Uvoz automobila, pomoć i saveti

@Zule75
Nadam se da cete ta Laguna sluziti ali da si pratio forum saznao bi da nikako nisi smeo Lagunu 2001 da uzmes jer su te prve imale poprilicno gresaka na sebi.Ja sam ih imao dosad podosta tj. ne licno nego indirektno na placu i dodje lepa kao oko a servisna dokumentacija debela dva prsta koliko je bilo intervencija na njoj.
Verovatno si pao na cenu jer toliki auto a tako malo kosta je san svakog coveka.:D
Racunaj oko 800-900 eura dok je dovezes u Srbiju(mnogi racunaju samo carinu a ne shvataju da dok se auto doveze do Srbije treba oko 400 eura u zavisnosti u kom delu Nemacke je auto) a za tacnu cifru ce ti Don odgovoriti.

Ne znam dali si primetio u opisu za Punto da mu je pukla sofersajbna i da mu je otisao motor servo volana sto ti izbija preko 200 eura + sto je auto sa svih strana iscukan i da to saniras treba ti jos najmanje 200 eura+ dovoz iz Slovenije + carina i opet ces imati auto sa 250k km.
Clio je izbombardovan od leda sto se vidi u opisu a Nisan je jedini ceo ali ja sam svojevremeno menjao stop lampu na takvoj Primeri i cena je bila veoma skromna -240 eura. :)
Pitam se samo jel vi to sve vidite kad gledate oglase ili vas mami cena?

Vidis da znas!:mrgreen:
Prvo dodjes kao NomadSoul koji je bio vec dva puta i uverio se da ja ne radim sa krsevima a kolika je moja zarada to je moja stvar jer naravno da necu raditi dzabe kao ni ti u svom poslu.
A prosto vidim kako ljubomora kipti iz tebe jer ti si morao da pobegnes iz voljene Srbije jer si bio nesposoban da opstanes u njoj dok drugi rade i zaradjuju.:mrgreen:
A koliko te bas zabole za Srbiju vidim jer visis na ovom srpskom forumu i delis pamet sakom i kapom.Pa visi na tim stranim forumima kad ti je tamo tako lepo.:)

Ne znam dali si primetio u opisu za Punto da mu je pukla sofersajbna i da mu je otisao motor servo volana sto ti izbija preko 200 eura + sto je auto sa svih strana iscukan i da to saniras treba ti jos najmanje 200 eura+ dovoz iz Slovenije + carina i opet ces imati auto sa 250k km.
Clio je izbombardovan od leda sto se vidi u opisu a Nisan je jedini ceo ali ja sam svojevremeno menjao stop lampu na takvoj Primeri i cena je bila veoma skromna -240 eura. :)
Pitam se samo jel vi to sve vidite kad gledate oglase ili vas mami cena?

Primetio sam za puta .
Soferku imam a servo da se sredi 10 eur.
Za Clia nisam video na slikama a nisam procitao ali i to se sredi za dalju prodaju.
Nisan jeste ceo ali mu je cela i stopaljka. Ti si verovatno uvezao sa razbijenom???
I naravno da me mami cena na prvom mestu kao i tebe predpostavljam posto i ti preprodajes i gledas da ti zadara bude veca.
Sto se tice prevoza ja ih doteravam a carinim u Sabcu ali me don zaintrigirao sa njegovom uslugom.

Direktore to mozes znati samo kad vidis sta pise u njihovoj saobracajnoj dozvoli.
A vrlo verovatno neki od njih nisu euro3 jer ih ima da su i 2001 a da nisu. To prvenstveno vidis i po ceni tj. ako je sumn jivo niska a auto lep onda u vecini slucajeva nije euro3. To znam jer non stop pratim oglase i uvozim automobile.
Evo npr. danas mi je izasao iz carine Audi A2 1,4 16V koji je euro3 a isti takav motor npr u Polu ne mora da je euro3.
Zato strogo proveris sta pise u njihovoj saobracajnoj dozvoli jer oni mogu da ti kazu da jeste a u stvari nije.

Pitanje za Dona, zeleo bih da uvezem auto iz nemacke za licne potrebe. Citao sam na forumu kakva je procedura oko uvoza pa sam se resio za varijantu da ja pronadjem auto u Nemackoj i dovezem ga do Srbije uz tvoje savete oko dokumentacije i tvoje carinjenje. Za pocetak evo linka jednog od oglasa auta koji mene interesuje pa bih ti bio jako zahvalan da mi napises koliki su troskovi oko njegovog uvoza.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...imousine&numberOfPreviousOwners=2&tabNumber=3

Hvala.

Dobro je sto je datum prve registracije 2002 jer bi inace morao da ide na homologaciju!
Isti takav je uvezao jedan kolega ali 2001 i bez obzira sto je euro4 morao je da ide na homologaciju.Da ne veruje covek.
Isti takav je jos pre 7-8 meseci imao taj kolega sa pravih 114k km i servisnom knjizicom,tri kljuca,neogreban ali je imao i TV sa navigacijom umesto te muzike i davao ga je za 8000. Tako sacuvan je jedan od 1000 i prosto sam i ja zapenio ali kad sam video potrosnju oladio sam se.Cak u neke modele kompresora nije mogao da ide plin.

Dule citao sam za tu zackoljicu da auto mora da bude 2002 godiste da ne bi morao na homologaciju pa sam zato odabrao to godiste za primer. Mislio sam da pitanje potrosnje resim ugradnjom plina ali do sada nisam cuo za to da na nekim motorima ne moze da ide plin. Dugo sam se lomio oko toka da li da se resim za c220cdi i vecu registraciju ili c200 kompresor i nizu reg ali sa troskom ugradnje plina.

Zanima me sledeće a tiče se zakona.
Postaviću u dve teme jer bi moglo u obe da se svrsta.

Imam poznanika od koga mogu da uzmem auto po dobroj ceni. Auto je na američke tablice
ali se nalazi u Srbiji. On je srbin sa radnim papirima u Americi.
Da li je taj auto moguće registrovati u Srbiji? Da li je potrebna homologacija ili nešto drugo?

A drugo što me zanima je da li bi ja mogao da vozim taj auto jer imam američku dozvolu?
Znaci da ga ne prebacujem nego da ostane na njihovim tablicama.

Poštovani Donquihote,
Nov sam na ovom forumu.
Hteo bih da uvezem dva automobila iz inostranstva (jedan za ženu, a jedan za moju malenkost) i to:
BMW 320i 2000. godište (obavezno 2.000 ccm) - može kupe, limuzina ili karavan i
Fiat punto 2001. godište 1,2
Zemlja uvoza mi nije bitna.
Bitno mi je da oba auta budu dobro očuvana (naročito bmw), a da im, naravno, cena bude što niža (Srbija do Tokija).
Za pronalaženje autmobila, dovoz i uvoz angažovao bih Vas, pa Vas molim da me kontaktirate bilo na forumu, bilo na mejl i obavestite o ceni za svaki od navedenih automobila po prinicipu "na ime kupca". Hvala!

Back