Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav svima!

Nakon visednevnog surfovanja internetom, citanja foruma, gledanja oglasa i lupanja glavom o zid, napokon sam nasao ovaj post gde sam procitao sve sto me interesuje. Hvala Dule 021 i Donqihote :)

Pitanje za Donqihote-a: Ja gledam da kupim Fokusa 1.8 TDDI, Hecbek (ne karavan). Kada gledam oglase sta treba da gledam pored cene da bih se uklopio u ukupan budzet od recimo 4000 evra? Sa vasim dovozom i svim ostalim uslugama. Znam da je pitanje malo uvrnuto ali predpostavljam da je to nesto sto ljude interesuje, jer svi mi prvo skupimo neke pare pa onda trazimo sta moze da se kupi.

Dule, da li jos uvek imas tog Focusa u ponudi? U nedelju verovatno dolazim za NS pa bih voleo da ga pogledam.

Pozdrav i hvala!

Treba da gledaš kataloge :lol: E, a pošto ih nemaš, a i da imaš pretpostavljam da ne znaš da ih čitaš, lepo mi daš link od oglasa auta koji ti se sviđa, pa ti ja izračunam. ;)

Dule, pa ja bih voleo hechbek, ali ako naidje dobar Karavan mislim da bih uzeo. kako da te kontantiram?

Donqihote, evo npr ovaj:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3699808&show=1
ili
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3660327&show=1

Puno hvala unapred ;)

Moj ti je za razliku od ovih noviji tip jer su mu zmigavci u faru a ne u braniku i 2001 decembar i manje presao. 154000 km pravih na koliko je i carinjen. I ima dva kljuca i alarm,extra gume,ravan ko casa.:) Poslao sam ti broj na PP ali kazu da ih ne primas.

ne znam da postavim slike.......ali me zanima kolika je carina za crnu astru....2000 godiste...3vrata....1600.....16v.....klima ima je na avto.net zanima me....kolika je carina i porez...........dovoz je 250 evra jel tako?

Carina, pdv i sva ostala davanja kod mene 600 evra. Dovoz jeste 250. Za 2000 godište treba i homologacija. Za to se plaća RAT taksa od 2.500 dinara.

@Donqihote
@Dule 021

Jel Hyundai Accent 1.3 i 1.5 i Ford Fiesta 1.3 2000.godiste zadovoljavaju EURO 3 ?
Ako je odgovor potvrdan

- jel vredi gledati primerke koji se nude za oko 1000eur tj. jel se moze naci primerak koji je jos uvek u dobrom stanju ?

- koliko iznose svi troskovi carinjenja ( spedicija,homologacija,carina,pdv... ) ?

www.avto.net/ad.asp?id=3731232
www.avto.net/ad.asp?id=3732460
www.avto.net/ad.asp?id=3672002
www.avto.net/ad.asp?id=3722180
www.avto.net/ad.asp?id=3684259

Kompletni troškovi carinjenja za data vozila su oko 600-650 evra.

Nezahvalno je reći za bilo koji od ovih automobila da li ispunjava euro3. Najbolji način je saznati br. šasije i interesovati se kod zvaničnog zastupnika ili ovlaštenog servisa. Oni u svojim računarima imaju baze podataka o svakom vozilu koje je sišlo sa trake, a pretragu vrše po br. šasije. To možeš da proveriš usmeno, telefonski. Većina je voljna da pruži traženu informaciju.

Pozdrav prijatelji,
zeleo bih da kupim neki auto u Sloveniji pa ako neko moze da mi pomognes i nesto preporuci,
sto se auta tice nemam mnogo uslova :
-da je mladji od 2001
-da je cena do 2000 evra
-prvenstveno bezinac,ako ima i plin jos bolje
-da nije presao vise od 200000 km
-EURO 3 standard
-prvenstveno me zanimaju opel astra i corsa

ako nesto uspes da nadjes moj mail je pljedza@ymail.com , a skyp je kodzak38
hvala unapred Boban

Ja cisto sumnjam da su Euro 3.Pa ne bi slovenci davali tako nisku cenu a znaju da dosta srba kupuje auta kod njih. Gledaju i oni nas internet i oglase kao i mi njihove. A i samo ova jedna Fiesta lici na nesto dok su ostali losi. Kad ja to vidim na slikama onda mogu da zamislim situaciju uzivo,garant su krsevi pa zato i takva cena.

Ovako... Ja sam špediter iz Subotice. Imam svoju špediciju.
Pored carinjenja, radim i uvoz za poznatog kupca. To je isključivo uslužno, bez ugradnje na cenu auta. Moja zarada je na carinjenju, odnosno špediciji.

Po meni, u poslednjih godinu dana, najbolje je kupovati u Sloveniji, kako si i hteo, samo to nije staviš pare u džep, pa vozi Miško. U Sloveniji je jako teško kupiti auto, jer tamo se auta brzo prodaju, a Slovenci su žešći gownari, i ne možeš im verovati kada ti kažu da će te čekati da dođeš iz Srbije po auto. Njemu ako se pojavi kupac, on će ga prodati, pa makar šta da ti je obećao.

Nedavno je jedan moj prijatelj prošao kako ne treba. Nije hteo da me sluša, da mu moj čovek pogleda, kupi i dotera auto, nego je on zvao Slovenca i dogovorio se. Sutradan je seo na autobus, i sprašio za Sloveniju. Kada je stigao u Ljubljanu, odmah je sa stanice nazvao Slovenca, da mu kaže da je tamo, i da dolazi (mislim u Maribor). Ovaj mu je rekao OK, da ga čeka. Kada je ovaj moj prijatelj stigao tamo, Slovenac mu je rekao da je auto prodao pre sat vremena, i boleo ga je ćošak što je ovaj potegao čak iz Srbije.
Takvi su Slovenci.
Onda je ovaj moj prijatelj proveo nedelju dana u Sloveniji, viseći u internet kafeu, i idući od jednog do drugog grada. Potrošio je gomilu para. Slovenija nije jeftina. Pica je od 15 do 20 evra, pa ti vidi... Na kraju je iskopao nekog Daewoo Lanosa 2001. za koji sam jedva uspeo da mu nabavim C.O.C. da bi dobio potvrdu o homologaciji, da bi ga ocarinio. 'Ladno mu se moglo desiti da mora da ga istera iz Srbije. Sreća da sam našao ovlašteni servis u Mađarskoj koji mu je izdao C.O.C., jer u Evropi za Daewoo-a skoro više niko ne izdaje C.O.C.
Na kraju, kada je sve sabrao i oduzeo, nakon što je prodao auto, bio je u minusu nekih 200 evra.

A, šta sam mu ja nudio... Da mu moj čovek pogleda i kupi auto, i da mu ga dotera ovamo. Čovek je krajnje iskusan u tom poslu. Još se nikada nije desilo da je neko bio nezadovoljan autom koje mu je on doterao. NIje se desilo ni da nije bio prezadovoljan, jer ovaj ne kupuje auto ako nije u extra stanju.
Dakle, non-stop prati internet oglase, i čim se pojavi oglas on reaguje, zove, i odlazi da vidi auto. Ako slučajno auto ima neku manju falinku, on te nazove i javi ti, pa ti kažeš da li da ga uzme ili ne. Ako ima nešto ozbiljnije, ni ne javlja, jer on neće da dovozi ljudima sranya.
Veoma važno je da ne kupuje auta sa placeva. To su uglavnom ubi bože auta, našminkana za prodaju. On isključivo kupuje od ljudi iz kuća, i to ne od preprodavaca, nego od redovnih vlasnika. Ta auta su uglavnom sva registrovana, odnosno važi im tehnički. On ga samo odjavi (Slovenci to uglavnom traže da se odmah uradi) prevede ga na sebe, i dotera ga ovamo. Posle prilikom registracije u Srbiji, samo tražiš od SUP-a da ti izdaju potvrdu da je auto ocarinjen i registrovan u Srbiji, kako bi on mogao da ga odjavi u Sloveniji bez tablica i saobraćajne, koje naš SUP zadržava.
Za tu svu zaebanciju on naplaćuje 300-400 evra, u zavisnosti koliko je morao lutati po Sloveniji da ti nađe dobar auto.

U slučaju da ideš sam po auto, troškovi prevoza su ti, kako neko već napisa oko 200 evra + troškovi višednevnog boravka u Sloveniji + maltretiranje dok ne nađeš i ne kupiš dobar auto + ako ga kupiš sa placa (odjavljenog) plaćanje tehničkoh i zoll tablica oko 150 evra, tako da nema neke matematike da ideš sam po auto.

Dakle, u Sloveniji može da se kupi extra dobar auto po povoljnoj ceni, samo je važno da se brzo reaguje, čim se objavi oglas, jer se dobra auta odmah prodaju, a za to je potrebno biti tamo.

Ja ti dalje mogu izračunati sve troškove carinjenja i registracije. Samo je potrebno da mi javiš: marku, tip, kubike, kilovate, broj vrata, godište, i šta ima od opreme (AC ili digitalna klima, alu felne, navigaciju, itd.). To ti sve piše u oglasima na avto.net-u, verovatno si i sam već video.

Ako se odlučiš da ti ja odradim taj posao, kod carinjenja ti umanjujem katalošku vrednost vozila za porez 20% i za kilometražu 15-25%, i plaćaš carinu na tu vrednost, a ne na punu katalošku.
Dalje, ja ti odradim tehnički pregled, koji je kod mene besplatan za klijente, i pripremim ti sve papire i takse za registraciju. Tvoje je samo da te papire predaš u SUP, uzmeš tablice i saobraćajnu, dođeš u Suboticu po auto, nakačiš tablice, i vozi kud ti drago Dakle, ne moraš da uzimaš proba tablice ili da rizikuješ da ga teraš na colkama kući, nakon carinjenja.

Potpuniju i jeftiniju uslugu ne verujem da ćeš naći u Srbiji, pa ako si zainteresovan, javi se.

Proces carinjenja vozila u Subotici traje 3-4 dana. Za to vreme auto mora da stoji u carinskom skladištu. Skladište ne plaćaš posebno. Uračunato je u cenu špedicije.

Bratac imam par pitanja.
Kako cu da znam da ces mi bas taj i taj auto doterati. Kako cu da znam da ce taj i taj auto bas toliko kostati kao sto pise na avto.net ?
Znaci:
1. Odlucim se za auto.
2. Nazovem te i kazem ti sta zelim
3. Sta dalje?

@Dule 021

To su najnize ponude i sigurno ti auti nisu u ekstra stanju.
Sustina pitanja je da ako imas coveka u SLO koji moze da reaguej cim se pojavi oglas,da li se medju tim najjeftinijim ponudama moze naci nesto sto jos uvek valja ( sto nije z aotpad ) ?
Ako moze vise detalja sta konkretno nije po tvom ukusu i po cemu vidis da
su ovo primerci u veoma losem stanju ?

@Donqihote

Ako bi neko doterao auto iz SLO koji se vodi na njegovo ime i ako bi se vodio kao poklon ( nekom ko zivi na teritoriji za koju je nadlezna carinarnica Subotica ) koja je dalja procedura ?
Kako se u tom slucaju radi ulaz ?
Ako bi sam radio homologaciju koliko se dugo ceka ?
Ako spedicija nema carinsko skladiste koliko dugo auto stoji na carini i jel se placa lezarina ?
Jel je ista procedura i u SU i u ZR i NS ?
Jel tvoja spedicija ima saradnju sa ovlascenim servisima ili distributerima ( ja sam cuo price da kad im se neko obraca prvi put nisu bas preterano voljni da se potrude i pruze trazene informacije ) ?

Bratac imam par pitanja.
Kako cu da znam da ces mi bas taj i taj auto doterati. Kako cu da znam da ce taj i taj auto bas toliko kostati kao sto pise na avto.net ?
Znaci:
1. Odlucim se za auto.
2. Nazovem te i kazem ti sta zelim
3. Sta dalje?

Upravo si u postu koji si citirao mogao videti da baš taj auto, koji si video na oglasima, možda nećeš dobiti. Možda je već prodat ili ima neku manu, itd. Dakle, možeš dobiti takav, ako se nađe uopšte u ponudi.
Što se tiče cene koja je plaćena, ne preostaje ti drugo do da veruješ. Na kraju krajeva, čovek ti javi cenu, pa tebi ako odgovara, ti pristaneš, a ako ne ne.

Kada se odlučiš za traženje auta na ovaj način, dođeš kod mene u firmu, doneseš novac, a od mene kao garanciju dobiješ izjavu (na memorandumu sa pečatom) u kojoj je naveden iznos koji si dao i obaveze koje smo time preuzeli.

Možda ti se taj način ne sviđa, ali shvati da ti niko danas neće ulagati svoje pare za kupovinu automobila za drugo lice, sem ako ti nije dobar prijatelj ili rod.

jel ima mozda kola koja su vec ovde,ako moze da se vidi ponuda?

jel ovo ok cena za clia?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3706549&show=1

Vidis da ti lepo na kraju pise da nije euro 3. A sto se tice BMW-a nemoj eksperimentisati i uzmi auto koji je 2001 pa nadalje.
Uostalom sto sad gledate auto bez klime i sa velikom kilometrazom? Pa nema viza pa doterajte auto sa 50k km i klimom u prvoj boji za male pare.:)
Ovo opet kazem zbog pljuvanja po trgovcima a sad vi radite isto.Dovozite izrabljene krseve.
Ili je mozda nekom zao da da koju stotku nekom ko zivi od toga makar i sam gore prosao?:dash:

slikace mi papire pa ce poslati da proverim ovde

E, a onda nazoveš ovlašteni BMW-ov servis ili zastupnika, i izdiktiraš br. šasije, pa će ti oni reći da li ima euro3. To ti je jedina pouzdana metoda. Sve drugo je kockanje.
Ako ti oni potvrde da ima euro3, javi mi se da ti napravim zahtev za homologaciju, i tek kada dobiješ potvrdu od instituta, onda uvezi tog BMW-a.

Poslednja izmena:
@Dule 021
@Donqihote

Zbog pravila foruma ova moja poruka je objavljena sa kasnjenjem,pa bih vas zamolio za odgovor.

Lako je trgovati kada se ima novaca,ali nemojte zaboraviti da mnogi jedva skupe oko 2000 eura.

Nije mi jasno sto servisi - distributeri ne objave spisak automobila koji zadovoljavaju euro 3 standarde ( od tog i tog datuma proizvodnje,od tog i tog serijskog broja koji se vidi u broju sasije,itd ),a ne da ih svaki dan svako pojedinacno zove i raspituje se.

evo ja sam sad zvao radulovica i kazu da jeste 100% euro 3,ali kao mogu ovi kad se carini da kazu da nije iako jeste,njihova je poslednja kao...nemam pojma
gde moze da se proveri da znam sigurno da ne bacam pare

Donqihote -da li mozes da proveris i ako jeste da carinimo to odmah?

Moras da dobijes pismenu potvrdu od ovlascenog servisa da je euro 3. A posto nasi uglavnom priznaju kola od 2000 pa na ovamo onda je samo dobijanje potvrde na tebi.Ja znam da se za izdavanje te potvrde u ovlascenom servisu ranije placalo a sad dali se ta praksa promenila ne znam.i koliko se razumeju ti u BG je cinjenica da su moj auto euro4 stavili u kategoriju sa ostalima koji ispunjavaju euro 3 normu.:rtfm:

Back