Uvoz automobila, pomoć i saveti

A jel mozete negde da me uputite? Ko to radi? Mada mislim da je isto dobra opcija da uvezem isti takav auto kome je crkao menjac,motor.... i ubacim sa ovog mog... Jel se za takav auto placa manja carina?
koliko bi me kostalo ovako nesto da uvezem? http://www.autotrack.nl/tweedehands/renault/megane/9932228
I iz koje zemlje mi se najvise isplati tako nesto da uvozim, zbog troskova prevoza itd.?? Hvala puno :)

A jel mozete negde da me uputite? Ko to radi? Mada mislim da je isto dobra opcija da uvezem isti takav auto kome je crkao menjac,motor.... i ubacim sa ovog mog... Jel se za takav auto placa manja carina?
koliko bi me kostalo ovako nesto da uvezem? http://www.autotrack.nl/tweedehands/renault/megane/9932228
I iz koje zemlje mi se najvise isplati tako nesto da uvozim, zbog troskova prevoza itd.?? Hvala puno :)

najeftinije kod nas ako nemas nikog preko dati dotera ,, naprimer evo ovaj na oglas
5361807eb7e-1366392256.jpg
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1019663_Renault_Megane_1998_god

najeftinije kod nas ako nemas nikog preko dati dotera ,, naprimer evo ovaj na oglas Pogledajte prilog 286989 http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1019663_Renault_Megane_1998_god

Prodat je ovaj pre 2 nedelje jos, nego nije skinuo oglas...iznervirao sam se :) Ne znam gde drugo da nadjem ovako nesto a da nisu ovi sajtovi.
Pa imam neke rodjake u Austriji... Kako mislis da mi dotera? Doveze ovde sa stranim tablicama i samo ostane ovde i vrati table? Cuo sam da nece oni stranci da daju tako auto jer mozes da ih zajebes...

Hvala puno :) Javi... Pa on ima njihovo drzavljanstvo,zivi tamo... Nego problem je ako nadjem neki jeftin kome je motor krsh i mozda nece da ide...a i u Austriji su mnogo skuplji automobili nego npr Italija,Nemacka.

Svaki savet kako da prodjem sto jeftinije a da imam ponovo auto je dobrodosao od svih... Pozdrav

Hvala puno :) Javi... Pa on ima njihovo drzavljanstvo,zivi tamo... Nego problem je ako nadjem neki jeftin kome je motor krsh i mozda nece da ide...a i u Austriji su mnogo skuplji automobili nego npr Italija,Nemacka.

Svaki savet kako da prodjem sto jeftinije a da imam ponovo auto je dobrodosao od svih... Pozdrav

neznam ti tvoji rodjaci dali preko ebay mogu dati zavrse poso mnogi su dosli bas jeftino do auta ,,http://www.ebay.de/sch/Renault-/986...dmpt=Automobile&Fahrzeugart=Cabrio%2FRoadster

Koliko kosta transport vozila iz Nemacke, Italije, Holandije?
Na cenu transporta utice vise faktora:
- Koji deo zemlje iz koje se uvozi (razdaljina).
- nacin transporta (grupni ili pojedinacni),
- i dali se auto dovozi na tockovima ili na prikolici/kamionu.
Da li je moguce da se uveze sa Euro 2 motorom ako je havarisan ili uopste nema motor??
Nije
Koliko jos para pored transporta ako hocu da ga carinim i vozim legalno a ne za delove? npr http://www.autotrack.nl/tweedehands/renault/megane/9967890
Nemozes cariniti po nasem zakonu auto koji ne zadovoljava E3 normu

Pozdrav.Imam pitanje za Don-a ili nekog ko zna problematiku..Trenutno sam u Swicerskoj i planiram neki auto da dovezem za jedno 10 tak dana.Posto ulazim u Srbiju na granici kod Šida koja je procedura za špediciju.Jel moram da vozim do Subotice pa da izadjem pa da udjem ponovo u Srbiju ili kako...To je poprilicno dosta sati za volanom pa me zanima kako to što lakse zavrsiti.Posto zivim na jugu Srbije ne isplati mi se da idem kuci pa da se vracam u Suboticu.p.s.Kad nadjem auto saljem podatke za prozenu troskova: pozz

Pozdrav.Imam pitanje za Don-a ili nekog ko zna problematiku..Trenutno sam u Swicerskoj i planiram neki auto da dovezem za jedno 10 tak dana.Posto ulazim u Srbiju na granici kod Šida koja je procedura za špediciju.Jel moram da vozim do Subotice pa da izadjem pa da udjem ponovo u Srbiju ili kako...To je poprilicno dosta sati za volanom pa me zanima kako to što lakse zavrsiti.Posto zivim na jugu Srbije ne isplati mi se da idem kuci pa da se vracam u Suboticu.p.s.Kad nadjem auto saljem podatke za prozenu troskova: pozz

mileti sve reko opcija 1 ,, pre kupovine obavezno izaberi speditera i dogovorise radi papirologije u suprutno mozes da nadrljas debelo kao ja prvi put

Nije ti to dobra opcija. Ne da se ne plaća manja carina, nego ako se otkrije da je neispravan dobija nalog da se vrati u inostranstvo.

Najbolje ti je nađi nekog u voznom stanju i neka ti ka rođak dotera na njihove table, pa posle neka vrati table da ga odjavi.

- - - - - - - - - -

Mislim da je mnogo skršen da bi mogao da se uveze.Ali pitaj DON on to najbolje zna.Nađeš jedan koji ide i doteraš ga sam.

Jedino mu je šoferka problem, a branik samo treba podići i privezati da stoji. Ali, nema on tu dobru matematiku za ono što njemu treba.

Opcija 1:

- Zoves Dona PRE nego sto kupis auto i dogovoris se oko svih detalja carinjenja,papira itd ......

Opcija 2:

- Gde god da ulazis u Srbiju,uzmes propratnicu za cerinjenje u mestu odakle si (spomenuo si jug Srbije),ides kuci da se naspavas,i posle ocarinis auto.

Moj predlog - opcija 1 :ok:

Opcija 1 mu je jeftinija, ali onda treba da uđe na Horgoš, a ne da ide preko Hrvatske.

Dakle 82slave, ako želiš tako da ga završiš, da prođeš jeftinije, onda moraš da dođeš na Horgoš, jer bi te tamo sačekali papiri koji su ti potrebni za carinjenje, a i tamo u Mađarskoj možeš dići km na satu, ako bude potrebno. Ovde u Subotici ga ostavljaš na carinskom skladištu, a nastavljaš kući busom. Pa, dođeš po auto posle par dana kada je gotovo carinjenje. Mogu da ti završim i da prvo podigneš srpske tablice, pa sa tablicama da dođeš po auto.

Druga opcija je da ideš na Batrovce i teraš ga pravac kući, pa tamo cariniš, ali onda se spremi da zavučeš ruku duboko u džep.

Na tebi je izbor :)

Ciao drustvo!
Kucao sam na netu pitanje u vezi uvoza automobila i google me posalje gde drugde nego na krstaricu :) .Mislim da nisam bio ovde pa mozda 5 god,i izgleda sam mnogo pogresio jer ovde moze svasta da se cuje vidi i nauci...Krenuo sam ovu temu da citam od pocetka gde se prevashodno prica o uvozu automobila iz Slovenije sto mene nije previse interesovalo ali sam citao sa nadom da cu nesto bitno da saznam.Ali kako su postovi iz 2010 a od tada se mnogo toga promenilo u pogledu zakona a i cena brzo sam presao na poslednjih 20 posta.Toliko informacija sam procitao da sam skroz zbunjen ili bolje receno sludjen.Na mnoga pitanja koja mene interesuju ljudi nisu dobili adekvatan odgovor a cesto i nikakav jer pitanja nisu bila precizna.I pored svega ja imam milion pitanja jer mi neke stvari nisu bas najjasnije.Pa cu krenuti redom jedno po jedno.Posto zivim na severu Italije (a rodjen sam u Smederevu) prvo pitanje u vezi sa ovom temom glasi:
Planiram da u Srbiju prebacim par auta ali pojedinacno to moram da naglasim znaci ne odjednom , recimo 1 auto na svakih 2-3 nedelje .Mene zanima ako neko moze da mi odgovori koliko kosta transport jednog auta od Vicence do Smedereva razdaljina je nekih 910km , sa napomenom da bi kasnije prebacio jos ali uvek po 1 eventualno 2 auta.
To je moje prvo pitanje.Mnogi su postavljali pitanja oko transporta bez datih lokacija pa su i odgovori bili isto tako filozofski :D.
Unapred hvala!

Dakle ptvo pitanje je bilo u vezi transporta od - do . Moje drugo pitanje bi bilo npr ovako.Kupio sam u Italiji ovaj auto http://www.subito.it/auto/fiat-punto-2-serie-vicenza-65868387.htm cena mu je 500E .Auto je odjavljen,napravio sam kupoprodajni ugovor kod notara i sad recimo da sam naso firmu koja bi vrsila transport auta mene zanima sledece.Sta meni jos treba od dokumentacije?Osim kupoprodajnog ugovora ,znam da ako je auto 2002 npr.da treba da se radi homologacija pa me zanima gde to da izvadim ovde ako neko zna.Bilo bi lepo da neko hronoloski napise kompletnu proceduru oko uvoza iz Italije.Dakle ako ja zelim da radim preko Don-a da li ja moram da idem na Horgos ? To nije mnogo daleko od Batrovaca ali je zaobilazak koji se pravi itekako veliki,put je lokalni pa bi i cena transporta verovatno bila veca.....

Posto sam prethodno rekao da bih doterao par automobila iz Italije 3-4 komada za rodjake a jedno 3-4 bih ostavio za prodaju .Moje trece pitanje glasi ovako .Da li ja mogu da vozila koja carinim na mene prodam posle par dana ili tu postoji neko pravilo ne dozvoljavanja prodaje od 60 dana od datuma carinjenja.Da li postoji kolicina automobila koja sme- moze da se carini na isto ime u kratkom vremenskom periodu i da li prevoznik npr moze da mi to odslepa kuci uz tu neku propratnicu pa da ja kasnije auto prikolicom kad imam vremena oteram na carinjenje u npr Suboticu kod Don-a.

Poslednja izmena od moderatora:
1.Ako idem kuci i resim da carinim auto tamo jel treba da stajem na granici da prijavim auto ili ne, samo da prodjem ?koja je procedura?2. Posto cu imati cool tablice verovatno na 15 dana, jel postoji mogucnost, ako resim da dodjem u Suboticu na carinjenje da dodjem za 4-5 dana kad se odmorim?Recimo dodjem tad izadjem u Madjarsku i odma se vratim.Jel moze to ili ne?Hvala na odgovoru.pozz

1.Ako idem kuci i resim da carinim auto tamo jel treba da stajem na granici da prijavim auto ili ne, samo da prodjem ?koja je procedura?2. Posto cu imati cool tablice verovatno na 15 dana, jel postoji mogucnost, ako resim da dodjem u Suboticu na carinjenje da dodjem za 4-5 dana kad se odmorim?Recimo dodjem tad izadjem u Madjarsku i odma se vratim.Jel moze to ili ne?Hvala na odgovoru.pozz

Neće te pustiti da udješ u zemlju sa col tablicama, a da ne prijaviš auto za carinjenje. Kad ga prijaviš imaš rok od tri dana da dodješ do odredišne carinarnice, ali ne verujem da ti se isplati da se šetaš sa Batrovaca na jug, pa za tri dana nazad u Suboticu.
Nisi napisao ni o kom se autu radi. Sigurno ti je u Subotici najjeftinije da cariniš auto, ali ako je nešto jeftino u pitanju, onda možeš da razmisliš i o drugim opcijama.

Ciao drustvo!
Kucao sam na netu pitanje u vezi uvoza automobila i google me posalje gde drugde nego na krstaricu :) .Mislim da nisam bio ovde pa mozda 5 god,i izgleda sam mnogo pogresio jer ovde moze svasta da se cuje vidi i nauci...Krenuo sam ovu temu da citam od pocetka gde se prevashodno prica o uvozu automobila iz Slovenije sto mene nije previse interesovalo ali sam citao sa nadom da cu nesto bitno da saznam.Ali kako su postovi iz 2010 a od tada se mnogo toga promenilo u pogledu zakona a i cena brzo sam presao na poslednjih 20 posta.Toliko informacija sam procitao da sam skroz zbunjen ili bolje receno sludjen.Na mnoga pitanja koja mene interesuju ljudi nisu dobili adekvatan odgovor a cesto i nikakav jer pitanja nisu bila precizna.I pored svega ja imam milion pitanja jer mi neke stvari nisu bas najjasnije.Pa cu krenuti redom jedno po jedno.Posto zivim na severu Italije (a rodjen sam u Smederevu) prvo pitanje u vezi sa ovom temom glasi:
Planiram da u Srbiju prebacim par auta ali pojedinacno to moram da naglasim znaci ne odjednom , recimo 1 auto na svakih 2-3 nedelje .Mene zanima ako neko moze da mi odgovori koliko kosta transport jednog auta od Vicence do Smedereva razdaljina je nekih 910km , sa napomenom da bi kasnije prebacio jos ali uvek po 1 eventualno 2 auta.
To je moje prvo pitanje.Mnogi su postavljali pitanja oko transporta bez datih lokacija pa su i odgovori bili isto tako filozofski :D.
Unapred hvala!
Za cenu transporta možeš nazvati ova dva prevoznika sa kojima ja sarađujem, i direktno se raspitati. Bulić 063/ 212 016 i Matić 064/ 617 17 00.

Dakle ptvo pitanje je bilo u vezi transporta od - do . Moje drugo pitanje bi bilo npr ovako.Kupio sam u Italiji ovaj auto http://www.subito.it/auto/fiat-punto-2-serie-vicenza-65868387.htm cena mu je 500E .Auto je odjavljen,napravio sam kupoprodajni ugovor kod notara i sad recimo da sam naso firmu koja bi vrsila transport auta mene zanima sledece.Sta meni jos treba od dokumentacije?Osim kupoprodajnog ugovora ,znam da ako je auto 2002 npr.da treba da se radi homologacija pa me zanima gde to da izvadim ovde ako neko zna.Bilo bi lepo da neko hronoloski napise kompletnu proceduru oko uvoza iz Italije.Dakle ako ja zelim da radim preko Don-a da li ja moram da idem na Horgos ? To nije mnogo daleko od Batrovaca ali je zaobilazak koji se pravi itekako veliki,put je lokalni pa bi i cena transporta verovatno bila veca.....
Ako ćeš da ga na sebe cariniš u SD, što ti ne preporučujem zbog cene i drugih stvari, onda ti treba izvozna i eur1 obrazac, dokaz o pređenim kilometrima (servisna ili tif). Ako ćeš ga cariniti kod mene, ne terba ti ništa više sem libreta i odjave. Dakle, čak ni ugovor ne trebaš da overavaš kod notara. Ukoliko ti je original libreto prilikom odjave oduzet, i dobio si kopiju, ta kopija mora biti overena da je jednaka originalu. Bez overe kopije ti naša carina neće prihvatiti, i nećeš ga moći ocariniti.
Ne treba da se radi homologacija za italijane 2002.
Ako želiš da radiš preko mene ne trebaš da ideš na Horgoš, zato što sve potrebne izvozne papirološke radnje završavaš u špediciji u Ljubljani sa kojom ja sarađujem, pa onda možeš da ideš kuda ti je volja. Dakle, prevoznik preuzme od tebe auto, i završava sve što treba usput, i doteruje ga meni na carinjenje ili ako ga sam transportuješ, ideš u Ljubljanu u špediciju u koju te uputim, oni ti tamo daju sve papire koji su ti potrebni, i nastavljaš put za Srbiju. Na izlasku iz EU moraš da overiš izvozne papire, a na ulasku u Srbiju prijavljuješ auto za carinjenje, i tamo ti prave graničnu prijavu sa kojom stižeš kod mene u Suboticu.

Posto sam prethodno rekao da bih doterao par automobila iz Italije 3-4 komada za rodjake a jedno 3-4 bih ostavio za prodaju .Moje trece pitanje glasi ovako .Da li ja mogu da vozila koja carinim na mene prodam posle par dana ili tu postoji neko pravilo ne dozvoljavanja prodaje od 60 dana od datuma carinjenja.Da li postoji kolicina automobila koja sme- moze da se carini na isto ime u kratkom vremenskom periodu i da li prevoznik npr moze da mi to odslepa kuci uz tu neku propratnicu pa da ja kasnije auto prikolicom kad imam vremena oteram na carinjenje u npr Suboticu kod Don-a.
Kako gde... Negde ti ne dozvoljavaju da na sebe ocariniš i prodaš više od 3 auta godišnje, jer se to smatra ostvarivanjem neprijavljenog profita. Ako radiš kod mene carinjenje, pošto mi to radimo preko uvozničke firme, možeš da uvezeš i prodaš neograničeni broj automobila. Nijedan se neće nalaziti na tvom imenu, nego se nakon carinjenja izdaje krajnja faktura sa uvozničke firme na osobu na koju će se registrovati auto. Znači, na tvoje rođake ili kupce. Ne mora odmah da se pravi krajnja faktura, nego može tek kada prodaš auto. Onda daš podatke od kupca, i on dobije fakturu na kućnu adresu.
Ne možeš uvesti auto bez prijave, sem ako nije na redovnim tablama. Dakle, ne može da uđe na prikolici, a tek kasnije da se carini.

Troškovi carinjenja za ovog punta sa mojom uslugom, očitavanjem i skladištem bi bili 330 €.

Poslednja izmena:

U svakom slučaju sa col tablama ne možeš da prođeš granicu bez prijave auta za carinjenje. Onda na prijavi dobiješ 72 sata da ga uskladištiš u carinsko skladište, ali taj rok je kraći, jer u ta 72 sata ulazi i papirologija koju špediter mora da ti odradi za uskladištenje, a špediteri to ne mogu da ti odrade van radnog vremena carinarnica.

Back