Uvoz automobila, pomoć i saveti

Zdravo drustvo!

Ponosni sam vlasnik jedne matore "mecke" w124 200 e.

Koliko bi kostalo(bez cene auta) i koji je najpovoljniji nacin da uvezem neku takvu iz germanije, zarad' delova(konkretno motor i klima i jos po neka sitnica, koje ovde mogu kostati i do 1000 eur, bez pardona)
Moja logika je da doteram automobil koji je u doooobrom stanju, pa ovde da ga cerupam..:)
Kako ide sad to:granica, zoll table i ko sme da vozi do ovde(bg)

A jel` tvoj nema sanse da se odvuce do tamo pa da ga samo promijenis?

moras da nadjes nekog da ti doveze na strane table ... samo da ima neki drugi pasos ne SRB... i platis mu troskove puta samo .. obicno se kupuje auto koje je registrovano i svabi se kaze u petak da ce da zavrse ugovor u ponedeljak :) jer on ako cuje da vozis auto napolje ni lud nece pristati ..... onda taj neko posle vrati table i odjavi auto i to ti je to ... sto se tice toga da ga regularno dovezes... nema nista... e da i ako ti taj neko nije kum brat ... izaci ce te papreno :) u najgorem slucaju ako te neko prijavi mozes da odgovaras za carinski prekrsaj
Nekad su to oni hrabri radili tako sto su nosili tablice i dokumenta odavde pa samo okace :) ali to je krivicno djelo to nikako :)...... uh sta ja to pricam kad nebih imao petlje za to :))))

jos jedno pitanje...da li je i na koji nacin moguc povracaj poreza pri kupovini auta iz Nemacke

Platis punu cenu i uzmes sa carine neko uvurenje za izvoz auta. Zatim, kad dodjes na madjarsku stranu granice, prijavis da izvozis auto, i das im taj papir koij si uzeo sa carine u zemlji gde si kupio auto. Carinik ti overi taj papir, i onda moras ponovo u zemlju iz koje si uvezao auto da bi podigao novac.

Platis punu cenu i uzmes sa carine neko uvurenje za izvoz auta. Zatim, kad dodjes na madjarsku stranu granice, prijavis da izvozis auto, i das im taj papir koij si uzeo sa carine u zemlji gde si kupio auto. Carinik ti overi taj papir, i onda moras ponovo u zemlju iz koje si uvezao auto da bi podigao novac.

Hvala puno na obavestenju...
Je l niko ne zna koliko bi kostala carina i porez za ovaj auto ili u cemu je problem...? http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

ja bih molio ako mozete da mi kazete koliko bih izasla carina i porez za ovaj auto, znaci sve dazbine sem registracije...inace ja bih isao po njega http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

1.040 €

jos jedno pitanje...da li je i na koji nacin moguc povracaj poreza pri kupovini auta iz Nemacke

Za ovaj nije moguće dobiti porez nazad. Piše ti u oglasu MwSt. nicht ausweisbar.

da ali koliko ja znam to znaci da je puna cena tacnije da porez nije odbijen a ne da ne moze da se dobije povracaj istog! A vasu cenu za carinjenje nisam ni video do sada pa se izvinjavam mada nisam nista lose rekao... a nepismeni pojedinci bi mogli da se uzdrze svojih komentara kad ih se to nista ni ne tice...pozdrav za Dona i jos jednom hvala

da ali koliko ja znam to znaci da je puna cena tacnije da porez nije odbijen a ne da ne moze da se dobije povracaj istog! A vasu cenu za carinjenje nisam ni video do sada pa se izvinjavam mada nisam nista lose rekao... a nepismeni pojedinci bi mogli da se uzdrze svojih komentara kad ih se to nista ni ne tice...pozdrav za Dona i jos jednom hvala

Ovako druže: Kad nađeš auto tada stoji cena jedna sa porezom to znači da možeš da dobiješ porez nazat a pored nje je cena neto-čisto. .Ako stoji samo jedna cena tu nema povračaja poreza znači za te pare ga kupuješ i za te pare ga cariniš i nema povraćaja poreza on je bez poreza na prodaju.Ja sam u Nemačkoj pa mogu da ti objasnim ako želiš

Back