Šta znam, ako mu već svi potvrđuju da je euro3 može da proba. Koliko znam, ovi iz agencije imaju podatke od proizvođača i upravljaju se po tim podacima, preko broja šasije, a ne po onome što piše u saobraćajnoj. Meni je juče čovek iz predstavništva skanie potvrdio za neki kamion da je euro3, i isto mi rekao da su neke diskove slali agenciji za bezbednost. I Stefanovicu je verovatno još bolje da nazove generalnog zastupnika za VW u Srbiji i da pita njih, pa da onda vidi šta dalje.
Veruj mi da su oni u Agenciji debilčine neviđene. Oni iz Instituta na Banovom Brdu su još nešto i znali, a ovi u Agenciji su balvani. Ponešto mogu da odrede iz br. šasije, a ponešto ne. Uglavnom znam da je D4 standard koji redovno odbijaju. Inače da mnogo znaju ne bi tražili toliko često da im se šalju dopune od proizvođača.
Nemam pojma kako kod tebe sve funkcioniše, ali pretpostavljam da '99. godište ne košta nešto preterano mnogo, pa ni razlika izmedju carine na fizičko ili na pravno lice ne bi trebalo da bude mnogo velika. Ili grešim?
Zna da bude razlika zbog toga što većina kupuje od hendlera, a fakture im glase na njihovo ime, pa im carinjenje ide po onoj većoj ceni iz kataloga za posrednu kupoprodaju. I sam znaš da te cene nekada znaju baš mnogo da se razlikuju.