Uvoz automobila, pomoć i saveti

Racun za Bertu ce ti verovatno biti malo jaci jer taj auto je bio veoma skup kao nov.
Vozio sam je licno dve godine i veruj mi da po gradu tesko da moze manje od 15 L benzina.Mozda ako bi je milovao a ko ce to da radi sa skoro 200 ks?:)
Drugar je prodaje jer je dobio tri tackice i kaznu od 24000 din zbog prekoracenja brzine a o oduzimanju dozvole na 4 meseca da ne pricam.

Pa to nisam znao, naleteo sam povoljno na taj auto dobro ocuvan pa sam mislio da nije lose da kupim sebi tako nesto....Ma za potrosnju znam da ne moze biti manja pomirio sam se sa tim...Videcemo sta ce Donqihote da kaze koliko?
Koliko taj tvoj drugar prodaje tu ?
Jer imas neku sliku ili postavljen oglas da pogledam?

pitanje za Donqihote-a

Kupio bih Alfa Romeo 156,2001g.,145000km,HSN-4136,TSN-466.koliko bi mi izasle tvoje usluge i carina sa porezom.ja bih doterao auto na prikolici.auto ima ostecenja na krilu,haubi,polupana sofer sajbna,inace pali i radi kao sat.
Pozdrav Zoran

Šta ti je HSN i TSN? Auto moraš malo da središ, inače ti neće dati da pređeš granicu. Moraš mu staviti, makar selotepom zalepiti, šoferku. Možeš li mi dati sliku ili link da vidim ostala oštećenja?

Šta ti je HSN i TSN? Auto moraš malo da središ, inače ti neće dati da pređeš granicu. Moraš mu staviti, makar selotepom zalepiti, šoferku. Možeš li mi dati sliku ili link da vidim ostala oštećenja?
2400 kubika,dizel,103kw,4 vrata,metalik siva,2001g.,klima,podizaci,to je to.
HSN i TSN su po schwacke katalogu,ukucas te podatke i oni ti preracunaju cenu vozila,ja to ne mogu da uradim nisam u mogucnosti.sajbna je izlepljena auto je u voznom stanju,havarije su ispeglane na grubo bez gitovanja.kad pogledas auto on je ok(moze da udje 100%).nemam slike,u bgd-u sam a auto mi je u nemackoj,skinut je sa mobile.de(kupio sam ga).treba mi okvirna cena!
Pozdrav Zoran

2400 kubika,dizel,103kw,4 vrata,metalik siva,2001g.,klima,podizaci,to je to.
HSN i TSN su po schwacke katalogu,ukucas te podatke i oni ti preracunaju cenu vozila,ja to ne mogu da uradim nisam u mogucnosti.sajbna je izlepljena auto je u voznom stanju,havarije su ispeglane na grubo bez gitovanja.kad pogledas auto on je ok(moze da udje 100%).nemam slike,u bgd-u sam a auto mi je u nemackoj,skinut je sa mobile.de(kupio sam ga).treba mi okvirna cena!
Pozdrav Zoran

A, kodovi iz brifa... Te oznake nigde ne pišu u schwacke-u, ali postoje ti brojevi. To su kodovi iz brifa.

Carinjenje te košta 600 €. Treba mu dići kilometražu na 225.000. To se radi u Mađarskoj.

Što se tiče kretenskih SUP-ova u severnom Banatu (KI i okolina) tu je situacija stvarno smešna. Mom uvozniku su pre koji dan u Čoki tražili da prevede libreto (IT saobraćajna). Eto, ne razumeju jadni šta znače oznake ccm, kw, kg... mamu im hebem.

Hahah, pa nije valjda da smo tako nadaleko "čuveni"??

S malo zakašnjenja, ne čitam sve redovno, ali evo kako sam ja prošao pre tri godine u tom čuvenom SUPu gde je načelnik tog odeljenja izvesna Tanja G. Šta reći.

Dovezao sam auto iz SLO i tražili su mi prevod SLO saobraćajne i ugovora. Onda su me poslali u sud da tražim prevodioca, pa sam tam saznao da jedini u Vojvodini živi u Novom Sadu. Onda sam se našao s njim, odneo mu original i prevod i on samo overio i naplatio. Ovo da se prevode dokumenta iz bivših YU republika je ukinuto kasnije. Moroni moronski.

Onda su mi rekli ne mogu da registrujem jer F1P (fali jedan papir), a to je potvrda o odjavi. A auto već registrovan na moje ime, saobraćajna na moje ime, ja sam već vlasnik vozila. Kažu mi da ne mogu "da uspostave kontinuitet predhodnog i budućeg vlasnika" i kažu mi da to što je saobraćajna na moje ime ne mora da znači da auto nije registrovan još uvek na prethodnog vlasnika?!? Sad vi kažite ko je idiot idiotski ovde.

A na trećem tehničkom utvrde da na ulasku kod prve registracije i druge dve regitracije, sve vreme su pogrešno čitali broj motora, pa su tek na trećem tehničkom našli "ispravan" broj. Onda sam menjao saobraćajnu.

A šta da kažem da je auto 2003. godište, piše svud na svemu i u svim dokumentima i na staklima, pepeljara, pojasevima, svud. Proizvodnja 3/2003. Ušao u zemlju sa carinskom deklaracijom 2003, pa kad sam prošao CI dobio dokument sa godištem 2002. Ladno pogrešili godinu. Nisam imao živaca da ispravljam, tako da je auto podstaren za godinu dana.

Oni koji uvoze su najebali, jer gde god neko može da pogreši, tu će da pogreši. Nikada ne uzimajte nijedan dokumenat nigde, dok ne proveriti svaku sitnicu, svako slovo, svaki broj. Kad se ovde sve radi ručno i aljkavo. U SLO sam registrovao auto, dobio sve papire i tablicu za 12 minuta (mereno), kod nas sam uspeo da ga registrujem posle čitave DVE NEDELJE.

Burazer posle mene uvozio, pa su mu pogrešili na čitanju broja motora (naravno) i u CI ponovo još su ga terali da pokreće postupak dokazivanja greške CI kojeg oni sami razmatraju i odgovaraju posle MESEC DANA.

Svako ko uvozi sam je ili lud ili hrabar ili dokon. Ja sam jedan od tih. :)

A da, zaboravio sam jednu "sitnicu". Kada su mi na prelazu Batrovci špediteri kopirali saobraćajnu, zaboravili je u kopiru, pa sam otišao kući bez nje. Od tih 30 papira nisam primetio da mi to nisu vratili. Pa sam sutra spucao 500 km, 250 tamo i 250 nazad po saobraćajnu.... Sve živo proveravajte tri puta.

PS. Odgovor Duletu 021 - moj auto je bio 67000 km stvarnih, od vlasnika uvežen, plavi, nije van. Da li ovo spada u kategoriju "pravog uvoza"?

Poslednja izmena:
PAŽNJA!
Narode, moram da vas upozorim na jednu stvar.

Juče sam saznao za najnoviju vrstu prevare na netu, pri kupovini automobila. Naime, pojavile su se firme koje vam nude ekstra povoljne uslove, a traže da im plaćanje izvršite preko računa. Ne nasedajte na to, i nikome ne šaljite pare ni pod kakvim uslovima! Samo keš u džep, pa na put po auto!

Ovo ti je novo, ovo postoji ihaha odavno, a posebno u Italiji. Ja sam jednom pre pet godina naleteo na takvog, pa sam podatke prosledio italijanskog policiji, oni se zahvalili i obećali da će ga posetiti malo.

A da, zaboravio sam jednu "sitnicu". Kada su mi na prelazu Batrovci špediteri kopirali saobraćajnu, zaboravili je u kopiru, pa sam otišao kući bez nje. Od tih 30 papira nisam primetio da mi to nisu vratili. Pa sam sutra spucao 500 km, 250 tamo i 250 nazad po saobraćajnu.... Sve živo proveravajte tri puta.

PS. Odgovor Duletu 021 - moj auto je bio 67000 km stvarnih, od vlasnika uvežen, plavi, nije van. Da li ovo spada u kategoriju "pravog uvoza"?

To je ono pravo ali moras priznati i da si ga dobro platio a o gubljenju zivaca je suvisno i govoriti.

Back