Uvoz automobila, pomoć i saveti

Auto je inače zadnje 3 godine u ćaletovom vlasnistvu,on je taksista . Ima predjenih 220.000 km. u saobracajnoj mu stoji oznaka ||| 98/77 do u tipešajnu stoji ||| 96/69,pa me to malo buni. Neki datum se pominje 4.11.1999. e sad dali mu je to prva registracija ili datum kad je izasao iz fabrike ne znam . Gledajuci neke polovne na netu naiso sam da na dosta vozila istih stoji da imaju euro 3 motor.

Dobar dan,
kupili smo Ford Focusa i hocemo da ga carinimo dole.
Znaci, imamo kupoprodajni ugovor i to uveren od Notara. Imamo EX Papier od carine iz Nemacke. Imamo i Zoll tablice i sve je super.
Jedino sto nas zeza je Ford. Jer moraju da nam daju potvrdu da bi mogli da vadimo EUR.1 obrazac. A Ford to ne radi.
Nema sanse da dodjemo do tog. Znaci sve imamo samo EUR.1 obrazac ne.

Auto ima EUR 4, 2001 godiste, 128.000 km preso i hocemo da ga carinimo u Kragujevacu.

Dali ce da mi pravi probleme sto nemam EUR.1 obrazac?

Dobar dan,
Znaci, imamo kupoprodajni ugovor i to uveren od Notara. Imamo EX Papier od carine iz Nemacke. Imamo i Zoll tablice i sve je super.
Jedino sto nas zeza je Ford. Jer moraju da nam daju potvrdu da bi mogli da vadimo EUR.1 obrazac. A Ford to ne radi.

Auto ima EUR 4, 2001 godiste, 128.000 km preso i hocemo da ga carinimo u Kragujevacu.

U tom gradu u kome se nalaziš odeš u carinu i kažeš molim EURO 1 i oni ti ga na osnovu papira izdaju.

Dobar dan,

pozzz ja zivim blizu kg i jednom sam carinio u kg i vise nikad ojadilisume toje moje licno iskustvo

Dobar dan,

Ovde imas dva speditera, i carini kod njih! Izaci ce te jeftinije, dobices sve informacije, i treba samo da spremis kes i da nakrivis kapu! :)

U gradu u kojem se nalazim u nemackoj nece da mi izdaju EUR 1 obrazac. Jer Ford nece da izda neki dokumenat koji nasa carina u nemackoj trazi.
Bili smo jucer tamo na carinu i rekla je da nema sanse da mi izda EUR 1 zbog Ford-a.
E sad, nama je jedan spediter iz Kragujevca reko da to treba i da treba uvereni ugovor. Mi se uplasili i napravili to. Svi pricaju nesto drugo i nikako da znamo kako naj bolje da napravimo. Zato bih zamolila Don-a da mi se javi pa je naj bolje i sve kod njega da sredimo ako vec imate lose iskustvo sa spediterima iz KG-a.

mi smo hteli da zamenimo ugovor i da stavimo nizu cenu. ali posto smo kupili auto od fizickog lica a rekli nam da mora da se overi ugovor nismo mogli da spustimo cenu.
Taj nemac nije pristao da spustim cenu a da ide da uveri kod Notara ugovor. Znate kakvi su nemci. :-)
Tako da je cena u ugovori na 1.800 evra. Ako mi se Don javi zamenicu ugovor. Ustvari, da vidim sta nam on kaze pa cemo sve moguce uciniti.

da ali koliko ja znam to znaci da je puna cena tacnije da porez nije odbijen a ne da ne moze da se dobije povracaj istog! A vasu cenu za carinjenje nisam ni video do sada pa se izvinjavam mada nisam nista lose rekao... a nepismeni pojedinci bi mogli da se uzdrze svojih komentara kad ih se to nista ni ne tice...pozdrav za Dona i jos jednom hvala

Da, ali kada ti to stoji, znači da nema povrata poreza. Kada ga ima onda ti, jedna ispod druge, pišu netto i brutto cena. Ovde ti takođe stoji "Privatanbieter", što znači da je od fizičkog lica, a ako uzimaš od FL ne možeš dobiti porez nazad nikako.

Auto je inače zadnje 3 godine u ćaletovom vlasnistvu,on je taksista . Ima predjenih 220.000 km. u saobracajnoj mu stoji oznaka ||| 98/77 do u tipešajnu stoji ||| 96/69,pa me to malo buni. Neki datum se pominje 4.11.1999. e sad dali mu je to prva registracija ili datum kad je izasao iz fabrike ne znam . Gledajuci neke polovne na netu naiso sam da na dosta vozila istih stoji da imaju euro 3 motor.

Nisam odmah video ovaj tvoj post. Eto, baš kako sam ti i napisao, ima šifre za euro2. Taj ti ne bi prošao hml da platiš 1.000 €.

Dobar dan,

Neće ti praviti problem, ali će te opaliti dobrano po džepu. :mrgreen: Umesto po 2.5%, platićeš carinu po stopi od 12.5%, a to ti u prostoj računici ispada ovako: sa eur1 24%, a bez eur1 36%, pa ti vidi da li ti se isplati.

Ako ćeš kod mene da cariniš ja ti ga mogu ocariniti sa povlasticom, znači po stopi od 2.5%, i naravno sve čisto i 100% legalno.

Način uvek postoji, samo ga treba znati. :mrgreen:

Back