Uvoz automobila, pomoć i saveti

Evo i ja da se javim...
Ja sam isterao svoje i sam se iscimao do Ger po auto. Kada se sve uracuna puko sam posteno (oko 4500e) iako sam maximalno stekao pare (jedno 6xx. e samo za dovoz...cak i preko strah me bas da svedem krajnji racun) ali sam uterao auto po svom ukusu! U pitanju je plava multipla fiat. Zasad sam jako zadovoljan istom :) ... Kazem iako sam ga platio sveukupno vise nego da sam ga ovde uzeo -zadovoljan sam, jer sam dobio sve sto sam hteo od papira tj serv.knjizice do auta bez gita i skrpi-delova...bar se nadam za delove :D ...a vreme ce definitivno pokazati da li mi je bas dobar pazar. A sto se tice samog uvoza, odnosno carinjenja i spedicije u to ne sumnjam da sam nacinio dobar izbor. U stvari jedino gde sam uspeo da posteno ustedim (pored cenjkanja i spustanja same cene auta) jeste bilo pri uteravanju auta u ovu nasu Srbijicu odnosno pri carinjenju i propratnim papirologicastim delatnostima! :) Ovom prilikom pozdravljam coveka sa znanjem i vestinama! Gosn Donqihota! Bilo je pravo zadovoljstvo saradjivati :) a cucemo se ovih dana. I stric hoce nesto da dotera..

E, da redovno izveštavaš kako služi Multipla. Ima nas još koji smo potencijalni kupci tog modela... ;)

Možeš već i sad reći koju reč na
FIAT MULTIPLA

Pozz svima i pozz Donqihot-e. Ja sam nov ovde i citao sam sta ste pisali o uvozu polovnjaka iz Madjarske. Posto zivim nedaleko od Subotice u Adi, dobro znam madjarski jezik, pa skoro perfektno. Ali to sad nije bitno.. Uvezao bih auto iz madjarske do 1500eur ali je stariji od 2004 godista. Kakva je procedura i koliko bi me na kraju izaslo sve ako je auto npr. 800-1000-1200-1500eur. Radi se o Fiat Brava, puntu ili Hjundaju acentu. Koliko im je ona kataloska cena? I jos to da imam sestre i tecu u Madjarskoj i da bi mi oni pomagali oko uvoza, kupovine i tako.. Nadam se da ce neko skontati ovaj post posto su relativno stare poruke.. Hvala

Acivi nemaju sva vozila 2001 euro 3 motore. Bilo je X slucajeva da VW nema kao i neki drugi.
To je po njihovom ali po"nasem" neki nece da prodju.
Jos jednom da kazem da je sigurica 2002 i ta vozila ne moraju na homologaciju ali cak i ona moraju ukoliko su iz neke leve zemlje(koliko znam).

Ja koliko vidim ti si izabrao automobile koji su 1996 godiste.
Pa ono sto ti mogu reci je da moras malo vise da citas nase postove i onda bi shvartio da ne mozes da uvezes auto ispod 2000 godine i samo automobili koji ispunjavaju Euro3 normu mogu da se uvezu.
Druga jako vazna stvar je da ti motori 1,4 12V kod Fiata nista ne valjaju i to je jedini motor koji je los u celoj gami.Zato su ga i izbacili.

Pozz svima i pozz Donqihot-e. Ja sam nov ovde i citao sam sta ste pisali o uvozu polovnjaka iz Madjarske. Posto zivim nedaleko od Subotice u Adi, dobro znam madjarski jezik, pa skoro perfektno. Ali to sad nije bitno.. Uvezao bih auto iz madjarske do 1500eur ali je stariji od 2004 godista. Kakva je procedura i koliko bi me na kraju izaslo sve ako je auto npr. 800-1000-1200-1500eur. Radi se o Fiat Brava, puntu ili Hjundaju acentu. Koliko im je ona kataloska cena? I jos to da imam sestre i tecu u Madjarskoj i da bi mi oni pomagali oko uvoza, kupovine i tako.. Nadam se da ce neko skontati ovaj post posto su relativno stare poruke.. Hvala

Druže, auto mora biti minimum EURO3, a to imaš tek od 2000-te, a i to fifti-fifti. Moj je savet da se ne kupuje ništa starije od 2002. sem ako se prethodno ne proveri u ovlaštenom servisu po broju šasije.

Aha, kontam. Pa kazem nov sam ovde i ocigledno onda nisam puno citao. U buduce nece se ovo desiti.:) Hvala puno na informacijama!

Kao što reče Dule, imaš ovde tri-četiri teme na kojima smo apsolvirali skoro sve oko uvoza automobila. Nijedna od njih nema preterano mnogo stranica, tako da bih ti toplo preporučio da ih iščitaš. Biće ti mnogo toga jasnije, a ako i posle toga budeš imao nekih nepoznanica, slobodno pitaj. Biće mi zadovoljstvo da pomognem.

Najverovatnije nema euro3, zato sto pise da je prva registracija 12/2000, znaci da je proizveden najkasnije u prvoj polovini 2000.-te. Znam da sva vozila iz evropske unije posle 1.1.2001. moraju da imaju euro3, a pre toga, neka samo.

U pravu si...donekle. Npr. Italija, iako osnivač EU, 2001. nije primenjivala taj standard. Tek od 2002. I ne samo Italija... I mnoge druge zemlje... Zato svaki auto 2001. mora da ide na homologaciju, sem nemaca i belgijanaca, jer njima na saobraćajnoj piše koji je euro standard.

Dalje, treba obratiti pažnju na auta iz zemalja koje su u EU, ali nisu osnivači, tj. kasnije su pristupile, kao npr. Slovenija, Mađarska, Češka, Slovačka, itd. koje su pristupile tek 01.05.2004. One do tog datuma nisu morale da poštuju taj standard, te je moguće naći automobile sa prvom registracijom novijeg datuma (2002-3) a da nemaju EURO3.

Back