim da je po katalogu dosta skuplji i sl. Moze i da mi da neki tuv ili tako nesto ako ovi nasi priznaju za to idiotsko uverenje abs.
Interesuje me i posto cu da uzmem col tablice na 2meseca da li mogu da ga tako vozim po srbiji pa pri isteku da napravim ulaz na bugarskoj granici.
Jos me interesuje da li mogu da ja vozim na col table a faktura da glasi na mog brata jer ce taj auto na njega da se carini i registruje.
Hvala unapred

za golfa 5 ti mogu reci da sto se tice iznosa na fakturi neka stavi iznos koji mu odgovra carinice se itekako po katalogu,ovo 4motion moze izbaciti iz fakture ali ako na samom autu postoji ista oznaka onda se ona ili mora skinuti ili ce se cariniti kao 4motio,ili da se progura kod nasih "nekorumpiranih" carinika kao neki jeftiniji model,sto se tice tuva,moze ti pomoci ako ti da COC sertifikat za auto,pre isteka mozes napraviti ulaz na BG granici i ocariniti auto ovde u Dimitrovgradu ili u carinarnici gde ti zelis da se auto uputi,znaj samo da ces cekati oko mesec dana za uverenje od ABS,reko bi ti i koliko izlazi carina za njega ali mi nije katalog pri ruci

Ako moze jos jedno pitanje za dona u vezi uvoza golfa 5 iz svajcarske.
Auto je 7mesec 2005go prvi put reg u svajcarskoj. Motor je 2.0 fsi 4 motion.
Interesuju me troskovi uvoza i da li ikako mogu da ih smanjim posto je garaza gde kupujem auto vlasnistvo mog prijatelja pa hoce da mi pomogne, koji iznos da stavi u fakturi i da li moze jos nesto da ucini oko papira za povoljniji uvoz, npr da izbaci ovo 4motion jer vidim da je po katalogu dosta skuplji i sl. Moze i da mi da neki tuv ili tako nesto ako ovi nasi priznaju za to idiotsko uverenje abs.
Interesuje me i posto cu da uzmem col tablice na 2meseca da li mogu da ga tako vozim po srbiji pa pri isteku da napravim ulaz na bugarskoj granici.
Jos me interesuje da li mogu da ja vozim na col table a faktura da glasi na mog brata jer ce taj auto na njega da se carini i registruje.
Hvala unapred

Kompletna davanja za običan, sa manuelnim menjačem, i kilometražom 182k+, iznose 1.360 €. Bitno je samo da mu u CH saobraćajnoj ne piše 4-motion. Ako piše, onda nema pomoći. Mada, nije neka velika razlika u plaćanju.

Račun neka bude 3.850 CHF.

TUV ti treba za dokaz o pređenim km. Bilo bi dobro ako može da ti izda i COC za onaj pregled posle carinjenja.

Ne možeš ući u Srbiju na colkama bez prijave. Neće te pustiti da prođeš na granici.

Može faktura da glasi na brata. Trebaće ti njegova punomoć na granici ili da te on sačeka, pa prijavi ulaz na svoje ime.

Back