Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav! Obracam se Donqihoteu! Hteo bih da uvezem auto iz Madjarske, zanima me sa kojom dokumentacijom treba da se pojavim na granici? Sto se tice spedicije i carinjenja hteo bih da saradjujemo!
Hvala unapred!

Treba da se pojaviš sa saobraćajnom dozvolom i računom, odn. kupoprodajnim ugovorom, i (ako ima) servisnom knjigom.

Pre nego što kreneš, treba da se čujemo da ti dam instrukcije.

bio je kod nas na oglasima, Alfa 147, 2002, SAV tachkast od grada, cenio ga je dechko 2500 - i otisho za dan, znam jer sam ja zvao. valjda ima dokoniju ljudi koji bi to ispravljali, samo ne znam shta rade kad nalete na dupli lim ..

Sve se to lepo napravi i izvuce. Imaju majstori vakum masine a ako ne moze sa vakumom onda ima masina koja se zove "spoter" koja ima elektrodu koja se prakticno zavari u centar rupe i onda se kontra tegom to izvuce.Onda se sve to lepo pregituje i ofarba.Hauba,krov i gepek vrata da se komplet urade izadju oko 300 eura.

Sve se to lepo napravi i izvuce. Imaju majstori vakum masine a ako ne moze sa vakumom onda ima masina koja se zove "spoter" koja ima elektrodu koja se prakticno zavari u centar rupe i onda se kontra tegom to izvuce.Onda se sve to lepo pregituje i ofarba.Hauba,krov i gepek vrata da se komplet urade izadju oko 300 eura.

300e sa izvlacenjem farbanjem i gitovanjem?!
pa da kosta tolko,mislim da bi svi radili :)

300e sa izvlacenjem farbanjem i gitovanjem?!
pa da kosta tolko,mislim da bi svi radili :)

E pa u tome je problem sto svi hoce da dobiju nov auto za svoj novac i nece on da se zeza sa limarom i farbarom a kupio auto.
Pricao sam vec jednom kako sam imao Megana koji je vredeo 10500 al posto je moj bio dobro izlupan od leda po krovu,haubi i zadnjem desnom blatobranu ja trazio 9200. Mesec dana ga prodavao i niko nista tj. svi pitaju al kad vide led zaborave.Prsnem ja i uradim sve za 270 eura i prodam auto za 10300. Eto kako je nas narod glup.
Isto tako sad imam Pezo 306 2.0HDI 2002 karavan koji dajem za 3500 zbog cvoka od leda na haubi i krovu. A pogledajte posto su takva kola na oglasima.

E pa u tome je problem sto svi hoce da dobiju nov auto za svoj novac i nece on da se zeza sa limarom i farbarom a kupio auto.
Pricao sam vec jednom kako sam imao Megana koji je vredeo 10500 al posto je moj bio dobro izlupan od leda po krovu,haubi i zadnjem desnom blatobranu ja trazio 9200. Mesec dana ga prodavao i niko nista tj. svi pitaju al kad vide led zaborave.Prsnem ja i uradim sve za 270 eura i prodam auto za 10300. Eto kako je nas narod glup.
Isto tako sad imam Pezo 306 2.0HDI 2002 karavan koji dajem za 3500 zbog cvoka od leda na haubi i krovu. A pogledajte posto su takva kola na oglasima.

Au,pa ja nisam imao pojma da je to tako jednostavno...ja mislio to PROCES,a ne resenje u 3 koraka.Hvala na informaciji :)

dule, gde mogu da pogledam listu automobila koje imash trenutno u ponudi ?

dule, gde mogu da pogledam listu automobila koje imash trenutno u ponudi ?

Ja trenutno imam jako malo auta jer sam vecinu prodao.:D
Ostala mi Alfa 147 i Megan! Cunjam i trazim sta da kupim ali ili su losa kola ili su cene takve da mene nema. Napravio sam dogovore sa par placeva da im ja prodajem kola a oni meni proviziju sto mi odgovara s obzirom da ne ulazem novac a opet kroz ove godine su ljudi stekli o meni pozitivan utisak pa ako im ja preporucim auto i sa drugog placa oni ga uzmu jer imaju poverenja u mene.:mazi:
Znaci ako nekog nesto interesuje od auta treba da me nazove i onda ja izdeklamujem sta se nudi ili sta imam.

Dule,moj cale ima RENAULT SCENIC u najvecem stepenu opreme...znaci kao AVANGARDE u mecki..znaci dig klima,koza,fabr gas,el retrovizori,podizaci...neznammmm...frizider,ali felne Boga pitaj koliko inca,sire sportse gume...znaci sredjivan za sebe...koliko bi mu ljudi doplatili kada bi uzimao nizu klasu?npr corsa sa 5 vr ili stilo sa 3 vrata?
mi ga pre krize tj pre god i po dana platili 8500e...
ili evo,za tu tvoju alfu...koliko bi doplatio?pitam orjentaciono,mada ako mu se svidi,nece oklevati,jer nam nije potreban,sestra se udala,a ja cu u dom na fax pa ce nesto manje ili italijana...aj kad budes mogao ti odg...
pozdrav!

Za Donqihote .....

Hteo bi da uvezem kola iz inostranstva.Ali sam , sa tatom bi izasli u nemacku jer imamo rodjaka tamo pa zivot tamo do par dana ne kosta nista.Ali kako sam citao vase poruke jeftinije su automobili iz Italije , Svajcarske , Slovenije. Pa sam doso do ideje da to biram , pa sam i to citao da i vi radite transport kola.
Hm.... Pa ajde ako imate broj telefona pa da se cujemo. Ja bi da uvezem Fiat mareu 1.6-1.8 benzinca HLF ,ELX 1997-1999 god.. Ili Opel vectru naravno 1.6-1.8 i gledam naravno da budu Euro 3. tako gledam oglase.

Pa sad dolaze pitanje. Ja racunam da mi auto bude tu za maximalno 2400 e.
1- Znaci uzeti kola do 800-900 e. pa sve troskovi ..... Pa koliko to sve kosta i za jednu i drugi auto. koja je jeftinija papirologija i carina i pdv.Znaci troskovi vseg coveka da nadje kola da dotera u Suboticu + vasa usluga + sve , sve i ako mozete da mi to napisete.

2- Iz nemacke ako iznose automobile ima takav stvar da vracaju PDV nemci onaj (mehrwert steurt)
Ima li toga iz Italije ili Svajcarske ili Slovenije , ili to vi sacuvate kao cena rada ??
3- I na koji sajt da gldeam oglase ako preporucujete da gledam kola bolje iz italije ili iz neke druge drzave , jer ni jedan auto sajt nije ko mobil.de jer nemogu da izaberem da bude euro 3 . pa lupim na stomak i tako gledam.
4- gledam da ste rekli da se moze auto naci u madjarsku ja sam madjar i sestra rodjena zivi u segedinu, pa ajde koliko je to bolja opcija nego Italija , Slovacka , Nemacka ili drugo .cene su malo vece ali OSTALE TROSKOVI . to bi verovatno mi bi izasli tamo pa vama ostaje samo papirologija.
5- Ako mogu dobiti vas mobilni , jer sam vec zvao neku firmu iz Subotice da mi kaze PDV + Carinu za Fiat mareu pa su oni rekli da je to 550 . iz nemacke.Ali neznam to samo krije pdv i carinu ili jos i njihov rad sa autom + svaka mala papirologija je uracunat ?

Pa mi molim vas da pogledajte sve troskove za ta dva kola pa cu pogledati sta da uzmem , jer sam jos u dilemi koja se bolje isplati marea ili vectra i naravno cena Full vaseg rada.

Cekam odgovor i naravno izvinite da vas smaram sa takvim pitanjima ali nigde nisam nasao odgovore na moje pitanje :(

Dule,moj cale ima RENAULT SCENIC u najvecem stepenu opreme...znaci kao AVANGARDE u mecki..znaci dig klima,koza,fabr gas,el retrovizori,podizaci...neznammmm...frizider,ali felne Boga pitaj koliko inca,sire sportse gume...znaci sredjivan za sebe...koliko bi mu ljudi doplatili kada bi uzimao nizu klasu?npr corsa sa 5 vr ili stilo sa 3 vrata?
mi ga pre krize tj pre god i po dana platili 8500e...
ili evo,za tu tvoju alfu...koliko bi doplatio?pitam orjentaciono,mada ako mu se svidi,nece oklevati,jer nam nije potreban,sestra se udala,a ja cu u dom na fax pa ce nesto manje ili italijana...aj kad budes mogao ti odg...
pozdrav!

Ono sto ti ja mogu reci za Reno je da su im strasno pale cene.Navodim ti primer.
http://www.polovniautomobili.com/oglas548253/renault_scenic_magnifica_class/
Po toj matematici bi ispalo da bi vi meni trebalo da doplatite za Alfu a ne ja vama.:mrgreen:
Sta da se radi kad je takva trzisna cena a ja i nisam najskuplji sa mojim autom nego sam medju jeftinijima.
Prosle godine sam Megana prodavao oko 8000 a sad ne mogu da dobijem 6000 za isto godiste a jos mnogo opremljeniji.
Ostavite tu makinu i vozajte se jer ako bi ga prodavali puno bi izgubili.

da ali ovaj je bez atestirane kuke,boja mu je odvratna,presao 190.000,dizelas(a moj ima fabricki gas),ima fabricke tockove...
moj vredi sigurno 2000e vise!
pa samo tocak boca za gas i atestirana kuka vrede preko 1000e za ovaj auto!
da ne pricamo sto je presao 50.000 manje,sto ima sire gume...
uostalom,slikam danas i videces,pa uporedi sam :)

Back