Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima, zeleo bih ta pitam Donqihote koliko bi me kostalo carinjenje sa porezom za ovaj automobil.. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4053824&show=1 unapred zahvalan!

A jesi probao kod nas da nadjes takav auto, mislim da bi ti cena bila otprilike ista, a ne bi isao cak u Sloveniju. A i lakse ti je da uhvatis prodavca za vrat ako te zezne sa autom kad ste zajedno u Srbiji :).

Evo, pogledaj ovaj, ima i instaliran plinski uredjaj koji nije jeftin:

http://www.polovniautomobili.com/oglas608954/fiat_punto_12_tng/

a ovaj ima i zadnja vrata:

http://www.polovniautomobili.com/oglas646769/fiat_punto_125vrataklima/

evo jos jedan:

http://www.polovniautomobili.com/oglas646270/fiat_punto_12_b/

Zamolio bih ako neko zna da objasni, u auto oglasima na http://www.hasznaltauto.hu/ site-u, sta predstavljaju procenti u polju "Finanszírozás". Pretpostavljam da se tice cene auta.

Isto tako, ispravite me ako gresim, neka trenutna racunica mi je da je finalna cena auta koji bi se uvezao iz Madjarske = ((cena auta u Madjarskoj - eventualni povrat poreza ako se kupuje od firme/dilera) + ili - razlika u odnosu na katalosku cenu) * 1.3 zbog 30% naseg poreza i carine + troskovi dovoza (koji mogu da budu sa ili bez troskova usluge treceg lica) + registracija.

Hvala unapred!

Pozdrav,
Stevo.

Ako sam dobro ukapirao, u tom polju ti nude da kupis auto na rate, a to 20, 30% je koliko ucesce zelis da platis, a ostatak cene vozila ti ide na rate. E, sad, da li daju rate nekom ko nije iz Madjarske...mislim da nije izvodljivo, samo kes.

Kratko pitanje!? Kupujem BMW Z4, 2.5 ,192ks ,2004 g. 150000 km ,zemlja porekla NEM,10000e
A sada pitanje : koliko ce me kostati uvoz u nasu zemlju? I na koj nacin da izbegnem deracinu koze, samo da to nije uvoz na invalide?! Posto sam cuo da je to vrlo popularan nacin uvoza za vozila u visokoj klasi.

Pa vidi ti mozes da ga uvezes na koga hoces a posle napravis ugovor u agenciji na invalida i imas smesnu registraciju a pritom se ne placa nikakav porez za prenos jer po zakonu se ne placa porez na vozilo koje nikad nije registrovano u Srbiji.
A sto se tice carine za taj auto mislim da si"obro bostan".:mrgreen:
Don ce ti to bolje reci al ja mislim da ces se morati izuti preko 2 soma evropljana.

1.Ako je auto evropskog peoizvodjaca,Audi,BMW,Reno,FIAT...da li je potreban EUR1?
2.Dodjem sa autom na granicu,prijavim uvoz cariniku,on pogleda u katalog i kaze cifru,slozim se i hocu da platim carinu na licu mesta,stace mi unutrasnje carinjenje ako mogu da platim odmah a odgovara mi procena carinika.Moze li to?

Budalastina,tako se samo stvara haos i nepotrebna birokratija.Carina je jedinstverna,pare idu u jednu kasu,da li je Janos iz Subotice carinik ili Radisav iz Uzica kakve to veze ima?!
Carinik je carinik,pare idu na jedan racun.To pitanje treba da potegnu udruzenja,nemna sanse pojedinac da nesto uradi.

Kratko pitanje!? Kupujem BMW Z4, 2.5 ,192ks ,2004 g. 150000 km ,zemlja porekla NEM,10000e
A sada pitanje : koliko ce me kostati uvoz u nasu zemlju? I na koj nacin da izbegnem deracinu koze, samo da to nije uvoz na invalide?! Posto sam cuo da je to vrlo popularan nacin uvoza za vozila u visokoj klasi.

2.850€ + 50€ troškovi za EUR1. Ovo bi bilo glupo cariniti na bez EUR1.

1.Ako je auto evropskog peoizvodjaca,Audi,BMW,Reno,FIAT...da li je potreban EUR1?
2.Dodjem sa autom na granicu,prijavim uvoz cariniku,on pogleda u katalog i kaze cifru,slozim se i hocu da platim carinu na licu mesta,stace mi unutrasnje carinjenje ako mogu da platim odmah a odgovara mi procena carinika.Moze li to?

Bre, Mirko212, pa jel znas ti gde zivis? Ovo je Srbija, covece, moraju prvo svi da te izvacare, pa tek onda ces da se vozas:mrgreen:

Budalastina,tako se samo stvara haos i nepotrebna birokratija.Carina je jedinstverna,pare idu u jednu kasu,da li je Janos iz Subotice carinik ili Radisav iz Uzica kakve to veze ima?!
Carinik je carinik,pare idu na jedan racun.To pitanje treba da potegnu udruzenja,nemna sanse pojedinac da nesto uradi.

Daj jedno logicno objasnjanje za to,cemu ta birokratija i stvaranje nepotrebne guzve?!:think:

Ne znam,valjda iz carine moraju da provere opremu i celokupno stanje vozila da bi ti odredili koliko da platis carinu.
A za to nisu sposobni na samoj granici.
Tako nesto...

Odgovor na prvo pitanje: Za vozila evropskog preferencijalnog porekla nije potreban EUR1, ali je svakako poželjan ako je fakturna vrednost iznad 2.500€. Time se uštede lepe pare.

Što se tiče unutrašnjeg carinjenja, morate da znate da to nije pijaca, pa se dogovoriš o plaćanju, pljunete u dlanove i rukujete se.
Prvo mora da se utvrdi da li je to taj auto koji piše u papirima. To se radi na tehničkom pregledu. Čak i oni na tehničkom nekada znaju da se namuče da nađu i očitaju br. motora, a ne da to neki carinik na traci radi.
Dalje, treba da se izvrši procena vrednosti auta, da se preračuna ta vrednost na osnovu uvećanja po opremi koja je izvan kataloške i umanjenja po osnovu stranog poreza i pređenih km. Verujte da je broj carinika koji to znaju veoma ograničen, tako da nema šanse da Uprava carina raspolaže sa dovoljnim brojem takvog kadra da ih postave na svaki prelaz i u svaku smenu.

Naravno, imamo mi u susedstvu (Makedonija) slučaj da se sve završava na granici, ali to vam se često ni ne bi svidelo, jer se tu ne vrši prava procena, nego se carina i PDV naplaćuju paušalno, pa kome koliko zahvate. Nešto slično onoj preregistraciji što smo prošle godine imali, samo još slobodnije. Tako vam se može desiti da neki auto preplatite.

Zamolio bih ako neko zna da objasni, u auto oglasima na http://www.hasznaltauto.hu/ site-u, sta predstavljaju procenti u polju "Finanszírozás". Pretpostavljam da se tice cene auta.

Isto tako, ispravite me ako gresim, neka trenutna racunica mi je da je finalna cena auta koji bi se uvezao iz Madjarske = ((cena auta u Madjarskoj - eventualni povrat poreza ako se kupuje od firme/dilera) + ili - razlika u odnosu na katalosku cenu) * 1.3 zbog 30% naseg poreza i carine + troskovi dovoza (koji mogu da budu sa ili bez troskova usluge treceg lica) + registracija.

Hvala unapred!

Pozdrav,
Stevo.

Finanszírozás = finansiranje, učešće
To je za kupovinu na lizing ili kredit. To važi samo za Mađare.

Pogrešna ti je formula za izračunavanje. Ispravno je:

kataloška cena
+ dodatna oprema
- porez
- km
+ troškovi transporta
x 0.34
+ usluga špedicije

Sve u svemu, bez potrebnih kataloga nemoguća misija. :)

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim...
Ja sam isterao svoje i sam se iscimao do Ger po auto. Kada se sve uracuna puko sam posteno (oko 4500e) iako sam maximalno stekao pare (jedno 6xx. e samo za dovoz...cak i preko strah me bas da svedem krajnji racun) ali sam uterao auto po svom ukusu! U pitanju je plava multipla fiat. Zasad sam jako zadovoljan istom :) ... Kazem iako sam ga platio sveukupno vise nego da sam ga ovde uzeo -zadovoljan sam, jer sam dobio sve sto sam hteo od papira tj serv.knjizice do auta bez gita i skrpi-delova...bar se nadam za delove :D ...a vreme ce definitivno pokazati da li mi je bas dobar pazar. A sto se tice samog uvoza, odnosno carinjenja i spedicije u to ne sumnjam da sam nacinio dobar izbor. U stvari jedino gde sam uspeo da posteno ustedim (pored cenjkanja i spustanja same cene auta) jeste bilo pri uteravanju auta u ovu nasu Srbijicu odnosno pri carinjenju i propratnim papirologicastim delatnostima! :) Ovom prilikom pozdravljam coveka sa znanjem i vestinama! Gosn Donqihota! Bilo je pravo zadovoljstvo saradjivati :) a cucemo se ovih dana. I stric hoce nesto da dotera..

Evo i ja da se javim...
Ja sam isterao svoje i sam se iscimao do Ger po auto. Kada se sve uracuna puko sam posteno (oko 4500e) iako sam maximalno stekao pare (jedno 6xx. e samo za dovoz...cak i preko strah me bas da svedem krajnji racun) ali sam uterao auto po svom ukusu! U pitanju je plava multipla fiat. Zasad sam jako zadovoljan istom :) ... Kazem iako sam ga platio sveukupno vise nego da sam ga ovde uzeo -zadovoljan sam, jer sam dobio sve sto sam hteo od papira tj serv.knjizice do auta bez gita i skrpi-delova...bar se nadam za delove :D ...a vreme ce definitivno pokazati da li mi je bas dobar pazar. A sto se tice samog uvoza, odnosno carinjenja i spedicije u to ne sumnjam da sam nacinio dobar izbor. U stvari jedino gde sam uspeo da posteno ustedim (pored cenjkanja i spustanja same cene auta) jeste bilo pri uteravanju auta u ovu nasu Srbijicu odnosno pri carinjenju i propratnim papirologicastim delatnostima! :) Ovom prilikom pozdravljam coveka sa znanjem i vestinama! Gosn Donqihota! Bilo je pravo zadovoljstvo saradjivati :) a cucemo se ovih dana. I stric hoce nesto da dotera..

Drago mi je da si zadovoljan mojom uslugom, Milane. Stric neka se javi kada bude imao nešto.

Back