Uvoz automobila, pomoć i saveti

Molim za pomoc oko uvoza auta... Jel moze neko da mi opise sta je potrebno da se uradi za uvoz auta, prvenstveno iz Austrije, pa mozda i Madjarske.. Ali Austrija je primarna... Smestaj mi je tamo obezbedjen... Ali ne znam koja je procedura kada se nadje auto... Trenutno imam dva izbora... Prvi je izbor Ford Focus 2002 ili 2003 godiste, 1.6 benzinac, 4/5 vrata, klima.. Ako je ipak racunica veca od mog budzeta koji iznosi izmedju 3000 EUR do 4000 EUR sa svim placenim troskovima, onda druga opcija je Fiat Brava 1.2 ili 1.6 benzinac, 2000 - 2002 godiste, 4/5 vrata, 16V, klima... E sad citao sam negde sta je potrebno uraditi sta nije, neki Euro 1 dokument kad je bolje kad ne treba, sta se radi i koga placati na granice, sa ili bez speditera ali sam sve zbrkao i sad ne znam vise nista... kolika je carina, koliki je PDV, na koliko procene ford focus ili fiat bravu ovakvu kakvu ja trazim, jel mislim da sigurno neko moze da mi kaze ovu procenjenu cenu jer nema sanse da jedan Fiat brava bude procenjen na 1000Eur a drugi na 5000 Eur-a ... Predpostavljam da su svi oni u proceni manje vise slicni... I da li se uopste i isplati uvoz auta sobzirom da je i kod nas pala cena polovnjaka... Unapred Hvala!!!

Ako radiš preko mene troškovi su ti sledeći:

Focus '02. 450€
" '03. 500€

Brava 1.2 420 - 470 €
" 1.6 420 - 470 €

Na svaki od ovih auta dodaj još homologaciju po potrebi. Imaš u mom postu #1639 objašnjeno šta ide na hml.

Pozdrav Qihote,i ostalima! Možete li mi reći koliko bi mogla da najduže potraje homologacija za Ford Focusa 2001.godište?!
Čitao sam prethodne odgovore o hmc.,i o nepotrebnom zadržavanju automobila na carini! I interesuje me,ako je sve ok. kome šalju papire o homologaciji!(carini ili na kućnu adresu onoga na koga se uvozi automobil)?
Zahvalan superd!

zanima me cena poreza carine i svega ostalog bez prevoza za automobil
ALFA ROMEO - 147 - 1.6i 16V T.S. (105 CV) cat 5p. Dist. - anno 2002
iz italije
Marca: ALFA ROMEO
Modello: 147
Versione: 1.6i 16V T.S. (105 CV) cat 5p. Dist. 5p meccanico 105hp 10-2000->07-2005
Tipologia: berlina 2 volumi
Portiere: 5
Veicolo: Usato
Anno di immatricolazione: 2002
Alimentazione: benzina senza piombo
Cilindrata: 1598
Potenza CV: 105
Km: 79000
Colore carrozzeria: Altro
Codice di omologazione: e3*98/14*0070*00
Posti: 5
Equipaggiamenti:
ABS
Airbag guida
Airbag passeggero
Autoradio
Fendinebbia
Aria condizionata

Pozdrav Qihote,i ostalima! Možete li mi reći koliko bi mogla da najduže potraje homologacija za Ford Focusa 2001.godište?!
Čitao sam prethodne odgovore o hmc.,i o nepotrebnom zadržavanju automobila na carini! I interesuje me,ako je sve ok. kome šalju papire o homologaciji!(carini ili na kućnu adresu onoga na koga se uvozi automobil)?
Zahvalan superd!

Čeka se 2-3 nedelje, sve u zavisnosti koliko su zatrpani zahtevima. Potvrdu šalju na adresu podnosioca zahteva, odnosno adresu koja je navedena u samom zahtevu.

zdravo Donqihote,
zanima me posto bi bio cariniti golfa 4 , 3vrata , klima god. 10.12.1999 1,4 benzinac.takodje me zanima homologacija gde se salje i koliko treba vremena.
hvala.

Homologacija se šalje u Agenciju za bezbednost saobraćaja, ali ako ti ja carinim, onda ja to rešavam.

Ne mogu ti izračunati dok mi ne napišeš čiju saobraćajnu auto ima, i koja je snaga motora.

iz italije
Versione: 1.6i 16V T.S. (105 CV) cat 5p. Dist. 5p meccanico 105hp 10-2000->07-2005
Equipaggiamenti:
ABS
Airbag guida
Airbag passeggero
Autoradio
Fendinebbia
Aria condizionata

420 €

Pozdrav svima :D
E da je dozvoljen uvoz bez euro 3 motora...:mrgreen:
Ja sam uhvatio poslednji voz kad je to bilo moguće 2007 godine i uvezao passata,'91 godište i to na dete koje je invalid.
Sad se razmišljam da li da ga prodajem i kupim neki mani,jeftiniji sa euro 3 motorom :think: Neki saveti?:D

Drage kolege forumasi,

planiram da uvezem Hondu Civic 2006 hatchback 1.8 benzinca iz Nemacke, pa vas molim za pomoc oko jednog detalja. S obzirom na to da se taj model proizvodi u Engleskoj, zanima me da li je moguce za njega dobiti Eur.1 obrazac (da bi bila niza carina, naravno). Koliko sam razumeo, za to je neophodno da je bar 50% ili 60% delova proizvedeno u EU, a ja ne znam da li je to slucaj sa Civic-om. Pitanje je konkretno, pa se nadam da nece oduzeti previse vremena onome ko moze doci do takve informacije. Hvala puno unapred!

Drage kolege forumasi,

planiram da uvezem Hondu Civic 2006 hatchback 1.8 benzinca iz Nemacke, pa vas molim za pomoc oko jednog detalja. S obzirom na to da se taj model proizvodi u Engleskoj, zanima me da li je moguce za njega dobiti Eur.1 obrazac (da bi bila niza carina, naravno). Koliko sam razumeo, za to je neophodno da je bar 50% ili 60% delova proizvedeno u EU, a ja ne znam da li je to slucaj sa Civic-om. Pitanje je konkretno, pa se nadam da nece oduzeti previse vremena onome ko moze doci do takve informacije. Hvala puno unapred!

Može da se dobije eur1 za engleske honde.

Za DON-a jedno pitanjce,

posto ne mogu za sada na PM

postoji li razlika u carinjenju izmedju nemackih i swicarskih auta

koliko je to u % skuplje posto mi je receno da je uvoz iz Swice
mlooogo skuplji od DE.

Konkretno mene zanima A3 bilo otkude (dobar) pa me interesuje da li
je ako stigne iz Italije 50% jevtinija carina i porez nego iz Swice,

Molio bi takodje okvirnu cenu za carinu i porez za A3, 2000/2001, nista besno
recimo 1.6 ili 1.8 standardna oprema (nema siber, nema AC, ima felne k'o i svi)

Hvala unapred

Dovoz iz Italije moze da kosta 350 eura ali moze i preko 400 a u zavisnosti iz kog dela Italije je. Sto je juznije automatski je i skuplji dovoz.
Racunaj i na to da vecina Alfi cokce kad dodju kod nas a to znaci da neki hidro podizac stekce ali i bregasta ili u najgorem slucaju da kloparaju klipovi sto se meni desilo pa sam radio generalku.
Inace ti taj motor 1,6 16V sa 105 ks nije omiljen kod alfista jer je blok od Fiat Stila i nema onaj alfin zvuk kao ni performanse. Kad sam radio generalku zvao sam najmanje 5 majstora da cujem zasto cokce i svi su mi rekli da bezim od tog TS motora i da je JTD mnogo bolje resenje.

Pitanje za Donqihote
Koliko bi kostala carina i sve oko toga za Audi A3 2.0 proizveden 23.11.2004 a prvi put registrovan u Nemackoj 26.01.2005, 103kW, 5 vrata, oprema ambiente, dizel. Auto je trenutno u Srbiji sa vazecom Nemackom registracijom. Sta je potrebno od papira?

Hvala unapred.

iz italije
Equipaggiamenti: