Uvoz automobila, pomoć i saveti

Jedno pitanje za Donquihota:
naisao sam na sledeci sajt ( http://www.grenslandauto.eu/en/ )
na kome daju ponude za automobile po cenama nizim od trzisnih.
Kakva je procedura i mozete li vi uvesti vozilo preko gore navedene firme
iz linka?

Kupovinu i transport morate sami obaviti/organizovati. Mi vas preuzimamo iz Mađarske. Tu dobijate potrebne papire i eventualno dizanje stanja na km satu.

Pozdrav, Donqihot.
Imam jedan auto da ocarinim...auto je vec kupljen...napisan je na mene jos nisam uzeo iz.tablice i dr.to cu uraditi par dana pre nego krenem...u pitanju je Fiat Stilo 1.9jtd 115ks 2003god. 5vrata, tamno sive boje, servisnu knjigu 150000km prevozenih...recimo i to nema alu felne, nema automatsku klimu-rucna, imam sve potrebne papire i dokumentaciju. Inace zivim i radim u Sloveniji vec nekoliko god.i kupio sam auto za sestru. Zanima me koliko bi me kostalo da carinu i sve ostalo obavim kod vas? I ako je moguce kako da stupimo u kontakt posto na odmor idem 30-og ovog meseca i ja bi ga dovezao.
Lep pozdrav,
Dragoljub

700€ carinjenje
25€ ulazno prijavljivanje
25€ homologacija

Šaljem kontak tel. na PP.

P.S. Pošto vam nisu uključene PP, poslao sam na mail koji ste prijavili kod registracije na forum.

Poslednja izmena:
pozdrav svima. ja sam nov ovde i citao sam citao ..ali nisam nasao odgovore. Naime:
-ima li neko predlog kako da dovezem havarisan auto iz francuske? nema zadnja svetla (stop-svetla)?
-koji se katalog racuna tj koliko je on povoljan u odnosu na nemacki? (znam da je madjarski recimo povoljniji..)
hvala svima

@Igoritza
Nemoj da se ljutis ali meni padnu roletne kad vidim kako ljudi hoce da za male pare kupe visu klasu automobila.Idemo logikom da je to tako kao sto ti mislis zar se ne bi kod nas sad samo Audi vidjao po ulicama a svi trgovci ga uvozili? Pa jedan Punto ti je 3000 a za 1000 eura vise da uzmem audija mislim da bi se svako snasao i vozio Audi.
I na kraju treca stvar, koja je mozda isto tako vazna,-dali si ti svestan koliko je Audi na udaru lopova? Das zadnji dinar za auto i PUUUFFF nema ga. Ja sam tako kao klinac kupio moj prvi auto koji je bio Audi i samo jedan dan razmisljam gde sam ga parkirao,da nisam ispred neke druge zgrade mozda ili....?
I jos nesto-Audi nije nimalo naivan auto za odrzavanje.
.

Nije tesko kupiti audi pa i za povoljne pare, problem je ovo dole sto si naveo, Odrzavanje i rizik od kradje

Nije tesko kupiti audi pa i za povoljne pare, problem je ovo dole sto si naveo, Odrzavanje i rizik od kradje

eto meni srece - prijatelj prijatelja prodaje 1997 A3, 1.6 - za 3200 evra, hitna prodaja. putuje chovek u inostranstvo da zivi.

upravo se vracam, bio sam sa majstorom svojim da pogledam - auto ima 190.000, ali je sve u savrshenom redu (preturao ga je majstor skoro 2 sata, inache radi sa VAG grupom u svom servisu) i osim lezaja na levom tochku, sve je solidno.

znam da je to malo starije, al shta cu - bolje da uzmem Audi-ja, nego da uzimam neshto maleno, ne volim mala kola, a sa svojim budzetom bih bio osudjen na to.

Da,stvarno,kao odlazi preko a ovamo moze i zamena!
Naravno,sve pod uslovom da je to taj auto koji ima NS tablice a prodaje se u BG i covek kaze da je prvi vlasnik. Ne verujem da nema ali covek apsolutno ne spominje klimu.
Vozacka vrata vise a to se vidi na slici! Kako se tek vidi uzivo a kozica menjaca ispala iz lezista,prednji desni blatobran sa prednjim branikom su svetliji od ostatka i td.
Samo se nadam da to nije taj.:per:

Pa da cifra je dobra ako je auto u dobrom stanju kao sto majstor kaze.Dobro je da si otisao do majstora da ti pregleda auto. Da nije to mozda ovaj?
http://www.polovniautomobili.com/oglas501844/audi_a3_16/

jeste, taj je - nashao je majstor 3 kvara, mala dodushe:

1. lezaj desni

2. svecice stare

3. brljavi struja (kontra prozori na podizache, chas normalno, chas kontra)

sve u svemu - zavrsheno :) jeste mator - ali bolje nego da sam uzimao punto, i shta sve ne. sad josh ide - farbara. drugar dobar radi u obrenovcu, mozda je neko odavde vec farbao kod njega. shmirgla, git i ruke za dzabe, samo boju placam :D

jeste, taj je - nashao je majstor 3 kvara, mala dodushe:

1. lezaj desni

2. svecice stare

3. brljavi struja (kontra prozori na podizache, chas normalno, chas kontra)

sve u svemu - zavrsheno :) jeste mator - ali bolje nego da sam uzimao punto, i shta sve ne. sad josh ide - farbara. drugar dobar radi u obrenovcu, mozda je neko odavde vec farbao kod njega. shmirgla, git i ruke za dzabe, samo boju placam :D

Želim ti puno sreće, ali ne zaboravi šta ti je Dule rekao da Audi nije jeftin za održavanje, a ovaj tvoj ima godina, pa će početi polako redom jedan po jedan kvar. Raspitaj se samo pošto je veliki servis za njega.

Kako mogu da stupim u neposredni kontakt. Rodjaka me ubedjuje da joj dovezem kola za nju, posto sam pre nekoliko meseci dovezao za sebe. Napor, samo po sebi nije presudan, ostala maltretiranja i lutanja po nepoznatim gradovima su problem, pa da li ces uopste da nadjes..... a jos kad nije za tebe... Cini mi se da je bolje da ono sto je ona meni rekla, prenesem tebi pa da nadjemo nesto u okviru raspolozivog budzeta

pozdrav svima. ja sam nov ovde i citao sam citao ..ali nisam nasao odgovore. Naime:
-ima li neko predlog kako da dovezem havarisan auto iz francuske? nema zadnja svetla (stop-svetla)? ako navrat-nanos sredim svetla da li zezaju panduri (francuski,slovenacki..) zato sto je cuknut-ulubljen pa ga takvog vozim iako je signalizacija ok??
-koji se katalog racuna tj koliko je on povoljan u odnosu na nemacki? (znam da je madjarski tj slovenacki recimo povoljniji jer je bilo price o tome vec..)
-francuzi imaju njihovu col tablu? 2001 je i euro3 -znaci ne mora na homologaciju?
hvala svima unapred na pomoci :gace:

Kako mogu da stupim u neposredni kontakt. Rodjaka me ubedjuje da joj dovezem kola za nju, posto sam pre nekoliko meseci dovezao za sebe. Napor, samo po sebi nije presudan, ostala maltretiranja i lutanja po nepoznatim gradovima su problem, pa da li ces uopste da nadjes..... a jos kad nije za tebe... Cini mi se da je bolje da ono sto je ona meni rekla, prenesem tebi pa da nadjemo nesto u okviru raspolozivog budzeta

Jos nesto da dodam. Treba mi i kontakt sa tobom, vidim da poznajes stvari, a u vezi sa prethodnom porukom. Cak i da me nateraju da licno odem po kola, treba mi neki spediter, sto da trazim nepoznate, kako da te nadjem na granici.

Ne znam šta hoćeš i odakle.

Inače, moja špedicija je u gradu. Ja radim carinjenje, a uputiću te na mog špeditera sa kojim sarađujem na granici (Kelebija), pa će ti on odraditi ulazno carinjenje.

P.S. Uključi opciju primanja i slanja privatnih poruka, kako bih mogao da ti pošaljem kontakt.

Poslednja izmena:
-ima li neko predlog kako da dovezem havarisan auto iz francuske? nema zadnja svetla (stop-svetla)? ako navrat-nanos sredim svetla da li zezaju panduri (francuski,slovenacki..) zato sto je cuknut-ulubljen pa ga takvog vozim iako je signalizacija ok??
Nije preporučljivo da ga teraš udarenog. Ako baš moraš, onda ga vozi do pred srpsko-mađarsku granicu, ali granicu ne prelazi na točkovima. Mađari ti mogu praviti probleme, jer otkud znaju da nisi napravio neki udes, a naši te ne bi pustili da uđeš.
Treba ga prebaciti preko granice na prikolici. To ti ja mogu organizovati.
Signalizacija sva mora biti na njemu, pa makar ne radila, jer te naši bez signalizacije ne bi pustili ni na prikolici.
-koji se katalog racuna tj koliko je on povoljan u odnosu na nemacki? (znam da je madjarski tj slovenacki recimo povoljniji jer je bilo price o tome vec..)
Vozila iz francuske se računaju po francuskom katalogu, odnosno po podacima iz časopisa "Largus".
Nije na odmet, kada si već tamo, da kupiš najnoviji broj, kako bi povoljnije prošao sa carinom. Nije skupo. Oko 3€.

Ne postoji mađarski i slovenački katalog. Auta iz tih zemalja se carine uglavnom po italijanskom katalogu.
-francuzi imaju njihovu col tablu? 2001 je i euro3 -znaci ne mora na homologaciju?
hvala svima unapred na pomoci :gace:
Francuzi u saobraćajnu ne upisuju euro standard. To rade samo Nemci i Belgijanci. Tako da francuz 2001. godište mora na homologaciju.

izvinjavam se unapred ako sam naporan...
- u procentima, francuski katalog je dakle nepovoljniji ili (nadam se) povoljniji od nemackog? okvirno... ? ili je isti djavo..? :think: (nisam u Franc pa ne mogu da kupim onaj magazin :( ...)
-ako je auto (reno pezo ili citroen) 2003godiste ide na hologonaciju ili...? samo kupopr.ugovor tj saobracajna je dovoljna jel da (ako je 2003 za reno pezo citroen)?
- takodje moze neki kontakt (meil, tel) pa bih i da se cujemo gosn Kihote zarad usluge spedicije i moguceg transporta preko grane?

hvala unapred
poz

izvinjavam se unapred ako sam naporan...
Nisi naporan...naravno...:lol:

- u procentima, francuski katalog je dakle nepovoljniji ili (nadam se) povoljniji od nemackog? okvirno... ? ili je isti djavo..? :think: (nisam u Franc pa ne mogu da kupim onaj magazin :( ...)
Kako za koji auto... Negde je povoljniji francuz, a negde nemac. Nema pravila. U svakom slučaju, ako ima francusku saobraćajnu, mora da se carini prema "Largus-u".
Mislio sam kada budeš išao po auto da tada i kupiš najnoviji broj "Largus-a"

-ako je auto (reno pezo ili citroen) 2003godiste ide na hologonaciju ili...?
Marka nema veze sa homologacijom. Bilo koji automobil, koji je bio registrovan u Francuskoj, prva registracija 2002. ili kasnije, ne mora da se šalje na homologaciju.
samo kupopr.ugovor tj saobracajna je dovoljna jel da (ako je 2003 za reno pezo citroen)?
Za svaki auto ti treba ili ugovor ili račun i saobraćajna dozvola. Tu treba biti oprezan ako je auto iz Francuske sa licitacije, kod kojeg je poništena saobraćajna, a Francuzi izdaju potvrdu od tome. Sa tom potvrdom se ne može cariniti u Srbiji, odnosno ona ne zamenjuje saobraćajnu dozvolu. Ukoliko kupiš takav auto, potrebno je da sa tom potvrdom odeš u policiju i tražiš fotokopiju stare saobraćajne dozvole, koju će ti oni u policiji overiti da odgovara originalu. Nemoj da te zavaraju da ti kažu da ti je col saobraćajna, koju ćeš dobiti na svoje ime, dovoljna. Nije... Ona ti služi samo da možeš da dovezeš auto, a nikako da ga cariniš u Srbiji na osnovu nje.
Takođe, od papira ti treba (nije obavezno) servisna knjiga ili tif (sa tehničkog). Ako ima nešto od to dvoje, ponesi, a ako nema rešićemo to ovde.
- takodje moze neki kontakt (meil, tel) pa bih i da se cujemo gosn Kihote zarad usluge spedicije i moguceg transporta preko grane?

Šaljem na PP.

imam i ja pitanje:
1. ako je auto havarisan oko 30% i iz francuske je, kako mi se racuna osnovica za porez? (u odnosu na nemacke automibile tj katalog) ....za madjarsku kupovinu je to povoljnije znam...

I jel ima predloga kako ga transportovati najbezbolnije buduci da nema zadnja stop svetla? :zper:

hvala puno

-ima li neko predlog kako da dovezem havarisan auto iz francuske? nema zadnja svetla (stop-svetla)?
-koji se katalog racuna tj koliko je on povoljan u odnosu na nemacki? (znam da je madjarski recimo povoljniji..)
hvala svima

Odgovorio sam na "slovenačkoj" temi. ;)

Mislim da ces tesko uspeti da uzmes zdrav i prav Lupo cak i kao stranac za te pare ali ako imas vremena da cekas moze svasta da naleti. Kao primer mogu da ti navedem ovaj koji ne deluje lose a vec je kod nas i ocarinjen. Ako ti se ne svidja boja onda znaj da je ta cena prvenstveno zbog boje a nesto u metalik boji mora da se plati.
http://www.polovniautomobili.com/oglas480078/volkswagen_lupo_14_mpi/

Ovako... Ja sam špediter iz Subotice. Imam svoju špediciju.
Pored carinjenja, radim i uvoz za poznatog kupca. To je isključivo uslužno, bez ugradnje na cenu auta. Moja zarada je na carinjenju, odnosno špediciji.

Po meni, u poslednjih godinu dana, najbolje je kupovati u Sloveniji, kako si i hteo, samo to nije staviš pare u džep, pa vozi Miško. U Sloveniji je jako teško kupiti auto, jer tamo se auta brzo prodaju, a Slovenci su žešći gownari, i ne možeš im verovati kada ti kažu da će te čekati da dođeš iz Srbije po auto. Njemu ako se pojavi kupac, on će ga prodati, pa makar šta da ti je obećao.

Nedavno je jedan moj prijatelj prošao kako ne treba. Nije hteo da me sluša, da mu moj čovek pogleda, kupi i dotera auto, nego je on zvao Slovenca i dogovorio se. Sutradan je seo na autobus, i sprašio za Sloveniju. Kada je stigao u Ljubljanu, odmah je sa stanice nazvao Slovenca, da mu kaže da je tamo, i da dolazi (mislim u Maribor). Ovaj mu je rekao OK, da ga čeka. Kada je ovaj moj prijatelj stigao tamo, Slovenac mu je rekao da je auto prodao pre sat vremena, i boleo ga je ćošak što je ovaj potegao čak iz Srbije.
Takvi su Slovenci.
Onda je ovaj moj prijatelj proveo nedelju dana u Sloveniji, viseći u internet kafeu, i idući od jednog do drugog grada. Potrošio je gomilu para. Slovenija nije jeftina. Pica je od 15 do 20 evra, pa ti vidi... Na kraju je iskopao nekog Daewoo Lanosa 2001. za koji sam jedva uspeo da mu nabavim C.O.C. da bi dobio potvrdu o homologaciji, da bi ga ocarinio. 'Ladno mu se moglo desiti da mora da ga istera iz Srbije. Sreća da sam našao ovlašteni servis u Mađarskoj koji mu je izdao C.O.C., jer u Evropi za Daewoo-a skoro više niko ne izdaje C.O.C.
Na kraju, kada je sve sabrao i oduzeo, nakon što je prodao auto, bio je u minusu nekih 200 evra.

A, šta sam mu ja nudio... Da mu moj čovek pogleda i kupi auto, i da mu ga dotera ovamo. Čovek je krajnje iskusan u tom poslu. Još se nikada nije desilo da je neko bio nezadovoljan autom koje mu je on doterao. NIje se desilo ni da nije bio prezadovoljan, jer ovaj ne kupuje auto ako nije u extra stanju.
Dakle, non-stop prati internet oglase, i čim se pojavi oglas on reaguje, zove, i odlazi da vidi auto. Ako slučajno auto ima neku manju falinku, on te nazove i javi ti, pa ti kažeš da li da ga uzme ili ne. Ako ima nešto ozbiljnije, ni ne javlja, jer on neće da dovozi ljudima sranya.
Veoma važno je da ne kupuje auta sa placeva. To su uglavnom ubi bože auta, našminkana za prodaju. On isključivo kupuje od ljudi iz kuća, i to ne od preprodavaca, nego od redovnih vlasnika. Ta auta su uglavnom sva registrovana, odnosno važi im tehnički. On ga samo odjavi (Slovenci to uglavnom traže da se odmah uradi) prevede ga na sebe, i dotera ga ovamo. Posle prilikom registracije u Srbiji, samo tražiš od SUP-a da ti izdaju potvrdu da je auto ocarinjen i registrovan u Srbiji, kako bi on mogao da ga odjavi u Sloveniji bez tablica i saobraćajne, koje naš SUP zadržava.
Za tu svu zaebanciju on naplaćuje 300-400 evra, u zavisnosti koliko je morao lutati po Sloveniji da ti nađe dobar auto.

U slučaju da ideš sam po auto, troškovi prevoza su ti, kako neko već napisa oko 200 evra + troškovi višednevnog boravka u Sloveniji + maltretiranje dok ne nađeš i ne kupiš dobar auto + ako ga kupiš sa placa (odjavljenog) plaćanje tehničkoh i zoll tablica oko 150 evra, tako da nema neke matematike da ideš sam po auto.

Dakle, u Sloveniji može da se kupi extra dobar auto po povoljnoj ceni, samo je važno da se brzo reaguje, čim se objavi oglas, jer se dobra auta odmah prodaju, a za to je potrebno biti tamo.

Ja ti dalje mogu izračunati sve troškove carinjenja i registracije. Samo je potrebno da mi javiš: marku, tip, kubike, kilovate, broj vrata, godište, i šta ima od opreme (AC ili digitalna klima, alu felne, navigaciju, itd.). To ti sve piše u oglasima na avto.net-u, verovatno si i sam već video.

Ako se odlučiš da ti ja odradim taj posao, kod carinjenja ti umanjujem katalošku vrednost vozila za porez 20% i za kilometražu 15-25%, i plaćaš carinu na tu vrednost, a ne na punu katalošku.
Dalje, ja ti odradim tehnički pregled, koji je kod mene besplatan za klijente, i pripremim ti sve papire i takse za registraciju. Tvoje je samo da te papire predaš u SUP, uzmeš tablice i saobraćajnu, dođeš u Suboticu po auto, nakačiš tablice, i vozi kud ti drago Dakle, ne moraš da uzimaš proba tablice ili da rizikuješ da ga teraš na colkama kući, nakon carinjenja.

Potpuniju i jeftiniju uslugu ne verujem da ćeš naći u Srbiji, pa ako si zainteresovan, javi se.

Proces carinjenja vozila u Subotici traje 3-4 dana. Za to vreme auto mora da stoji u carinskom skladištu. Skladište ne plaćaš posebno. Uračunato je u cenu špedicije.[/QUOT

treba da uvezem auto iz slovenije,jel bi mogli da ostvarimo kontakt?nov sam u ovome,pa ako mozes ti mi posalji poruku na moj e mail:dzele.chelsea@gmail.com
hvala

Back