Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ma, Aco, nema potrebe da se zamajava. D4 u agenciji sigurno ne prihvataju kao euro3.
Šta znam, ako mu već svi potvrđuju da je euro3 može da proba. Koliko znam, ovi iz agencije imaju podatke od proizvođača i upravljaju se po tim podacima, preko broja šasije, a ne po onome što piše u saobraćajnoj. Meni je juče čovek iz predstavništva skanie potvrdio za neki kamion da je euro3, i isto mi rekao da su neke diskove slali agenciji za bezbednost. I Stefanovicu je verovatno još bolje da nazove generalnog zastupnika za VW u Srbiji i da pita njih, pa da onda vidi šta dalje.
Inače, i nije najpametnije da unapred vadi hml, jer ako će se cariniti preko firme, onda bi morao ponovo da vadi potvrdu i da još jednom plati.
Nemam pojma kako kod tebe sve funkcioniše, ali pretpostavljam da '99. godište ne košta nešto preterano mnogo, pa ni razlika izmedju carine na fizičko ili na pravno lice ne bi trebalo da bude mnogo velika. Ili grešim?

Usteda za homologaciju ( koja je 60€ za fizicka lica ) se gubi npr. na ceni putovanja i / ili na razlici carinske osnove za "nemce" u odnosu na "slovence".
Ako može pojašnjenje, šta si hteo ovime da kažeš? Ja nikako ne kapiram.

Sto ne napisete kolika je carinska osnovica i cena spediterskih usluga pa neka svako racuna dalje ?
Zato što je ovo tema koju Don "neguje" već tri godine. Nekorektno je prema njemu da se još neko utrpava. Kome je baš zapelo, može da mi pošalje PP da mu računam koliko bi ga izašlo carinjenje kod mene, ali će to najčešće biti gubljenje vremena. Niko valjda ne misli da je činjanica da se 50% vozila ocarini u Subotici slučajnost?

@aleksandarz

Koliko kosta dovozenje auta iz Nemacke , a koliko iz Slovenije ?
Da li je ista kataloska vrednost i carinska osnovica za potpuno jednak auto ako je "slovenac"/"nemac"/.... ?

Dalje o "javnim tajnama" necemo , jer oticemo predaleko....

Muka mi je vise od foliranja :dash:

Nov sam na forumu i imao bih jedno pitanje za Dona. Planiram da u Austriji kupim ovaj bmw sa linka: http://home.mobile.de/ONLINECARSVERTRIEBSGMBH#des_175104940 pa me zanima kada ga budem dovezao do Subotice koliko ce me kostati troskovi poreza i svih usluga speditera do same registracije? A ostaje mi i varijanta da za dovoz angažujem nekog... Unapred hvala.

druze procitaj samo jedan post nazad imas donov upitnik takoces brze da dobijes odgovor covek lepo objasnijo

Drago mi je Done da si mi ti odgovorio, jer koliko vidim kroz postove unazad, ti si ovde jedan od kompetentnijih.
Zamolio bih te da mi kazes jos nesto, da li bi ti mogao preko broja sasije ili tipa motora da mi kazes da li je definitivno auto e2 ili e3? Jer po ovom spisku koji nije na Nemackom sajtu nego na nasem http://euro3lista.blogspot.de/2011/01/volkswagen.html Tip motora koji je u mom autu prolazi kao e3. Kod mene je motor: typ - AQY 1984cm3 85kw.

Unapred zahvalan, Jovan..
Sve ti je to nepouzdano. Nego, lepo broj šasije i nazovi predstavnika ili ovlašteni servis, i kada ti oni kažu da je euro3 onda sigurno jeste.

@Дон

Usteda za homologaciju ( koja je 60€ za fizicka lica ) se gubi npr. na ceni putovanja i / ili na razlici carinske osnove za "nemce" u odnosu na "slovence".

Sto izricito svi pisete samo jednu konacnu cenu,kad postoji vise "scenarija" ( sa ili bez EUR1, sa homologacijom za fizicka i za pravna lica , itd. ) ?
Sto ne napisete kolika je carinska osnovica i cena spediterskih usluga pa neka svako racuna dalje ?

Zato što svako od nas ima svoju šemu na koju radi. Mi u Subotici svi radimo na uvozničke firme, jer je to definitivno najisplativije, i ja onda dajem kompletnu kalkulaciju, i baš me briga koliko to košta kod npr. Ace u V. Gradištu. Onoga koga interesuje koliko to košta kod Ace pitaće njega. Ja i ne mogu da mu dam kalkulaciju u njegovo ime i za tamošnju carinarnicu.
A, kako ja da dam osnovicu i pustim ljude da sami računaju kada oni ne znaju koliko koštaju ostale stvari pored carine i pdv-a? Ovako je najjasnije. Dam konačnu cenu, pa kome odgovara radiće kod mene, a kome ne tražiće dalje. Nema tu nikakvih skrivenih troškova i nešto slično. A, i zar misliš da je uvoznika mnogo briga koliko šta pojedinačno košta? Svakoga zanima koliko ga izlazi suma sumarum. Samo bih zbunjivao ljude sa raznim ciframa. A ti, ako misliš da ti je isplativije da radiš na fizičko lice samo radi jeftinije homologacije, aferim. Izvoli, pa da vidimo na kraju šta će ti ispasti skuplje, pita ili tepsija.

Šta znam, ako mu već svi potvrđuju da je euro3 može da proba. Koliko znam, ovi iz agencije imaju podatke od proizvođača i upravljaju se po tim podacima, preko broja šasije, a ne po onome što piše u saobraćajnoj. Meni je juče čovek iz predstavništva skanie potvrdio za neki kamion da je euro3, i isto mi rekao da su neke diskove slali agenciji za bezbednost. I Stefanovicu je verovatno još bolje da nazove generalnog zastupnika za VW u Srbiji i da pita njih, pa da onda vidi šta dalje.
Veruj mi da su oni u Agenciji debilčine neviđene. Oni iz Instituta na Banovom Brdu su još nešto i znali, a ovi u Agenciji su balvani. Ponešto mogu da odrede iz br. šasije, a ponešto ne. Uglavnom znam da je D4 standard koji redovno odbijaju. Inače da mnogo znaju ne bi tražili toliko često da im se šalju dopune od proizvođača.

Nemam pojma kako kod tebe sve funkcioniše, ali pretpostavljam da '99. godište ne košta nešto preterano mnogo, pa ni razlika izmedju carine na fizičko ili na pravno lice ne bi trebalo da bude mnogo velika. Ili grešim?

Zna da bude razlika zbog toga što većina kupuje od hendlera, a fakture im glase na njihovo ime, pa im carinjenje ide po onoj većoj ceni iz kataloga za posrednu kupoprodaju. I sam znaš da te cene nekada znaju baš mnogo da se razlikuju.

Poz za Don-a, odustao sam od uvoza Toyote, definitivno se ne isplati, ali me zanima nesto drugo...Audi A8 quattro, 2.5tdi, 132kw/180ks, 2000god., automatic, koza i ostala cuda, 5 vrata...zanima me koliko bi to kostala carina, posto bih ga ja dovezao iz Nemacke? Hvala

760 € sa hml

- - - - - - - - - -

Nov sam na forumu i imao bih jedno pitanje za Dona. Planiram da u Austriji kupim ovaj bmw sa linka: http://home.mobile.de/ONLINECARSVERTRIEBSGMBH#des_175104940 pa me zanima kada ga budem dovezao do Subotice koliko ce me kostati troskovi poreza i svih usluga speditera do same registracije? A ostaje mi i varijanta da za dovoz angažujem nekog... Unapred hvala.

Odgovorio sam ti na upit koji si mi postavio preko mog sajta.

@Дон

Nas sistem je naopak i kupac - vlasnik vozila nastrada ako "sema" pukne , a uvoznike i speditere za to nije briga jer retko kad snose posledice.

Kako kod koga. Prvo, sistem na koji mi u Subotici radimo nije nelegalan, pa ne može da pukne, a drugo, ja sve što obećam stojim iza toga. Još se nije desilo da sam nekome nešto naknadno tražio. Kod mene nema skrivenih troškova. E, sad, ako neko dotera na uvoz neki nelegalan auto, pa mu ga zbog toga uzmu, ja sa tim nemam ništa. Ja nemam načina da utvrdim verodostojnost dokumenata koje uvoznici prilažu, niti hoću sa tim da se bakćem. Svako neka radi svoj posao. Što se mog dela posla tiče ja u potpunosti stojim iza svega.

Back