Za Donqihote .....
Hteo bi da uvezem kola iz inostranstva.Ali sam , sa tatom bi izasli u nemacku jer imamo rodjaka tamo pa zivot tamo do par dana ne kosta nista.Ali kako sam citao vase poruke jeftinije su automobili iz Italije , Svajcarske , Slovenije. Pa sam doso do ideje da to biram , pa sam i to citao da i vi radite transport kola.
Hm.... Pa ajde ako imate broj telefona pa da se cujemo. Ja bi da uvezem Fiat mareu 1.6-1.8 benzinca HLF ,ELX 1997-1999 god.. Ili Opel vectru naravno 1.6-1.8 i gledam naravno da budu Euro 3. tako gledam oglase.
Pa sad dolaze pitanje. Ja racunam da mi auto bude tu za maximalno 2400 e.
1- Znaci uzeti kola do 800-900 e. pa sve troskovi ..... Pa koliko to sve kosta i za jednu i drugi auto. koja je jeftinija papirologija i carina i pdv.Znaci troskovi vseg coveka da nadje kola da dotera u Suboticu + vasa usluga + sve , sve i ako mozete da mi to napisete.
2- Iz nemacke ako iznose automobile ima takav stvar da vracaju PDV nemci onaj (mehrwert steurt)
Ima li toga iz Italije ili Svajcarske ili Slovenije , ili to vi sacuvate kao cena rada ??
3- I na koji sajt da gldeam oglase ako preporucujete da gledam kola bolje iz italije ili iz neke druge drzave , jer ni jedan auto sajt nije ko mobil.de jer nemogu da izaberem da bude euro 3 . pa lupim na stomak i tako gledam.
4- gledam da ste rekli da se moze auto naci u madjarsku ja sam madjar i sestra rodjena zivi u segedinu, pa ajde koliko je to bolja opcija nego Italija , Slovacka , Nemacka ili drugo .cene su malo vece ali OSTALE TROSKOVI . to bi verovatno mi bi izasli tamo pa vama ostaje samo papirologija.
5- Ako mogu dobiti vas mobilni , jer sam vec zvao neku firmu iz Subotice da mi kaze PDV + Carinu za Fiat mareu pa su oni rekli da je to 550 . iz nemacke.Ali neznam to samo krije pdv i carinu ili jos i njihov rad sa autom + svaka mala papirologija je uracunat ?
Pa mi molim vas da pogledajte sve troskove za ta dva kola pa cu pogledati sta da uzmem , jer sam jos u dilemi koja se bolje isplati marea ili vectra i naravno cena Full vaseg rada.
Cekam odgovor i naravno izvinite da vas smaram sa takvim pitanjima ali nigde nisam nasao odgovore na moje pitanje