Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pozdrav,trenutno sam u Austriji ali su ovde vozilima dosta jaka cena i carinjenje po katalogu.
Uvezao bih u Srbiju iz Holandije pa ako Don moze da mi odgovori koliko bi izasli troskovi carinjenja,
znaci od trenutka kada dodje na granicu i preda se i trenutka kad se vozilo pokupi,koliko bi to iznosilo.
Isto tamo kada se uzme u Holandiji na auto placu,probne tablice i ostalo.
Nepitam cisto onako ozbiljan sam oko uvoza

Pezo 407 2.0 HDI 16v limuzina 2004 god / 204.000 km / alu felne,klima,el podizaci,siva boja
registracija 40-PD-GX

680 €.
Km će mu trebati dići na 359.000.

Ne znam cenu colki u Holandiji.

Pozdrav,
Zanima me ukupna cena carine ovog auta?
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1403019_Renault_Megane_2003_god
Hvala unapred.

610 €

Samo jedna napomena... On je u oglasu stavio da je to onaj sa 75 Kw, a nije, nego se radi o onome sa 60 Kw.

- - - - - - - - - -

Pozdrav, nov sam na forumu, i posto vidim da svi postavljaju, sto bi reko neko u prethodnim postovima to famozno pitanje "kolko ce da me kosta ovaj auto" pa ajde da i ja pitam mozda neko i odgovori posto nikad nisam uvezo automobil a planiram to da uradim ...

Pitanje je za dona, koliko bi iznosio isto ovakav pezo 407 kao sto je barbosa1 postavio u pitanju samo iz Bugarske da se uveze, i ovaj automobil http://bazar.bg/обява–5635283/vw-passat

Hvala unapred na odgovoru...

Postavio si pogrešan link. Na ovom oglasu nije Pežo 407, nego Passat.

Done, jel ima neke nade za sledecu situaciju. Treba mi EUR1, auto je usao u Srbiju i stoji na carini u Novom Sadu.

Prodavac je iz Nemacke ali je auto originalno kupljen u Francuskoj. FIAT francuska je izdao potvrdu o poreklu na osnovu koje nemacka carina nece da izda EUR1 sertifikat. Traze neku drugaciju formu te potvrde ali francuzi nece da izdaju u toj formi. Probano i i Fiatu u Nemackoj, ali oni nece da izdaju potvrdu jer je auto nov kupljen u Francuskoj. I tako u krug.

Neto vrednost auta je 15.000 eur.

Pozz,zna li neko u slucaju da je za vozilo odbijena registracija,jer nije dobro odjavljeno u zemlji iz koje je uvezeno,tacnoje vozilo je odjavljeno bar mislim,ali na njegovoj saobracajnoj to nije upisano,a pre toga je proslo carinu i sve ostalo sa sa tim.traze mi strane tablice ili da je upisano u saobracajnoj da je odjavljeno,postoji li neko resenje sem odlasaka u nemacku da se to ispravi.

Pozdrav,zanima me troskovi uvoza iz Nemacke Audi A4 TDI,2004 god,200 000km,metalik plava,74 kw/101ks,ABS,Airbag,ESP,EL.podizaci,svetla za maglu?

Da li je moguće da nema nikakvu klimu, felne, tempomat...???

- - - - - - - - - -

Done, jel ima neke nade za sledecu situaciju. Treba mi EUR1, auto je usao u Srbiju i stoji na carini u Novom Sadu.

Prodavac je iz Nemacke ali je auto originalno kupljen u Francuskoj. FIAT francuska je izdao potvrdu o poreklu na osnovu koje nemacka carina nece da izda EUR1 sertifikat. Traze neku drugaciju formu te potvrde ali francuzi nece da izdaju u toj formi. Probano i i Fiatu u Nemackoj, ali oni nece da izdaju potvrdu jer je auto nov kupljen u Francuskoj. I tako u krug.

Neto vrednost auta je 15.000 eur.

Čuli smo se telefonom. Jesi li uspeo nešto rešiti?

- - - - - - - - - -

Mjenjate li permanent nakon 2+ godine?
Kako duvate gume s obzirom na zimski period, preporuke ili lični utisak?

A, ideš li ti nekada na pecanje? Koje ribe najradije pecaš?

Mis'sim, alo.... Tema je uvoz automobila.

Pozz,zna li neko u slucaju da je za vozilo odbijena registracija,jer nije dobro odjavljeno u zemlji iz koje je uvezeno,tacnoje vozilo je odjavljeno bar mislim,ali na njegovoj saobracajnoj to nije upisano,a pre toga je proslo carinu i sve ostalo sa sa tim.traze mi strane tablice ili da je upisano u saobracajnoj da je odjavljeno,postoji li neko resenje sem odlasaka u nemacku da se to ispravi.

Prvo, nigde u našem zakonu ne piše da auto mora biti odjavljeno u zemlji iz koje je uveženo, jer kada je ocarinjeno u Srbiji, to se od tog trenutka smatra srpskim autom.
Drugo, špediter ti je napravio grešku, jer ti nije izdao špeditersku potvrdu, odnosno potvrdu o prispeću, gde je trebao da naglasi da su tablice vraćene u Nemačku. Naravno, još uvek to špediter može da uradi, i oni moraju na osnovu toga da ti izdaju registraciju.

- - - - - - - - - -

Zna li neko....Belgijska saobracajna je po sredini izumbana(pise vazi do i stoji datum) sta tacno to znaci??

Ma, koga boli uvo? Ljudi, shvatite da to za naše organe nema nikakvu, ama baš nikakvu, relevantnu važnost.

- - - - - - - - - -

Pitanje za dona!
Kupio sam u nemackoj citroen c5, karavan, 2007 godiste, 2.0 hdi, 136 konja, oprema, klima, koza, navigacija, parking senzori...platio sam 3900e, presao je 194000. Treba li dizati kilometrazu i koliko bi kostalo carinjenje. Ja sam jos uvek u nemackoj i vracam se u novembru.
pozdrav i hvala.

1.120 €... kilometri su ok.

Prvo, nigde u našem zakonu ne piše da auto mora biti odjavljeno u zemlji iz koje je uveženo, jer kada je ocarinjeno u Srbiji, to se od tog trenutka smatra srpskim autom.
Drugo, špediter ti je napravio grešku, jer ti nije izdao špeditersku potvrdu, odnosno potvrdu o prispeću, gde je trebao da naglasi da su tablice vraćene u Nemačku. Naravno, još uvek to špediter može da uradi, i oni moraju na osnovu toga da ti izdaju registraciju.

- - - - - - - - - -

Ma, koga boli uvo? Ljudi, shvatite da to za naše organe nema nikakvu, ama baš nikakvu, relevantnu važnost.

- - - - - - - - - -

1.120 €... kilometri su ok.

hvala! Vidimo se u novembru.

hvala

Pitanje za Dona.

Koliko bi me kostao uvoz uvog auta, komplet papiri do registracije? http://www.autoscout24.com/Details.aspx?id=238836116&cd=635161577380000000&asrc=st
Kao i da li je ta cena na sajtu poslednja cena koju oni daju ili je spustaju za odredjenu sumu? Interesuje me i cena prevoza auta iz Holandije do Srbije.

Hvala unapred i veliki pozdrav!!! :D

930 €

Uvek se možeš pogađati. Ne radim prevoz, a mislim da je po ovakav auto najpametnije lično otići i dovesti ga na točkovima.

Pa odbili su mi registraciju auta...jer nema pecata odjave.Samo stoji to izumbano po sredini...al sta je to pitaju se :-( .

Ma, samo neka se oni pitaju do Bogojavljenja. Ko ih hebe glupave. Ako im nešto nije jasno, a žele da razjasne postoji način na koji se to radi, i oni ga vrlo dobro znaju, jer taj način koriste kada proveravaju strane overe od notara na ugovorima. Znači, putem našeg diplomatskog predstavništva u toj zemlji oni vrše provere sa organima vlasti te zemlje vezano za verodostojnost dokumenata. I sve to ne sme da odlaže tvoje građansko i ustavno pravo da dobiješ uslugu koja ti sleduje, odnosno da registruješ auto. Tek nakon izvršene provere, u slučaju neke neregularnosti, oni mogu da ti traže da vratiš tablice i da ti ponište registraciju. U slučaju da su ipak mnogo tvrdoglavi (kod njih ima puno balvana i bizgova) zapreti im Upravnim sudom ili Ustavnim sudom, a možeš da kažeš i da ćeš se žaliti MUP-u.

Rođače, poslušaj me dobro šta ti kažem, saobraćajna može a i ne mora biti odjavljena, i to nema nikakve veze za naš SUP. Jedino mogu da ti traže tablice ako nije odjavljena, jer nemaš prava imati duple tablice. Ako imaš tablice daj im, a ako ih nemaš špediter mora da ti da potvrdu o prispeću na kojoj će navesti da su tablice vraćene u Belgiju ili ako je došao na kamionu da je došao bez tablica na sebi.
Veruj mi, radim carinjenje za ljude iz cele Srbije, i sa potvrdama o prispeću koje izdajem uz svaki auto niko do sada nije imao problem da mu nisu hteli registrovati. Prelistaj još jednom papire, i vidi imaš li tu potvrdu. Ako je nemaš idi u špediciju koja ti je carinila auto da ti je izdaju, i pravac u SUP. Moraju ti dati tablice.

Poslednja izmena:

Back