Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima,razmisljam da sam uvezem Fiat Stilo iz Nemacke, recimo benzin, 1.6 16v 5 vrata,klima,neka prosecna oprema, sa recimo predjenjih 150000 km 2002-2004 god. (zavisi sta budemo mogao da nadjem),na mobile.de se krecu 1000-1500e. Interesuje me koliko bi me bar priblizno izaslo sve sa carinom,porezom,spediterskim uslugama,do registracije....da li uzeti sa placa pa juriti povracaj poreza ili od privatnog lica?

Pozdrav svima,razmisljam da sam uvezem Fiat Stilo iz Nemacke, recimo benzin, 1.6 16v 5 vrata,klima,neka prosecna oprema, sa recimo predjenjih 150000 km 2002-2004 god. (zavisi sta budemo mogao da nadjem),na mobile.de se krecu 1000-1500e. Interesuje me koliko bi me bar priblizno izaslo sve sa carinom,porezom,spediterskim uslugama,do registracije....da li uzeti sa placa pa juriti povracaj poreza ili od privatnog lica?

za 1.9 jtd oko 500 ev

Zvao danas čoveka u Sloveniju za A4 u oglasima. ://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7193768&show=1
Kaže nije prodat auto, ja već nameravam do banke da podignem pare i krenem sutra ujutro oko 2 za Ljubljanu.
Međutim upitah za broj šasije, da proverim da li je Euro 3, a čovek mi odmah kaže da je euro 2.
Naravno, ništa od kupovine, ali da li je moguće da je Audi 2001.god. sa Euro 2 motorom.

Zvao danas čoveka u Sloveniju za A4 u oglasima. ://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7193768&show=1
Kaže nije prodat auto, ja već nameravam do banke da podignem pare i krenem sutra ujutro oko 2 za Ljubljanu.
Međutim upitah za broj šasije, da proverim da li je Euro 3, a čovek mi odmah kaže da je euro 2.
Naravno, ništa od kupovine, ali da li je moguće da je Audi 2001.god. sa Euro 2 motorom.

verovatno ,, zavisi koj motor mada svisu euro 3 ,, tu ima nesto drugo slovenci su malo zafrknuti ati tek tako sam da ides po auto nebiti preporucio ako nemas nikog tamo

verovatno ,, zavisi koj motor mada svisu euro 3 ,, tu ima nesto drugo slovenci su malo zafrknuti ati tek tako sam da ides po auto nebiti preporucio ako nemas nikog tamo

Ovde bi se javio špediteru, koji bi mi dao instrukcije šta i kako.
Tamo se sve obavi kod notara i mislim da ne bi trebao biti problem.
Uvozio sam već nekoliko auomobila, doduše nikada iz Slovenije.

Ford focus 2.0i 16v 170ST 2003 god. 173 konja placen 2000 e kolika bu bila carina za njega?? Hvala unapred

To koliko je plaćen je nebitno, ali je zato veoma bitno da znam iz koje je zemlje, tj. čiju saobraćajnu ima, šta ima od opreme, koliko vrata, a poželjna je i pređena kilometraža.

- - - - - - - - - -

Pozdrav, imam jedno pitanje koje verujem interesuje i druge: Da li mozemo uvesti auto iz EU i registrovati ga ovde bez problema, ako na kolima ima "tereta" tj
neplacenih kazni i ne moze da se registruje u EU? Na primer iz Belgije.

Može. Te kazne naše vlasti ne interesuju.

Moguće je ako nije rađen za EU tržište.

- - - - - - - - - -

nisam nija iz slovenije negosam procito ovu temu od 1 do 173 o losim iskustvom iz slovenije ,,,

Ma, samo treba da prati instrukcije špeditera, i nema šta da brine. Naravno, ako ima dobrog špeditera, jer i među nama špediterima ima svakakvih.

Moguće je ako nije rađen za EU tržište.

- - - - - - - - - -

Ma, samo treba da prati instrukcije špeditera, i nema šta da brine. Naravno, ako ima dobrog špeditera, jer i među nama špediterima ima svakakvih.

Hvala Donu i ostalima na odgovorima u vezi Audija. Kladio bi se da su svi automobili prizvedeni 2001. Euro 3, posebno Audi, ali čovek često misli da sve zna.

postovani,pitanje za Dona,

ovih dana idem za Austriju da kupim Hondu Accord 2001vo,1.8 benzin od privatnog lica,sta mi treba tamo sve od papira,kupoprodajni ugovor overen kod notara?i euro1 papir?jel tako?gde se vadi euro1 papir?i da li je euro 3 taj auto,treba li mi neka potvrda za to?

i koliko bi me kostalo sve ovde kod nas,znaci doteram auto na granicu madjarske i sta radim?i koliko me kosta sve do registracije,znaci carina,porez i usluga...kod vas

i mogu li da dobijem neki mail ili tel za dalji kontakt

hvala pozdrav

postovani,pitanje za Dona,

ovih dana idem za Austriju da kupim Hondu Accord 2001vo,1.8 benzin od privatnog lica,sta mi treba tamo sve od papira,kupoprodajni ugovor overen kod notara?i euro1 papir?jel tako?gde se vadi euro1 papir?i da li je euro 3 taj auto,treba li mi neka potvrda za to?

i koliko bi me kostalo sve ovde kod nas,znaci doteram auto na granicu madjarske i sta radim?i koliko me kosta sve do registracije,znaci carina,porez i usluga...kod vas

i mogu li da dobijem neki mail ili tel za dalji kontakt

hvala pozdrav

Za kalkulaciju mi trebaš dati detaljnije podatke. Ako ćeš ga kod mene cariniti trebaju ti samo one dve žute saobraćajne i typenschein. Ostalo ja obezbeđujem.
Ako ćeš ga cariniti drugde, treba ti overen kupoprodajni ugovor.

Eur1 može dobiti samo ako je proizveden u Engleskoj, a ako je japanac ne može. Inače, vadi se na njihovoj carini.

To da li je euro3 ne mogu ti ovako napamet reći. Sve zavisi od toga šta mu piše u tipenšenu na srednjoj strani pod tačkom 46.1

Inače, mora da ide kod nas na homologaciju zbog godišta.

honda accord je 1850 kubika,manuelni menjac,presla 235.000km,...08/ 2001.....100kw,privatan prodavac a ja sam privatan kupac,ne firma,ja bi ga doterao do granice a preterao bi ga neko drugi preko granice,mozda i ti ako hoces i auto bi se registrovao na drugog coveka u srbiji....sta ja treba da uzmem u austriji?dve zute saobracajne i typenschein?

izvini moram da te udavim malo sa detaljima posto ne znam postupak,sta ja da uradim tamo od a do s?da li moram da uradim kupoprodajni ugovor ali znaci ne moram da ga overim kod notara?odjavim auto i vratim tablice?tako?da bi ga dovezao sta mi treba?neke njihove privremen tablice?i na cije ime uzimam privremen tablice,na onog ko ce da ga preveze preko granice u srbiju ili na mene a ja cu da ga dovezem samo do granice

kupac na kojeg se registruje je iz panceva,da li mozes ti da ga ocarinis ili mora on tamo?

Back