Uvoz automobila, pomoć i saveti

Stvarno pade mi na pamet kad vidim ovog sto hoce da uveze razbijen auto od grada....
Jel ista carina kad je auto sa ostecenjima ili ima neko umanjenje...

A i jel nije velika blamaza voziti gradom gradom razbijenu limariju....?

Dobijaš 1% po udarcu, odnosno po oštećenom segmentu. Na puknute air bagove 2,5%. Sve ukupno ne možeš dobiti preko 10%.
Oštećenje moraš da prijaviš na granici, da se slika i napravi specifikacija oštećenja, što carinik na grani overava, i tek sa tim dobijaš umanjenje osnovice.

PAŽNJA!

Jednu stvar moram da napomenem, kada je u pitanju kupovina automobila u Mađarskoj, mada nije na odmet i za druge zemlje. Potrebno je pre puta kontaktirati prodavce i pitati da li je auto sa lizinga.

Jedan naš kolega sa foruma je u subotu prošao kako ne treba. Otišao je u Mađarsku da pogleda nekoliko auta, i kupi neki od njih, a na kraju se vatio praznih ruku, jer su sva bila na lizingu, što Mađari nisu naglasili u oglasu.

Ja sam da se ne bi zezao sa uvozom uzeo nekog puntica iz subotice..2001....nase table...........jedino sto nisam siguran u citi servo........moram da proverim kod majstora letvu volana i ramena.........motor i menjac ok...........nadam se da sam dobro prosao...........

Najvise se isplati sacekati nekog kome su potrebno hitno pare..........lepo uzmete takav auto...........i to je to.............a to po inostranstvu uopste nije jednostavno..............zato sto treba da nadjete povoljno auto..............da bi se isplatilo...............da li se slazu ovi nasi forumazi uvoznici automobila?

Donqihite,

zanima koliko kosta uvoz Matiz-a (2005) iz Italije?
Pre ponedeljka ne mogu dati tu informaciju. Katalozi su mi u firmi.

Da li mogu ja da dovezem auto a vi da mi sredite sve papire? Ja imam dozvolu za rad i Italiji i italijansku vozacu a auto bi uvezla za mamu koja zivu u beogradu
hvala!

Naravno da može. Još bih vam odradio tehnički (gratis), i pripremio sve za registraciju, i vaša mama bi samo trebalo da preda kompletirane papire u SUP u Beogradu, i podigne tablice i saobraćajnu.

Kalkulaciju vam šaljem u ponedeljak, pa ako vam odgovara, šaljem vam telefon na PP da se čujemo da vam dam uputstva šta treba da radite da biste što povoljnije prošli sa carinjenjem.

Pozdrav!

@ Dongihote kaži molim te dali se isplati da uvezem iz rumunije sandero 1.4black line jer tamo može da se kupi za 5,5oo € nova. kolika bi me cena iznela ovde za regictraciju carina i sve ostalo .Imam papire radne za evropsku uniju.a ovo bih hteo za unuka da kupim .Hvala .

@ Dongihote kaži molim te dali se isplati da uvezem iz rumunije sandero 1.4black line jer tamo može da se kupi za 5,5oo € nova. kolika bi me cena iznela ovde za regictraciju carina i sve ostalo .Imam papire radne za evropsku uniju.a ovo bih hteo za unuka da kupim .Hvala .

Isplati se u svakom slučaju, jer to uopšte nije loš auto, u Rumuniji su logično najjeftiniji, a novo je novo. :)
Na cenu od 5.500€, za novu, carinjenje košta 2.200€, ali ako izvadite potvrdu o poreklu od proizvođača i uradite EURO1 obrazac na rumunskoj carini, onda su vam troškovi carinjenja oko 1.800€.

Pošto ne postoji rumunski katalog, a u italijanskom je veća cena za novo, potrebno je izbeći carinjenje po katalogu. Za to je potrebno da prvo rumunska firma da ponudu/predračun mojoj firmi, pa da moja firma uplati rumunskoj, kako bi postojao swift kao dokaz o uplaćenom iznosu, koji se prilaže na našoj carini, a onda da vam sa autom izdaju fakturu na moju firmu. Nakon carinjenja, moja firma izdaje fakturu na ime vašeg unuka, i on ga registruje na svoje ime.
Malo je komplikovano, ali je to jedini način da se izbegne carinjenje po katalogu, koje je mnogo nepovoljnije. Razlika se kreće od 550 do 1.400 evra, u zavisnosti od modela.

aj ko doteruje nek vidi kolko se tamo u Sloveniju kreće Seat Leon TDi, do recimo jedno 150, 160 hiljade km u dobrom stanju...

DeeLite samo da te podsetim da moj jos uvek cuci u zasedi.Jeste da je benzinac ali je jeftinija registracija i odrzavanje a dajem ga ocarinjenog za 4500 pa ti vidi koliko ti se isplati TDI sa svojim plivajucim zamajcem od 600 eura i sa svojim diznama od 600 eura po komadu jer su obicno to motori sa 110 ks a narod se pali na sto vise konja a nema pojma da je jedini pravi onaj sa 90 ks koji i nema zamajac a i dizne su dosta jeftinije.

Back