Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ako je onaj koji se vodi u saobraćajnoj kao vlasnik dao auto na plac na komisionu prodaju, tačno je...možeš zaboraviti na povrat poreza. Međutim, ako je prethodni vlasnik prodao auto tom placu, tj. firmi, bez obzira što ga je vozilo fizičko lice, imaš pravo na povrat poreza.
Papir za povrat se zove izvozna deklaracija ili ex papir. Kada ga overiš kod carine gde istupaš iz EU on je pokriće da se može vratiti porez. Porez se vraća naknadno, kada im vratiš taj papir overen. Mada u nekim slučajevima ti daju na poverenje odmah bez poreza, s tim da im naknadno dostaviš ex papir.

P.S. Kada odgovaraš na poruku sa citatom klikni na natpis "Odgovorite sa citatom", koji se nalazi ispod poruke na koju želiš da odgovoriš.
ne znam u cemu je fazon uradim tako ali i dalje nesto ne stima, nemam nesto iskustva sa forumima :([/QUOTE]

pa ucemuje problem nerazumem

ne znam u cemu je fazon uradim tako ali i dalje nesto ne stima, nemam nesto iskustva sa forumima :(

pa ucemuje problem nerazumem[/QUOTE]

ma Don me je uputio kako da postavljam postove tj da citiram nekog-a da bi taj neko kasnije video lakse i odgovorio al iz nekog razloga kad citiram to iznad mog citata nije osenceno,ocigledno nesto ne radim kako treba ovako je sve ok ;)

- - - - - - - - - -

evo uspeo sam :p

Pozdrav svima,mozda sam prekrsio neka pravila jer odmah pisem prvu poruku,ali sta da se radi..
Zanima me sta znaci kada gledam na mobile.de sajtu,sta znaci ovo gross i net dve razlicite cene.Bio bih zahvalan da mi neko objasni to..

Sa porezom i bez poreza kada je za izvoz. Znači, za tebe je interesantna ta bez poreza.

- - - - - - - - - -

ne znam u cemu je fazon uradim tako ali i dalje nesto ne stima, nemam nesto iskustva sa forumima :(

Obrati se adminu da vidi u čemu je greška.

a kako znas dal je teretni ili nije ? Po saobracajnoj ili toj resetki koja odvaja sedista zadnja od prtljaznog prostora?

Don je već odgovorio, ali nije svuda isto. Kod nas je bila neka kontrola u ispostavi i nešto su kenjali baš oko utvrdjivanja da li je vozilo putničko ili teretno. Postoji neki pravlinik o tome, pa se carina njega pridržava.Konkretno, za vanove ili pikapove to znači: Ako ima stakla pozadi (na bočnim stranama), pripremljena ležišta da se postave sedišta, rešetku koja je zašrafljena a ne zavarena - onda je vozilo putničko bez obzira šta mu stoji u stranoj saobraćajnoj. To je nekad dobro a nekad nije, jer ono što je putničko vozilo za carinu nije i za policiju i obratno.
Najbolje je prvo proveriti na tehničkom kako će ga oni okarakterisati, pa videti šta i kako raditi dalje.

da da sad vidim dasi ti spediter izvini ,, vecsi piso negde ,, sa KG imam mnogo lose iskustvo ,, pre uvoza pitosam sta treba od papira za taj auto i koja cena bi bila komplet on kaze toliko ???? ok ,, kadsam doso cenaje sasvim druga poludeosam ,, znas ovo ono mora tako ,,, dok kod Subotice znam stame kosta tarifa je ta i ok ,, troskovi su bus ili auto u dva pravca ,, izvini akosamte uvredio ali svimi na ovo vreme gledamo da prodjemo sto jeftinije
Nema šta da se izvinjavaš, nisi me uvredio. Nisi jedini koji ima loša iskustva sa KG, čuo sam više takvih priča. Što se tiče cene, možeš i ovde da znaš unapred koliko će te koštati, ali ti ja ne mogu obezbediti komplet papire kao što to Don može, već moraš sam da ih obezbediš. Ovde sam se javio zato što je u pitanju jeftin auto za koji je 90% sigurno da će najjeftinije proći ako ga carini tamo gde mu je najbliže. Jednostavno, vozanje tog auto tamo-vamo će mu pojesti svaku uštedu. Kad su skuplji automobili, ja obično kažem ljudima koliko će ih to sve koštati i dam im i Donov telefon, da procene šta im se više isplati

Nema šta da se izvinjavaš, nisi me uvredio. Nisi jedini koji ima loša iskustva sa KG, čuo sam više takvih priča. Što se tiče cene, možeš i ovde da znaš unapred koliko će te koštati, ali ti ja ne mogu obezbediti komplet papire kao što to Don može, već moraš sam da ih obezbediš. Ovde sam se javio zato što je u pitanju jeftin auto za koji je 90% sigurno da će najjeftinije proći ako ga carini tamo gde mu je najbliže. Jednostavno, vozanje tog auto tamo-vamo će mu pojesti svaku uštedu. Kad su skuplji automobili, ja obično kažem ljudima koliko će ih to sve koštati i dam im i Donov telefon, da procene šta im se više isplati

ok valjda smo ljudi da razgovaramo koja situacija sa tvoje strane mislim rumuni bugari

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,..bicu u Belgiji sledece nedelje i pokusacu da nadjem neki povoljan auto, ne bi da cimam Dona sada jer mozda je sve skupo gore. Kada budem bio u Belgiji u nedelju na pijaci zvacu ga direktno odande. E sada vidim da nigde nema njegov broj mobilnog nego samo fiksni iz firme a pretpostavljam da nedeljom firma ne radi. Jos bolje ako ima vajber pa da opusteno mogu da ga nazovem odande..

Pozdrav! Auto je Ford Focus 1.6 16v, 74kW, karavan bela,benzinac, felge obicne, ac klima, oko 100.000km. Auto je kupljen u Ch, 1500CHF, napravljen kupoprodajni ugovor. Auto je na ime mog ujaka koji ga je registrovao na dvojne tablice dok ga ne doveze, s tim da mi je trazio da mu posaljem kopiju licne karte kako bi tamo napravio ugovor izmedju mene i njega, i sve to overio u opstini. Auto nece sada da prijavi na granici posto se odmah vraca nazad, pa nakon 10 dana dolazi opet i tada bi sve zavrsili, dok bi ja za to vreme poslao zahtev za homologaciju i pokusao da zavrsim taj deo. Sta mi onda preostaje jos od papirologije i koji je postupak? Interesuje me koliko bi kostala carina/porez? Najverovatnije cu morati u Dimitrovgradu posto mi je Subotica daleko, a u Leskovcu deru kozu. MOlim vas da mi sto konkretnije i pribliznije odgovorite jer sam potpuni laik u vezi carinjena, a pitao sam milion ljudi i isto toliko razlicitih odgovorao dobio. Unapred hvala.

Pozdrav svima,..bicu u Belgiji sledece nedelje i pokusacu da nadjem neki povoljan auto, ne bi da cimam Dona sada jer mozda je sve skupo gore. Kada budem bio u Belgiji u nedelju na pijaci zvacu ga direktno odande. E sada vidim da nigde nema njegov broj mobilnog nego samo fiksni iz firme a pretpostavljam da nedeljom firma ne radi. Jos bolje ako ima vajber pa da opusteno mogu da ga nazovem odande..

imas njegov meil ,, toje direkno na mob , http://www.don-sped.rs/kontakt-2/

PAZNJA !!!!

Neke delove Austrije i Nemacke je zakacila poplava.Otvorite "cetvoro ociju" prilikom odabira vaseg ljubimca :ok:

Pozdrav! Auto je Ford Focus 1.6 16v, 74kW, karavan bela,benzinac, felge obicne, ac klima, oko 100.000km. Auto je kupljen u Ch, 1500CHF, napravljen kupoprodajni ugovor. Auto je na ime mog ujaka koji ga je registrovao na dvojne tablice dok ga ne doveze, s tim da mi je trazio da mu posaljem kopiju licne karte kako bi tamo napravio ugovor izmedju mene i njega, i sve to overio u opstini. Auto nece sada da prijavi na granici posto se odmah vraca nazad, pa nakon 10 dana dolazi opet i tada bi sve zavrsili, dok bi ja za to vreme poslao zahtev za homologaciju i pokusao da zavrsim taj deo. Sta mi onda preostaje jos od papirologije i koji je postupak? Interesuje me koliko bi kostala carina/porez? Najverovatnije cu morati u Dimitrovgradu posto mi je Subotica daleko, a u Leskovcu deru kozu. MOlim vas da mi sto konkretnije i pribliznije odgovorite jer sam potpuni laik u vezi carinjena, a pitao sam milion ljudi i isto toliko razlicitih odgovorao dobio. Unapred hvala.

a veliko gradište

Poslednja izmena od moderatora:
Nemoj da pitaš milion ljudi već nadji jednog špeditera tamo gde hoćeš auto da cariniš i utvrdi koliko će te koštati i šta ti treba od papira. Svaka ispostava ima neka svoja pravila i ne može neko sa strane da ti računa cenu u Dimitrovgradu ili Leskovcu. Takodje, ne može niko ni da ti izračuna cenu ni u svom mestu ako ne napišeš koje je godište auto ;)

ok valjda smo ljudi da razgovaramo koja situacija sa tvoje strane mislim rumuni bugari
Izvini, ali stvarno ne razumem pitanje. Šta rumuni bugari?

Neke delove Austrije i Nemacke je zakacila poplava.Otvorite "cetvoro ociju" prilikom odabira vaseg ljubimca
Biće puno jeftinih automobila koje je vozila baba samo nedeljom na pijac i čuvala u podrumu, pa je malo povuk'o vlagu

Nemoj da pitaš milion ljudi već nadji jednog špeditera tamo gde hoćeš auto da cariniš i utvrdi koliko će te koštati i šta ti treba od papira. Svaka ispostava ima neka svoja pravila i ne može neko sa strane da ti računa cenu u Dimitrovgradu ili Leskovcu. Takodje, ne može niko ni da ti izračuna cenu ni u svom mestu ako ne napišeš koje je godište auto ;)

Izvini, ali stvarno ne razumem pitanje. Šta rumuni bugari?

Biće puno jeftinih automobila koje je vozila baba samo nedeljom na pijac i čuvala u podrumu, pa je malo povuk'o vlagu

cisto radi radoznalosti dalise uvoze auta sa te strane ,,kojesu cene tamo

Ups, izvinjavam se, zaboravio sam da napisem. Auto je 2001 godiste. Inace, koliko sam se informisao, carina bio trebala u Dimitrovgradu/ Pirotu da izadje 500-600E, dok bi u Leskovcu bila oko 1000E, sto nije mala razlika.A nemam nesto para za bacanje u danasnje vreme, kao i svi mi ostali. Inace, sto se tice Gradista, nisam razmisljao o njemu, nisam ni znao da se carini tamo.

Ups, izvinjavam se, zaboravio sam da napisem. Auto je 2001 godiste. Inace, koliko sam se informisao, carina bio trebala u Dimitrovgradu/ Pirotu da izadje 500-600E, dok bi u Leskovcu bila oko 1000E, sto nije mala razlika.A nemam nesto para za bacanje u danasnje vreme, kao i svi mi ostali. Inace, sto se tice Gradista, nisam razmisljao o njemu, nisam ni znao da se carini tamo.
Nemoj ni da razmišljaš o Gradištu jer ti se za ovaj auto ne isplati. Bilo bi ti kao i u Dimitrovgradu, samo što je puno dalje. Koliko znam, ponegde carina dozvoljava da se stariji švajcarci carine po italijanskom katalogu, a to može da napravi razliku dovoljno veliku da se isplati da se voziš par stotina kilometara.

pa leposiga platio tamo jedino akoje stvarno dobar i malo preso ,, radi homologacije mozda bolje don dati zavrsi poso ,, posto auto mora da pajki kod dona bolje posle da zavrsis poso ,, razmisli sve opcije da prodjes jeftinije

Back