Uvoz automobila, pomoć i saveti

Poslednja izmena:
Hteo bih da uvezem vw passat b5 iz slovenije po mogucstvu karavan godiste nije bitno pa AKO mozete da li bi moglo tako nesto da se uveze za 3500 eura

Dexa , Pasata ne mozes da uvezes za te pare a da da ispunjava Euro3 normu tj. mozes da gledas uglavnom one koji su 2001 godiste a tu vec gledaj da ti je samo carina oko 700-800 eura,dovoz oko 300 sto znaci da bi pasat trebao da te kosta oko 2400 sto mislim da je neizvodljivo.Evo ti prva strana oglasa u italiji gde su najjeftiniji pa ces videti da se ne uklapas.http://www.autoscout24.it/ListGN.as...c=I&ustate=N,U&nm=False&pageid=ListEne&body=5
I jos racunaj na to da je prva strana uvek kriticna i da tim kolima uglavnom nesto fali. Pa mene e Pasat TDI 2001 karavan trebao izaci vise od 1000 eura od tvoje zamisljene cifre tako da moras malo da spustis loptu i da shvatis da za te pare mozes da uzmes samo odlicnu Mareu karavan 2002.

Poslednja izmena:
vd:
biće našminkan kad dođe u srbiju
presvlačenje volana 50 eura
zamena sedišta 200 eura
rukohvati na vratima, pretpostavljam tridesetak
pranje, poliranje i lickanje...
oko kilomentraže se neće trošiti, već je vraćena :)
I mnogi će videti ''nov'' volan i odlična sedišta i videti 130 000 km za 7-8 godina, na nekom dizelu koji troši 5-6 litara na otvorenom putu. I kako ne shvate da dizel u inostranstvu za tih par godina minimum 200 000km prelazi, pa i do 400 000 km.

Mislim da je najbolje rešenje sam otići u neku od zemalja EU i kupiti od fizičkog lica auto. Naravno, ko je u takvoj mogućnosti.

Ja ako resim da puknem znacajnu sumu za polovnjaka, to ce morati da bude nesto prilicno provereno. Mozda od nekog prijatelja ciji auto znam od malena ili tako nesto. A sve mi bolje izgledaju ponude novih vozila, evo sad ima da se kupi kod nas Ford Focus NOV za 10.000eu, sa prilicno dobrom opremom, ukljucujuci ESP, jedino sto je motor bas slab, ali i nije tako strasno. Ili, Hyndai i20 za 9000eu, slicna oprema. To su nova vozila sa garancijom, i sa kilometrazom koju prelazim, sigurno cu bezbrizan biti nekih desetak godina.

Malo je falilo da kupim Hondu 2003, nazalost, novac je morao da ode na bitnije stvari, ali sve manje mi je zao, zato sto sve vise uvidjam da cu ipak ici na kupovinu novog vozila, nebitno kog proizvodjaca (manje- vise).

nije sve tako crno
ima istine i u duletovoj priči
1. i ovde se može kupiti dobar auto ali i cena mora biti takva
2. trgovci šteluju papire i znaju kako da smanje troškove carine
3. samo trgovci mogu kupovati na veliko, sa odbitkom PDVa i sa prevozom na kamionima
4. odlazak u nemačku ili italiju košta
5. i tamo ima prevaranata
6. noviji automobili nemaju problema sa korozijom, motori sa većim kilometražama su uglavnom voženi po dobrim putevima i sa dobrim gorivom. manje je budženja i delovi nisu fake tako da su neki automobili i posle 200kkm dovoljno dobri da ovde kod nas pređu još stotinak, što je za prosečnog srbina bar 5 godina.
7. pažljiv kupac će obratiti pažnju na izgled motora... auspuha... vešanja... jer je na tim mestima teže sakriti kilometre.

Sve se slazem sto si rekao, ali opet postoji sansa da kupis nesto dotrajalo, a lepo sakriveno. Ja o tome pricam. Znaci, sakupim ja sad 10000eu i odem i kupim nesto sto sam mislio da je dobro, kad ono corak. Nemam bas toliko para da bih rizikovao sa tolikom sumom.

Back