Utisci o Srbiji?

Pa sto ti meni ne bi rekao tvoje prezime pa cu ja da proceprkam i nadjem nekog Srbina sa tim prezimenom pa da ti "cvrsto" dokumentujem tvoje poreklo..:mrgreen: Manimo se toga..to je glupo..

posto vidim da si uvidjela koliku si glupost napisala,zamolio bi te u ime ljubavi koja je vladala u nasoj zajednickoj drzavi,da izbjegavas izjave tipa onih gore,koje si tvrdila :cool:

glupo nije nista,samo bi bilo interesantno kad bi uocila prave korijene te svoje splitske loze

moje porijeklo nije srpsko,ni unazad milion koljena.da jeste to nebi poricao,bio bi ponosan na tu stranu,dovoljan karakter imam.

posto vidim da si uvidjela koliku si glupost napisala,zamolio bi te u ime ljubavi koja je vladala u nasoj zajednickoj drzavi,da izbjegavas izjave tipa onih gore,koje si tvrdila :cool:

glupo nije nista,samo bi bilo interesantno kad bi uocila prave korijene te svoje splitske loze

moje porijeklo nije srpsko,ni unazad milion koljena.da jeste to nebi poricao,bio bi ponosan na tu stranu,dovoljan karakter imam.

Hrvati su pokatoličeni Srbi koji govore forsirani srpski :mrgreen:

Mogla bih da potpisem sve ovo gore navedeno.:super:

Dodajem da mi se pre neki dan vratila drugarica iz Pariza.Bila je oko mesec dana kod rodjaka i turisticki obilazila ceo grad. Prva njema recenica kad smo se videle bila je : "Jao..kako je prljavo!" Ja sam bila sokirana, a onda mi je ona ispricala da se ciste i odrzavaju samo poznati turisticki delovi Ajfelova kula,Monmartr,Sakrker,Luvr (pisem srpski,jer ne znam fr.),a da su ostalo brda smeca. Arapi i crnci su prevladali..po ulicama djubre..nesigurnost..smrad..Jednom reci kaze" UZAS!:sad2:

kod njih se zna ko je kriv. arapi i crnci.
a koj je kod nas kriv.

Rekoh već drugdje:

Što cijenite kod Bošnjaka i Srba?

Izraženije značajke i jednih i drugih su orijentalizam, tj. pristupačnost
i društvenost koje su odlika "bazardžizma": svatko gura nos u tuđi
život, gostoljubivost itd.

Za Muslimane/Bošnjake:

* lako ćemo, opuštenost. Iako može prerasti u lijenost, dobra značajka (kao i Dalmatinci)
* generalno stabilniji porodični život
* iznenađujuća kreativnost u "neislamskim područjima"- npr. slikarstvu
* veća biološka vitalnost, bar u primitivnijim sredinama
* do ovoga rata- najveća otvorenost i modernizacija života kod jednog islamskoga naroda
* smisao za humor (od Turaka preuzeti Karađoz i Nasrudin hodža)

Za Srbe:

* kao i Muslimani, srdačnost i sl. (utjecaj Turaka)
* sposobnost vješte i propulzivne prezentacije nekih svojih vrijednosti, npr.
uspješna komercijalizacija "Guče"
* kreativnost na poljima u kojima se više traži inspiracija i impulzivnost,
a ne sustavnost i analitičnost (npr. životni dijalozi i radnja u romanima, a nejak
mentalni sadržaj)
* samopouzdanje koje može potonuti u mitomaniju i stoga negativnost, no
u pozitivi daje "drčnost" i korisne rezultatet
* groteskni smisao za humor, daleko luđi od bošnjačkog

Da li je ovo neka lična opservacija ili naučna studija ili interpretacija Jovana Cvijića....
Bilo kako bilo, ovo što si napisao mi ne izgleda kao tvoj lični utisak, a tema beše o tome, zar ne?

Čvrsto lupaš...

ahmadinejad.jpg

u pravu su ti vajni antropolozi
karakteristichne iranske crte lica
drugim rechima,chist hrvat stopostotni

Back