Uvoz automobila, pomoć i saveti

Tačno prijatelju. Ja sam mislio tj. bio sam lud da verujem da je ovde kad nas barem malo nešto uređeno. Te godine auto me je izašao oko 800€ jeftinije od najjeftinijeg Clia ovde, ali to svo vreme i živaca što sam izgubio... Ne vredi. Imam utisak da je ceo sistem sastavljen tako, da ako ti sam radiš nešto, da ti namerno guraju klipove u točkove jer ne plaćaš one koji su već "u šemi", od uvoznika, špeditera pa do samih carinika. U stvari, izuzimajući špeditere, jer bez njih ne može. :) A i nije svejedno kod kog ideš i po cenama i veštinama. Šteta što nisam znao za Dona ranije...

Tačno prijatelju. Ja sam mislio tj. bio sam lud da verujem da je ovde kad nas barem malo nešto uređeno. Te godine auto me je izašao oko 800€ jeftinije od najjeftinijeg Clia ovde, ali to svo vreme i živaca što sam izgubio... Ne vredi. Imam utisak da je ceo sistem sastavljen tako, da ako ti sam radiš nešto, da ti namerno guraju klipove u točkove jer ne plaćaš one koji su već "u šemi", od uvoznika, špeditera pa do samih carinika. U stvari, izuzimajući špeditere, jer bez njih ne može. :) A i nije svejedno kod kog ideš i po cenama i veštinama. Šteta što nisam znao za Dona ranije...
Sve ti je to stvar organizovanosti špeditera. Ako špediter ima razrađenu celu kombinaciju, nemaš šta da brineš i razmišljaš, samo radiš tačno po njegovim uputstvima, i opušteno završavaš posao.
Na žalost, danas se svako bavi ovim mojim poslom. Ubijaju cene usluge, i ljudi, u želji da jeftinije prođu, odlaze kod takvih, pa nahebu.
Stara je poslovica, "ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji".

"U Srbiji će od prvog aprila ove godine moći da se carine samo novi putnički automobili i laka dostavna vozila koja zadovoljavaju Euro 5 norme o emisiji izduvnih gasova. Kako je saopšteno iz Agencije za bezbednost saobraćaja, tada će početi primena ”Pravilnika UN/ECE R.83 serije Amandmana 06” po kome će samo vozila koja zadovoljavaju norme iz ovog pravilnika (Euro 5) moći da se uvezu i ocarine u Srbiji. To naravno ne znači da će kod nas odmah prestati prodaja novih vozila sa Euro 4 motorima, pošto će se uvoznicima omogućiti da rasprodaju lagere vozila koja su uvezli i ocarinili zaključno za 31. martom ove godine. Pravilnik se ne odnosi na polovna vozila, za koja će važiti postojeći neizmenjeni propisi."

Eto, od Yuga i Stojadina pre dve godine koji nisu ispunjavali ni Euro 0 (prva je bila Euro 0 a ne Euro 1), stigli do Euro 5. Standard kao u Nemačkoj.

Hmmm, hoće li sad biti jeftinijh Euro 4 na rasprodajama?

BTW "Agencija za BEZBEDNOST saobraćaja" štiti učesnike u saobraćaju tako što dozvoljava uvoz samo onih koji MANJE ZAGAĐUJU. Da nas ne ubije zagađenje majku mu. :) A kad budemo kandidat za EU, moraćemo da skinemo sva ograničenja na uvoz polovnih... ili barem na Euro 2. Kad je neka nazovi državna institucija odvaljena od života...

"U Srbiji će od prvog aprila ove godine moći da se carine samo novi putnički automobili i laka dostavna vozila koja zadovoljavaju Euro 5 norme o emisiji izduvnih gasova. Kako je saopšteno iz Agencije za bezbednost saobraćaja, tada će početi primena ”Pravilnika UN/ECE R.83 serije Amandmana 06” po kome će samo vozila koja zadovoljavaju norme iz ovog pravilnika (Euro 5) moći da se uvezu i ocarine u Srbiji. To naravno ne znači da će kod nas odmah prestati prodaja novih vozila sa Euro 4 motorima, pošto će se uvoznicima omogućiti da rasprodaju lagere vozila koja su uvezli i ocarinili zaključno za 31. martom ove godine. Pravilnik se ne odnosi na polovna vozila, za koja će važiti postojeći neizmenjeni propisi."

Možeš li mi dati link za ovo?

U redovima trgovaca automobila se suska da ce se za koji mesec ukinuti uvoz Euro3 vozila i da ce moci samo Euro4! Zato se sad i dovlace ovolike kolicine da se svi obezbede.
Ovo je neproverena informacija ali gde ima dima......

Kako bih voleo upoznati idiote koji u ovoj zemlji određuju pravila o uslovima u saobraćaju, troškovima registracije i sl. da ga ja priupitam neke stvari, i nahebem mu se milosne mame.
Izlazi li ta stoka na ulicu? Vide li oni šta se vozi u ovoj državi? Vide li oni kakvo smeće staro po 30 godina Srbi voze? Da ne spominjem da se u Srbiji još uvek mogu sresti Warthburzi i Trabanti koji troše dvotaktol. I onda mi se oni preseravaju sa zaštitom okoline uvođenjem nekih visokih standarda kod uvoza. :dash:

Donqihote, ako nije problem i nisi u guzvi mozes li da mi izracunas carinu + pdv za sledece automobile.... svi su iz Italije.

1.Peugeot 206 2.0hdi xs, dizel, 138.000 км, 11/2001 66 kW (90 ks) 1990 cm³, abs, aut. klima,
2.Peugeot 206 1.4 HDi XT dizel,190.000 km, 02/2002 50kw 68 ks 1398 cm³
3.Peugeot 206 1.9 d 1868 cm3 dizel kW/51 KS/70 15.7000 km manuelna klima 2002 god
4.Opel Astra 1.7 TDI 16 valvole dizel 55kw 75 ks 180.000 km klima 10/2001 man.klima
5.Fiat Brava JTD 105 Steel 1900cm3 74kw 101 ks 192.000 km 2002 man.klima

Takodje ako imas neki kontakt telefon, posalji...trebace mi tvoje usluge..
Hvala.
Poz

To ti je kad se moroni, samozvani pametnjaci koji, završiše neku školu preko veze, zaposlili se preko veze, dudlali onu stvar kome treba, prodali i dušu i bušu samo da napreduju, sad nam oni prosipaju pamet. Nije čudo da narod ovde mrzi EU kad vide šta ovi ovde rade, mogu misliti šta će tek biti kad budemo članica EU. A u stvari je sve mnogo drugačije.

Pa ti ljudi, počev od predsednika, premijera, preko ministara, veze s vezom nemaju, a od stvarnog života su milion kilometara daleko. Da ih pitaš šta tačno znači EURO 4 norma, nema tog inženjera koji to zna da ti kaže. To sve debili. Znaju ono što i ja nađem da pročitam. Uh, odmah mi se digne pritisak, pa mogu ovako da pišem satima. Ali džaba.

Seća li se neko izjave (izgleda već bivše) ministarke finansija koja je bez pardona odvalila: automobili su luksuz i to treba oporezivati više nego što je sada? Ako sam nešto naučio za 40 godina, to je da država pokušava da me prevari uvek i svuda. 35 godina sam bio magarac i varala me. Neće više. Sad ide mojih 35 godina.

Eh Srbijo. Tako su u Kragujevcu ukinuli zabranu od 10 godina starosti taksi vozila, i mnogi su bili zadovoljni time, i isterali svoje krševe na ulice i taksirali, ali posle par dana doveli zakon da mora minimum euro3, što mu dodje na isto, je l'?

Srbin je jak čovek. Dozvoliće da ga uništavaju do smrti, a neće ustati da se brani! Još koliko treba zakona da bi ustali i izašli na ulice?

Donqihote

Unapred se izvinjavam što te opterećujem, ali vidim da si voljan da pomogneš.
Molim te za cenu sa svim tvojim uslugama za sledeće automobile

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3448906&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4439707&show=1

Taj prvi je rezervisan i ide van EU u četvrtak. :)

Ovaj drugi, pa i treći - i to nek bude za nauk - ima 175.000 km (195.000) a sve izgleda unutra KAO NOVO. Možete misliti koliko su prešli oni na kojima se vidi kilometraža.

Dodatno, Renault, iz nekog meni čudnog razloga, ne daje nikakve informacije o servisnoj istoriji auta, pa je jako teško proveriti stvarno stanje...

Poslednja izmena:
Taj prvi je rezervisan i ide van EU u četvrtak. :)

Ovaj drugi, pa i treći - i to nek bude za nauk - ima 175.000 km (195.000) a sve izgleda unutra KAO NOVO. Možete misliti koliko su prešli oni na kojima se vidi kilometraža.

Ma nema veze, Megan mi je možda zadnja opcija, više sam zagrejan za A6, još kad bi našao 1.9 TDI u dobrom stanju, 2011-2003 to bi bio pun pogodak

A sta su oni to popularno uradili u zadnjih par godina???:hahaha:
Cene idu bezrazlozno gore,takse i porezi veci nego ikad,registracija poskupela i jos mnogo negativnih stvari tako da ja zaista ne vidim zasto ne bi i ovo doveli na red.
Meni to ne ide u korist ali tako je bilo i pre 6 godina kad je na snagu stupio zakon o uvozu Euro3 vozila pa su se mogla uvoziti kola stara 4-5 godina a sad mogu i kola stara 10 godina jer Opelovi benzinski motori su jos 2001 imali euro4 motore.

Back