Uvoz automobila, pomoć i saveti

evo auta...sad je u garazi pa sam proceni...
a ima i 2 slike koje su mu jedine mane(2000 dinara ulaganja)...prva je kod onog otvora gde izlazi klima,stajao miris,pa kad sam ja bio sa devojkom u auto polomio sam onu jednu plocicu za koji je bio miris zakacen,i kad je cale isao u rikverc zakacio prednji branik 2,3 cm...
a vidi se da su gume sire minimum 4 cm od obicnih i vide se alu felne...uporedite i sami...
dodajte jos i fabricki gas(tocak boca) koja vredi zajedno sa atestiranom kukom preko 1000e
evo i slika:

Prilozi

• Photo077.jpg
    Photo077.jpg
    80,1 KB · Pregleda: 25
  • Photo078.jpg
    Photo078.jpg
    97,5 KB · Pregleda: 17
  • Photo079.jpg
    Photo079.jpg
    96 KB · Pregleda: 17
  • Photo080.jpg
    Photo080.jpg
    85,8 KB · Pregleda: 21
  • Photo082.jpg
    Photo082.jpg
    71,5 KB · Pregleda: 17
da ali ovaj je bez atestirane kuke,boja mu je odvratna,presao 190.000,dizelas(a moj ima fabricki gas),ima fabricke tockove...
moj vredi sigurno 2000e vise!
pa samo tocak boca za gas i atestirana kuka vrede preko 1000e za ovaj auto!
da ne pricamo sto je presao 50.000 manje,sto ima sire gume...
uostalom,slikam danas i videces,pa uporedi sam :)

Da ali sdruge strane dosta ljudi hoce pre da vozi dizela nego benzinca,vecina kad vidi kuku pomisli kako je sa tim autom vuceno ko zna sta,u kilometrazu i tako niko vise ne veruje,sto sira guma to je i skuplja pa ih i to odbija a opet tvoj nema taj panorama krov na struju na koji se narod pali,tvoj nema ful kozna sedista,a boja se opet nekom svidja a nekom ne,pa navigacija koju ti nemas,zadnje staklo gepek vrata koje se posebno otvara.:per:
Nemoj pogresno da me shvatis,ne tvrdim pazar nego hocu da ti kazem kako ljudi razmisljaju.
Tvoja oprema se zove Dinamik a ovaj sa oglasa ima Iniziale opremu koja je najjaca kod Reno-a.

Poslednja izmena:
Sedista ovakva su skuplja nego da su u celoj kozi,rekao je covek koji se time bavi iz naseg mesta :)
A sira guma ne odbija ljude koji kupuju auto za 8000e pa gledaju da uzmu sa gumom za 200e jeftinije :) ko ima za takav auto,ima i za ovakvu gumu :)
navigaciju imam :)
jedino sto nemam a nabrojao si je panorama krov i 2 zasebna nacina otvaranja vrata na gepeku,a to ne dize cenu autu...jer da dize,na placevima bi sve bili senici sa panoramom i razgrabili bi se za sekund,zar ne? :)

Nemoj da steknes pogresan utisak,nego sam se uvredio kad si rekao da je ona pisljiva alfa bolja od senika :)

Nisam ja rekao da je bolja ali odes lepo na Polovne automobile i pogledaj cenu Alfi pa ces videti.
Scenica da biras od 4-4,5k eura a Alfi preko 5k isto tako ali u daleko manjem broju.
Sto se tice tvog komentara za panorama krov i ful kozu,nisi u pravu.
Malo je ljudi koji su hteli da plate par hiljada eura vise za tu opremu (panorama krov,ful koza)pa ih zato jako malo ima.
I taj koji ti je rekao da su tvoja sedista skuplja od ovih sa ful kožom je odvalio tesku glupost.
Sto onda u Tuaregu,Audiju,Mercedesu ne stavljaju tu polukozu?
Necu vise da komentarisem jer necu da se raspravljamo oko necega sto vreme moze da pokaze ko je u pravu.Oglasi lepo Scenica i videces koliko imas poziva i pretraga a i kupaca na cenu koju ces staviti.To ti je najbolje sto mozes da uradis.Ja bar tako radim pa kad vidim da ne ide onda polako spustam cenu ako je ikako vise mogu spustiti.:sad2:

ma ne svadjamo se druze,sto bih se svadjao sa osobom koja mi je pomogla oko procedure za naplatu stete za saobracajku...nego sam se ipak uvredio malo...ipak ce on jednog dana biti moj :)
a kad budes mogao,navrati do pdf MOTOCIKLI,sad kacim sliku i nadam se da ce neko iz nekog ministarstva da reaguje,jer ovo sto se desava na ulicama i hajka na motocikliste u NS nije normalno!
p.s. ministarstvo sam lupio :)

U drugoj polovini avgusta putujem u Nemačku kod brata koji će tamo biti još 2 meseca. U razgovoru sa njim a i posećujući po meni najbolji sajt o polovnjacima www.mobile.de, došao sam do zaključka da tamo mogu naći jeftin polovan auto. Ono što mene interesuje je procedura i propisi:
- do kog godišta se mogu uvesti polovnjaci,
- koliko se plaća porez i carina,
- da li ja kao fizičko lice mogu da uvezem auto,
- da li je bolje kupiti sa placa ili ne,
- procedura uvoza, i ono najvažnije
- lična iskustva.
Hvala unapred
:worth:

Jel stopa carine zavisi od kubikaže, starosti, zemlje proizvodnje, ili nečeg četvrtog?

Carina je ista za sve drzave ali katalog nije.
Tako recimo ti kupis auto koji si platio 3000 eura. Po italijanskom katalogu bi njegova vrednost mogla da bude 1500 eura i na tu cifru placas carinu ali po nemackom katalogu je cifra 3000 sto znaci da carina moze da se udvostruci.
Ovo je jedan primer.
Ja jos ne znam da je neko uvezao auto u prvoj boji i sa manje od 50000 km a ovamo se pljuvalo i pljuje po trgovcima kako uvoze vozila sa kilometrima i krseve. Evo pokuisaj ti da uvezes opisan auto pa da vidimo sta je to jeftino.:)

Poslednja izmena:
U drugoj polovini avgusta putujem u Nemačku kod brata koji će tamo biti još 2 meseca. U razgovoru sa njim a i posećujući po meni najbolji sajt o polovnjacima www.mobile.de, došao sam do zaključka da tamo mogu naći jeftin polovan auto. Ono što mene interesuje je procedura i propisi:
- do kog godišta se mogu uvesti polovnjaci,
- koliko se plaća porez i carina,
- da li ja kao fizičko lice mogu da uvezem auto,
- da li je bolje kupiti sa placa ili ne,
- procedura uvoza, i ono najvažnije
- lična iskustva.
Hvala unapred
:worth:

pre nego sto krenes u nemacku, lepo prouci cene ovde, naravno i kvalitet automobila, ali na cenu automobili dodaj minimum 1000 evra carine i troskova, pa troskovi prevoza, tamo su skupi automobili na placevima i ogromna razlika je u ceni automobila koji je prasao 100000 i 300000.....to ti je tako.......a ovi nasi kupe auto sa 300000 pa kada ga ocarine, manja je carina spuste kilometrazu na 130000 i onda jedino moze da se zaradi.....
najbolje ti je da kupis auto od privatnog lica jer su jeftiniji mnogo, nego na auto placevima......lepo vidis neki na parkingu..........pa ga uzmes..........ugovor se pravi kod notara..........uzmes tablice............prijavljujes izvoz na granici zemlje...........takodje prijavis i uvoz kod nas.........i u roku od 72 sata od ulaska auto mora na carinu........sa svim papirima..........to ti je moja teorija...........ja sam to proucavao i na kraju kupio auto sa nasim tablama..........da se ne bi zajebavao sa carinom........tu ima puno papira.........obavezno moras da uzmes saobracajnu........a pozeljna ti je i servisna knjizica zbog tebe.........ako ces da ga prodajes pravis punomocje i registrujes ga na kupca........to ti je moja teorija......

Don ne mora ni da ti odgovara.Nista od ovog nema Euro3 motor i ne moze da se uveze.
Za informaciju,zasto ne procitate prvo prethodne postove pa shvatite da smo vec 150 puta pisali da ni 2001 god. neki automobili nemaju Euro3 standard.To automatski znaci da ni ovi 97`-99` nemaju.Ono sto je sigurica je 2002 jer takva kola ne idu na homologaciju u vecini slucajeva(videcete u prethodnim postovima gde je Don objasnio koja moraju a koja ne).
Znam ja da svi potencijalni kupci balave na niske cene preko ali nije to bas tako kako obicno kupci zamisle, da mogu za 1600 eura da voze Vektru.:)
Evo ja sam uvezao pre neki dan Vektru 1,6 16V 2001 koja ima euro 3 motor a mene je sa svim mojim poznavanjem i cakama oko uvoza taj auto izasao nesto ispod 4000-nije bitno koliko tačno :-)

Poslednja izmena:
Aham hvalati :D

Ali jos nesto.
Znam za euro 3.ali ako ja recimo idem na mobile.de i tamo ukucan de mi trazi samo automobile sa euro 3 onda ima da izbaci automobile sa niskim cenama i koje su 1997-1999.
Onda ako zamolim te mozes mi reci , gde je onda prevara ?
I kako ste rekli malopre sto se onda nemoze da se uvozi > ??:dontunderstand::(

Back