Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ja ću da ponovim - ako treba na nekog da se ugledamo, mislim da su to Slovenci. Po mnogo čemu. Kod njih možete da uvezete Euro 2 polovni auto. Zato stariji automobili koji nisu Euro 3 koštaju kao bicikl kod nas. A Vlada se "brine" za našu bezbednost i zagađenje. Brigom će nas sa'raniti.

jedno ponovljeno :) pitanje za Don-a:

Kolike su dazbine za uvoz Golfa 4, 1.6, 77 kW (105 CV), 2002. 5 vrata?
iz Italije a od opreme ima:
ABS
Airbag
Airbag passeggero
Alzacristalli elettrici
Autoradio
Cerchi in lega
Chiusura centralizzata
Climatizzatore
Controllo automatico trazione
Immobilizzatore elettronico
Servosterzo

Hvala unapred

Ovo je moja prva poruka na forumu.
Pozdrav svima a posebno Donu, vidim da se trudi da odgovori na sva pitanja. Citajuci odgovore i meni je dosta stvari oko procedure uvoza postalo jasnije.
Cesto putujem u Italiju pa sam mislila da jedao putovaje pocetkom aprila iskoristim i dovezem si auto.
Konktreno Polo, 2002-2003 godiste,1.4 TDI sa klimom, elektronskim podizacima, servo volanom i alu felnama. Oko 100.000km, od prvog vlasnika. Pritom vec poznajem mehanicara koji bi mi ga pogledao pri kupovini.
Nasla sam nesto oko 3.000-3.500 eura. Naravno nista od povracaja poreza jer bih kupila od privatnika.
U svakom slucaju potreban mi je spedicioner za poslove oko carinjenja i uvoza a i za poneki didatan savet. Done , posalji mi kontakt telefon da se dogovorimo.

Zašto kad neznaš ne pitaš Dule da ti kupi jedan po tvojoj želji nego sam na svoju ruku.Ko zna dali i ti iz 2oo1 imaju euro 3.Ovlasti čoveka koji zna ,kakav auto hoćeš i da se ne brineš a ne ovako kupiš doteraš kod Donkihota a on kaže ne može nemama to i to.Vidim da nisi upoznat sa tom materijom i vidim da ti treba pomoć.Nemoj ništa na slepo.

Zašto kad neznaš ne pitaš Dule da ti kupi jedan po tvojoj želji nego sam na svoju ruku.Ko zna dali i ti iz 2oo1 imaju euro 3.Ovlasti čoveka koji zna ,kakav auto hoćeš i da se ne brineš a ne ovako kupiš doteraš kod Donkihota a on kaže ne može nemama to i to.Vidim da nisi upoznat sa tom materijom i vidim da ti treba pomoć.Nemoj ništa na slepo.

Ne mogu znati toliko po godistu da li ima euro3 , ali zna se po broju motora(za opele), sa X na pocetku je euro2, sa Y je euro3, a posto na ovom sajtu nema brojeva motora, niti oni sami govore da li je auto euro3, mora se pogledati na licu mesta.
Tamo imam rodbinu pa zato i idem.

Preporuka za Dona - pomogao mi je oko uvoza, sve kako je obećano, sve na reč, plus je rešio probleme sa carinom koji bi za mene samog bili teško rešivi.

@raci78, to godište svakako mora da ide kod nas na Zavod za standardizaciju a oni mogu - nećeš verovati, Srbija je ovo - da kažu da Euro 3 nije Euro 3 i onda možeš da se slikaš jer ne znaš šta ćeš sa autom. Najbolje je da tražiš od Slovenca kopiju prometnog dovoljenja, pa to uputiš na Zavod na proveru. Mislim da je taksa oko 1800, tako je bar ranije bilo. Kad od njih dobiješ befel da jeste, onda možeš da odeš u SLO da pogledaš auto.

Da li neko zna kako dovesti kola na originalnim tablicama bez vadjenja privremenih.
Vlasnik se je slozio da mu ih vratim naknadno ali problem je sto nemam boravak u Italiji pa da bi kupila auto na svoje ime treba da ga prijavim za izvoz odmah kod prenosa vlasnistva. Kako onda da zadrzim tablica?

Pozdrav svima!
Taman sam resio da odem do Nemacke i dovezem jedan Fiat Brava 1.6 16v '01g,euro3, auto-klima, abs i klasicna njihova opreme samo bez alu felni (800e), kada sam slucajno naleteo na ovaj forum i video da i za malo vise para mogu u SLO da uzmam isto to...
Zeleo bih da mi "Donqihot" ili neko dr. kompetentan odgovori koliko bih me kostale ostale dadzbine od granice do tablice sa GER papirima i kolika je razlika sa SLO papirom, za navedeni automobil?
Interesuje me i da li je moguce organizovati prelaz kroz Hrvacku, ako bih isao u SLO po auto ili moram na Mađarsku?
Takođe, da li je jos aktuelan onaj tvoj poznanik sto dovozi iz SLO automobile? Video sam da si ga pre jedno pola godine preporucivao!!! (pitanje za donqihota)

Koja god da je firma i auto, zaboravi na kilometražu. Kod nas je 99 od 100 namešteno. Prednost je što je auto tu, oko uvoza nemaš brige, a možeš da ga pogledaš i proveriš. Sa Opelom imam pozitivna iskustva jer sam ranije slao VIN na email Opela u Srbiji, a jedan učtivi Gospodin sa velikim G inženjer mi je slao nazad PDF sve što znaju oko automobila. To Renault samo u Srbiji ne radi iz nekog razloga (u Sloveniji sam dobio sve podatke odmah).

@llmd - ako je Scenic prerađen da zadovoljava Euro 3 što je, glupo je reći, sasvim legalno, normalno i u redu svuda u svetu sem kod nas, onda takav ne može da uveze. Naša država traži Euro 3 fabrički.

Generalno savet za sve starije od 2004. godišta: tražite od pomenutog Zavoda potvrdu ispunjenosti Euro 3 standarda pre uvoza. Svakako ćete morati da je tražite u toku uvoza, zato bolje pre nego kad je auto već ušao u zemlju.

Što reče onomad deda Avram, mi se trćimo, trćimo, a na kraju skinemo gaće. Tako će biti da će kasnije morati da ukinu tu normu i stave Euro 2.

Back