Ja znam kad sam pre 4-5 godina gledao za prijatelja koji je uvozio Hummer-a H3 u Srbiju , i nije mogao da ga carini , zato sto ovi sa carine nisu hteli da ga carine dok se ne utvrdi da zadovoljava euro3 standard, a zadovoljava, trazen mu je taj COC i isto je receno da je pitane da li ce moci da zavrsi, i zavrsavalo se koliko se secam sve preko Zavoda za standardizaciju, i bilo je da treba da ceka 2-3 meseca za COC i jos ne znam koliko za ove iz Zavoda da ocarini auto.
Na kraju je odustao od svega toga i uvezao je auto u EU , tu platio carinu, i onda ga iz EU uvezao u Srbiju...
Sto znaci da se jos tad COC cekao par meseci a sad koliko se ceka ne znam, ali na sajtu euro coca kazu od 3 do 60 dana
I jos koja je to birokratska zajebancija da ne pricamo.
NA primer ako hocu da uvezem Jeep Grand Cherokee iz EU, treba da platim auto, da kupim COC pa da ga drzim negde na parking 2 meseca u EU dok ne kompletiram papirologiju pa tek onda da idem na Carinu
Don sad bolje zna moguce da i ne daju sad da uvezes auto tj da udje na Srbiju ako nemas COC.
Ili je mozda blaza varijanta pa ti drze auto u zici par meseci dok ne dobijes sve papire
Sve u svemu ovo je zestoka jebacina i poskupece cenu uvoza automobila za veoma mnogo....