Uvoz automobila, pomoć i saveti

@Holandija&Belgija Auto:Ovo što si pisao je ok ima li tu i neka garancija mislim za tu priču tvoju .Kažeš da u Holandiji i Belgiji sva vozila imaju servisne knjižice ,dali je to i sa Nemačkom ili moramo samo iz tih zemalja da uzimamo auta.Kako ide sa prebacivanjem novca iz Srbije na vas tamo ili plaćanje tek kad stigne auto u Srbiju.

Ja nisam trgovac autima. Zaista neznam kako je u drugim zemljama i zaista me ne zanim. Tu sam neko vreme sa kolegam poslom sad smo free, imamo par jakih trgovaca koje smo upoznali.Cesto imaju extra kola, To su auta koja su menjana za veca ili nova. Znam kako se ovde radi sta treba od papira i to mi je dovojno.
Garantujem do predaje vozila za sve. Dokumenta ispravnost. Placenje je po dogovoru. Kad budes nesto konkretno zeleo da kupis javi podatke i javim ubrzo jel mozemo naci ili ne, Upisem i ako se pojavi odmah te zovem i resavamo dalje ako je dobra opcija.. ., Naravno nije ista cena ako nekom nadjem pregledam, saljem slike itd. Tako da je sve otvoreno i javno nadjes auto pozoves me..i dogovaramo.
Ovde kola neces naci jeftino zato sto nekom gori kao kod nas sto smo navikli pa mu slomis cenu na 50%, ali se desavalo da spustimo vec od dobre cene jos velkiku sumu i auto kod nas sa dazbinama kosta kao sto je ovde kostao na startu :) Ipak lakse je kad znas jezik tu si i dogovaras.
Auto se proba provoza zna se za 5 min dosta toga. Ne uvozimo kola stara auta :) i veci problemi se uoce.. ukoliko sam biram kupcu , gledam bitne stvari kao da upravo sebi uzimam.

Poenta price je da je meni tu lakse i mnogo jednostavnije videti proveriti sta treba i rezervisati jel sve mi je tu na 30-100-150 km a neko vreme sam slobodan ceo dan.. Nego nekom ko je trenutno 1500 ili 2000km. Naravno danas trazim drugaru S line Audi pa kasnije idem da vidim juc su juce stigla u Eindhoven u zamenu jos nije na netu, ali za sad izgleda da ce biti pogodak. ;)

Poslednja izmena:
Sve je stvar dogovora, Imas opciju da ti nadjes ovde dobar model i da se izboris za dobar popust,,,
Moj jedini interes da nadjemo polovno vozilo iznad prosecnog stanja, obracamo paznju na sitnice odmah mozemo primetiti kako je tretirano vozilo.
Posao nas privatni povezao nas sa par vlasnika auto kuca, koji rade zamenu ''staro'' za novo i to su vozila stara 2-8 godina. uglavnom se prodaju jos pre nego sto budu postavljeni na net. Ima tu bugara, grka, makedonaca;;; kola su vozila holandjani koji redovno menjau na 2- godina i koriste kao potrosnu robu i sasvim normalno.

U

Za placanje i nacin isporuke za svako vozili pravimo dogovor, da se svi osecamo max sigurno. Poenta da kupac dobilje auto sa kojim je jako zadovoljan. Da za te jeftinije opcije i godista 2001-2008 ne vredi putovati i licno traziti, Neki prodavci zaista ne zele danima nedeljama primat pozive i pisati mailove na milion nebitnih pitanja koje kupci postavjaju... i polovna kola traze da izgledaju kao da su iz fabrike izasle upravo. Kad na takvog naletimo cenu mi dogovarmo i bice sasvim pristojna.

|na se sta je bitno da se vidi na autu novije generacije, ipak ljudi ne pazarimo stojadine i fice :) stanovnici Beneluxa kad dozive malo veci udes menjaju vozila.

Zna se kako auto izgleda sa fotki koliko kosta, kakav enterijer a ostalo mi proverimo ako smo angazovani:) naravno od preuzimanja nasa je garancija do isporuke.
kilometar je pravi, pa se mnogi iznenade kad vide kod nas 200000-700000 km, Mi km sat ne vracamo. Posle dosadasnjih iskustva totalno je nebitno, bolje da ima 500 000 tamo nego kad nas uzmes sa 130 000 hiljada sav sretan a ima 800.000. Mozemo u bilom kom delu beneluxa biti za 2-3 sata. Kilometraza kod uvoznih vozila u srbiji uvek se vraca i to drasticno nekad i 3 puta.... . Sve pise u gornjem postu, ako nekog zanimaju uslovi cene modeli nek pise u pp. Ali da ne trosimo vreme na ljude trenutno nemaju nameru da pazare. Ako ni neko konkretno kaze treba mi Audi a4 2005 za do toliko i toliko sa takvom opremom, Mi za ili max dva dana nalazimo takav i saljemo fotke ili ne. Ako je taj kupac ozbiljan tu nema sta dalje za 4-5 dana ga vozi u srbiji. A mi garantujemo da cemo imati bolju ponudu ili je nemamo.
A uvek mozete sami naci nesto ok preko neta, a tu je jedino bitno da se odmah reaguje, jel Holandjani imaju visok standard i mnogi ne zele se bakcati 10-15 dana za vise nesto para, kad ih porez i dazbine stizu... svakog dana.

Poslednja izmena:
@ Dule vide li ti ovu konkurenciju pravi trgovac .

Cika Pero od te price kod naseg naroda slabe vajde ima jer svi hoce kad kupuju da vide auto!
Koliko li sam samo ja slika poslao dosad i nijedan nisam prodao na sliku tako da oni gore moraju da shvate da mi dole imamo veoma nizak standard i da ne smemo da se igramo sa hiljadama eura tesko zaradjenih i zato moramo da vidimo sta kupujemo i detaljno da pregledamo.
Druga stvar je sto u poslednje vreme sve vise kupaca hoce da tera auto kod majstora a plus sto kad vide 300-400k km na satu ne da ga nece kupiti nego nema sanse jer pre bi da budu prevareni sa 150k km jer ce im biti lakse.:)
Evo ovog momenta mogu da dam Mercedes C220 Coupe 2002 za smesnih 5000 eura i evo bas da vidim dali ce neko da se usudi da ga kupi na sliku a evo slike auta!:)
72xens.jpg

2zdnija.jpg

Poslednja izmena:
AUDI A4
EUR 4.000 EUR 4.200 5%

Kilometerstand:
180.000 km

Leistung:
96 kW (131 PS)

Kraftstoffart:
Benzin

Erstzulassung:
03/2001

Hubraum:
1.984 ccm

Getriebeart:
Schaltgetriebe

Sitze:
5

Farbe:
blau, metallic

Türen:
5

Koliko me ovaj automobil izlazi sa carinom i spediterskom uslugom?Znaci sve zajedno.Zemlja je Nemacka,

zanima me carina i spediterska usluga i pdv, dakle sve kompletno za automobil nissan micra, 2004. godiste, euro 3, 1.5 dizel, petoro vrata, 48 kw, presao 60.000 km..
ne znam da li je jos nesto potrebno od podataka, ali nadam se da je ovo dovoljno za okvirnu procenu bar.. a da, zemlja uvoza je austrija, vozilo se kupuje od fizickog lica, dakle nije autoplac ako je to bitno...
hvala

Ne vredi!:dash:
Niko nece da cita ovaj podforum i samo se postavljaju uzaludna pitanja gde se ne ostave kompletni podaci o automobilu! Svaka cast izuzecima.
Opet kazem ,citajte predjasnje postove pa cete videti sta sve treba od podataka za auto da stavite.
Jako je bitna zemlja uvoza jer svaka drzava ima drugaciji cenovnik tj katalog za carinjenje.
Posle se cudite sto vam niko ne odgovara na vase pitanje a kako da vam odgovori kad nema osnovni podatak.

Back