Uvoz automobila, pomoć i saveti

juce sam overio banderu...od pozadi...
***** ti nase puteve,da su putevi normalni,nebi nista ni bilo...nije puno,izguzvan malko...steta je procenjena na 50e,bio malopre kod majstora...sa farbanjem...dobro je :)
zato i hocu atv,bem ti kola samo mislim jesam zakljucao,gde su,ko ce ih ukrasti...ma bez bre...

Pitanje za Donqihote:
kolko para na cenu ovih auta:
-http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_1.4_tour_easy_gyari_allapotban-4068938
-http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_1.6_ambiente_hazai_elso_tulajdonos-4027920
-http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_1.4_tour_gazuzem__s.mentes_-3937488
Hvala unapred na odgovoru.

1) skinut
2) 1.370
3) 1.200

Prvo, da Vam se svima zahvalim na pomoći. Za vreme kratkog boravka u Nemačkoj nisam uspeo da nadjem auto koji sam planirao. Zapravo, našao sam, ali je cena bila previsoka. Na 3 placa na kojima sam gledao, cene svih automobila su bile jako visoke, ali je i kvalitet istih odličan, Otisao sam više sa namerom da vidim šta ima u ponudi, tako da se nešto nisam puno ni cimao.
Hvala još jednom.

I eto covek se lepo uverio da preko nije tako kao sto vecina misli.
To sto se vidi na oglasima par jeftinih auta ne znaci da su i ostali jeftini jer ih ima mnogo skupljih nego sto su kod nas.A to su prava kola samo sto to kod nas ne verujem da bi iko kupio.Ustvari mozda 1% kupaca.:D
Ipak smo mi takav narod-hocemo sto nizu cenu i hocemo da se vozamo po 5-6 godina i da opet dobijemo iste pare za auto.:D

Ako hoces da kupis dobar polovan auto,kupi ga u Nemackoj.Jesu skuplji,ali ,u principu ,oni ne varaju,kazu ti u kakvom je stanju auto,kilometraza je takodje skoro 100% tacna.Zato su skuplji.
Ali zato nikad ne kupuj u Italiji,nema auta koji nije "stelovan",ali su zato dosta jeftiniji.Pogledaj Autoskout,ili Mobile,u Italiji su svi automobili sa malom kilometrazom,oni ih ne voze vec drze u garazama da bi mi kupili dobra i jeftina kola.:))

Ajd sad kad je tako ali....
Evo ja sam sticajem okolnosti uvezao 3 auta iz Nemacke-Bravo sa 89000 km,Mareu sa 170k km i Stilo sa 138k km i sta mislis dali ta kola vrede vise od Italijana kod nas?
Hoces ti da das 500 eura vise ili koliko si to mislio da vrede vise?
Pa naravno da neces jer ima ih jeftinijih!
Evo malopre me zvao covek koji je zvao i pre neki dan za Vectru a on je iz Kraljeva i zamislite sta mi je rekao -on ce da ode do Mladenovca jer je tamo nasao na oglasu istu takvu Vectru ali za 150 eura jeftinije!:dash::dash::dash:
A ja mu ispricao i opisao moju i on kaze kako mi sve veruje ali ovo mu je blize a i jeftinije 150 eura!
E takav smo mi narod-samo daj cenu a vozilo je svako dobro.
I gde je sad matematika da kola iz Nemacke vrede vise i da ce ih pre kupiti nego iz Italije?

Ajd sad kad je tako ali....
Evo ja sam sticajem okolnosti uvezao 3 auta iz Nemacke-Bravo sa 89000 km,Mareu sa 170k km i Stilo sa 138k km i sta mislis dali ta kola vrede vise od Italijana kod nas?
Hoces ti da das 500 eura vise ili koliko si to mislio da vrede vise?
Pa naravno da neces jer ima ih jeftinijih!
Evo malopre me zvao covek koji je zvao i pre neki dan za Vectru a on je iz Kraljeva i zamislite sta mi je rekao -on ce da ode do Mladenovca jer je tamo nasao na oglasu istu takvu Vectru ali za 150 eura jeftinije!:dash::dash::dash:
A ja mu ispricao i opisao moju i on kaze kako mi sve veruje ali ovo mu je blize a i jeftinije 150 eura!
E takav smo mi narod-samo daj cenu a vozilo je svako dobro.
I gde je sad matematika da kola iz Nemacke vrede vise i da ce ih pre kupiti nego iz Italije?

Pricam srpski.Kola u Italiji su jeftinija.Kola u Nemackoj su skuplja.Ili nemci vole vise pare od italijana,ili postoji razlog,treceg nema.:))

Znam ja sta ti hoces da kazes i cinjenica je da si u pravu ali kod nas trenutno vlada groznica jeftine kupovine i 99% naroda nece da da vise novca za dobar auto jer im je tesko da gledaju kako je npr.komsija prosao bolje jer je kupio auto iz Italije i prosao veoma povoljno.
Al kako je narod shvatio da ne postoje vozila iz uvoza u prvoj boji,svaka cast izuzecima,tako ce shvatiti da dobra vecina ovih sad sto stizu su vozila za otpad koji se samo usminkaju tek toliko da estetski zadovolje kupca. A cena ce da odradi svoje tj. da navuce naivnog kupca koji misli kako je dobro prosao.

@Donqihote

Zanima me cena carine i poreza za ovaj automobil:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3932590&show=1

Kada naplatite dovoz kola iz Slovenije, nije bitno da li je automobil od privatnog lica ili sa placa ???

Ovaj bih automobil dovezao sam dakle zanima me šta mi treba od papira i cena carine i poreza.

Pozdrav

Komplet carinjenje iznosi 1.120€.

U Sloveniji ćeš dobiti račun i saobraćajnu. Uglavnom Slovenci zahtevaju da se odmah odjavi, a kod odjave SUP zadržava saobraćajnu, i izdaje ti zoll na tvoje ime. U tom slučajuu u SUP-u traži overenu kopiju stare saobraćajne.
Uz saobraćajnu prodavac mora da ti da homologacijski karton "Potrdilo o ustreznosti".
Nije važno na koju vrednost uzimaš račun ili ugovor.
U Mađarskoj te pred granicom čekaju drugi papiri koji će biti za carinjenje.

Trebaće mu dići kilometre na 85.000. To isto rešavamo u Mađarskoj pred granicom.

Detalje ću ti objasniti preko telefona.

Zamolio bih ako neko zna da objasni, u auto oglasima na http://www.hasznaltauto.hu/ site-u, sta predstavljaju procenti u polju "Finanszírozás". Pretpostavljam da se tice cene auta.

Isto tako, ispravite me ako gresim, neka trenutna racunica mi je da je finalna cena auta koji bi se uvezao iz Madjarske = ((cena auta u Madjarskoj - eventualni povrat poreza ako se kupuje od firme/dilera) + ili - razlika u odnosu na katalosku cenu) * 1.3 zbog 30% naseg poreza i carine + troskovi dovoza (koji mogu da budu sa ili bez troskova usluge treceg lica) + registracija.

Hvala unapred!

Pozdrav,
Stevo.

Back