Uvoz automobila, pomoć i saveti

vd:
sam uvoz nije komplikovan ali mislim da je lakše i jeftinije prepustiti ga profesionalcima
prošle nedelje sam dovezao neki auto iz Nemačke i procedura je sledeća.
od prodavca uzeti
račun
saobraćajnu
servisnu knjižicu
eur 1 obrazac
col tablice i osiguranje ( oko 75 eur za 9 dana i procedura je brza )
registracija u policiji (44 eur )
papiri za izvoz sa carine
kad se dođe na izlaznu carinu iz EU čekati na normalnom ulazu, cariniku prijaviti da izvozite automobil
on će uzeti carinski formular i overiti ga ( procedura desetak min )
ako je carinik ustao na levu nogu može proveravati i broj šasije, krvnu gupu, bračno stanje itd
na našoj carini prijaviti da uvozite automobil, oni će vas uputiti da parkirate sa strane
odete kod špeditera, izbor je po slobodnoj volji. on će uzeti sve papire i srediti ih, upisati kilometražu itd
njemu se plaća cca 4000 din + oko 600 din nekih taksi
on odnosi papire cariniku koji kao pogleda auto i kao pročita broj šasije ili ceo onaj spisak sa krvnom grupom itd
nakon toga odvezete auto u carinsku ispostavu u vašem mestu i opet sve papire predate špediteru.
auto ostane na kobajagi proceni oko nedelju dana. ako im se ne svidi vaš račun uporede ga sa katalogom možda dodaju neki din a ako ste "dobri" sa njima vi ili špediter možda i smanje malo.
platite špeditera, carinu, pdv...
i vozite auto

Mnogo si ti to zakomplikovao, prijatelju, i mnogo si platio ulaz. Kompletan ulaz je 35E.
Inače, apsurd je da auto ostaje na nekakvoj proceni nedelju dana. Nema tu, brate, nikakve procene. Špediter priloži kopiju iz kataloga, i to je to. To je sva mudrolija.
1. dan - smeštanje na sažetu deklaraciju i zaprimanje JCI-a.
2. dan - kontrola dokumentacije
3. dan - pregled i izdavanje računa
Kakvih crnih nedelju dana? :sad2: Jedino što može da se desi da, ako auto popodne uđe u skladište, nije moguće isti dan odraditi sažetu i JCI. I onda je to ipak samo 4 dana.

Dalje, za jeftinija auta se ne isplati praviti eur1 i izvoznu, jer razliku u carinjenju platiš dok povadiš sva dokumenta. Inače, izvozna se od nedavno više uopšte ne traži. Porez se odbija od kataloške vrednosti i sa i bez izvozne.

vd:
samo da dodam
s obzirom da se u Evropi motor tretira kao rezervni deo samim tim u saobraćanjoj nije upisan njegov broj
kad dođete u Srbiju pre carine svratite na tehnički pregled da vam očitaju broj motora i izdaju odgovarajuću potvrdu sa pečatom naravno

U nekim saobraćajnima (engleske, austrijske, mađarske...) je upisan, i ne dao ti Bog da ti se ne podudara sa očitavanjem.
Inače, to je posao špeditera da ti obezbedi očitavanje. Nema šta ti da juriš po tehničkim pregledima.

Za Donqihote, kontaktirajte me na PP, ili mi ovde odgovorite, da li postoji mogucnost (posto ipak ne bi da uzmem kola na nevidjeno) da se ja u SLO nadjem sa vasim covekom, pogledamo kola, sredimo papire i ja ih dovezem ovde kod Vas na carinjenje. Posto auti na oglasima izgledaju odlicno, e sad kakvi su zapravo morao bih da vidim, jer sta ako se sve dogovorimo i auto dovezete u srbiju, a on ni nalik oglasu. Pozdrav.

gde si gledao na kom sajtu.a sto se tice kupovine mislim da je bezbedno ko i svuda drugde. ni manje ni vise.

Ma kakvi bugari,oni su jos jadniji nego mi.Mogu da zamislim kako su tek oni odrzavali ta kola. A ako je vazna samo kilometraza sto kad kupujete samo gledate jel negde farban? Pa normalno je da ima farbarije ako hoces nisku cenu. Ta kola su preko uvek jeftinija nego ona u prvoj boji.
Vazno je celokupno stanje automobila i zato mora da se vidi.
Tako je moj kolega kupio auto na sliku i stvarno na slici je izgledao ko bombona,sto bi neki rekli.Kad je auto stigao a ono kos prebacio na jednu stranu i 700 eura je pokrilo popravke.

Za Donqihote, kontaktirajte me na PP, ili mi ovde odgovorite, da li postoji mogucnost (posto ipak ne bi da uzmem kola na nevidjeno) da se ja u SLO nadjem sa vasim covekom, pogledamo kola, sredimo papire i ja ih dovezem ovde kod Vas na carinjenje. Posto auti na oglasima izgledaju odlicno, e sad kakvi su zapravo morao bih da vidim, jer sta ako se sve dogovorimo i auto dovezete u srbiju, a on ni nalik oglasu. Pozdrav.

Naravno da postoji mogućnost...
Samo, ako već ideš da se oslanjaš na vlastitu procenu, onda ti nije potrebno da plaćaš društvo mog čoveka u Sloveniji. Sam pogledaš auta, pa koji ti odgovara kupiš i doteraš.

Sta sam rekao Donqihote? Malo ljudi ima poverenja i hoce da vide to sto kupuju.
Pojavi se poneko ali to je jedan od 100 ili i vise. Svi znaju da je slika jedno a uzivo drugo.

Ma, brate, meni još bolje da sami odu po auto, da ne bude posle "nije to to". Ja ionako od toga nemam nikakve koristi. Meni je jedini interes carinjenje i registracija. U sve ostalo se uopšte ne ugrađujem.

Cini mi se da neko ko je ranije vise zaradjivao, sada ce manje na uvozu automobila, posto svi bi izgleda da odu da odaberu auto......a i sve vise ima onih koji kupuju pa prodaju automobile..........ponuda je sve veca...........

To je trenutno istina ali sad smo u periodu kad ce se narod uveriti da mu se ne isplati samostalan uvoz i da je za te pare mogao da kupi i ovde auto bez putovanja i masiranja oko uvoza.
Moj rodjak je tako doterao sam Focusa 2007 koji ga je izasao 8250 a ja sam mu takvog jos prosle godine mogao dati za 8000 s tim sto je moj imao alu felne i manje je presao.
Ponuda je sve veca zato sto je oslabila prodaja ali dok je ljudi bice i prodaje automobila.
Cinjenica je da se trenutno najvise prodaju kola do 4000 eura a posto za tu cenu mogu da se uvezu kola oko 2001 godine onda se takva i dovoze. A posto su vec starija onda je tu tesko naci lep primerak pa se zato prica kako su to sve krsevi.
E pa molim lepo,dajte 7-8 hiljada pa cete dobiti mladja i bolja kola.:)

To je trenutno istina ali sad smo u periodu kad ce se narod uveriti da mu se ne isplati samostalan uvoz i da je za te pare mogao da kupi i ovde auto bez putovanja i masiranja oko uvoza.
Moj rodjak je tako doterao sam Focusa 2007 koji ga je izasao 8250 a ja sam mu takvog jos prosle godine mogao dati za 8000 s tim sto je moj imao alu felne i manje je presao.
Ponuda je sve veca zato sto je oslabila prodaja ali dok je ljudi bice i prodaje automobila.
Cinjenica je da se trenutno najvise prodaju kola do 4000 eura a posto za tu cenu mogu da se uvezu kola oko 2001 godine onda se takva i dovoze. A posto su vec starija onda je tu tesko naci lep primerak pa se zato prica kako su to sve krsevi.
E pa molim lepo,dajte 7-8 hiljada pa cete dobiti mladja i bolja kola.:)

Tako je, Dule. :ok:

...pozdrav za Donqihota!..koliko bi izasao ovaj auto preko Vas?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3689923&show=1

Hvala!

Ja cu da vam odgovorim posto je Qihot zauzet.(vidim da ne odgovara)
Taj auto,ako niste znali,ne ispunjava Euro 3 normu i ne moze da se uveze.
Da bi bili sigurni sta mozete da uvezete gledajte automobile iz 2002 a mogu da prodju i neki 2001.
Cak i kad pise da je euro 3 to nasi nece da priznaju jer je auto 1998 god.

...pozdrav za Donqihota!..koliko bi izasao ovaj auto preko Vas?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3689923&show=1

Hvala!

Kao što Dule reče, nije euro3.
Ja cu da vam odgovorim posto je Qihot zauzet.(vidim da ne odgovara)
Taj auto,ako niste znali,ne ispunjava Euro 3 normu i ne moze da se uveze.
Da bi bili sigurni sta mozete da uvezete gledajte automobile iz 2002 a mogu da prodju i neki 2001.
Cak i kad pise da je euro 3 to nasi nece da priznaju jer je auto 1998 god.

Hvala, Dule, na pomoći. :D

Ma nije da ti treba pomoc jer se u te Euro norme verovatno razumes bolje nego ja,nego vidim ne odgovaras pa ajd da pomognem zeni kad vidim da se ne razume.
Ja sam pre 7 dana uvezao Astru 1,7DTI i Fabiu 1,4MPI 2000 godiste koji ispunjavaju Euro 3.
Ovo je informacija za one koji ne znaju da i neka kola 2000 ispunjavaju tu normu ali ne svi.
Isti je slucaj i sa 2001 gde neki jesu Euro 3 a neki ne.
Znaci,sigurica su oni 2002 pa nadalje jer oni i ne idu na homologaciju tj. utvrdjivanje dali ispunjavaju Euro 3 standard.

Pozdrav svima!

Nakon visednevnog surfovanja internetom, citanja foruma, gledanja oglasa i lupanja glavom o zid, napokon sam nasao ovaj post gde sam procitao sve sto me interesuje. Hvala Dule 021 i Donqihote :)

Pitanje za Donqihote-a: Ja gledam da kupim Fokusa 1.8 TDDI, Hecbek (ne karavan). Kada gledam oglase sta treba da gledam pored cene da bih se uklopio u ukupan budzet od recimo 4000 evra? Sa vasim dovozom i svim ostalim uslugama. Znam da je pitanje malo uvrnuto ali predpostavljam da je to nesto sto ljude interesuje, jer svi mi prvo skupimo neke pare pa onda trazimo sta moze da se kupi.

Dule, da li jos uvek imas tog Focusa u ponudi? U nedelju verovatno dolazim za NS pa bih voleo da ga pogledam.

Pozdrav i hvala!

Pozdrav svima!

Nakon visednevnog surfovanja internetom, citanja foruma, gledanja oglasa i lupanja glavom o zid, napokon sam nasao ovaj post gde sam procitao sve sto me interesuje. Hvala Dule 021 i Donqihote :)

Pitanje za Donqihote-a: Ja gledam da kupim Fokusa 1.8 TDDI, Hecbek (ne karavan). Kada gledam oglase sta treba da gledam pored cene da bih se uklopio u ukupan budzet od recimo 4000 evra? Sa vasim dovozom i svim ostalim uslugama. Znam da je pitanje malo uvrnuto ali predpostavljam da je to nesto sto ljude interesuje, jer svi mi prvo skupimo neke pare pa onda trazimo sta moze da se kupi.

Dule, da li jos uvek imas tog Focusa u ponudi? U nedelju verovatno dolazim za NS pa bih voleo da ga pogledam.

Pozdrav i hvala!

Eve ga spreman za prodaju tj. nisam nista ni sredjivao nego samo ga oprao spolja a unutra je vec pristojan.Pazi kad sam izvadio upaljac a ono nov,nije puseno u autu.
Jedino sto je moj karavan a ti rece da ti ne odgovara takav tip vozila.
Ima jos jedan momenat a radi se o cifri koju ti hoces da das.Ne znam bas u kakvom ce stanju biti ta limuzina ako ce kostati do 4000 jer ja mog 2001/ decembar nedam ispod 4000 ni evra a zna se da su limuzine skuplje od karavana.
Malo pre mi bio drugar da ga vidi jer je cuo da imam lepog Focusa(dobar glas se daleko cuje):) i odusevio se samo sto bi on da mi utrapi svoju Vektru 97`koju sam mu ja prodao pre 3 godine i da doplati jedno 500 eura sto realno nece da mogne.
Naravno,prvenstvo imaju ljudi sa kesom.:D

Back