poslah upit na sajtu carine (130 din sms) kod nas koliko bih platio za audi a4 2005 god 2.0 tdi, 4 vrata, 110 000 presao, i oni mi izbacili 2600 € ako ima e1, jel to moguce da je tolika carina za auto od 8000 evra??
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
poslah upit na sajtu carine (130 din sms) kod nas koliko bih platio za audi a4 2005 god 2.0 tdi, 4 vrata, 110 000 presao, i oni mi izbacili 2600 € ako ima e1, jel to moguce da je tolika carina za auto od 8000 evra??
Gago Instruktore dali si proverio sa sigurnoscu da je to Euro3 motor? U Nemackoj saobracajnoj dozvoli to mora da pise a to sto prodavac prica je drugo jer on mozda smatra da jeste a u stvari nije po nasim gomnima u BG.
Ja sam imao taj Pezo i razocarao sam se kako ide a dosta trosi jer takav izgled i ta slaba masina jednostavno ne idu zajedno u potpunosti.
Prava mera za taj auto je 3.0 V6 koji je prava mera za taj auto a ukoliko ide na invalida i registracija je ok i jedino ga potrosnja zeza ali svaka ljubav mora da se plati.
Ti po PS-u kad udjes u nasu drzavicu ne bi smeo da vozis sa col tablicama i ako vozis vozis na blef a kaznu mogu da ti pisu samo tako-ako im se digne ona stvar.
Sto se tice carine za taj auto sigurno je da nece biti mala jer je to Coupe koji ima veliku osnovicu a jos je iz Nemacke.Ja sam mog u top stanju prodao pocetkom godine za 4700 eura a od onda do sada su jos cene otisle dole a plus sto su kola za mesec dana starija jos godinu dana.
I moj savet je da se ne stavlja auto na invalida(2.0 16V) jer onda tri godine ne mozete da ga otudjite a usteda moze da bude ok samo ako je keva oslobodjena i carine i poreza koji je veci nego sama carina.
Ugovor pravis kod notara. Mozes zajedno s prodavcem da odes do njega, ili da ga pozovete da izadje na teren, sto je minimum dupo skuplje. Grubo receno, ugovor ce te kostati 20 do 40 evra. Posto se radi o Berlinu, kao sam dobro shvatio, savetujem ti da uzmes gps, jer postoje neke komplikacije oko Praga, radi se neki auto put, pa se ide nekim starim putem, gde imas gomilu raskrsnica, kruznih tokova itd. Najbolje je da kontaktiras nekog speditera, koji ce te detaljnije uputiti, i koji ce ti rei koja je dokumentacija potrebna.
Dule, može da ga vozi na colke ako mu je u graničnoj prijavi u rubrici 18 upisan taj broj tablica, ali to važi samo do odredišta navedenog u prijavi.
znaci ti se slazes sa tih 2400? katalosku cenu navode kao 8800 evra, to mu dodje 27% carina??? ne razumem...Pa, nisu te slagali sigurno. Samo, da si čitao ovu temu znao bi da ista stvar kod nas može da košta različito.
Pitanje za Dona. Koliko su troskovi za ovo vozilo http://www.polovniautomobili.com/oglas1670904/citroen_c4_grand_picasso_16_hdi_exclusive/do registracije? Dakle svi troskovi preko neto cene u Sloveniji. Hvala unapred.
Hteo bih da carinim MERCEDES C200 CDI, ELEGANCE, 2004.god, 90kW, 4 vrata, oko 90000km? Auto se uvozi iz Austrije, vec 5 godina je u mom vlasnistvu.
Sta mi je sve potrebno od papira i koliko bi otprilike bili troskovi carine i PDV-a? Auto je na regularne table, da li mi je potrebno da radim Zoll table?
Hvala unapred...
Eur1 i izvozna su oko 50€ kod Nemaca. Overa izvozne se ne plaća, a ne overavaš je na našoj granici, nego kod carinika zemlje iz koje istupaš iz EU.Done hvala puno! Evo sad napisah da sam doshao do informacija oko col tabli i ugovora sto se tiche cene. Interesuje me jos samo eur 1 dokument i koliko je para , da li njega moram da pravim i da li se na njega cheka,videh ovde u odgovorima da nije potreban ako je vrednost auta manja od 2500 eura. Da li se placa i ta izvozna na nemachkoj carini a posle i njena overa na nashoj granici? Ako auto uvozim u ime drugog lica,u ovom slucaju u ime majke da li mi je potrebno neko overeno ovlashcenje i da li tamo u Nemachkoj sa prodavcem u ugovor stavljam njene ili moje podatke? Col table idu na moje ime jer ga ja dovozim?
U ugovor stavljaš majčine podatke, a u Srbiji, pre polaska na put, majka treba da ti da punomoć da dovezeš taj auto za nju. U punomoći mora da stoje podaci o autu, marka, tip, godište, br.šasije.
Obavezno tamo ugovor overi kod notara!
Na žalost, ne može da se carini kod mene. Mora u Luci Beograd, jer je to njihova mesna nadležnost.Jel postoji neka varijanta da se auto ocarini preko tebe tj. da me ti papiri sacekaju na Madjarskoj granici a i da sve ostale stvari vezano za carinu i porez posle zavrshim kod tebe u Subotici ? Nadjoh da auto mora da se carini u opshtini ili gradu gde sam prijavljen ako ga uvozim kao fizichko lice ili ako je lice za koje ga uvozim fizichko a ne pravno. Ako postoji varijanta ja bih prilikom dovoza odmah auto ostavio kod tebe na carinjenju ili lezarini ,kako se vec to zove pa za tih 3-4 dana koliko sam video da si rekao da treba da se sve zavrshi doshao po njega i onda na probne table terao za Bg na registraciju. Ako bi ovo moglo da se izvede koliko bi para koshtale tvoje usluge i koliko dodje porez a koliko carina za ovaj auto?
znaci ti se slazes sa tih 2400? katalosku cenu navode kao 8800 evra, to mu dodje 27% carina??? ne razumem...