Uvoz automobila, pomoć i saveti

Ona Octavia i Superb koje sam naveo kostaju po 3.800evra a Galanta sam naveo kao primer jer ima motor 2.0, a ovi ostali svi imaju jace motore i tu bih se nadovezao sa jednim pitanjem:

Znam da se u Srbiji placa porez na luksuz kod odredjenih automobila.

Da li znate koji automobili spadaju u tu kategoriju?

Svi preko 2000 kubika! To je i nelogicno jer najobicniji auto star 10 godina placa extra porez a najnoviji dzip npr. BMW X3 2.0D ga ne placa jer je do 2000 kubika. Ustvari svi placaju ali drasticno manje do 2000 ccm.
kategorije su sledece: do 2000 ccm,od 2000 do 2500,od 2500 do 3000, preko 3000 a mislim da su cak uveli da je do 3200 pa onda nadalje.

Odakle je najbilje uvoziti automobil,italija ili nemacka jer cene u sloveniji su veliki.....
nov sam na forumu,
za Don a, koliko bi izasla opel corsa c,2001 gon max,mac 1.2 ili 1.7 dizelas,sa ukupnim zajebancijama,,dakle registrujem i gotovo.kako idu tamo cene jel moze da mi izadje u max 2200 eur...
pozdrav svim forumasima
ako neko zna nesto slobodno pisite
pozz

Za Don-a:

Hvala na informacijama datim do sada kao i ovoj caki da mozes da mi sredis da troskovi puta budu 3 umesto 15 ili 30.000din, to mi isto puno znaci.

Koliko naplacujes ove troskove:

Carinjenje, skladištenje, očitavanje brojeva šasije I motora?
Ostali troškovi su: špedicija 150, skladište i očitavanje 13, firmarina 50, ubacivanje i granična 50...ali, to ti ništa ne predstavlja, jer ovako gledano može da ti se učini da su to veliki izdaci. Međutim, u ukupnom zbiru smo mi u Subotici jeftiniji od ostalih.

Da li imam neke benefecije ako sam pravno lice tj. imam firmu?
Naprotiv... Carini ti se auto po višoj kataloškoj ceni, sem ako nisi registrovan za uvoz i prodaju motornih vozila. Jedino što imaš pravo na povrat pdv-a, ali to možemo da ti sredimo i na drugi način, mislim na pdv, a da ne plaćaš visoku carinu.

Da li porez u Nemackoj mogu povratiti i u slucaju kupovine od fizickog lica i u slucaju ako kupujem sa auto placa?
Samo ako kupuješ od pravnog lica.
Sto se tice automobila koje sam gledao:

Mitsubishi Galant registrovan 03/2000, Benzinac, 110KW(150PS), 166000KM predjenih, 4/5 vrata
Skoda Superb registrovan 03/2003 1.9 TDI, 96KW (131PS), 220.000KM predjenih, 4/5 vrata
Skoda Octavia 1.9 TDI, 07/2005, 77KW (105PS), 320.000KM predjenih, 4/5 vrata
To ću sutra da ti izračunam, ali opet samo približno, jer mi nisi dao opremu.

Za Don-a:

Odlicno,

Ajde mi samo molim te jos izracunaju okvirno koliko bi izasla carina na ta tri modela pa da se presaberem.

Za ono sto sam te pitao da li imam beneficije ako sam pravno lice sam te pitao jer su meni papiri i dokumenta
u Novom Sadu a pise da fizicka lica auto mogu cariniti samo u opstini kojoj pripadaju a pravna bilo gde,ali
ako i to moze da se sredi bez toga da registrujem firmu kod nas onda nema problema.

Javi za carinu,
Hvala!

Za Duleta: Po tome se vidi da u stvari uopste nista nije bitno, ni da li auto koji imas ima 100 godina ili
je nov bitno je da li imas para da platis te silne dazbine prema drzavi.

Znaci sve ispod 2.0 a i 2.0 spada u jeftiniju kategoriju. Tako sam i mislio.

Ne dobih odgovor pa da opet pitam.

Pitanje za Donqihote-a.
Ako uvozim iz Slovenije a zivim u Valjevu da li sam obavezan da carinjenje radim u mojoj carinarnici tj, Sabcu posto Valjevo pripada njemu ili mobu preko tebe sve da zavrsim. Ako moze preko tebe da li moram da udjem preko Madjarske ili moze na Hrvatsku pa kod tebe.
Molim te kada mozes malo mi pojasni svu proceduru oko toga i same papirologije.
Unapred zahvalan Aleksandar Valjevo.

Sto se tice automobila koje sam gledao:

Mitsubishi Galant registrovan 03/2000, Benzinac, 110KW(150PS), 166000KM predjenih, 4/5 vrata
Skoda Superb registrovan 03/2003 1.9 TDI, 96KW (131PS), 220.000KM predjenih, 4/5 vrata
Skoda Octavia 1.9 TDI, 07/2005, 77KW (105PS), 320.000KM predjenih, 4/5 vrata

Unapred hvala!

Mitsubishi Galant 870€
Skoda Superb 1150€
Skoda Octavia 1200€

Opet se pponavljam jer mi niko nije dao odgovor koliko izlazi carina i troskovi za uvoz alfe 156 1.9 jtd, 1999 godiste euro 3 motor 77kw presla 78000 iz italije. Od opreme ima sve osim koze.

Izvini, Jonca! Verovatno sam prevideo, jer su ti to bile prve poruke, a moderatori ti ih odobrili tek kada je tema prešla na sledeće stranice.

720 € sve... Moramo ga dići na 260.000km.

Zdravo svima, nov sam na forumu i prvo svaka cast na temi koja je neicrpljiva.
Trenutno sam u Nemackoj i pazario sam jednu Lagunu 2001 godiste 1.9dci sa 130000km. sada pitanje za Dona koliko bi me izasla carina,porez i usluga znaci sve kod tebe u Subotici i kako da stupimo u kontakt, unapred hvala na odgovoru.

Back