Uvoz automobila, pomoć i saveti

znaci moze i teretni..moze i priblizan ,ALI PO KOM PRAVILU??? OPET JE OSTAVLJENO NA DOGOVOR I BEZAKONJE I BICE RAZLICITO NA RAZNIM MESTIMA. a sta tamo kod vas kazu za vozila koja nemaju u katalozima??ima u starom katalogu.a stari nemoze itako ukrug.smesnoo.jbt pa to namerno rade..
Tranzit je carinjen po nekom modelu iz teretnog kataloga koji je po svemu isti samo što ima 88kw. Passat po ceni za model od 103kw.
Sad sam nešto preturao po katalogu, i nekih 2-3 strane iza FT350 postoji "Transit van". Prvi od njih ima karakteristike kao i ovaj tvoj, i čak je i jedini takav u oba kataloga. Ja bi se njega uvatio ko pijan plota jer je dosta povoljan, verovatno je bolji i od švakea.

Неко је мислио да ће преко колена нешто да реши не размишљајући у напред. Сад треба шпедитери да их нагузе као у примеру који је навео Дон па ће мало више да се позабаве решењу проблема. Једино позитивно у свему овоме је што је ово (по мом мишљењу) први корак да се у спорну област уведе неки ред. Овако сигурно неће остати. Онако како је било раније гарантујем да исто ниује одговарало онима који су радили по закону јер су у односу на муљаторе испадали будале и њима је сигурно у интересу да се уведе ред. Сад остаје да се надамо да међу онима који се нешто питају има и неко са мало мозга.

znaci moze i teretni..moze i priblizan ,ALI PO KOM PRAVILU??? OPET JE OSTAVLJENO NA DOGOVOR I BEZAKONJE I BICE RAZLICITO NA RAZNIM MESTIMA. a sta tamo kod vas kazu za vozila koja nemaju u katalozima??ima u starom katalogu.a stari nemoze itako ukrug.smesnoo.jbt pa to namerno rade..

Ako u katalogu ne postoji isti kao onaj koji cariniš, onda tražiš nešto najpribližnije tome. U slučaju ovog tranzita uzet je (po mom mišljenju) najsličniji model i tako mu je određena vrednost. Sad, da li mu je možda sličniji neki drugi putnički sa drugačijom oznakom i motorom nego ovaj tertni koji je po svim karakteristikama isti (osim 4kw razlike), to stvarno ne znam. Budale su smislile da se za vozila starija od 10 godina ne sme uzimati u obzir ni pređena kilometraža ni stanje vozila. Ovaj bio kao nov, i prešao svega 79000km, ali mu procena dodje ista kao i da je prešao 790.000.:)
Najveća glupost je što su videli da u tim katalozima postoji sve živo, pa sad insistiraju da se po tome carine i traktori, prikolice, kombajni, viljuškari... A tu je tek veselje. Ima po par stvari i to je sve.

Najblesavije od ovog kataloga je što mu nedostaju neka vozila koja se svakodnevno sreću na ulici, ali zato postoje neka kojih nema nigde drugde. Reno thalia postoji samo u Slovenačkom, nije je bilo ni u švakeu. A ovog nije bilo nigde, ali zato postoji kod nas

Platio si razliku zbog lažne fakture ili zbog nečeg drugog?
I šta su svi zapeli sa uvoznicima koji "muljaju" sa fakturama. Šta je sa poštenim svetom koji kupi kola od stranca, odu kod notara, overe ugovor i onda mu naši naplate 113% carinu i pdv? Ili sa našim ljudim koji dovoze svoja kola iz inostranstva?

Doplatio sam razliku jer je faktura bila manja nego sto je trebalo ali im je trebalo 2 godine da to shvate.
A sto se tice postenih ljudi koji uvoze automobile sami mogu misliti kako ih ne cekaju novi papiri u nekoj kafani pred granicom a sve u dosluhu sa spediterom.
Svaka cast izuzecima ali te je drzva dobro ogulila jer su placali carinu i trostruko vecu u odnosu na ove sa novim papirima.I ovo takodje pricam iz licnog iskustva a jedan papir sam placao 20 eura i cekao me je u Tompi.
Sta bi se desilo kad bi se proveravali ti papiri i u opstini u Nemackoj ustanovi da se ne poklapaju cifre?
Mozda sam i sad opet nesto izmislio? :)

Sve to Done stoji sto ti pricas ali sta uraditi kad su uvoznicima u Novom Sadu zapretili da ako se pobune ima da plate za unazad 5 godina.
Samo mi nemoj reci da nije nemoguce jer sam ja licno platio prosle godine razliku od 12k dinara za auto koji sam uvezao pre dve godine.
Hoce li se i taj uvoznik pobuniti kad zna da su mu umanjivane fakture kao i na 90% automobila osim onih sa licitacija gde su prave fakture?

Plaše ih zmajem od papira. Umanjena ili ne, mogu da mu pljunu pod prozor ako je proknjižena faktura. Ako je falš, onda će nahebati, ali ko ga hebe kada carini na falš. A, ti si razliku sigurno platio, jer su ti proveravali preferencijal, pa pošto nisu dobili pozitivan odgovor od strane carine, naplatili su ti razliku u iznosu carine, koju si tom prilikom platio umanjenu pozivajući se na EU poreklo.

Kod mene u ispostavi je ocarinjeno 20-tak vozila sa licitacija kojima su prihvaćene cene jer su uvoznici imali sve moguće papire da to i dokažu. Protiv carinika i šefice ispostave su zbog toga pokrenuti disciplinski postupci. Kad je dolazila unutrašnja kontrola (nakon pomenutih carinjenja), pitali su ih da im daju napismeno da moraju tako da rade, jer krše carinski zakon. Odgovor je bio: Ne - to je usmeno naređenje.

Eto, o tome ja pričam. Teraju ljude da krše zakon, ali im ta naređenja daju usmeno, pa ako neko potegne to pitanje na sudu, oni će elegantno da operu ruke od svega, i nahebaće carinik i šef ispostave koji je izvršavao njihova usmena naređenja.
Srbija je gora rupčaga od mnogih afričkih i latinoameričkih zemalja. O kakvim EU standardima i o kakvom ulasku u EU ove vlasti lažu narod? To je samo pokazatelj da oni nemaju nameru nikada da uđu u tu EU, da njima ovakvo stanje neodređen status Srbije odgovara. Ne treba njima uređena država.

- - - - - - - - - -

Није на одмет ни да га писмено упозориш, то ти је пет минута посла да искуцаш, а оставља трага.

Pismeno upozorenje je to što ću mu kopiju presude zaheftati za svaki predmet. On je dužan da pregleda svaki papir koji mu priložim.

Isto je bilo i do 5.oktobra, u vreme ovoga što mu je postupak zastareo. Sve se brže vraćamo u to vreme.
Evo jednog primera, ako je neko zaboravio kako je izgledalo
Pogledajte prilog 322307

hahahahhah... da, ovo su bili pljačkaški biseri iz doba Bracike Kertesa. sada se vraćamo na to, samo na mnogo opasniji način, bez pisanih tragova. Ona Miloševićeva banda bar nije kenjala narodu o nekakvim evropskim vrednostima, standardima i ulasku u EU, nego su bili banda, ponašali se kao banda i nisu se folirali.

- - - - - - - - - -

Tačno tako... Otvoren ogroman prostor za podmićivanje carinika.

Неко је мислио да ће преко колена нешто да реши не размишљајући у напред. Сад треба шпедитери да их нагузе као у примеру који је навео Дон па ће мало више да се позабаве решењу проблема. Једино позитивно у свему овоме је што је ово (по мом мишљењу) први корак да се у спорну област уведе неки ред. Овако сигурно неће остати. Онако како је било раније гарантујем да исто ниује одговарало онима који су радили по закону јер су у односу на муљаторе испадали будале и њима је сигурно у интересу да се уведе ред. Сад остаје да се надамо да међу онима који се нешто питају има и неко са мало мозга.
Ja mislim da će ovako ostati još dugo vremena, sve dok se režim u potpunosti ne promeni, a sa režimom kompletna partijska garnitura na carini, i dok ne dok ne dođu novi, stručni ljudi, koje ne zanimaju banditske rabote.

Ako u katalogu ne postoji isti kao onaj koji cariniš, onda tražiš nešto najpribližnije tome. U slučaju ovog tranzita uzet je (po mom mišljenju) najsličniji model i tako mu je određena vrednost. Sad, da li mu je možda sličniji neki drugi putnički sa drugačijom oznakom i motorom nego ovaj tertni koji je po svim karakteristikama isti (osim 4kw razlike), to stvarno ne znam. Budale su smislile da se za vozila starija od 10 godina ne sme uzimati u obzir ni pređena kilometraža ni stanje vozila. Ovaj bio kao nov, i prešao svega 79000km, ali mu procena dodje ista kao i da je prešao 790.000.:)
Najveća glupost je što su videli da u tim katalozima postoji sve živo, pa sad insistiraju da se po tome carine i traktori, prikolice, kombajni, viljuškari... A tu je tek veselje. Ima po par stvari i to je sve.

Najblesavije od ovog kataloga je što mu nedostaju neka vozila koja se svakodnevno sreću na ulici, ali zato postoje neka kojih nema nigde drugde. Reno thalia postoji samo u Slovenačkom, nije je bilo ni u švakeu. A ovog nije bilo nigde, ali zato postoji kod nas

Ali, pazi, može 'ladno da ti kaže da neće da ti carini putnički kombi po teretnom katalogu ili može da ti ga ocarini, a za godinu dana neki revizor kaže da je to bilo nepravilno, pa ti stigne neka blesava prinudna doplata na neku budibogsnama procenu.

Nemoj tako, kolega. Lincoln je nasušna potreba srpskih vozača. :hahaha:

Doplatio sam razliku jer je faktura bila manja nego sto je trebalo ali im je trebalo 2 godine da to shvate.
A sto se tice postenih ljudi koji uvoze automobile sami mogu misliti kako ih ne cekaju novi papiri u nekoj kafani pred granicom a sve u dosluhu sa spediterom.
Svaka cast izuzecima ali te je drzva dobro ogulila jer su placali carinu i trostruko vecu u odnosu na ove sa novim papirima.I ovo takodje pricam iz licnog iskustva a jedan papir sam placao 20 eura i cekao me je u Tompi.
Sta bi se desilo kad bi se proveravali ti papiri i u opstini u Nemackoj ustanovi da se ne poklapaju cifre?
Mozda sam i sad opet nesto izmislio? :)

Dule, jesi li ti nekada čuo za reeksport? Nema tu nelegalne fakture. ;) Ovi bilmezi se ubiše proveravajući fakture, toliko da su se popeli na ****** stranim carinama, i ne mogu ništa da dokažu. Sve fakture proknjižene u zemljama pošiljaoca. ;)

Još je Njutn dokazao da svaka akcija za posledicu ima reakciju. Zašto u Nemačkoj nema te akcije i reakcije? Pa, zato što se država normalno ponaša, i ne traži način i moduse kako da ojadi poreske i carinske dužnike. Sve dok naša država ne počne tako da se ponaša, svaka njihova akcija će imati za posledicu reakciju druge strane. Jedan modus za pljačku otvara prostor drugom modusu za utaju. I tako u krug do iznemoglosti. A, uopšte nije potrebno izmišljati toplu vodu i rupu na saksiji. Već odavno je izmišljena i primenjuje se u civilizovanim i ozbiljnim državama. Hajdučija na vlasti nije ozbiljna država. Kada ne bude više te hajdućije i hajdučkog odnosa države prema obveznicima, i sami obveznici će se unormaliti, a onda ko pokuša nešto da izmuva, proći će kao što bi prošao u nekoj civilizovanoj zemlji. Završiće iza rešetaka.
Dakle, ja tvrdim, i čvrsto stojim iza stava, da za bilo kakvu muljažu nije krivac onaj koji mulja, nego država koja ga je tome naučila i na to prisilila.

Sećaš li se "čuvenih" taksi na izlazak iz zemlje? Šta je bila posledica toga? Pa, pojavili su se oni koji su imali falš takse, a i oni koje su granični panduri snabdevali taksama koje pokupe od drugih putnika, pa su ovi to preprodavali, i vrtele su se u krug. To ti je ta priča.

Poslednja izmena:
Ali, pazi, može 'ladno da ti kaže da neće da ti carini putnički kombi po teretnom katalogu ili može da ti ga ocarini, a za godinu dana neki revizor kaže da je to bilo nepravilno, pa ti stigne neka blesava prinudna doplata na neku budibogsnama procenu.

Može, mada sam prilično ubeđen da bi ga tako carinili jer je to nešto najsličnije što postoji u oba kataloga. Ne verujem da bi to neki revizor mogao da ospori jer ne može da kaže "evo ga takav u katalogu" jer takav i ne postoji. Da buem precizniji, ne bi smeo da ospori, ali pošto je ovo Srbija...

Nemoj tako, kolega. Lincoln je nasušna potreba srpskih vozača. :hahaha:
Carinio sam jedan prošle godine, pa sam zato sad i proveravao. Uvežen je da bi se iznajmljivao za svadbe i sl.
I taj slučaj može da posluži kao primer kako izgleda naša carina. U Šapcu su im tražili da rade hoomologaciju jer u saobraćajnoj dozvoli (Nemačkoj) piše da je proizvođač "Ford (USA)", a agencija za bezb. saobraćaja im nije izdala uverenje da je euro3 nego su tražili dopunu. Auto je prvi put registrovan februara 2002. u Nemačkoj.

Dule, jesi li ti nekada čuo za reeksport? Nema tu nelegalne fakture. ;) Ovi bilmezi se ubiše proveravajući fakture, toliko da su se popeli na ****** stranim carinama, i ne mogu ništa da dokažu. Sve fakture proknjižene u zemljama pošiljaoca. ;)

Još je Njutn dokazao da svaka akcija za posledicu ima reakciju. Zašto u Nemačkoj nema te akcije i reakcije? Pa, zato što se država normalno ponaša, i ne traži način i moduse kako da ojadi poreske i carinske dužnike. Sve dok naša država ne počne tako da se ponaša, svaka njihova akcija će imati za posledicu reakciju druge strane. Jedan modus za pljačku otvara prostor drugom modusu za utaju. I tako u krug do iznemoglosti. A, uopšte nije potrebno izmišljati toplu vodu i rupu na saksiji. Već odavno je izmišljena i primenjuje se u civilizovanim i ozbiljnim državama. Hajdučija na vlasti nije ozbiljna država. Kada ne bude više te hajdućije i hajdučkog odnosa države prema obveznicima, i sami obveznici će se unormaliti, a onda ko pokuša nešto da izmuva, proći će kao što bi prošao u nekoj civilizovanoj zemlji. Završiće iza rešetaka.
Dakle, ja tvrdim, i čvrsto stojim iza stava, da za bilo kakvu muljažu nije krivac onaj koji mulja, nego država koja ga je tome naučila i na to prisilila.

Sećaš li se "čuvenih" taksi na izlazak iz zemlje? Šta je bila posledica toga? Pa, pojavili su se oni koji su imali falš takse, a i oni koje su granični panduri snabdevali taksama koje pokupe od drugih putnika, pa su ovi to preprodavali, i vrtele su se u krug. To ti je ta priča.

Ma nije moguce, ja u to ne mogu da verujem.. Sto bi rekao "Sveti Big River Preposteni Forumaski" - jel ti to hoces da kazes da te drzava prisiljava da varas?!? Ma idi molim te... :klap:

Мукице све поштењачине тера их држава у криминал :) Види друже те твоје хвалоспеве и бајке о поштеним дилерима причај својим муштеријама овде се свако тих бајки до сад могао и превише наслушати. Једино кога ми је жао у овој причи јесу људи који имају оригиналне рачуне које сад овим кретенским комбинацијама царина не признаје. А ови остали искрено ко им **** матер и онако су до сад како раде, да је неког закона и контроле сви заслужили робију. Хвала и теби. :bye:

А форуми и подфоруми као и теме на истим су резервисани само за три наведене категорије? :) Јок не пишеш хвалоспеве само паламудиш како те неко други тера да будеш преварант. Сад још почни ону причу како дилере купци терају да са 500 врате км на 100к па да весеље буде комплетно.

:dash: :dash: :dash:

Dobro vece, dobri ljudi .
Prvenstveno bih zeleo svima vama da se zahvalim na vasem nesebicnom deljenju vrlo korisnih informacija u ovoj temi pogotovo gospodinu Donu koji zaista ulaze sebe u celu ovu pricu .
Prelistao sam sigurno vise od 50-ak stranica ove teme i zaista ima dosta korisnih informacija koje sam procitao.
No, zeleo bih Dona da pitam koliki bi bili ukupni troskovi uvoza automobila sa linka ispod:
EDIT : http://goo.gl/TqdhBo

Hvala unapred i pozdrav.

Poslednja izmena:
2.990 € ... moj Eur1

Pozdrav svima... vec dva meseca cekam normalizaciju situacije sa uvozom i mislim da cu morati da presecem i uvezem nesto pa kako mi bude na carini. Mnogo mi je auta izmaklo bas zbog tog sto sam nesiguran i ne znam sta me ceka kad dodjem na carinjenje.

Da li bi neko mogao orijentaciono da mi proceni koliko iznose troskovi carine za megane estate 1.5 dci 110 ks EXPRESSION, god 11/2010, 120000km, uvoz iz Francuske. Kako ide raspon cena u zavisnosti od opreme, posto jurim megane pa koja mi oprema zapadne samo da je ok stanje auta. Koliko je u varijanti sa mojim EUR1, odnosno bez njega.
Don, da li bi mogao da mi posaljes tvoj kontakt tel u pp kako bih te kontaktirao u vezi sa spedicijom.

Pozdrav svima... vec dva meseca cekam normalizaciju situacije sa uvozom i mislim da cu morati da presecem i uvezem nesto pa kako mi bude na carini. Mnogo mi je auta izmaklo bas zbog tog sto sam nesiguran i ne znam sta me ceka kad dodjem na carinjenje.

Da li bi neko mogao orijentaciono da mi proceni koliko iznose troskovi carine za megane estate 1.5 dci 110 ks EXPRESSION, god 11/2010, 120000km, uvoz iz Francuske. Kako ide raspon cena u zavisnosti od opreme, posto jurim megane pa koja mi oprema zapadne samo da je ok stanje auta. Koliko je u varijanti sa mojim EUR1, odnosno bez njega.
Don, da li bi mogao da mi posaljes tvoj kontakt tel u pp kako bih te kontaktirao u vezi sa spedicijom.

Za limuzinu sa mojim eur1 1.940 €, a sa tvojim 1.800 €, ali ti faktura ne sme da prelazi 7.900 €.

Oprema više nije važna, osim menjača.

Nemaš dovoljno poruka za PP. Piši mi na mail, pa ću ti dati telefon. office@don-sped.rs

moguce da je sklonjen sa oglasa posto smo ga pazarili juce,nego u pitanju je wv golf 4 1.4 16v 12mesec 2001 god u saobracajnoj mu pise euro4,kupljen je u nemackoj sa 203 000km,ne znam sta je jos potrebno od podataka,ali za informaciju ima 4/5 vrata,klima,abs,aibag ... hvala najllepse

Back