za takav auto nesto neces mnogo da ustedis manje vise nije neka velika razlika u ceni mislim da cak ovde mozes da prođes jeftinije
Nisam siguran u ovo.
Nije bitna samo usteda,barem ja tako vidim stvari.
Mislim da je bolja varijanta da nadjes sam sebi auto napolju,ali samo ako imas tamo nekoga da ti pronadje koliko toliko provjeren auto.
Tako sam ja pazario,rodjak mi je pronasao auto,kupljen od covjeka kojeg on pozna,sa svom servisnom istorijom.
Navescu primjer od prije neki dan.
Radim u firmi pored carinskog placa u NS-u.Prije par dana u dvoriste moje firme ulazi auto isti kao moj,ali isti,ista boja sve isto.
Kaze mi kolega ej,vidi oni se muvaju nesto oko tvog auta.
Izadjem i pitam ih sta im treba.
Kaze ovaj jedan da su kupili auto tu pored i da bi rado da vide ovaj moj,kao cisto da bi uporedili onako na prvu da li su dobro pazarili.
Auto je isti,benzinac kao i moj Citroen C5.Moj je 2001 god. njihov 2003god. Moj je auto zaista sa osnovnom opremom,valjda medju prvima,ima veeelik siber,to je jedino sto ima za razliku od tog drugog sto su ga ovi dovezli.Njihov C5 ima vise opreme auto-klimu,kuku,onako sto sta jos.
Moj ima 178 000km,njihov 150 hiljada.Na mom su nove zimske gume,a dobio sam i cetiri dobre letnje u njemu,na tom su solidne letnje gume.
Imam provjereno uradjen veliki servis,tako da ga raditi necu,a imao sam i tu srecu da je rodjak poradio mali redovan servis,ulje i filteri promijenjeni.
Aj ,nema problema,otvorio im auto pogledalli.
Kaze covjek sljedece : Pa ovaj je super iznutra,vidi kako je ocuvan! Imas i rezervni tocak i dizalicu i sve?!?!?(ovo me sokiralo)
Ja tad provirim u njihov auto,ishabana sjedista,onako sav premoren izgleda unutra,vrlo zapusten auto.Spolja je sasvim OK.
Ja sam platio auto 2600e toliko me je izaslo sve od kupovine do preuzimanja auta,pri tom sam imao i vanredni trosak homologacije koji je kostao 150e.Taj drugi auto je placen 2500e,znaci 100 manje od mog,ali mislim,u stvari siguran sam da je puno ishabaniji,puno vise od tih 150 hiljada koliko ima na satu.
E sad polovan auto jeste polovan i nikad ne znas sta si kupio,mozda ce taj sa placa sluziti bolje i duze no ovaj moj(daleko bilo),ali ipak ja bih se opet odlucio na ovakvu varijantu,ali samo ako imas nekoga da ti nadje auto.Na oglas samostalno ipak ne bih zapucao u Nemacku ili negdje drugdje.
Tako da mislim,barem u mom slucaju ne treba da se gleda bas razlika u ceni od koje stotine evra.