Uvoz automobila, pomoć i saveti

zaboravi da pitam , dali ova jadna srbija uvela za srbe prilikom putovanja za evropu da moraju da imaju garantna pisma , pre 15 dana kadsam iso za nemacku na nasoj granici ispred mene bio kombi i nikako dase pomeri cujem neku galamu ono carinik i ljudi iz kombija svadjajuse nece dva putnika da puste jer nemaju garantna pisma ,, jel nasa goveda uvela neku novinu ili nesto drugo

Hbg, kada Cigani prave probleme sa traženjem azila, a posle EU okrivljuje Srbiju za to.

Jeep COC cena 230 evra ceka se 3 nedelje
Honda COC cena 160 evra od 3-10 dana se ceka
Fiat COC cena 140 evra 16 dana se ceka
Land Rover COC cena 194 evra 6 dana se ceka
VW/Audi COC cena 90 evra 3 dana se ceka
Subaru 160 evra 14 dana se ceka...

Izvor : https://www.eurococ.eu/en/

Auuuu... Boga mi, simpatične cene. Nisam znao da je toliko, i da se toliko čeka. Pa, još kada se tome doda oko 90 € ovaj pregled + ko zna koliko u budžet za pregled, mislim da ćemo kao Kubanci da krpimo i popravljamo old tajmere.
Kada kažem ne znam koliko državi, to ne spominjem slučajno. Sada pravna lica za homologaciju plaćaju 160 €. Od toga 3.000 RSD ide Agenciji, a ostatak državi. Dakle, sa razlogom pretpostavljam da će država i na ovim pregledima da uzima bar isto toliko, odnosno oko 130 €.

I kada pogledaš ukupnu računicu samo da dobiješ dozvolu da ocariniš auto:
COC 200 + pregled 90 + taksa 130, dolazi se do troška od 420 €, a da još nisi ni započeo carinjenje. A, ako se tu još uračunaju i kilometri do grada gde proizvođač ima predstavnika, pa čekanje COC-a, a boravak u inostranstvu nije jeftin, postavlja se pitanje koja budala će uopšte uvoziti auto u Srbiju?
Jednostavnije bi bilo da su doneli zakon o zabrani uvoza polovnih automobila, pa da se izbegne sva ova državna foliraža.

Јок ја сам министар (министарство одабери по својој жељи у зависности да ли си дувао или си се боцкао у вену) а ЦОЦ кошта 30-50 евра (да не тражим цитат имаш горе Дон шпедитер је навео цифре) а каже овако

А ти сад ако знаш неке информације из прве руке слободно напиши и мене живо занима шта један демагог има да каже на ову тему и коју ће то нову етикету да ми прикачи? :)

П.С. нажалост већина возача у Србији купује управо та аута старија од 2002. године, ****** немају сви ту срећу да као ти имају фирме по Америци и да порез не плаћају у земљи у коју увозе ауто и у којој живе :)

Moram da se umešam. Ja sam samo čuo (rekla - kazala) da je 30-50 evra. Nikada ga nisam vadio, jer mi nikada nije ni trebao, pa ne smem garantovati da je to tako. Nisam proveravao na linku koji je Tihi postavio, ali sigurno da nije napamet pisao cene i vreme čekanja.

О ценама и времену чекања смо већ полемисали пре неки дан није он ништа ново написао него просто не чита шта се пише већ само тролује. :)

Али ако смо већ код цифара и рекла казала онда је све ово даље рекла казала јер конкретно не знамо ни шта ће све тражити ни колико ће да кошта. Друга ствар ово је скоро па сигурно масло увозничког лобија тачније увозника нових возила, а онај смарач Алвировић му дође као неки њихов портпарол. Држава ако направи такав систем како ми сад овде нагађамо пуцаће сама себи у ноге јер ће људи престати да увозе аутомобиле и држава ће бити ускраћена за новац од увоза. Ово већ превазилази сваку логику. Каталог амсс-а је нешто што је могло да се поднесе ма колико сулудо било, узмеш ауто стар 10-12 година и уместо 2.000 изађе те 2200, ****** поднећеш некако. Али ако треба да те изађе 3.000 то већ нећеш поднети јер то прелази 30% твог буџета. За фиат 500л немаш новаца, а југо се више не прави. Држава нема у тој причи кога да штити значи не ради то због заставе као некада када је ограничавала увоз на 3 па на 6 година већ појединци међу политичарима штите интересе појединаца међу трговцима претпоставићемо не из љубави него зарад стицања личне имовинске користи у виду мита. :)

Ja znam kad sam pre 4-5 godina gledao za prijatelja koji je uvozio Hummer-a H3 u Srbiju , i nije mogao da ga carini , zato sto ovi sa carine nisu hteli da ga carine dok se ne utvrdi da zadovoljava euro3 standard, a zadovoljava, trazen mu je taj COC i isto je receno da je pitane da li ce moci da zavrsi, i zavrsavalo se koliko se secam sve preko Zavoda za standardizaciju, i bilo je da treba da ceka 2-3 meseca za COC i jos ne znam koliko za ove iz Zavoda da ocarini auto.

Na kraju je odustao od svega toga i uvezao je auto u EU , tu platio carinu, i onda ga iz EU uvezao u Srbiju...

Sto znaci da se jos tad COC cekao par meseci a sad koliko se ceka ne znam, ali na sajtu euro coca kazu od 3 do 60 dana

I jos koja je to birokratska zajebancija da ne pricamo.

NA primer ako hocu da uvezem Jeep Grand Cherokee iz EU, treba da platim auto, da kupim COC pa da ga drzim negde na parking 2 meseca u EU dok ne kompletiram papirologiju pa tek onda da idem na Carinu

Don sad bolje zna moguce da i ne daju sad da uvezes auto tj da udje na Srbiju ako nemas COC.

Ili je mozda blaza varijanta pa ti drze auto u zici par meseci dok ne dobijes sve papire

Sve u svemu ovo je zestoka jebacina i poskupece cenu uvoza automobila za veoma mnogo....

О ценама и времену чекања смо већ полемисали пре неки дан није он ништа ново написао него просто не чита шта се пише већ само тролује. :)

Али ако смо већ код цифара и рекла казала онда је све ово даље рекла казала јер конкретно не знамо ни шта ће све тражити ни колико ће да кошта. Друга ствар ово је скоро па сигурно масло увозничког лобија тачније увозника нових возила, а онај смарач Алвировић му дође као неки њихов портпарол. Држава ако направи такав систем како ми сад овде нагађамо пуцаће сама себи у ноге јер ће људи престати да увозе аутомобиле и држава ће бити ускраћена за новац од увоза. Ово већ превазилази сваку логику. Каталог амсс-а је нешто што је могло да се поднесе ма колико сулудо било, узмеш ауто стар 10-12 година и уместо 2.000 изађе те 2200, ****** поднећеш некако. Али ако треба да те изађе 3.000 то већ нећеш поднети јер то прелази 30% твог буџета. За фиат 500л немаш новаца, а југо се више не прави. Држава нема у тој причи кога да штити значи не ради то због заставе као некада када је ограничавала увоз на 3 па на 6 година већ појединци међу политичарима штите интересе појединаца међу трговцима претпоставићемо не из љубави него зарад стицања личне имовинске користи у виду мита. :)

mislim dasi upravu sveje to maslo увозничког лобија ,, valjda ce nesto da promene jer drzava vec izgubila debelo od carine ,

Ja znam kad sam pre 4-5 godina gledao za prijatelja koji je uvozio Hummer-a H3 u Srbiju , i nije mogao da ga carini , zato sto ovi sa carine nisu hteli da ga carine dok se ne utvrdi da zadovoljava euro3 standard, a zadovoljava, trazen mu je taj COC i isto je receno da je pitane da li ce moci da zavrsi, i zavrsavalo se koliko se secam sve preko Zavoda za standardizaciju, i bilo je da treba da ceka 2-3 meseca za COC i jos ne znam koliko za ove iz Zavoda da ocarini auto.

Na kraju je odustao od svega toga i uvezao je auto u EU , tu platio carinu, i onda ga iz EU uvezao u Srbiju...

Sto znaci da se jos tad COC cekao par meseci a sad koliko se ceka ne znam, ali na sajtu euro coca kazu od 3 do 60 dana

I jos koja je to birokratska zajebancija da ne pricamo.

NA primer ako hocu da uvezem Jeep Grand Cherokee iz EU, treba da platim auto, da kupim COC pa da ga drzim negde na parking 2 meseca u EU dok ne kompletiram papirologiju pa tek onda da idem na Carinu

Don sad bolje zna moguce da i ne daju sad da uvezes auto tj da udje na Srbiju ako nemas COC.

Ili je mozda blaza varijanta pa ti drze auto u zici par meseci dok ne dobijes sve papire

Sve u svemu ovo je zestoka jebacina i poskupece cenu uvoza automobila za veoma mnogo....

pa nije tacno da iz amerike mozes da uvezes dako lako u nemacku , moze nije problem ali mora da prodje proveru idase prepravi sta treba mada nije strasno obicno se prepravlja izduvni gasovi i svetlosna grupa

Kada kažem ne znam koliko državi, to ne spominjem slučajno. Sada pravna lica za homologaciju plaćaju 160 €. Od toga 3.000 RSD ide Agenciji, a ostatak državi. Dakle, sa razlogom pretpostavljam da će država i na ovim pregledima da uzima bar isto toliko, odnosno oko 130 €.

Ovde si malo pogrešio. Jeste da na uplatnici moraš da napišeš "republička administrativna taksa", ali to nije račun za uplatu republičkih taksi. I taj drugi iznos odlazi na račun kriminalnog udruženja poznatog pod nazivom "agencija za bezbednost saobraćaja". Cela priča ova priča o COC-u i dodatnom tehničkom pregledu od njih ide. Stojadinu i drugarima iz SPS-a nikad dosta para, pa bi da pljačkaju i na ovaj način. Mislim da od ovoga nema ništa, jer već se pominje odlaganje za oktobar, a nije ni prvi put da se ta priča pojavljuje. Evo, ovde su najavljivali sličnu stvar, a vest je od pre godinu dana.

Eurococ.eu je sajt agencije koja se bavi posredovanjem pri vadjenju COC-a, i u cene je sigurno uračunata i njihova provizija. Verovatno izađe jeftinije kad se traži od proizvođača.
Jedno interesantno obaveštenje za sve koji su se obradovali ovim glupostima, uz parolu "sad ćemo bar da znamo pravu kilometražu i stanje auta". Po katalogu AMSS-a kilometraža uopšte ne utiče na cenu vozila starijih od 10 godina (a takva se najviše uvoze), pa uskoro očekujte najezdu automobila koje na da je "vozila baba samo na pijac", već je "baba izlapela, pa zaboravila da ima kola u garaži. Zato ima samo 60000km za 13 godina"

To mi odgovora. Mislio sam da zahtevaju nešto preko 1000 eura.
Hvala botre.

Po pravilu bi trebalo da se ima 50 eur za dan boravka u eu, ali u praksi se desava svasta. Jednom prilikom prosle godine kad smo kolega i ja sa lepsim polovinama isli u rumuniju u onaj poznati trzni centar, da ga ne raklamiram sad, na granicu su nam trazili 500eur po osobi?!? Na to ja popizdim, rumun mi pokazuje neki papir na osnovu cega moze da zabrani ulaz u eu, ja ga pitam gde pise 500eur, on se pravi tosa i onda mu ocitam ocenas koliko je ustvari potrebno za ulazak, napickam ga kakvo je to ponasanje, reko idemo da vam ostavimo pare, a ti se proseravas... kad je video da je djavo odneo salu, nije vise trazio na uvid ni 50eur, tj 200eur za nas 4 za par sati koliko smo se zadrzali u "eu" zvana rumunija, namerno sa malim slovima. Rekao sam, sad sam bio i nikad vise! Jos kad sam video vinjetu koju stampaju na A4 papiru za "auto put" od koga ni traga ni glasa, puko sam od smeha. Trava pored puta jedno metar visine :D itd, itd, kako li su oni usli u eu, nemam pojma.

Tako nekako...

Ovde si malo pogrešio. Jeste da na uplatnici moraš da napišeš "republička administrativna taksa", ali to nije račun za uplatu republičkih taksi. I taj drugi iznos odlazi na račun kriminalnog udruženja poznatog pod nazivom "agencija za bezbednost saobraćaja". Cela priča ova priča o COC-u i dodatnom tehničkom pregledu od njih ide. Stojadinu i drugarima iz SPS-a nikad dosta para, pa bi da pljačkaju i na ovaj način. Mislim da od ovoga nema ništa, jer već se pominje odlaganje za oktobar, a nije ni prvi put da se ta priča pojavljuje. Evo, ovde su najavljivali sličnu stvar, a vest je od pre godinu dana.

Tako je. Stojadin je teška lopina. Zaposlili su neke magarce u tu Agenciju da ti za velike pare kažu kako ne mogu da utvrde euro3 normu i kako trebaš da daš još skoro toliko para proizvođaču da ti izda potvrdu, koju ćeš da proslediš njima, pa da ti na osnovu potvrde proizvođača oni izdaju njihovu potvrdu, a koju jedino carina fcn Srbije priznaje. Nema šanse da ti carina prizna potvrdu proizvođača, pa da ne plaćaš duplo. Banditska država, i ništa drugo. Oni fašisti pučističke vlade u Kijevu su male mace za ovu našu bandu. Ono je naspram Srbije uređena država,hbt.

Eurococ.eu je sajt agencije koja se bavi posredovanjem pri vadjenju COC-a, i u cene je sigurno uračunata i njihova provizija. Verovatno izađe jeftinije kad se traži od proizvođača.
Jedno interesantno obaveštenje za sve koji su se obradovali ovim glupostima, uz parolu "sad ćemo bar da znamo pravu kilometražu i stanje auta". Po katalogu AMSS-a kilometraža uopšte ne utiče na cenu vozila starijih od 10 godina (a takva se najviše uvoze), pa uskoro očekujte najezdu automobila koje na da je "vozila baba samo na pijac", već je "baba izlapela, pa zaboravila da ima kola u garaži. Zato ima samo 60000km za 13 godina"
:rotf:
To sam i ja odmah rekao da će tako biti. :lol:

Back