Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pitanje za Dona, koliko bi izaslo da se uveze jedan od ova 2 auta preko tebe. Znaci sve, porez, carina, nadoknada za tvoju uslugu itd. Ja samo da dodjem, iskesiram, potpisem papire i odvezem auto. z:lol:

I, dovezeš iz Poljske. z:lol:

3 vrata 820€

5 vrata 860€ (za 55 Kw)

Ove cene su ako imaju PL saobraćajne.

I znate li kakvi su automobili iz Poljske? Posto sam gledao po sajtovima da su cene automobila iz Poljske uglavnom manje nego iz Nemacke ili Slovenije recimo. Jel to zato sto su automobili losiji ili nesto drugo?
Ono što sam ja do sada imao na carinjenju iz PL su sve bila ok auta.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

dobio sam dozvolu za uvoz automobila na invalidno lice 100% (moj otac). Posto je on slep, logicno je da cu autom ja upravljati pa samim tim pitam da li uvozni papiri idu na mene ili na njega.
Uzeo bih diesel 4-5 godina star, prvi pik je Megan 1,5dci pa ako neko naleti na nesto interesantno nek sibne link.

Za Don-a... da li bi kupovina automobila ove vrednosti (oko 6000eur) bila isplativa na potvrdu? PDV im sve jedno placam pa kada vrate-vrate. E sad... oni ga u svakom slucaju moraju cariniti da bi mogli da mi odrede PDV (nadam se da je tako) sto znaci da procenjena vrednost treba da bude najniza moguca?

Hvala na odgovorima i sve najbolje u 2012.

Pozdrav.
Procitao sam par zadnjih strana i video sam da ima ljudi koji se razumeju u uvoz automobila.
Mene bi zanimao uvoz automobila iz Slovenije, videh nesto http://polovniautomobili.com/oglas1674574/citroen_c4_16_hdi_pack/#2
Pa me zanima koliko bi izasao ovaj auto u Srbiji na Bg table,preko Dona da carinim?
Pitanje za Dona, da li je carinio kola iz Slo i kakva su ako jeste.Unapred zahvalan i pozdrav.
P.S Odnosno odprilike koliko bi imao troskova da ga dovezem.

Pozdrav svima,

dobio sam dozvolu za uvoz automobila na invalidno lice 100% (moj otac). Posto je on slep, logicno je da cu autom ja upravljati pa samim tim pitam da li uvozni papiri idu na mene ili na njega.
Papiri idu na njega. Baš sam pre par godina imao isti slučaj, otac star i slep, ali je ipak sve išlo na njega.

Za Don-a... da li bi kupovina automobila ove vrednosti (oko 6000eur) bila isplativa na potvrdu? PDV im sve jedno placam pa kada vrate-vrate. E sad... oni ga u svakom slucaju moraju cariniti da bi mogli da mi odrede PDV (nadam se da je tako) sto znaci da procenjena vrednost treba da bude najniza moguca?
Za tu vrednost se isplati.

Poželjno je da se umanji vrednost da ne moraš da daješ mnogo za porez. A, povrat poreza se dobija nekon pola godine otprilike.

Pitanje za Donqihota..koliko bi me izasla carina i svi ostali troskovi za Pezo 206,2006god.1.4hdi presao 165000 bio je van ali bi ga ja carinio kao putnicko..iz francuske je..cuo sam da je potreban neki dokumenat euro 1 da bi se dobio popust za vozilo iz eu..gde se to dobija?
Cena mu je oko 2100e manje pdv ili kako oni vec to zovu.

Ovaj scenario ce se odigrati sigurno samo je pitanje vremena.Tako je i pre nekih 6 godina uveden Euro3 pa su se samo jako mlada kola mogla uvoziti jedino sto smo tad jos i imali para a sad su nas bas osiromasili tako da ne vidim kako ce se zavrsiti budalastina koju je smislio rodjak nekog politicara koji ga je postavio na tu funkciju.
Nazalost obruc se sve vise steze i steze a jos pre dve godine sam pisao da je pitanje vremena kada ce puci al izgleda da su stavili neku kvalitetnu gumu u njega!

Ovaj scenario ce se odigrati sigurno samo je pitanje vremena.Tako je i pre nekih 6 godina uveden Euro3 pa su se samo jako mlada kola mogla uvoziti jedino sto smo tad jos i imali para a sad su nas bas osiromasili tako da ne vidim kako ce se zavrsiti budalastina koju je smislio rodjak nekog politicara koji ga je postavio na tu funkciju.
Nazalost obruc se sve vise steze i steze a jos pre dve godine sam pisao da je pitanje vremena kada ce puci al izgleda da su stavili neku kvalitetnu gumu u njega!

Ma, jok, Dule... Srbija mora da iznosi smeće iz EU zemalja, inače će da dobije po prstima. I sam znaš koliko se novca iz Srbije svakog meseca prelije u EU za polovnjake. Zamisli da se to drastično smanji! Pa, baba Merkel bi Boti zavrnula jajca da bi vriskao do Brisela da se čuje.
Drugo su nova vozila. Ona se i inače prave po najvišim euro normama, i tu nema gubitka odliva novca.

Pozdrav svima!

Donqihote, molim te za informaciju o kompletnoj ceni tvoje usluge (bez dovozenja i registracije vozila u RS) za sledece vozilo:

Ford Mondeo 2.0 TDCi / Kilmaautomatik - iz Nemacke, cena oko 2000 EUR

FR 04/2002
Limousine
162,000 km
Diesel
96 kW (131 PS)
Manual gearbox
Cubic Capacity: 1998 cm³
Number of Seats: 5
Door Count: 4/5 Doors
Emission Class: Euro3
Emissions Sticker: 3 (Yellow)
HU: 04/2013
AU: 04/2013
Colour: Silver metallic
Interior Type: Cloth
Interior Colour: Black

Extras
Central locking
Climatisation (A/C (man.))
Electric heated seats
Electric windows
Power Assisted Steering
ABS
Airbags (Front and Side Airbags)
Immobilizer

Hvala ti unapred na odgovoru.
Pozdrav

Donqihote,izvinjavam se..nov sam ovde,vidim da znas koliko se krecu cene carina.
Gledam po SRB nema nesto posebno da se kupi do 2k eur i tako naletim na jedan auto u Nemackoj...
Radi se o Renault Grand Espace 2.0 16v 140ks 10/2000god 197.000 km,bele boje(nije metalik) ima alu felne,obicnu klimu,2xel.podizaci 5 vrata,servo abs,4x air bag cd radio,,,cena mu je 1390e
Auto je na placu koliko vidim nema tablice,sta mi je tu potrebno...vidim neki kazu ne treba tehnicki za zoll tablice...i koliko to moze tamo da kosta...? Unapred hvala!!!

Back