Hvala za odgovor Donqihote!
Zamolio bih da mi pošaljete vaš kontakt telefon i mail na moj PP.
Zamolio bih da mi pošaljete vaš kontakt telefon i mail na moj PP.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Donqihote . .
koliko bi me ovaj auto izašao ovde bez registracije, i bez carine jer bih uvezao na osobu sa 80% invalidnosti?
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=205143159
Molim vas kazite mi za bmw 316ti compact,2001.godiste,157000km,85kw,klimatronik,parking senzori,grejaci sedista,malo udaren napred,ali u voznom stanju,dovezen iz Nemacke,ima sve papire.
Hvala!
Molim Dona da mi odgovori i posalje njegov kontakt telefon na pp.Hvala!
Donqihote...
poslah ti upit vezano za obracun carina i pdv... u obrascu koji si postavio na websajtu...ali ne dobih odgovor... pa da te pitam i ovde
OPEL Corsa-C ELEGANCE
EASYTRONIC
56.000km
Door Count: 2/3 Doors
Gearbox: Automatic transmission
First Registration: 08/2001
Cubic Capacity: 1199 cm³
Construction Year: 2001
Power: 55 kW (75 PS)
Fuel Type: Petrol
Climatisation: A/C (man.)
Emission Class : Euro4
Kupuje se od privatnog lica u Nemackoj.
Koliko izadju dazbine bez prevoza za ovakav auto?
pozz
Hvala
moze 2 pitanja,
prvo dali inavlid sa 50 % invalidnosti donjih extremiteta ima neka prava na uvoz ili registraciju (moguce je da dobije i resenje za 70 ukupno)
i drugo koliko bi bili svi troskovi do registracije za recimo ovaj http://www.autoscout24.hr/Details.aspx?id=wkpngazl1xot cisto me zivo zanima kako bi izgledalo da ja uvezem
Darko, samo ako je invalidnost donjih ekstremiteta preko 60% može da ostvari popust pri registraciji jednog vozila u toku kalendarske godine(negde kažu prvi auto koji u toku godine registruje, a negde kažu "...ma možeš da izabereš koji ćeš" - proveri ovo ako ti baš treba tačna informacija). Uvoz ne važi na ovaj procenat invalidnosti donjih ekstremiteta već treba 80 i više %. Ako je invalidnost 100% onda se refundira i carina i ne plaća pdv. Samo što se na refundiranje čeka i po više godina...Za invalide je bio ograničen u uvoz vozila do 2500ccm, i ovo treba proveriti da li još važi-Donqihote znaš li?. Inače možeš da dobiješ i karticu za slobodan prolaz autoputem(neograničen broj puta ali mora vlasnik na koga se vodi kartica tj vozilo da bude prisutan na naplatnoj rampi) i nalepnicu za parking na rezervisanim mestima i u javnim garažama(4 sata je limit, posle plaćaš redovnu cenu). I još jedan popust koji trebaš da tražiš prilikom registracije: 10% popust na polisu osiguranja. Ovo daje Dunav a i ostali bi trebali ali ne znam pa ne tvrdim, a na tehničkom se nekad prave da ne znaju ovo pa ti naplate punu cenu .
Vrati se nekoliko stranica u nazat sve ti piše.![]()
Jel moze neko meni da kaze, jel i dalje ista situacija kao pre godinu ipo dana .. ?
primera radi - auto 3000 evra preko mu dodje:
3000 + carina 20% = 3600
3600 + PDV od 18% = 4320 evra
troskovi prevoza, registracija od ~200 evra, otprilike konacna cifra ~ 4800.
jel i dalje taj odnos, auto platis tamo X eura, i onda ti treba pola od X da ga registrujes .. ? nije se nista promenilo .. ?
Vidis li sad zasto ti je Perafitilj rekao da pogledas stranice unazad?
Da si ih procitao video bi da ne mozes samo da das model automobila nego i kubikazu,jacinu,opremu,broj kilometra....
Covek nije mislio nista lose ali si se pokazao kao i vecina -ne das na sebe bez obzira sto imas daleko manji broj postova na ovom forumu i pritom izigravas nekog nadrkanog lika.Zato ti je Don odgovorio tako sturo mada je mogao odmah da ti da odgovor kolika bi bila carina.otprilike.
Spusti malo loptu i ponasaj se kao vecina na ovom forumu.![]()
dobro, nisi u pravu u opste. prvo - to sto Donkihot radi, to je super. sta ako ja ocu naprimer, sam da uradim, i ustedim pare koje bi otisle njemu u dzep .. ? ponavljam - nemam nista protiv njega, ali uvek sam za sve stvari hteo da resavam sam.
skoro sam dosao u posed 6 pokvarenih skutera iz nekog posla, i nije mi palo napamet da odem kod majstora, vec sam ih SVIH 6 popravio, tako sto sam online narucio delove, i skunio service manual-e, i sada bih mogao na slepo da popravim bilo koji jednocilindricni motor, pogotovo GY6 agregate, na slepo.
a ISTI princip je bio -
pitao sam na forumu motorista - jel tesko da se zameni klip i karike ? Odgovor je bio: "jeste, uzasno je tesko, prepusti to majstoru" - ispalo je da je to jednostavnije od sastavljanja igracke iz kinder jajeta.
pitao sam na forumu motorista - stelovanje karburatora, jel to tesko ? Odgovor je bio: "nema majstora u beogradu koji chak i na GY6 moze lepo da nasteluje karburator, to je za*ebana stvar!" - ispalo je da moze da se uradi, ne lako ali moze.
a SVE sto nisam znao, receno mi je bilo na stranim forumima. ovde cim pitas nesto, odma se nadje neko ko ti kaze - "procitaj, en pravi se pametan, trt mrt" a zapravo citam pogresne stvari. VI ste ti koji ste nadrkani.
pravi odgovor na moje pitanje bi bio, i to u slucaju da sam u pravu:
za iszracunavanje konacne cifre ti treba -
kilometraza, oprema, kubikaza, jacina
za izracunavanje cifre trebas da saberes:
carinu, pdv, lezarinu, prevoz
dodatno:
postoji caka povracanja PDV-a ako je uvezen na pravno lice, postoji caka broj 2, postoji caka broj 3.
nisam dosao da pravim posao sa DonKihotom, dosao sam da pitam kako bi to mogao da uradi covek SAM, bez posrednika. a vi ste mi se israli da citam u rikverc, gde NEMA tih informacija, vec ima racunica koju je Donkihot napravio na osnovu svog radnog kataloga.
i pritom ste omasili poentu teme, tema je - uvoz automobila - tema na forumu, gde treba jedni drugima da delimo savete i znanja, a ne da pravmo iskljucivo nekome drugom lokalni biznis. (jos jednom ponavljam da nemam nista protiv donkihota).