Uvoz automobila, pomoć i saveti

zdravo svima na forumu.

naisao sam na ovaj interesantan topic uz jutarnju kafu. Drage volje cu da citkam pomalo jer koliko vidim ima dosta "materijala".
Inace planiram pocetkom sledece godine da odem do Nemacke kod kuma i uzmem nekog polovnjaka.Kristalise se da to bude VW, pa bih vas molio za informaciju. Cene mogu da vidim na mobile.de ali ne znam koliko bi se kretala carina.
Da li bi neko pomogao da mi kaze okvirnu cenu carine. Znaci VW godiste 2002-2003 predjena kilometraza do 250k-300k KM, motor 1.9TDI, 74KW(101KS)-96KS(131KS) Znaci uvoz iz Nemacke i neka okvirna cena.
Nadam se da nesto ne preskacem sa ovim sto sam pitao,ima puno materijala pre ovoga to cu polako ovih dana da iscitam.
Hvala unapred na odgovoru.

Nenad

zdravo svima na forumu.

naisao sam na ovaj interesantan topic uz jutarnju kafu. Drage volje cu da citkam pomalo jer koliko vidim ima dosta "materijala".
Inace planiram pocetkom sledece godine da odem do Nemacke kod kuma i uzmem nekog polovnjaka.Kristalise se da to bude VW, pa bih vas molio za informaciju. Cene mogu da vidim na mobile.de ali ne znam koliko bi se kretala carina.
Da li bi neko pomogao da mi kaze okvirnu cenu carine. Znaci VW godiste 2002-2003 predjena kilometraza do 250k-300k KM, motor 1.9TDI, 74KW(101KS)-96KS(131KS) Znaci uvoz iz Nemacke i neka okvirna cena.
Nadam se da nesto ne preskacem sa ovim sto sam pitao,ima puno materijala pre ovoga to cu polako ovih dana da iscitam.
Hvala unapred na odgovoru.

Nenad
Veruj mi, bezveze je sada da ti se daje bilo kakvo nagađanje, jer se još ne zna da li biti najavljenog ukidanja carina od Nove godine, a pogotovo ne mogu da predvidim kolike će tada biti kataloške cene. Javi se u januaru!

Samo da podsetim. Zanima me cena svih troskova kod tebe Done,osim naravno dovoza i registracije, ovih automobila iz Ceske:

1) Škoda Fabia 1.2 Classic benzin 2007 god., 218 401 km, 1198 cm3, 47 kW, karavan

2) Škoda Fabia 1.2 benzin 2004 god.(posle 1. maja), 43 754 km, 1198 cm3, 40 kW

3) Škoda Fabia benzin 1.4 / 50 kW, 1397 ccm, 2002 god., 366 810 km

Poslednja izmena:
Samo da podsetim. Zanima me cena svih troskova kod tebe Done,osim naravno dovoza i registracije, ovih automobila iz Ceske:

1) Škoda Fabia 1.2 Classic benzin 2007 god., 218 401 km, 1198 cm3, 47 kW, karavan

2) Škoda Fabia 1.2 benzin 2004 god.(posle 1. maja), 43 754 km, 1198 cm3, 40 kW

3) Škoda Fabia benzin 1.4 / 50 kW, 1397 ccm, 2002 god., 366 810 km

1. 720 €

2. 450 €

3. 570 €

Zdravo Done, je li bi mogao da mi pomognes oko informacije vezano za troskove i papirologiju uvoza sopstvenog automobila iz Nemačke. Radi se o Audi A4 2005god karavan 2.0tdi 103kw oko 250000km crne boje, od opreme se moze izdvojiti: koza, klima, svi podizači, i napred i nazad grejači sedišta, alu felne, šiber. Još jednom da napomenem auto je registrovan u Nemačkoj i tamo ga vozim na ovlašćenje, shodno tome da li mi možeš reći šta mi je sve od papirologije potrebno i koliko bi kod tebe koštali svi troškovi carine i poreza, naravno bez registracije i prevoza i koliko bi automobil vremenski stajao kod tebe. Unapred zahvalan..

Pozdrav svim forumašima.
Na jesen planiram odlazak u Austriju i kupovinu polovnog automobila.
Čitam dosta po internetu ali vidim da sam ovde na pravom mestu :)
Pitanje za Don-a: da li su vebsajt largus.rs i br.tel. tamo odgovarajući,
da znam koga da zovem, pošto sam definitivno odlučio da sarađujem sa
vama prilikom uvoza i carinjenja. Hvala i do skorog viđenja...
Marko S.
Negotin

Back