Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozz svima,

vidim ima dosta ekperata ovde na temu uvoza automobila, pa bih bio zahvalan ako neko moze da baci oko na moju situaciju..

zivim u engleskoj, kupio sam auto na letonskim tablama, i hocu da sa njime dodjem u srbiju i tu ga registrujem.

Cini mi se da je carina na taj model 5% (2.0, 2005 god presao 100k km) porez je valjda 18%? registracija nemam pojma.

Zanima me koja je procedura pri uvozu i voznji do Srbije, s obzirom da su letonske table i da ga uvozim iz UK...

pozz svima i hvala puno na bilo kakvim informacijama..

Е, цену за регистрацију можеш да видиш на овом сајту:

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=100

За остало ће ти рећи остали, мада ако је ауто са десним воланом (јер ипак си у Енглеској?) онда нећеш моћи да га региструјеш док га не пребациш на леву :(...

Pozz svima,

vidim ima dosta ekperata ovde na temu uvoza automobila, pa bih bio zahvalan ako neko moze da baci oko na moju situaciju..

zivim u engleskoj, kupio sam auto na letonskim tablama, i hocu da sa njime dodjem u srbiju i tu ga registrujem.

Cini mi se da je carina na taj model 5% (2.0, 2005 god presao 100k km) porez je valjda 18%? registracija nemam pojma.

Zanima me koja je procedura pri uvozu i voznji do Srbije, s obzirom da su letonske table i da ga uvozim iz UK...

pozz svima i hvala puno na bilo kakvim informacijama..

Sve zavisi kako i gde ćeš da ga cariniš, odnosno ko će ti ga cariniti.
Ako ideš na to da ga cariniš na fizičko lice onda ti treba kupoprodajni ugovor sa vlasnikom Letoncem koji je naveden u saobraćajnoj, a koji je overen od letonskog notara. Pretpostavljam da ti to komplikuje stvar.
Postoji i drugi način. Tj. možeš da ga cariniš na FL i sa fakturom nekog dilera iz GB, ali se to smatra posrednom kupoprodajom, pa ti se kod procene uzima veća kataloška cena, i carina i pdv su ti veliki.
I treći način, koji je najjednostavniji je da ga cariniš na uvozničku firmu, koja ti posle carinjenja daje krajnju fakturu na tvoje ime ili na bilo koje ime koje ti želiš. To je način na koji ja mojim klijentima carinim vozila. Najjednostavniji je i najjeftiniji.

Pitanje za sve upucene u tematiku, a narocito za Donqihote-a :)
Zanima me proracun carine, svih propratnih carinskih taksi (eur1 obrazac i sl.), poreza za VW Golf 4, 2001god., 1390cm3, 55kw/75ks iz Nemacke. Ustvari, koliko bi me kostalo sve osim cene automobila i registracije da se uveze? Hvala unapred...

Е, цену за регистрацију можеш да видиш на овом сајту:

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=118&Itemid=100

За остало ће ти рећи остали, мада ако је ауто са десним воланом (јер ипак си у Енглеској?) онда нећеш моћи да га региструјеш док га не пребациш на леву :(...

e hvala na odgovoru... mene vise zanima sta mi od dokumentacije treba, volan je na levoj strani.. auto je dovozen u UK iz Letonije, jos na njihovim tabalama, pa ga ja kupio tamo i sada hocu iz Uk da ga dovezem u Srbiju, na fizicko lice, tj za mene

Sve zavisi kako i gde ćeš da ga cariniš, odnosno ko će ti ga cariniti.
Ako ideš na to da ga cariniš na fizičko lice onda ti treba kupoprodajni ugovor sa vlasnikom Letoncem koji je naveden u saobraćajnoj, a koji je overen od letonskog notara. Pretpostavljam da ti to komplikuje stvar.
Postoji i drugi način. Tj. možeš da ga cariniš na FL i sa fakturom nekog dilera iz GB, ali se to smatra posrednom kupoprodajom, pa ti se kod procene uzima veća kataloška cena, i carina i pdv su ti veliki.
I treći način, koji je najjednostavniji je da ga cariniš na uvozničku firmu, koja ti posle carinjenja daje krajnju fakturu na tvoje ime ili na bilo koje ime koje ti želiš. To je način na koji ja mojim klijentima carinim vozila. Najjednostavniji je i najjeftiniji.

Hvala na odgovoru..hmm to sa notarom iz Letonije mi nije najjasnije.. tj u UK tesko da cu naci, jel postoji neki razlog zasto mora biti overen od strane notara? Ja bih, kako stvari stoje, skrojio neki kupoprodajni ugovoro za proavcem, preveo ga na sebe, i onda zapalio... vozio ga sa tim tablama (uz neko putno osigruanje, jos nemam pojma koje) do Srbije, i tu na carinu, fiziko lice, uz taj ugovor pasos, dokaz o EU poreklu, pa na tehnicki...

Pozdrav za Donqihota, nasao sam 5 automobila na mobile.de koji mi se dopadaju pa mozete li mi reci cenu za svaki koja bi bila da meni ostane samo registracija.

http://goo.gl/fWuhs
http://goo.gl/66pxl
http://goo.gl/fUULR
http://goo.gl/Etkfw
http://goo.gl/pt3fq

Poseban akcenat stavljam na Focusa i Lagunu, mada bih i prvu Alfu uzeo jer je povoljna a super izgleda.
A drugo pitanje je kako ide placanje, jel pare dajem pre nego sto stigne auto ili kad stigne?
Hvala unapred!

Kao prvo da si procesljao temu video bi da se Don ne bavi dovozom automobila tj. mogao bi eventualno da organizuje nesto iz Madjarske ali tamo nema ovih nemogucih cena.Kazem nemogucih jer Alfa 166 99% nije Euro3 a ona 156 od 600 eura ti je trik da se baci pogled na hendlera.Focus je vec prodat jer je verovatno bio Euro 3 ali moras bitri svestan da kad naidje takva cena da ce 150 ljudi koji su vec tamo da ga kupe i da ti nemas nikakve sanse da dodjes do njega po toj ceni.
Lagunu sa skoro 300k km bi uzeo samo lud covek al znam da mami cena i da ovde ljudi traze samo jeftina kola i misle da ce dobro da prodju tako a ne vide da to nije Yugo i da samo turbina na toj Laguni kosta kao ceo Yugo iz 2003 godine.
Kao drugo ko bi ti doterao auto bez para? Sta ako ga on dotera a tebi se auto ne svidja? Hoces li ga i onda kupiti tj izbrojati pare ili ces reci da ti se dotera drugi i tako u beskraj dok ne naleti neki lep auto? Sta mislis zasto su ta kola sa najnizom cenom na oglasima? Zato sto su kao nova,u prvoj boji i sto ih prodaju baba i deda koji nisu brzo vozili?:)
Moras sam po njega a to te kosta u proseku oko 400 eura a onda na scenu stupa Don sa kojim se moras cuti pre madjarske granice da bi znao sta da radis sa papirima i kilometrima na satu. Onda dolazi na red carinjenje i homologacija (ako je starije vozilo od 2002) i to te izadje jos izmedju 300 i 1200 u zavisnosti iz koje je zemlje auto i koji je model.Onda je tu jos i usluga speditera od 150 i homologacija od 60 i onda na samom kraju i probne tablice od Subotice do tvog mesta koje su oko 3000 dinara.
Mislim da je mnogo jednostavnije da kupis auto koji je vec ovde a veruj mi da zarada uvoznika od 200-300 eura vredi sigurno manje od tvog masiranja i mucenja oko uvoza kao i gubljenja kose.
Uostalom imas sve opisano uovoj temi samo se potrudi da je procitas.

Poslednja izmena:
Drugari,molio bih za hitnu pomoc! Putujem sledece nedelje u Nemacku poslom i iskoristo bih priliku da dovezem bratu auto u koji se zaljubio kada ga je pronasao na internetu,u pitanju je Peugeot 406 coupe 2.0 16v 100Kw 2000god. sa predjenih 218000km u "premium" opremi (digitalna klima,alu felne.. ma sve), auto je registrovan i ima vazeci tehnicki pregled i prodavac je fizicko lice. Prijatelj kod koga cu raditi i boraviti vec je kontaktirao prodavca i neke osnovne stavari oko kupovine vec dogovorio. Sta me interesuje.. Citajuci ovde neke od odgovora nasao sam gomilu korisnih informacija oko uvoza auta iz inostranstva ali samo neke su vezane konkretno za uvoz iz Nemacke,sve sto sa sigurnoscu za sada znam je koliko ce me kostati prevoz auta od Berlina do Bg-a,znaci gorivo vinjete i ostalo i sam auto ali sto se tice papira nisam siguran.. Od momenta kupovine auta gde pravim sa prodavcem kupoprodajni ugovor , da li on vazi kao racun i koliko kosta? Gde se odjavljuje auto i gde se uzimaju Cov tablice sa kojima bih dovezao auto do Bg-a i naravno koliko to kosta? Da li mi treba Eur 1 obrazac gde se on vadi i koliko kosta? Da li je potreban neki obrazac za izvoz iz Eu ili ne,ako je potreban gde se uzima i koliko kosta? Da li na svakoj granici treba da prijavljujem cariniku da izvozim-uvozim auto? E sad kad stignem na granicu gde napustam Eu znam da treba prijaviti izvoz auta ali sta pokazujem od papira i da li nesto overavam? Prilikom ulaska u Srbiju prijavljujem uvoz auta cariniku ,sklanjam se sa strane,pravac neki spediter,sta njemu dajem od papira koliko kosta ulaz i sta se vec tu placa? Kad spediter preda papire cariniku i ovaj proveri auto i sve to overi nastavljam za Bg. Bg-u placam carinu i porez po kataloskoj vrednosti auta ili po racunu ,koliko izadje ovde porez i carina za ovaj auto? Ako se auto carini i oporezuje na invalida da li se placa i carina i porez u punom iznosu? Auto bi bio registrovan na majku invalida prve kategorije i kolika je registracija? Eto sva pitanja na jednom mestu pa kada bi strucnjaci odgovorili mislim da bi mnogima pomogli a mene spasili !

Donqihota, koliko kosta sva papirologija za ovaj auto,samo da meni ostane registracija?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5421406&show=1

Koliko kosta da se doveze?

Pre nego sto izbacite link sa oglasom procitajte kompletan opis. KOnkretno u ovom slucaju stoji:
Okvara na spodnjem delu motorja.

Ko hoce da ide da uveze nesto, moze to da uradi, pod uslovom da tamo ima nekog rodjaka koji zna kompletnu proceduru, pocevsi od izrade kupoprodajnog ugovora, pa na dalje. Proci ce sigurno jeftinije, ili ce uzeti bolji auto, nego sto ovde moze da uradi, (ne uvek, nikad se ne zna na sta ces naleteti), ali samo pod gore pomenutim uslovima. U suprotnom, racunajte smestaj od 30-ak evra dan, sto vas nece kostati puno ukoliko uspete da nadjete auto iz prve, ali sta ako ostanete, recimo 5 dana? To je vec 150 evra, plus hrana.

Gago Instruktore dali si proverio sa sigurnoscu da je to Euro3 motor? U Nemackoj saobracajnoj dozvoli to mora da pise a to sto prodavac prica je drugo jer on mozda smatra da jeste a u stvari nije po nasim gomnima u BG.
Ja sam imao taj Pezo i razocarao sam se kako ide a dosta trosi jer takav izgled i ta slaba masina jednostavno ne idu zajedno u potpunosti.:sad2:
Prava mera za taj auto je 3.0 V6 koji je prava mera za taj auto a ukoliko ide na invalida i registracija je ok i jedino ga potrosnja zeza ali svaka ljubav mora da se plati.:D
Ti po PS-u kad udjes u nasu drzavicu ne bi smeo da vozis sa col tablicama i ako vozis vozis na blef a kaznu mogu da ti pisu samo tako-ako im se digne ona stvar.:)
Sto se tice carine za taj auto sigurno je da nece biti mala jer je to Coupe koji ima veliku osnovicu a jos je iz Nemacke.Ja sam mog u top stanju prodao pocetkom godine za 4700 eura a od onda do sada su jos cene otisle dole a plus sto su kola za mesec dana starija jos godinu dana.
I moj savet je da se ne stavlja auto na invalida(2.0 16V) jer onda tri godine ne mozete da ga otudjite a usteda moze da bude ok samo ako je keva oslobodjena i carine i poreza koji je veci nego sama carina.

Drugari,molio bih za hitnu pomoc! Putujem sledece nedelje u Nemacku poslom i iskoristo bih priliku da dovezem bratu auto u koji se zaljubio kada ga je pronasao na internetu,u pitanju je Peugeot 406 coupe 2.0 16v 100Kw 2000god. sa predjenih 218000km u "premium" opremi (digitalna klima,alu felne.. ma sve), auto je registrovan i ima vazeci tehnicki pregled i prodavac je fizicko lice. Prijatelj kod koga cu raditi i boraviti vec je kontaktirao prodavca i neke osnovne stavari oko kupovine vec dogovorio. Sta me interesuje.. Citajuci ovde neke od odgovora nasao sam gomilu korisnih informacija oko uvoza auta iz inostranstva ali samo neke su vezane konkretno za uvoz iz Nemacke,sve sto sa sigurnoscu za sada znam je koliko ce me kostati prevoz auta od Berlina do Bg-a,znaci gorivo vinjete i ostalo i sam auto ali sto se tice papira nisam siguran.. Od momenta kupovine auta gde pravim sa prodavcem kupoprodajni ugovor , da li on vazi kao racun i koliko kosta? Gde se odjavljuje auto i gde se uzimaju Cov tablice sa kojima bih dovezao auto do Bg-a i naravno koliko to kosta? Da li mi treba Eur 1 obrazac gde se on vadi i koliko kosta? Da li je potreban neki obrazac za izvoz iz Eu ili ne,ako je potreban gde se uzima i koliko kosta? Da li na svakoj granici treba da prijavljujem cariniku da izvozim-uvozim auto? E sad kad stignem na granicu gde napustam Eu znam da treba prijaviti izvoz auta ali sta pokazujem od papira i da li nesto overavam? Prilikom ulaska u Srbiju prijavljujem uvoz auta cariniku ,sklanjam se sa strane,pravac neki spediter,sta njemu dajem od papira koliko kosta ulaz i sta se vec tu placa? Kad spediter preda papire cariniku i ovaj proveri auto i sve to overi nastavljam za Bg. Bg-u placam carinu i porez po kataloskoj vrednosti auta ili po racunu ,koliko izadje ovde porez i carina za ovaj auto? Ako se auto carini i oporezuje na invalida da li se placa i carina i porez u punom iznosu? Auto bi bio registrovan na majku invalida prve kategorije i kolika je registracija? Eto sva pitanja na jednom mestu pa kada bi strucnjaci odgovorili mislim da bi mnogima pomogli a mene spasili !

Ugovor pravis kod notara. Mozes zajedno s prodavcem da odes do njega, ili da ga pozovete da izadje na teren, sto je minimum dupo skuplje. Grubo receno, ugovor ce te kostati 20 do 40 evra. Posto se radi o Berlinu, kao sam dobro shvatio, savetujem ti da uzmes gps, jer postoje neke komplikacije oko Praga, radi se neki auto put, pa se ide nekim starim putem, gde imas gomilu raskrsnica, kruznih tokova itd. Najbolje je da kontaktiras nekog speditera, koji ce te detaljnije uputiti, i koji ce ti rei koja je dokumentacija potrebna.

U FEB.2012. idem u DE po auto.
Molim Donqihotea da me informise me koliko bi me izaslo:
1. Opel Astra 1.9 CDTI Caravan DPF, 88 kW (120 CP)
2. Opel Vectra 1.9 CDTI Edition Navi, Klimaautomatik, 110 kW (150 CP)
3. Opel Astra Caravan 1.9 CDTI, NAVI, 110 kW (150 CP)

Hajde da to ostavimo za posle Nove godine, jer će se menjati carinske stope, a možda uopšte neće ni biti carine za evropska auta, pa je bezveze da ti sada računam nešto što neće važiti u februaru.

Pitanje za sve upucene u tematiku, a narocito za Donqihote-a :)
Zanima me proracun carine, svih propratnih carinskih taksi (eur1 obrazac i sl.), poreza za VW Golf 4, 2001god., 1390cm3, 55kw/75ks iz Nemacke. Ustvari, koliko bi me kostalo sve osim cene automobila i registracije da se uveze? Hvala unapred...

710€

Ovo ti je približna cena, jer nisi naveo ni broj vrata (računao sam ti 5), ni br. km. na satu, niti šta ima od opreme, niti šta mu piše u brifu vezano za euro normu. Imaš nekoliko stranica unazad sve o euro normi i homologacijama, da se ne ponavljam.

Hvala na odgovoru..hmm to sa notarom iz Letonije mi nije najjasnije.. tj u UK tesko da cu naci, jel postoji neki razlog zasto mora biti overen od strane notara? Ja bih, kako stvari stoje, skrojio neki kupoprodajni ugovoro za proavcem, preveo ga na sebe, i onda zapalio... vozio ga sa tim tablama (uz neko putno osigruanje, jos nemam pojma koje) do Srbije, i tu na carinu, fiziko lice, uz taj ugovor pasos, dokaz o EU poreklu, pa na tehnicki...

Eh, prijatelju, ne ide to tako.

Možeš ti da napraviš bilo kakav ugovor, samo sa vašim potpisima, bez ikakve overe, koji će ti poslužiti da ga dovezeš, ali za carinjenje treba ono što sam ti već naveo.
Pitaš zašto? Odgovor je jednostavan...Srbija je ovo, brale.:lol: A, Srbija je komunistička država, a u komunizmu je pečat važniji od života. Nadam se da ti je sada jasnije. :D

Dakle za dovoz može, ali za carinjenje ti trebaju drugi papiri. Te druge papire ćeš ili sam da nabaviš ili da ti ih obezbedi špediter. U svakom slučaju, bez njih se auto ne sme pojaviti na našoj granici.

Pozdrav za Donqihota, nasao sam 5 automobila na mobile.de koji mi se dopadaju pa mozete li mi reci cenu za svaki koja bi bila da meni ostane samo registracija.

http://goo.gl/fWuhs
http://goo.gl/66pxl
http://goo.gl/fUULR
http://goo.gl/Etkfw
http://goo.gl/pt3fq

Poseban akcenat stavljam na Focusa i Lagunu, mada bih i prvu Alfu uzeo jer je povoljna a super izgleda.
A drugo pitanje je kako ide placanje, jel pare dajem pre nego sto stigne auto ili kad stigne?
Hvala unapred!
Molim forumaše da ne prave ovakva preterivanja. Ja sam prilično zauzet, i retko imam vremena da visim na forumu, a još manje da računam. Ok je da izračunam komad-dva, ali ovo je previše.
Nije problem da izračunam i 20 komada, ali to činim za klijente koji mi uvoze auta na šlepere, a ne za radoznale forumaše.

Nadam se da razumete. No hart filings!

Kao prvo da si procesljao temu video bi da se Don ne bavi dovozom automobila tj. mogao bi eventualno da organizuje nesto iz Madjarske ali tamo nema ovih nemogucih cena.Kazem nemogucih jer Alfa 166 99% nije Euro3 a ona 156 od 600 eura ti je trik da se baci pogled na hendlera.Focus je vec prodat jer je verovatno bio Euro 3 ali moras bitri svestan da kad naidje takva cena da ce 150 ljudi koji su vec tamo da ga kupe i da ti nemas nikakve sanse da dodjes do njega po toj ceni.
Lagunu sa skoro 300k km bi uzeo samo lud covek al znam da mami cena i da ovde ljudi traze samo jeftina kola i misle da ce dobro da prodju tako a ne vide da to nije Yugo i da samo turbina na toj Laguni kosta kao ceo Yugo iz 2003 godine.
Kao drugo ko bi ti doterao auto bez para? Sta ako ga on dotera a tebi se auto ne svidja? Hoces li ga i onda kupiti tj izbrojati pare ili ces reci da ti se dotera drugi i tako u beskraj dok ne naleti neki lep auto? Sta mislis zasto su ta kola sa najnizom cenom na oglasima? Zato sto su kao nova,u prvoj boji i sto ih prodaju baba i deda koji nisu brzo vozili?:)
Moras sam po njega a to te kosta u proseku oko 400 eura a onda na scenu stupa Don sa kojim se moras cuti pre madjarske granice da bi znao sta da radis sa papirima i kilometrima na satu. Onda dolazi na red carinjenje i homologacija (ako je starije vozilo od 2002) i to te izadje jos izmedju 300 i 1200 u zavisnosti iz koje je zemlje auto i koji je model.Onda je tu jos i usluga speditera od 150 i homologacija od 60 i onda na samom kraju i probne tablice od Subotice do tvog mesta koje su oko 3000 dinara.
Mislim da je mnogo jednostavnije da kupis auto koji je vec ovde a veruj mi da zarada uvoznika od 200-300 eura vredi sigurno manje od tvog masiranja i mucenja oko uvoza kao i gubljenja kose.
Uostalom imas sve opisano uovoj temi samo se potrudi da je procitas.
Hvala, Dule!

Hmm mudro zboris, fokusiracu se na aute iz nasih oglasa pa cu cekati dok ne naidje nesto sto mi odgovara. Hvala u svakom slucaju!

Najpametnije...

Drugari,molio bih za hitnu pomoc! Putujem sledece nedelje u Nemacku poslom i iskoristo bih priliku da dovezem bratu auto u koji se zaljubio kada ga je pronasao na internetu,u pitanju je Peugeot 406 coupe 2.0 16v 100Kw 2000god. sa predjenih 218000km u "premium" opremi (digitalna klima,alu felne.. ma sve), auto je registrovan i ima vazeci tehnicki pregled i prodavac je fizicko lice. Prijatelj kod koga cu raditi i boraviti vec je kontaktirao prodavca i neke osnovne stavari oko kupovine vec dogovorio. Sta me interesuje.. Citajuci ovde neke od odgovora nasao sam gomilu korisnih informacija oko uvoza auta iz inostranstva ali samo neke su vezane konkretno za uvoz iz Nemacke,sve sto sa sigurnoscu za sada znam je koliko ce me kostati prevoz auta od Berlina do Bg-a,znaci gorivo vinjete i ostalo i sam auto ali sto se tice papira nisam siguran.
Što se tiče cene koštanja, to ćeš morati videti sa svojim špediterom.

Od momenta kupovine auta gde pravim sa prodavcem kupoprodajni ugovor , da li on vazi kao racun i koliko kosta?
Kod notara.

Gde se odjavljuje auto i gde se uzimaju Cov tablice sa kojima bih dovezao auto do Bg-a i naravno koliko to kosta?
Prepusti Švabi daga odjavi! On će ti pomoći i oko kupovine tablica. Tamo se kupuju kao na kiosku, a sam popuniš saobraćajnu. Uzmi žute tablice, jeftinije su!

Da li mi treba Eur 1 obrazac gde se on vadi i koliko kosta? Da li je potreban neki obrazac za izvoz iz Eu ili ne,ako je potreban gde se uzima i koliko kosta?

Na nemačkoj carini praviš Eur1 i izvoznu. Time stičeš uslov da ga cariniš po nižoj stopi.

Da li na svakoj granici treba da prijavljujem cariniku da izvozim-uvozim auto?
Ne.

E sad kad stignem na granicu gde napustam Eu znam da treba prijaviti izvoz auta ali sta pokazujem od papira i da li nesto overavam?
Pokazuješ izvoznu, i ugovor. Carinik ti overeva izvoznu.

Prilikom ulaska u Srbiju prijavljujem uvoz auta cariniku ,sklanjam se sa strane,pravac neki spediter,sta njemu dajem od papira koliko kosta ulaz i sta se vec tu placa?
Predaješ mu sve papire. Plaća se oko 2.500 RSD usluga špeditera.

Kad spediter preda papire cariniku i ovaj proveri auto i sve to overi nastavljam za Bg. Bg-u placam carinu i porez po kataloskoj vrednosti auta ili po racunu ,koliko izadje ovde porez i carina za ovaj auto?
Po katalogu... To vidi sa svojim špediterom da ti izračuna, jer nije svugde isto.

Ako se auto carini i oporezuje na invalida da li se placa i carina i porez u punom iznosu?
Od 70% invaliditeta do 99% se ne plaća carina, a plaća PDV. Za 100% se ne plaća carina, a plaćeni PDV ti država naknadno refundira.

Auto bi bio registrovan na majku invalida prve kategorije i kolika je registracija?
Pitaj u nekoj agenciji za registracije u BG!

Gago Instruktore dali si proverio sa sigurnoscu da je to Euro3 motor? U Nemackoj saobracajnoj dozvoli to mora da pise a to sto prodavac prica je drugo jer on mozda smatra da jeste a u stvari nije po nasim gomnima u BG.
Ja sam imao taj Pezo i razocarao sam se kako ide a dosta trosi jer takav izgled i ta slaba masina jednostavno ne idu zajedno u potpunosti.:sad2:
Prava mera za taj auto je 3.0 V6 koji je prava mera za taj auto a ukoliko ide na invalida i registracija je ok i jedino ga potrosnja zeza ali svaka ljubav mora da se plati.:D
Ti po PS-u kad udjes u nasu drzavicu ne bi smeo da vozis sa col tablicama i ako vozis vozis na blef a kaznu mogu da ti pisu samo tako-ako im se digne ona stvar.:)
Sto se tice carine za taj auto sigurno je da nece biti mala jer je to Coupe koji ima veliku osnovicu a jos je iz Nemacke.Ja sam mog u top stanju prodao pocetkom godine za 4700 eura a od onda do sada su jos cene otisle dole a plus sto su kola za mesec dana starija jos godinu dana.
I moj savet je da se ne stavlja auto na invalida(2.0 16V) jer onda tri godine ne mozete da ga otudjite a usteda moze da bude ok samo ako je keva oslobodjena i carine i poreza koji je veci nego sama carina.

Dule, može da ga vozi na colke ako mu je u graničnoj prijavi u rubrici 18 upisan taj broj tablica, ali to važi samo do odredišta navedenog u prijavi.

Zdravo svima, zamolio bih za procenu troškova carine i PDV-a za sledeća vozila:

2005 Renault Laguna 1.6 16v
2005 Renault Laguna 2.0 16v
2006 Citroen C4 1.6HDi
2005 Opel Astra H 1.7CDTI

U slučaju da je uvoz iz Francuske (za Lagunu i C4) koliko bi se okvirno promenili troškovi?

Hvala

Razumem Donqihota da nema baš toliko vremena da odgovara na svako radoznalo pitanje. Moja molba su okvirni troškovi carine i PDV-a, da bih znao na koju cenu da računam. Pročitao sam svih 70 strana foruma, nisam našao procene za vozila koja me interesuju.
Postavio sam upit i na 3plesped.com, ali već desetak dana nema odgovora.

Donqihote, ako imaš vremena - biću ti zahvalan.

Zdravo svima, zamolio bih za procenu troškova carine i PDV-a za sledeća vozila:

2005 Renault Laguna 1.6 16v
2005 Renault Laguna 2.0 16v
2006 Citroen C4 1.6HDi
2005 Opel Astra H 1.7CDTI

U slučaju da je uvoz iz Francuske (za Lagunu i C4) koliko bi se okvirno promenili troškovi?

Hvala

Kao što rekoh, više neću ovoliko mnogo da računam po jednom forumašu. Ovo neka bude zadnji put. Molim forumaše da ubuduće izaberu 1-2 komada za računanje.

Laguna 1.6 - 920€
Laguna 2.0 - 950€
C4 - 1.140€
Astra - 1.150€

Back